Publicat: 11 Mai, 2020 - 20:47
Share
Motiunea anti-Cîțu este sustinuta de 70 de parlamentari si votul pe ea va fi dat in sedinta de miercuri

Camera Deputatilor a dezbatut, luni, motiunea simpla depusa de PSD impotriva ministrului de Finante, Florin Citu, intitulata "Virusul Citu a infectat economia nationala", prilej pentru un schimb de replici si acuzatii extrem de dure intre PSD si PNL.

Ministrul de Finante s-a aparat cu cifre si date statistice, laudand masurile adoptate de guvernul Orban si amplificand efectele lor. In schimb, PSD a lansat mai multe atacuri la adresa lui si a guvernarii PNL, negand rezultatele pozitive care s-ar fi inregistrat la nivelul economiei romanesti.

Cum schimburile de replici au fost extrem de dure, mai multi deputati au tinut sa sublinieze de la microfon calitatea scazuta a discursurilor si lipsa de respect intre combatanti.

Motiunea este sustinuta de 70 de parlamentari si votul pe ea va fi dat in sedinta de miercuri.

Potrivit Constitutiei, o motiune simpla este doar o atentionare si nu duce automat la demiterea ministrului impotriva caruia este depusa, existand cateva precedente in ultimii ani. Un exemplu recent este cel din 9 decembrie 2019, cand Senatul a adoptat o motiune simpla impotriva chiar tot a ministrului Florin Citu, tot la propunerea PSD, dar premierul Orban s-a aratat "foarte multumit" de activitatea ministrului de Finante si a subliniat atunci ca nu are de gand, "sub nicio forma", sa ia vreo decizie de demitere a acestuia.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: