Publicat: 6 Aprilie, 2020 - 09:49
Share

În cursul zilei de ieri, 4 aprilie, peste 12.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină şi a celor impuse, pe timpul Stării de Urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice.

În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de 3.628 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, şi jandarmi şi efective ale M.Ap.N.

În ultimele 24 de ore, 830 de autovehicule (cu 2.960 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră. Au fost verificate 67.389 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina.

Acţiunile au avut ca rezultate întocmirea a 10 dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 7.391 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 18.600.000 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

Poliţiştii sunt pregătiţi pentru a interveni la sesizările oamenilor şi pentru a oferi ajutor celor aflaţi în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.780 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.329 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 198 de acţiuni.

92 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi alte 11 persoane urmărite au fost depistate.

În trafic, poliţiştii au constatat 79 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 99 permise şi retrase 73 de certificate de înmatriculare.

Reamintim că dispozitivul de ordine şi siguranţă publică acţionează pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar şi pentru a preveni şi combate ilegalităţile de orice fel.

Apelaţi 112 - Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă - numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Tag-uri Institutii: