Share
1 Iun 2020 - 19:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate săptămâna trecută.

1. Amenda lui Orban face înconjurul lumii
2. CSM avizează negativ desființarea Secției Speciale
3. Relaxare cât cuprinde de la 1 iunie: se deschid terasele!
4. Fake news marca Orban despre Muzeul „Național” Brătianu
5. COVID-ul românesc a luat-o la vale de pe „platoul” infecționiștilor


1. Amenda lui Orban face înconjurul lumii

 
Prim-ministrul pandemic a recunoscut încălcarea legii şi e dispus să plătească o amendă, după ce fotografia de la ziua lui a devenit virală, pentru nepurtarea măștii și fumat în spațiul public inchis!
Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat, sâmbătă, amenzi pentru membrii ai Cabinetului Orban. Astfel, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a fost amendat cu 3.000 de lei pentru că nu purta mască și fuma în birou, miniștrii Economiei și Transporturilor, Virgil Popescu și Lucian Bode au fost sancționați cu câte 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii iar vicepremierul Raluca Turcan trebuie să plătească 1.000 de lei pentru purtarea măștii în mod necorespunzător.

2. CSM avizează negativ desființarea Secției Speciale

 
Proiectul de lege depus de USR pentru desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), cunoscuta ca Sectia Speciala (SS), a fost avizat negativ joi in plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Avizul negativ al CSM este unul consultativ. Votul se va da în Parlament. 

3. Relaxare cât cuprinde de la 1 iunie: se deschid terasele!

 
Cabinetul Orban s-a reunit luni de dimineață pentru a ferici nația cu ultimele prevederi din Starea de Alertă, între care pe primul loc a fost pusă anularea redeschiderii teraselor, în care izolații și carantinații își puseseră mari speranțe. Dar și cu avertismente severe din partea președintelui și premierului. Primul , ca un veritabil diriginte național, a amenințat că dacă „clasa” nu se va dovedi disciplinată, se va reveni „deîndată” la Starea de Urgență. Al doilea a ținut să precizeze că de data asta nu se va mai juca cu respectarea restricțiilor și că orice abatere va fi fără milă sancționată cu amenzi, care de data asta vor fi curat constituționale.

4. Fake news marca Orban despre Muzeul „Național” Brătianu

 
La Golești, vila Florica a fost declarată „Muzeul Național Brătianu”. De ce „național”? Poate ca să justifice desființarea Institutului Revoluției al lui Iliescu, care probabil că nu prea era național. În orice caz, liberal sigur  nu era. La deschiderea muzeului premierul Orban a reușit performanța să planteze un copăcel gata plantat.

5. COVID-ul românesc a luat-o la vale de pe „platoul” infecționiștilor

 
 În timp ce covidul captează toată atenția, nimeni nu se mai uită la rujeolă: 35 de noi cazuri au ridicat numărul deceselor la 84. În schimb Coronavirusul face victime și prin teroare psihologică: un pacient a făcut infarct când a văzut că vor să îl bagă în  izoletă. Și a murit! Nu se știe la ce cauză a fost încadrat decesul său. Modelele cu care OMS lucrează elimină din ce în ce mai mult posibilitatea unui al doilea val important de COVID-19.

Re-/ Vezi și:

   

 

Format: