Publicat: 6 Septembrie, 2013 - 19:11
Share

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a avut vineri o întâlnire cu reprezentanţi ai companiilor TMK Reşiţa şi TenarisSilcotub Zalău, în cadrul consultărilor iniţiate de Ministerul Economiei în luna august pentru elaborarea și implementarea “Planului de acţiuni pentru industria siderurgică din România”.
La întâlnire, au participat Adrian Ciocănea, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Petru Ianc, directorul general al Societăţii Române de Metalurgie, Mihaela Popescu, manager Relatii Institutionale în cadrul TenarisSilcotub Zalău, Adrian Popescu, director general TMK Reşiţa, alături de specialişti din cadrul ministerului.
Reprezentanţii industriei oţelului au prezentat oficialilor Ministerului Economiei principalele probleme cu care se confruntă sectorul siderurgic, precum şi unele propuneri în vederea elaborării “Planului de acţiuni pentru industria siderurgică din România”.
Au fost discutate problemele legate de impactul schemei de finanţare a surselor regenerabile asupra costurilor producţiei companiilor.
De asemenea, reprezentanţii industriei au solicitat ca ministerul să clarifice incadrarea fierului vechi in legislatia nationala.
Companiile prezente la consultări au semnalat, în cadrul discuţiilor de vineri, paradoxul producătorilor din industria siderurgică, aceştia valorificând un deseu, fierul vechi, şi transformând-o în produse cu valoare adăugată mare.
Referitor la calitatea produselor, s-au tratat subiecte legate de supravegherea pieţei şi standardizare.
Reprezentanţii celor două companii au precizat că, în ceea ce priveşte viziunea Guvernului referitoare la sectorul siderurgic, aceasta este esenţială deoarece, în bună măsură, fundamentează deciziile de continuare a investiţiilor si dezvoltare a afacerii in Romania.
Prima reuniune a Grupului de lucru interinstituțional pe această temă s-a desfăşurat la sfârşitul lunii august, fiind urmată de o întâlnire cu reprezentanţii principalelor companii de profil şi asociaţii patronale ale siderurgiştilor.