Publicat: 12 Iulie, 2016 - 14:29
Share

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala București, în calitate de administrator de investiții al Fondului Proprietatea (“Fondul”), salută numirea unui nou Consiliu de Administrație la Salrom, în conformitate cu principiile de guvernanță corporativă stabilite prin Ordonanța de Urgență a Guvernului („OUG”) 109/2011. Decizia a fost adoptată de Adunarea Generală a Acționarilor întrunită în data de 8 iulie.

“Dorim să felicităm Ministerul Economiei pentru numirea cu succes a unui nou Consiliu de Administrație la Salrom, printr-un proces transparent, conform cu standardele de guvernanță corporativă stabilite prin OUG 109/2011. Sperăm că noul consiliu va selecta rapid un nou director general, care ar trebui să propună și să implementeze un plan de dezvoltare sustenabil, incluzând o strategie pe termen mediu și lung, precum și să îmbunătățească rezultatele financiare ale companiei”, a comentat Greg Konieczny, Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

Acesta a adăugat: “Mai mult, sperăm că noul consiliu va prezenta acționarilor o propunere de listare a Salrom prin intermediul unui IPO, care ar fi benefic atât pentru companie, cât și pentru acționarii săi actuali și viitori. Listarea companiei este, în opinia noastră, următoarea decizie importantă care trebuie luată de Ministerul Economiei pentru a asigura continuarea succesului Salrom.”

Fondul Proprietatea încurajează Ministerul să sprijine acest IPO datorită multiplelor sale avantaje, precum creșterea transparenței, îmbunătățirea responsabilității managementului și creșterea vizibilității companiei. În același timp, IPO-ul Salrom ar contribui la creșterea lichidității pe Bursa de Valori București, sprijinind astfel dezvoltarea pieței locale de capital.

Fondul Proprietatea s-a angajat să sprijine oferta publică inițială a Salrom, prin acoperirea tuturor costurilor aferente procesului de listare, fiind în același timp singurul vânzător, ceea ce permite statului să-și păstreze poziția de acționar majoritar. Conform acestei propuneri, în urma IPO-ului, investitorii instituționali și de retail privați, inclusiv Fondul, vor deține 49% din Salrom, în timp ce statul, prin Ministerul Economiei, va păstra o participație de 51%.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este maximizarea randamentelor și aprecierea per acțiune a capitalului prin investiţii în principal în acţiuni româneşti și titluri de valoare asociate acțiunilor. Fondul se tranzacționează pe Bursa de Valori București din 25 ianuarie 2011 și a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market al Bursei de Valori de la Londra prin intermediul certificatelor de depozit (“GDR-uri”) la data de 29 aprilie 2015. 

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 32 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei peste 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Începând cu 1 aprilie 2016, în vederea conformării cu Directiva UE 2011/611 privind managerii fondurilor de investiţii alternative, Fondul este administrat de Franklin Templeton Investment Services S.À R.L. (“FTIS”), o societate cu răspundere limitată care se califică drept administrator de fond de investiţii alternativ conform Articolului 5 din Legea din Luxembourg din data de 12 iulie 2013 privind managerii de fonduri de investiţii alternative, autorizat de Comisia de Supraveghere a Sectorului Financiar cu numărul   A00000154/21 noiembrie 2013, al cărui birou se află la adresa strada Albert Borschette nr. 8A, L-1246 Luxembourg, înregistrat la Registrul Comerţului şi Companiilor din Luxembourg, cu nr.  B 36.979, înregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiară din România (“ASF”) cu nr. PJM07.1AFIASMDLUX0037/10 martie 2016.    

Acest anunţ este distribuit de Franklin Templeton Investment Management Limited (“FTIML”), înregistrat la ASF cu nr. PJM01SFIM/400005/14 septembrie 2009, care este autorizat şi reglementat în Marea Britanie de Autoritatea de Comportament Financiar, înregistrată în cadrul acesteia sub nr. 121779, înregistrată ca echivalentul străin al unui consultant de investiţii la Comisia de Valori Mobiliare din SUA. FTIML operează aici de faţă în calitate de delegate al FTIS în ceea ce priveşte funcţiile de management al portofoliului, precum şi serviciile de administrare a Fondului.

Franklin Resources, Inc. [NYSE:BEN] este o organizaţie globală de management al investiţiilorcare operează sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizează soluţii globale şi locale de management al investiţiilor pentru clienți de retail, instituționali și fonduri suverane în peste 180 de țări. Prin intermediul echipelor specializate, compania are experiență în toate clasele de active – inclusiv în acțiuni, obligațiuni, soluții alternative și personalizate. Cei peste 600 de specialiști în investiții ai companiei sunt susținuți de o echipă integrată, globală de profesioniști în administrarea riscului și de o rețea globală de birouri de tranzacționare. Având birouri în 35 de țări, compania situată în California are mai mult de 65 de ani de experienţă în investiţii şi administrează active în valoare de peste 737 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 31 mai 2016. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi http://www.franklintempleton.co.uk.

Birourile Franklin Templeton Investment Management Ltd. din Bucureşti se află la Premium Point, Calea Buzeşti nr. 78-80, etajele 7-8, sector 1, Bucureşti, Romania. Tel: +40.200.96.00, Fax: +40.200.96.31/32. Pentru mai multe informaţii cu privire la Fondul Proprietatea, vă rugăm să vizitaţi http://www.fondulproprietatea.ro/.

Acest comunicat de presă este destinat doar interesului public şi nu constituie consiliere profesională. Franklin Templeton Investments şi grupurile sale de management au colectat şi procesat informaţiile din conţinutul acestui comunicat de presă cu atenţie şi diligenţă profesională. Franklin Templeton Investments nu oferă garanţii în legătură cu acurateţea acestui document. Franklin Templeton Investments nu va fi răspunzător în faţa niciunui utilizator al acestui document sau a oricărei alte persoane sau entităţi pentru inexactitatea informaţiilor conţinute în acest comunicat de presă sau pentru orice erori sau omisiuni din conţinutul său, indiferent de cauza acestor inexactităţi, erori sau omisiuni. Orice analiză sau cercetare conţinută în acest document a fost obţinută de Franklin Templeton Investments pentru scopuri proprii.