Publicat: 7 Ianuarie, 2016 - 20:16
Share

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Borș — I.T.P.F. Oradea au depistat și predat autorităților competente un cetățean român, care figura în bazele de date ca fiind urmărit general, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În data de 6.01.2016, ora 18,14, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru a ieși din țară, călătorind ca pasager într-un autoturism, cetățeanul român Andrei M., în vârstă de 40 de ani, din județul Alba.

Cu ocazia controlului specific, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul era urmărit general, pe numele lui fiind emis, în urmă cu două zile de către autoritățile române un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei cetățeanului român și predării acestuia unei echipe de polițiști din cadrul I.P.J. Bihor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

'Șofer' fără permis depistat de polițiștii de frontieră bihoreni

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Săcuieni-I.T.P.F. Oradea au depistat un cetățean român care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.

În data de 06.01.2015, ora 13.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Săcuieni s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, cetățeanul român Laszlo E., în vârstă de 25 de ani, din jud. Bihor, conducând un autoturism marca Volvo, înmatriculat în România.

Cu ocazia controlului specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte documentele de identitate și permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților ungare care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că documentul prezentat este fals total, iar cetățeanul român nu deține un permis de conducere valabil.

Având în vedere cele constatate polițiștii de frontieră bihoreni au întocmit acte de urmărire penală pentru infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

'Șofer' cu permisul suspendat, depistat de polițiștii de frontieră arădeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac — I.T.P.F. Oradea au depistat un cetățean bulgar, care conducea un autoturism deși avea permisul de conducere suspendat.

În data de 07.01.2016, ora 00.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, cetățeanul bulgar Serkan Z., în vârstă de 37 de ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate și permisul de conducere.

Acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Bulgaria, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, motiv pentru care a fost condus la sediul sectorului pentru verificări.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cetățeanul bulgar deține permis de conducere, dar acesta este suspendat din data de 26.10.2015.

Având în vedere cele constatate, polițiștii de frontieră arădeni au întocmit în cauză acte de cercetare penală pentru infracțiunile de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt: Comisar șef de poliție BONDAR LAURA BEATRICE