Publicat: 1 Martie, 2017 - 11:20
Share

Preşedintele american Donald Trump a vorbit, în primul său discurs în faţa Congresului după instalarea la Casa Albă, despre mai multă fermitate asupra imigrației, precum și o reformă fiscală "istorică"
Principalele puncte ale discursului său asupra politicii generale:

"Recentele ameninţări vizând centrele comunitare evreieşti şi vandalizarea cimitirelor evreieşti, precum şi atacul armat de săptămâna trecută din Kansas City, ne reamintesc că deşi suntem o naţiune divizată în ceea ce priveşte politicile, suntem o ţară care este unită în condamnarea urii şi răul în toate formele sale".

"Un nou capitol de măreție americană începe"; "O nouă mândrie națională străbate țara noastră"; "Treaba mea nu este să reprezint lumea, treaba mea este să reprezint SUA".

"Ultimele amenințări la adresa centrelor comunității evreiești și vandalizarea cimitirelor evreiești tocmai ne-a amintit că dacă noi suntem poate o națiune divizată când este vorba de politică, suntem o țară unită pentru a condamna ura și răul sub toate formele lor".

"Abandonarea sistemului actual al unei imigrații puțin calificate și adoptarea unui sistem bazat pe merit va economisi enorm de mulți bani, va permite creșterea salariilor și ajutarea familiilor aflate în dificultate". 

"Susţinem cu tărie NATO, o alianţă care are la bază legăturile din timpul celor două Războaie mondiale care au detronat fascismul, şi un Război Rece care a înfrânt comunismul", a declarat Trump.

"Iar acum, în urma unor discuţii foarte directe şi deschise, aceştia (statele partenere) au început să fac acest lucru. Ne aşteptăm din partea partenerilor noştri, din NATO, din Orientul Mijlociu, din Pacific - să joace un rol semnificativ şi direct în operaţiunile militare şi strategice, şi să-şi achite partea lor din costuri".

"Am ordonat Departamentului pentru Securitatea Internă să creeze un birou care să servească victimele americane. Acest birou se va numi VOICE — Victims OF Immigration Crime Engagament (victimele crimelor imigrației). Noi dăm o voce celor care sunt ignorați de presă și reduși la tăcere de interese particulare".

"Aplicând în final legile noastre asupra imigrației, vom crește salariile, vom ajuta șomerii, vom economisi miliarde de dolari și vom întări securitatea comunităților noastre".

"Trebuie să restabilim integritatea și aplicarea legii la frontierele noastre. Din această cauză vom începe în curând construirea unui mare, mare zid de-a lungul frontierei noastre sudice".

"Echipa noastră economică este pe cale să pregătească o reformă fiscală istorică, care va reduce totalul impozitelor întreprinderilor noastre pentru ca ele să poată concura pe oricine și să prospere oriunde". "În același timp, vom reduce masiv impozitele pentru clasa medie".