Publicat: 27 Iunie, 2016 - 17:06
Share

Victima accidentului de muncă din data de 21 iunie 2016 produs la Uzina Mecanică Sadu a încetat din viață sâmbătă, 25 iunie 2016, la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București.

Medicii au fost rezervați încă de la început cu privire la evoluția stării victimei, aceasta ajungând la spital în stare critică. Potrivit cadrelor medicale, femeia de 47 de ani a suferit arsuri extrem de grave, iar șansele de supraviețuire erau reduse.

Compania Națională Romarm și Uzina Mecanică Sadu transmit condoleanțe familiei și își exprima profundul regret pentru pierderea suferită. De asemenea, compania oferă sprijin material familiei, precum și suport în demersurile legale necesare înmormântării. 

La momentul producerii accidentului, victima, confecționer produse pirotehnice, desfășura activități de tamburare, care presupun curățarea mecanică a unor subansamble de muniție încărcate cu substanța puternic inflamabilă. Din motive care nu au fost încă stabilite, substanțele inflamabile s-au autoaprins, cauzând multiple arsuri victimei.

Pentru a fi lămurite cauzele și împrejurările în care s-a produs accidentul, la Uzina Mecanică Sadu se află în desfășurare atât ancheta ITM Gorj, cât și ancheta deschisă de organele de cercetare penală.

 Uzina Mecanică Sadu, filială a Uzinei Mecanice București, a fost înființată în 1938 și produce diferite tipuri de muniție.