Joi, 5 Decembrie, 2019 - 15:16

Cu o creștere a cifrei de afaceri de 7% și a profitului operațional de 16% în primele 9 luni din 2019 , compania vine cu noua identitate de brand în întâmpinarea exigențelor unor consumatori mai sofisticați.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 13:00

Un medic și o angajată de la registratura Spitalului Județean Ilfov au fost reținuți într-un dosar în care sunt vizate decontări ilegale pentru întreruperi de sarcină. Faptele cercetate sunt delapidare, fals intelectual și fraudă informatică, iar în acest caz au avut loc percheziții la unitatea medicală.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 16:18

O infirmieră în vârstă de 47 de ani, angajată la Spitalul 'Sf. Spiridon' , a venit sub influența băuturilor alcoolice la muncă, iar medicii au rămas uimiţi atunci când au văzut rezultatele alcoolemiei.

Femeia muncește de doi ani ca infirmieră la unitatea spitalicească, iar potrivit colegilor ei, nu este pentru prima dată când vine la muncă sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totuşi, de fiecare dată, infirmiera a fost 'acoperită' de colegi şi a continuat să muncească şi să îşi primească salariul.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 15:21

Digi | RCS & RDS și Centrul de Transfuzie Sanguină București au desfășurat, la final de an, cea de-a doua ediție a campaniei „Digi donează viață”. Angajații Digi | RCS & RDS au donat sânge pentru pacienții care au nevoie de transfuzii, dorind să atragă atenția asupra nevoii mari în perioada Sărbătorilor de iarnă și a necesității de donare constantă.

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 13:19
Cea mai modernă (și unica, deocamdată) dotare de acest fel din Capitală

Pentru cei care nu prea au habar de regulile și exigențele unui astfel de sistem, poate să pară foarte simplu ca un elicopter să aterizeze pe acoperișul plat al unui bloc. S-a văzut prin filme, ba chiar și atunci când Ceaușescu a părăsit puterea de pe plafonul CC-ului.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 16:15

Asociația Medicilor Independenți (AMI) s-a lansat joi, 28 noiembrie, în prezența a peste 150 de medici specialiști, cu înalte standarde calitative și practică proprie din România. 

Pacientul are nevoi mult mai multe și asta nu se poate rezolva într-un sistem industrializat precum cel public, ci într-unul personalizat, ca acela despre care vorbim în seara aceasta”, Președintele Colegiului Medicilor din România, Dr. Gheorghe Borcean.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 13:56

 Spitalul Universitar de Urgență București este gazda inaugurării unui obiectiv de referință pentru sistemul medical din România: primul heliport medical construit la standarde internaționale.

 Heliportul a fost amenajat pe acoperișul spitalului pentru a avea acces direct la serviciile medicale de urgență. Evenimentul va avea loc marți 3 decembrie la ora 9:30.. Sponsorul heliportului este MaxBet.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 11:42

Compania HARTMANN, producător german pentru industria medicală, cu activitate de peste 200 de ani, susține eforturile  Asociației Carusel de ajutorare a persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate extremă. Prin parteneriatul recent semnat, compania Hartmann oferă, în această iarnă, asociației Carusel materiale medicale necesare menținerii sănătății oamenilor fără adăpost din București și Zona Metropolitană.

Sâmbătă, 30 Noiembrie, 2019 - 15:33

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a premiat voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului cu Diploma omagială şi Medalia comemorativă a anului 2019 pentru derularea programelor social filantropice in mediul rural. Premierea a avut loc de ziua Sfantului Andrei, ziua nationala a unitatii in credinta.

 

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 16:39

Trei spitale din Capitală, Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu rămân fără apă caldă în următoarele 24 de ore. Managerii spitalelor au primit înştiinţare de la RADET în această dimineaţă.

RADET a informat joi că furnizarea agentului termic în zona Fundeni se sistează pentru un interval de maximum 24 de ore, ca urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600, veche de 43 de ani, care ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 12:55

Cele 6 centre universitare îndeplinesc condițiile pentru organizarea concursului de intrare în Rezidențiat, dar și pentru  pregătirea unui număr suplimentar de rezidenți.

Victor Costache, ministrul Sănătății și echipa Ministerului Sănătății au condus în această dimineață videoconferința organizată în vederea verificării stadiului pregătirilor pentru organizarea Concursului de intrare în Rezidențiat astfel încât toți candidații să beneficieze de condițiile optime de desfășurare a concursului.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 09:12

Iniţiativa a fost organizată de Clinica Exmed în colaborare cu navigatorul medical Victoria Asanache

Pacienţii cu afecţiuni oncologice şi aparţinătorii acestora au beneficiat gratuit de consultaţii şi îndrumare medicală sub atenta observaţie a navigatorului de pacienţi Victoria Asanache, în cadrul unui proiect iniţiat de clinica ExMed.

Consultaţiile au fost organizate la sediul clinicii din Alexandria şi au avut drept obiectiv informarea corectă a 12 persoane care trebuie să lupte împotriva cancerului.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 16:22
Dr.Adriana Nica: Va fi cel mai performant centru de radioterapie public din țară

Astăzi a fost predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor de construcție și dotare a centrului de radioterapie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.

Lucrarea va fi executată, conform contractului, în termen de maximum doi ani, iar zilele următoare vor sosi utilajele care vor începe efectiv lucrările la cel mai performant centru de radioterapie public din țară.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 13:50

Unitatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici (USTACC) din cadrul Secţiei Clinice Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a primit o parte din echipamentele medicale performante, achiziţionate de Ministerul Sănătăţii prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale.

Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, în dotarea USTACC au intrat următoarele echipamente:

- un Ecograf mobil portabil pentru adulţi pentru anestezie şi terapie intensivă;

- 10 paturi standard de terapie intensivă;

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 10:11

Cea de-a 18-a prelevare multiorgan din acest an a avut loc la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, a informat, vineri, Agenţia Naţională de Transplant.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 12:14

Diagnosticarea timpurie a infectiei cu HIV / hepatite inseamna acces timpuriu la tratament. Initierea si urmarea corecta a acestuia, in cazul HIV, de exemplu, poate elimina total riscul de transmitere a infectiei catre alte persoane (conceptul ”N=N” / ”nedetectabil = netransmisibil”).
 
In schimb, persoanele infectate cu HIV/hepatite care nu isi cunosc statutul serologic au un risc ridicat de a transmite virusurile altor persoane. 
 

Joi, 21 Noiembrie, 2019 - 12:36

În România, suntem, poate, în jur de 3000 de pacienţi cu grefe funcţionale de organ solid şi cca 15.000 de pacienţi cărora un transplant le-ar putea salva viaţa.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 16:45

Spitalul de Copii Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, care nu au avut apă caldă și căldură timp de peste 3 zile săptămâna trecută, rămân din nou fără apă caldă și căldură, timp de 48 de ore, începând de luni, de la ora 15:00, potrivit unei informări transmise de RADET către Direcția de Sănătate Publică București. Cele două spitale au, împreună, peste 400 de copii internați. "Spitalul are obligația potrivit legii să asigure o sursă alternativă de încălzire și apă caldă.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 16:00

Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin antiHPV, iar primele 20 000 de doze vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare la direcțiile de sănătate publică.

Acordul Cadru încheiat de MS cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani prevede ca numărul dozelor de vaccin să poată fi suplimentat până la 2 100 000, în funcție de cerere și derularea campaniei de vaccinare.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 14:17

Diabetul este o pandemie ce afectează peste 425 de milioane de persoane la nivel mondial și un număr estimat de 1,5 milioane de români • Campania Sanofi “Diabetes. Your type” evidențiază gama vastă de nevoi individuale ale persoanelor cu diabet • Abordarea individualizată este în conformitate cu cele mai recente recomandări ale experților referitoare la tratamentul personalizat, pentru a obține cele mai bune beneficii terapeutice

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 19:42

Tipărirea şi distribuţia de carduri europene de sănătate vor fi reluate începând de vineri

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, joi, semnarea unui acord-cadru pentru o perioadă de trei ani, în baza căruia vor fi reluate tipărirea şi distribuţia de carduri europene de sănătate începând cu data de 15 noiembrie. 

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 16:41

Este alertă epidemiologică de difterie, o boală contagioasă severă, care, netratată, poate duce la moarte! Ministerul Sănătăţii a cerut Companiei Unifarm să demareze, de urgenţă achiziţia de ser antidifteric în situaţia apariţiei unor cazuri de îmbolnăvire.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 13:43

Mesajul Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului 2019: 14 noiembrie

La nivel mondial, în fiecare an în 14 noiembrie este marcată Ziua Mondială a Diabetului, o campanie globală de conştientizare şi informare cu privire la impactul diabetului zaharat asupra sănătăţii populaţiei iniţiată de către Federaţia Internaţională de Diabet, la care Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice se alătură an de an.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 12:54

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) a constatat de-a lungul activităţii sale că există probleme de comunicare între medic şi pacient. Din acest motiv, am avut iniţiativa de a organiza o serie de traininguri de comunicare adresate studenţilor la medicină şi pacienţilor. Astfel a apărut proiectul "Vorbeşte cu medicul tău", îndreptat atât spre studenţii la medicină, viitorii medici, cât şi spre reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, care pot la rândul lor împărtăşi noile cunoştinţe pacienţilor cu care vin în contact.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 11:33

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, încheie primele 9 luni din 2019 cu o cifră de afaceri pro-forma de 696 milioane lei, în creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit reprezentanților companiei, clinicile și spitalele au avut cea mai mare dinamică, aceste segmente înregistrând în primele nouă luni o creștere de 30%, respectiv 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, urmate de laboratoare si divizia corporate, cu procente de 13% și 9%.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 10:00
A fost efectuat primul zborul cu elicopterul SMURD EC – 135 pentru calibrarea dispozitivelor de aterizare pe timp de noapte

Miercuri seară a fost efectuat primul zborul cu elicopterul SMURD EC – 135 pentru calibrarea dispozitivelor de aterizare pe timp de noapte pe heliportul Spitalului Universitar de Urgență București.

Acesta reprezintă ultimul pas în operaționalizarea dispozitivelor și instrumentelor specifice necesare pentru funcționarea unui heliport.

În perioada imediat următoare vor fi finalizate documentele de închidere pentru șantier, de recepție a lucrărilor de construcție și autorizare pentru funcționarea ca heliport civil cu circuit închis.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 20:00

Două noi cazuri de gripă au fost înregistrate, în ultima săptămână, în judeţul Botoşani, potrivit unei raportări întocmite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Documentul oficialilor DSP indică faptul că ambele persoane care au contactat virusul gripal au peste 50 de ani.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 15:46

Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului este marcată în Sectorul 6 printr-o amplă acțiune de testare gratuită a glicemiei pentru cetăţenii din comunitate, derulată de Centrul Multifuncţional de Sănătate “Sfântul Nectarie”, căruia i se alătură şi Şcoala Postliceală Atlas.

Campania este organizată de Primăria Sectorului 6, în zilele de 14 și 15 noiembrie 2019, în intervalul orar 08.00 - 20.00, în incinta Centrului de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii, nr. 81.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 15:33

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA inaugurează Policlinica THE LIGHT, cea mai mare policlinică privată de pediatrie din București, care cuprinde și cea de-a patra locație a Rețelei Kinetic Sport & Medicine. Centrul medical, cu sediul în clădirea de birouri THE LIGHT ONE din vestul capitalei, este unic prin specificul multidisciplinar și complexitatea serviciilor oferite atât copiilor, cât și adulților.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 12:51

În urma publicării raportului IQVIA "Evaluarea inovaţiilor terapeutice centrate pe pacient" ("Assessing Person-Centered Therapeutic Innovations"), Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) se alătură eforturilor Federaţiei Europene a Industriilor şi Asociaţiilor Farmaceutice (EFPIA - European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) şi face un apel pentru includerea experienţei şi preferinţelor pacientului în evaluarea Tehnologiilor Medicale (HTA - Health Technology Assessment), procesul care stă la baza deciziei de acces pentru noi medicamente

Subscribe to Sanatate