Publicat: 4 Septembrie, 2017 - 15:19
Share

Preşedintele american Donald Trump a decis să pună capăt unui program, cunoscut sub acronimul DACA, care permitea sutelor de mii de tineri imigranţi ilegali să rămână în Statele Unite, prin acordarea echivalentului unui permis de şedere, a informat duminică site-ul internet Politico, citat de AFP.

 Trump intenţionează să aloce timp Congresului ca acesta să elaboreze un mecanism de înlocuire a programului înainte ca perioada de graţie să se încheie.

Numeroşi parlamentari ai Partidului Republican, de care aparţine şi Donald Trump, susţin acest program, creat prin ordin executiv de fostul preşedinte democrat Barack Obama în iunie 2012, pentru a-i pune în condiţii de legalitate pe imigranţii clandestini care au ajuns în SUA înainte de a împlini 16 ani.

Se aşteaptă ca Trump să-şi anunţe marţi decizia, dar - potrivit Politico - el a decis deja şi colaboratorii săi s-au reunit duminică la Casa Albă să facă pregătirile pentru suspendarea programului.

New York Times a indicat la rândul său că Donald Trump examina serios un plan prin care să pună capăt programului DACA în termen de şase luni, dar că oficiali din anturajul său au apreciat că el încă ar putea să-şi schimbe opinia.