Publicat: 26 Aprilie, 2019 - 14:00
Share

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au continuat si in Vinerea Mare sirul actiunilor caritabile desfasurate in cadrul campaniei “Caravana Bucuriei” pe care le-au intensificat in perioada Postului Mare. Voluntarii au ajuns in localitatea Sitaru din judetul Ilfov unde au oferit daruri familiilor aflate in dificultate. Aceasta actiune a fost posibila cu sprijinul Federatiei Filantropia a Patriarhiei Romane. Pachetele cu alimente au fost distribuite la Biserica Parohiei Sitaru, dupa slujba Vecerniei, in cadrul careia a fost scos Sfantul Epitaf. 

Danut Pruna, voluntarul coordonator de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a declarat: "Este a treia activitate pe care o desfasuram in aceasta saptamana. La Biserica Parohiei Sitaru am mai fost si cu alte ocazii, am desfasurat si Campania de "Prevenire si depistare a cancerului de col uterin", cate ceva cunosteam despre aceasta zona. Oamenii de aici au fost foarte incantati de produsele primite, produse de baza, folosite in mod frecvent in bucatarie si sunt cu atat mai potrivite datorita faptului ca ele au fost oferite cazurilor sociale care ne-au fost recomandate de catre Parintele Paroh".

Preotul Petrus Boboc, de la Parohia Sitaru, judetul Ilfov, a afirmat: "La aceasta vizita a voluntarilor, parohia noastra a primit in dar 60 de pachete pe care noi le-am oferit unor familii cu posibilitati materiale reduse". 

Dupa vizita efectuata la Biserica Parohiei Sitaru, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au mers la Institutul Clinic Fundeni, sectia Pediatrie, unde au oferit daruri copiilor internati. 

Anastasia, o pacienta, in varsta de 4 ani, a spus: "Cand ma fac mare, vreau sa ma fac asistenta ca sa pun branule. Vreau sa fiu asistenta pentru copii si imi doresc mult o trusa de doctor. Eu spun in fiecare zi rugaciunea "Inger, ingerasul meu"".

De altfel, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului stiau despre dorinta Anastasiei si i-au adus in dar trusa medicala mult dorita.

Toate actiunile voluntarilor au fost organizate cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului CMN.