Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 19:00

Accesul vizitatorilor în Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală este restricționat din cauza gripei, informează reprezentanții spitalului. În această unitate au fost confirmate două cazuri de gripă de tip A.

Având în vedere faptul că în perioada 15 - 20 ianuarie au fost confirmate două cazuri de gripă de tip A în Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta (IPMN),‭ ‬este necesară restricționarea accesului vizitatorilor în incinta instituției.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 17:45

Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus este în creștere, semn că nicio țară nu este cu adevarat pregătită să facă fața celor mai recente provocări medicale. Și autoritățile de la noi fac plan de acțiune în eventualitatea în care acest virus ar ajunge în România. Oficialii din Sănătate au dispus controale riguroase pe aeroporturi, teste rapide pentru depistarea virusului.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 11:11

Rusia dezvoltă un vaccin împotriva noului tip de coronavirus din China, a anunţat miercuri Rospotrebnadzor, autoritatea pentru protecția consumatorilor din această țară, citată de site-ul agenției de presă Reuters.

„Da, cu siguranță, dezvoltăm un vaccin. De fiecare dată când apare o mutație (a unui virus, n. red.), începem să dezvoltăm imediat un vaccin”, a declarat Anna Popova, directorul Rospotrebnadzor.
 

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 09:03

Grupul de specialişti constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii a stabilit astăzi, într-o şedinţă de lucru, primele măsuri care trebuie aplicate în contextul alertei legate de infecţia cu noul coronavirus.

Specialiştii în domeniu au stabilit trei categorii de măsuri care vor fi aplicate în aeroporturile internaţionale şi unităţile sanitare pentru prevenirea, limitarea îmbolnăvirilor şi tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 17:25

Ministerul Sănătăţii va elabora o strategie naţională dedicată pacienţilor cu arsuri pentru asigurarea asistenţei medicale la standarde europene în cazul acestora, a afirmat, miercuri, secretarul de stat Horaţiu Moldovan, citat într-un comunicat de presă.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 13:25

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că există şi pentru România riscul apariţiei unor cazuri de coronavirus.

"Riscul există (pentru România - n. r.), nu poate fi exclus, dar, dacă vedem că în afara Chinei până în momentul de faţă sunt 6-7 cazuri, atunci probabil că discutăm de o probabilitate redusă", a spus Rafila, la Ministerul Sănătăţii.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 10:48

Un bărbat de 30 de ani a fost spitalizat la Everett, în apropiere de Seattle, fiind diagnosticat cu noul coronavirus chinezesc, au anunţat marţi Centrele de control şi preveniţie a maladiilor (CDC). Coronavirusul a făcut victime în China, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda şi Taiwan, conform AFP.

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a crescut miercuri în China la 9 morţi şi autorităţile au avertizat că virusul ar putea "suferi mutaţii" şi s-ar putea răspândi mai uşor, informează AFP.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 10:21

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au decis, marţi, închiderea Şcolii nr. 133 pentru 72 de ore, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.

"Urmare a primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca primă măsură închiderea operativă a unităţii de învăţământ pe o durată de 72 de ore. Controlul DSPMB continuă, un raport va fi prezentat ministrului Sănătăţii", se arată în informare.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 08:56

Primăria Municipiului Iaşi a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea de servicii de consultanţă pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare a arealului Spitalului Regional de Urgenţă după un concept Smart City. În urma acesteia contractul de consultanţă va fi încheiat cu SC CIVITTA Strategy & Consulting SRL contra unei sume de 99.450 lei, fără TVA (118.345,5 lei, cu TVA), iar firma va avea un an la dispoziţie pentru realizarea analizelor, organizarea dezbaterilor şi elaborarea strategiei.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 19:00

Medicamentele care conțin ranitidină urmează să fie retrase din toate farmaciile din România, în urma unei recomandări a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, anunță instituția, într-un comunicat.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 17:40

Încă din vremuri străvechi, oamenii au gândit, au acționat și în consecință, au avut vieți diferite. De ce există aceste deosebiri între noi? De ce unii oameni sunt mai deștepți și mai cinstiți, de ce unii au mai mult succes în afaceri și doar unii reușesc să atingă un echilibru în viață? Există ceva specific care ne diferențiază?

 

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 16:42

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a solicitat specialiştilor în sănătate publică un plan de acţiune suplimentar pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripă, precum şi pregătirea unui set de măsuri pentru intervenţia în cazul apariţiei îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 12:23

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu a fost informată în cursul zilei de astăzi de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mureş despre confirmarea unui caz de infecţie respiratorie acută severă (SARI) cu gripă de tip AH3, la o bolnavă de 34 de ani, domiciliată în Mediaş, gravidă în săptămâna 21-22, nevaccinată antigripal.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 12:21

Dacă simptomele sunt serioase și starea de sănătate este afectată serios cu astenie extremă, dureri musculare și bineînțeles, febră ridicată, atunci este bine să ne ducem chiar la un spital de boli infecțioase, pentru că probabil este vorba despre gripă, a declarat președintele Societății Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, luni seară, la TVR.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 08:53

Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind manipularea pacienţilor decedaţi.

Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realităţii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală, într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incendiu.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 18:06

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost notificată de Comisia Europeană (CE) cu privire la faptul că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificaţi curcani, iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 17:24

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie de la Iași, singura din zona Moldovei care are 5 paturi destinate tratamentului pacientului considerat "mare ars", sunt în acest moment 7 persoane, cu arsuri peste 30% din suprafața corpului.

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iași, singura clinică din zona Moldovei care poate trata pacienți cu arsuri de peste 30% din suprafața corporală, au fost internate numai în ultima săptămână 10 persoane cu arsuri de diferite grade.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 15:00

Număr mare de viroze se înregistrează la Cluj. Zeci de pacienți ajung în fiecare zi la camera de garda. Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase a analizat situația și cu Consiliul Județean Cluj care a dispus suplimentarea gărzilor.

Măsura prevede introducerea unei linii suplimentare de garda la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, timp de trei luni, începând de luna viitoare. Astfel, medicii vor avea mai mult timp pentru fiecare pacient.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:09

Victor Costache, ministrul Sănătăţii a acceptat invitaţia Societăţii de obstetrică ginecologie din România de a participa astăzi la dezbaterea cu tema "Împreună pentru o experienţă mai bună a cuplului infertil în timpul tratamentului de reproducere asistata".

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:06

În cursul dimineţii, mai multe echipe de medici au prelevat cordul, ficatul şi rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, internat în Secţia Clinică ATI.

Cordul a ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Translant Târgu Mureş, rinichii au fost duşi la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal, ficatul a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 11:01

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a atras atenţia vineri că subfinanţarea cronică a programelor de sănătate a dus la un sistem sanitar care este "pe roşu în toate sectoarele".

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 10:22

În cadrul Programului Naţional de Transplant de cornee, derulat pe parcursul anului 2019, la nivelul Sectiei Clinice Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) s-au efectuat un număr de 68 de intervenţii chirurgicale de transplant de cornee, dublu față de cifra înregistrată anul trecut.
Materialul biologic a fost prelevat, în spitalele din Bucureşti şi din ţară, de la un număr de 74 donatori, aflaţi în moarte cerebrală. 

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 09:57

Cu sprijinul Biroului OMS pentru România, Ministerul Sănătăţii a reunit astăzi, 16 ianuarie 2020, într-un seminar de lucru, recunoscuţi specialişti români şi străini, pacienţi, medici de familie pentru pregătirea unui plan de acţiune în vederea informării şi educării populaţiei cu privire la vaccinarea împotriva HPV, dar şi în vaccinare în general.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 09:33

Dispensarul de TBC Sf. Ştefan, care tratează bolnavii din sectorul 3, va funcţiona de luni, 20 ianuarie, în sediul din str. Salcâmilor nr.21, unde se află Dispensarul de TBC pentru bolnavii din sectoarele 1 şi 2. De asemenea, pacienţii cu probleme medicale de urgenţă se vor putea adresa direct Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan.

Mutarea a fost necesară pentru că în zonă se efecuează lucrări de racordare la energia electrică şi nu este estimat încă un termen de finalizare.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 14:03

În scopul asigurării cadrului de colaborare inter-instituţională pentru anul 2020, a fost încheiat un protocol privind desfășurarea de activități, programe şi proiecte de reducere a cererii de droguri.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 08:54

Victor Costache, ministrul Sănătăţii a prezidat astăzi, dezbaterea organizată la Palatul Parlamentului de către Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Compania Unifarm SA şi Comisia de Sănătate din Senat, cu tema "Reorganizarea sistemului naţional de transfuzie sanguină:Realităţi naţionale şi standarde europene".

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 20:00

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, afirmă că în prezent se derulează o anchetă epidemiologică pentru a stabili sursa virusului gripal aviar diagnosticat într-o fermă de tip comercial din judeţul Maramureş.

"Pentru stabilirea sursei virusului gripal aviar la această dată este în derularea ancheta epidemiologică. În cazul în care boala se va răspândi pe teritoriul ţării noastre, cum s-a întâmplat şi în alte ţări europene, cu siguranţa sectorul avicol va fi afectat", a spus Oros.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 16:24

Salvamontiştii au intervenit, în perioada vacanţei şcolare şi a sărbătorilor de iarnă, la peste 1.300 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical în zona montană, fiind salvate aproximativ 1.350 de persoane, a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România (ANSMR) şi al Consiliului Serviciilor Publice Salvamont, Sabin Cornoiu.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 13:00

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, apreciază că centrele de transfuzie ar trebui să aibă activitate şi în weekend.

"Vreau să reuşim şi noi să fim ca celelalte ţări europene, să lucrăm în weekend. Dacă putem în spitale, putem şi în centrele de transfuzie", a spus Costache în cadrul dezbaterii "Reorganizarea sistemului naţional de transfuzie sanguină: realităţi naţionale şi standarde europene", desfăşurată miercuri la Parlament.
 

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 21:39

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu o echipa de medici de la Institutul Oncologic „Al. Trestioreanu” București (IOB) au efectuat, in anul 2019, 13 activitati in cadrul Campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin". In total, 288 de femei au fost supuse testului Babes - Papanicolau, iar 169 dintre acestea au beneficiat si de un examen clinic la sâni. Programul Ministerului Sanatatii se adreseaza tuturor femeilor, chiar si a celor neasigurate, cu vârste cuprinse între 25-64 de ani. 

Subscribe to Sanatate