Publicat: 17 Ianuarie, 2020 - 16:24

Totodată, Voiculescu a vorbit despre importanţa calităţii vieţii pentru fiecare locuitor al Capitalei, dar şi despre exercitarea unui control eficient din partea autorităţilor în ce priveşte aspecte precum calitatea aerului sau mobilitatea urbană. Voiculescu a mai spus că o colaborare cu specialiştii din diverse domenii este foarte importantă pentru el.

"Nu pornim de la zero. S-au făcut foarte multe lucruri bune în Bucureşti, mai ales la nivel de concept. Există strategii, există planuri care au rămas de multe ori pe hârtie. Există 'Concept strategic Bucureşti 2035'. Probabil că nu mai ţineţi minte. Este unul din documentele care stă la baza Planului Urbanistic General. A fost un efort masiv, coordonat de domnul profesor Liviu Ianoşi. E un efort care a fost pus în sertar. Domnul Ianoşi este în echipa de experţi neafiliaţi politic care şi-au asumat să lucreze alături de noi", a spus Voiculescu.

El a făcut referire la PMUD, dar şi la un document realizat de Ana Drăguţescu, coordonator al sectorului de mobilitate în echipa PLUS, privind dezvoltarea planurilor de mobilitate urbană durabilă şi implementarea lor.

"Poate aţi auzit de Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Este, de asemenea, un document pentru care am plătit aproape un milion de euro, un document de 287 de pagini, care ne spune ce ar trebui să facem. Este un document finalizat în 2015. Spune acolo ce ar trebui să facem. Prima prioritate este infrastructura de tramvai. Spune acolo ce nu ar trebui să facem. Credeţi că a ţinut cineva cont de asta? Credeţi că PMB a ţinut cont de asta? Nu. A făcut exact pe dos. Este un alt document care este pus la sertar. La fel cum majoritatea documentelor bune, făcute câteodată cu ajutorul Băncii Mondiale, câteodată cu consultanţi români, câteodată cu consultanţi internaţionali - toate sunt puse la sertar", a mai spus Voiculescu.

Prezent la eveniment, preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că, în ultimii ani, Capitala a reprezentat mai degrabă o "miză politică" şi o "trambulină" în vederea lansării în politica "mai mare" la nivel naţional. El a declarat că îl susţine pe Vlad Voiculescu, deoarece crede că acesta are capacitate de a aduna oameni în jurul unor proiecte benefice.

"Tocmai pentru că Bucureştiul a fost văzut ca o rampă de lansare şi arată în felul în care arată astăzi, pentru că cei care s-au perindat la Primăria Bucureşti - cea mai mare parte dintre ei - nu s-au dus acolo ca să facă, ci s-au dus ca să fie văzuţi (...), astăzi, Bucureşti are nevoie de un om care să ştie să adune în jurul lui oameni, care să ştie să creeze echipă şi sunt convins că Vlad Voiculescu asta ştie să facă. Bucureşti are nevoie nu de sondaje, nu de cifre, ci de oameni cu idei", a spus Cioloş.

Europarlamentarul Dragoş Pâslaru a declarat că platforma candidaţilor Plus la Primăria Capitalei este centrată pe 12 capitole, dintre care şase axate "pe megatendinţe europene". Aceste capitole vizează următoarele teme: o capitală verde, digitalizată, susţinerea educaţiei, a sistemului de sănătate, oferirea de şanse egale, siguranţa cetăţenilor, fluidizarea traficului, administrarea onestă, planificarea urbană, rezolvarea problemelor din termoficare şi a celor legate de riscul seismic la clădirilor.

Printre experţii cu care ar uma să colaboreze Vlad Voiculescu şi care au fost prezenţi la conferinţă, pentru a-şi exprima susţinerea pentru el s-au numărat: Miruna Grigorescu (urbanism), Cristina Săvuică (resurse umane), Vlad Mixich (politici de sănătate), Oana Moraru (educaţie). 

 

Tag-uri Nume: