Publicat: 25 Mai, 2020 - 11:23
Share

Miercuri, 27 mai, de la ora 18:00, pe SCENA 5 a Teatrului Naţional Iaşi, va fi difuzată online premiera spectacolului-lectură: "Sindromul Quijote" de Carmen Dominte, în regia lui Radu Ghilaş. Producţia face parte din proiectul LECTURIÂł, demarat anul trecut, în noiembrie, şi desfăşurat lunar, la TeatruÂł, până la suspendarea spectacolelor cu public.

Spectacolul-lectură îi are în distribuţie pe Dumitru Georgescu, Doina Deleanu şi Adi Carauleanu.

Montaj video: Vlad-Paul Ghilaş

Muzică:

Elysium-"Dark Sewer"

Kamil Korpikiewicz

Dragoş Cohal

Producţia poate fi vizionată pe canalul de YouTube al Naţionalului ieşean şi pe pagina sa de Facebook.

Proiectul "LECTURI" este realizat de Teatrul Naţional Iaşi în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi (Filit) şi "Alecart". El a fost iniţiat din dorinţa de a promova dramaturgi români contemporani din România şi din Republica Moldova, de a face cunoscute publicului piesele lor de teatru prin montarea unor spectacole-lectură, la Teatru.

Carmen Dominte, autoarea piesei selecţionate: "Definiţiile sunt întotdeauna incomplete, oricât aş încerca să mă încadrez în patternul obişnuit, m-am născut, am trăit şi am experimentat, mereu va fi ceva care lipseşte. Aş fi vrut să scriu despre mine dar m-am trezit scriind despre ceilalţi şi mi s-a părut firesc să povestesc despre ei ca şi cum aş spune despre mine. În fiecare secundă începe o altă poveste ce se poate intersecta cu toate variante posibile de scriere, tot aşa cum printr-un punct poate trece o infinitate de linii. Cum viaţa mea a fost mai întâi un punct care a devenit apoi o linie, am pus în el toată imaginaţia mea până s-a transformat în realitate. Acum nu ştiu dacă cele două se mai disting între ele, şi poate nici nu contează acest fapt, pentru că toate poveştile sunt oricum realităţi imaginate de fiecare din noi, în orice punct trăit."

Dramaturgul Carmen Dominte a primit Premiul "Cea mai bună carte a anului", oferit de Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, domeniul Dramaturgie pentru volumul "Oraşul de nisip", în 2014.

Dintre piesele care îi poartă semnătura, amintim: "Tărâmul vrăjit", "Lumea lui Paparin", "Bye-Bye America", "Luna abţibild", "Paganini nu mai locuieşte aici".
 

Tag-uri Institutii: