Publicat: 13 Ianuarie, 2020 - 20:00
Share

Viscolul şi ploile torenţiale au provocat moartea a zeci de persoane în Pakistan şi Afganistan, drumurile blocate şi zborurile anulate perturbând viaţa de zi cu zi a locuitorilor, relatează luni agenţia DPA.

Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în incidente produse separat în ultimele două zile marcate de cantităţi însemnate de precipitaţii sub formă de zăpadă şi ploaie, care au afectat provincia Belucistan din sud-vestul Pakistanului, a anunţat luni directorul departamentului local pentru situaţii de urgenţă, Imran Zarkoon.

Câteva mii de persoane au rămas izolate în regiuni montane îndepărtate din apropierea frontierei cu Afganistan după ce autostrăzile au fost blocate de un strat gros de zăpadă, a precizat Zarkoon.

Cel puţin şapte persoane au murit în incidente produse duminică, asociate condiţiilor meteorologice nefavorabile din diverse zone situate în sud-estul Afganistan, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului pentru situaţii de urgenţă, Hasibullah Shaikhani.

Operaţiunile de transport aerian de pe un aeroport internaţional din capitala provinciei Belucistan, Quetta, au fost sistate, a anunţat purtătorul de cuvânt al Autorităţii Aeronautică Civilă, Ismail Khosa.

Ministrul provinciei Belucistan, Jam Kamal, a declarat stare de urgenţă în districtele cel mai grav afectate şi a ordonat intervenţia armatei în cadrul operaţiunilor de căutare şi salvare, a anunţat biroul său.

Departamentul de meteorologie din capitala Islamabad a prognozat că actualele condiţii meteorologice se vor menţine până săptămâna viitoare.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: