Publicat: 7 Mai, 2017 - 14:51
Share

În cadrul ultimei ședințe din aprilie a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a fost dezbătut Proiectul metodologiei de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul superior de stat și particular acreditat în România, începând cu anul universitar 2017-2018, astfel încât metodologia finală să fie cât mai avantajoasă pentru tinerii din afara granițelor țării.

'Săptămâna trecută, am avut invitați la lucrările Comisiei atât reprezentanți ai ligii studenților cât și cei ai Ministerului Educației Naționale, mi-am exprimat nedumerirea privind lipsa opțiunii de înscriere online a românilor din afara granițelor țării. Am solicitat ca aceasta să fie inclusă în Metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni pentru anul universitar 2017-2018, iar rezultatul este că viitorii studenți din Republica Moldova se vor putea înscrie online la universitățile din România, trimițând prin e-mail, la facultățile dorite, documentele scanate necesare înscrierii. Mă bucură această decizie binevenită și felicit Ministerul pentru faptul că a ținut cont de sugestiile primite!', a fost mesajul transmis de către deputatul Constantin Codreanu.

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a făcut această declarație ca urmare a anunțului public al ministrului Educației Naționale, domnul Pavel Năstase, care a adus asigurări că această facilitate va fi introdusă în Metodologia finală de școlarizare a românilor de pretutindeni pentru anul universitar 2017-2018.

DEPUTAT,

Constantin CODREANU