Publicat: 15 Ianuarie, 2020 - 20:02
Share

In contextul in care Romania ramane printre tarile fruntase la capitolul abandon scolar cauzat de saracie, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au initiat un proiect menit sa faciliteze accesul tinerilor la educatie denumit “Ramaneti in scoala”. Prin intermediul programului, 100 de tineri cu posibilitati materiale reduse care au rezultate bune la invatatura au primit anul trecut ghiozdane echipate cu rechizite, echipament sportiv complet, produse alimentare bio, incaltaminte si haine pentru anotimpul rece. De asemenea, copiii au participat la vizite ghidate si prezentari ale ofertei educationale in domeniul aviatiei militare, la Muzeul National al Aviatiei Romane.

"Acest program cu caracter social-filantropic "Rămâneţi în şcoală" este un program pe care l-am început cu iniţiativa şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel. Este un program care se adresează, în special, copiilor din şcoală, tinerilor. Este un program de formare profesională - aş putea să spun. Prin acesta, dorim să motivăm copiii să renunţe la  abandonul şcolar, nu este altceva decât o continuare a programului iniţiat de Patriarhie "Alege Şcoala", adică un program care are menirea de a educa copiii în conceptul "cine are carte, are şi parte". Concret, vrem să motivăm copiii să studieze şi să-şi valorifice zestrea intelectuală pe care Dumnezeu le-a dăruit-o, să devină buni specialişti şi meseriaşi pentru ziua de mâine. De aceea, în acest program am implicat foarte mulţi oameni cu diferite profesii, începând de la medici, ingineri, psihologi, etc, care să fie exemple vii pentru copii, i-am adus în faţa elevilor să le vorbească, să-i stimuleze să înveţe carte. Şi asta, pentru că cea mai frumoasă investiţie într-un copil este în educaţia lui. De altfel, este şi o datorie a Bisericii de a educa din toate punctele de vedere, pentru că un creştin bun va fi un cetăţean bun; un creştin bun va fi un meseriaş bun şi va fi, de asemenea, un om de societate cu un caracter frumos şi fidel. Totodată, un creştin bun va fi un patriot şi un bun român", a declarat Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Danut Viorel Pruna, coordonatorul Voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a punctat: "Am continuat in anul 2019 campania “Ramaneti in scoala”, o campanie care vine in sprijinul copiilor din mediul rural, care din cauza problemelor financiare nu reusesc sa continue scoala. Astfel, am venit in sprijinul acestora cu ghiozdane, rechizite, imbracaminte si tot ceea ce aveau nevoie pentru a continua scoala. In cadrul acestui program sunt inscrisi aproximativ 100 de copii din judetele Ilfov, Prahova si Giurgiu, anul acesta reusind sa ajungem si in comuna Singureni din judetul Giurgiu unde avem inscrisi peste 20 de copii la care am fost de doua ori in anul 2019 si vom continua sa mergem. De fiecare data cand ni se va solicita sprijinul, o vom face, fie si cu partea de mentorat. Ne-am deplasat la Muzeul Aviatiei Romane si am invitat piloti care le-au explicat ce inseamna aceasta meserie si altele colaterale si care sunt pasii pentru a ajunge acolo. Toate acestea sunt aspecte care ii ajuta sa inteleaga ce inseamna sa iti doresti ceva, ce inseamna sa visezi la ceva. Unii dintre acesti copii nu au televizor acasa si faptul ca noi ii ducem in diverse medii si le aratam diverse meserii le da o noua perspectiva asupra vietii".