Publicat: 9 Mai, 2016 - 09:05
Share

Șase turiști aflați în dificultate în Masivul Montan Bucegi, au fost sprijiniți de salvatorii montani.

Sâmbătă, 07 mai a.c, în urma unui apel telefonic prin S.N.U.A.U 112, jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera în cooperare cu salvamontiștii dâmbovițeni și Poliția pentru Platoul Montan Bucegi au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Cei șase turiști, patru adulți și doi copii minori din județul Constanța se aflau cu două autoturisme în deplasare spre orașul Sinaia.

La un moment dat, în zona Blana nu au mai putut continua deplasarea din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, lapoviță și ninsoare depuse pe drumul principal.

În urma acțiunii salvatorilor montani, turiștii au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculele și însoțiți în condiții de siguranță până în zona Dichiu, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

*** Turiștii aflați în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgență '112' sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIȚA