Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 20:03

Ridicarea restricțiilor coronavirusului este ziua pe care întreaga lume așteaptă cu nerăbdare. China vrea ca această zi să fie acum.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 19:42

Industria națională de apărare s-a reprofilat pentru a crea produse necesare prevenirii și combaterii pandemiei COVID-19. Pro-Optica și IOR au creat un parteneriat pentru dezvoltarea și fabricarea unui scaner termic, care permite scanarea precisă și rapidă pe fluxuri de acces persoane și alarmarea în cazul temperaturilor corpului care depășesc limita febrei, anunță Ministerul Economiei într-un comunicat.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 18:19

Tot mai mulți membri ai personalului medical se infectează la muncă! În acest moment, cel puțin 50 de cadre medicale de la Spitalul Victor Babeș din Capitală au ieșit pozitiv la COVID-19. O situație asemănătoare se înregistrează și la Spitalul Universitar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului Matei Balș din Capitală, la acest spital sunt 39 de cadre medicale depistate pozitiv cu COVID-19.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 18:00

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul bebelușilor infectați cu noul coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timișoara.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 17:18

631 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Cele mai multe cazuri au fost raportate în Italia, acolo unde sunt 400 de români pentru care a fost confirmată îmbolnăvirea cu COVID-19.

„Până în prezent, 631 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 400 în Italia, 193 în Spania, 15 în Franța, 8 în Germania, 6 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 17:00

Spitalul Militar "Dr. Alexandru Popescu" Focşani, închis la sfârşitul lunii martie după ce 43 de persoane au fost confirmate pozitiv la infecţia cu COVID-19, şi-a reluat parţial activitatea, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

Momentan sunt funcţionale câteva compartimente, dar în funcţie de rezultatele testelor, spitalul ar putea reveni la activitatea normală spre finele săptămânii.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 16:43

Treisprezece noi decese din cauza coronavirusului au fost anunțate marți după-amiază. Bilanțul urcă astfel în România la 197. Opt dintre pacienți erau internați la Spitalul Județean din Arad, iar alți patru erau spitalizați la Suceava. Majoritatea celor spitalizați la Arad au murit în perioada 28-31 martie, iar autoritățile susțin că "pentru a elucida situația infecției din județul Arad și a raportărilor întârziate" la fața locului a fost trimisă o echipă de medici de la Timișoara.

Bilanțul zilei de marți a ajuns la 21 de persoane decedate din cauza COVID-19.

Deces 185

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 16:23

După multe ezitări, autoritățile au recunoscut că, în județul Argeș, se impun măsuri stricte. În consecință au fost închise drumuri, poliția și jandarmii fac verificări suplimentare în trafic.  

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 15:45

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la ceremonia de semnare a Acordului de Colaborare Bienală între Organizaţia Mondială a Sănătăţii - Biroul Regional pentru Europa şi Ministerul Sănătăţii din România, context în care a afirmat că după ce criza creată de coronavirus va fi depăşită, cei responsabili trebuie să regândească sistemul de sănătate românesc.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 15:00

Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătăţii, Antibiotice Iaşi vine cu o veste bună - până la sfârşitul lunii aprilie va livra către farmaciile şi spitalele din România, Paracetamol şi Novocalmin (metamizol sodic).

Decizia de a relua producţia pentru aceste medicamente a fost luată, pe lângă alte măsuri asumate de companie, pentru a susţine sistemul de sănătate românesc, greu încercat în această perioadă.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 14:43

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat marţi, 7 aprilie a.c., cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, la Ceremonia de semnare a Acordului de Colaborare Bienală între Organizaţia Mondială a Sănătăţii - Biroul Regional pentru Europa şi Ministerul Sănătăţii din România. Evenimentul s-a desfăşurat prin videoconferinţă, la Palatul Cotroceni. Semnarea acestui acord, pentru perioada 2020-2021, întăreşte colaborarea dintre ţara noastră şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ziua Mondială a Sănătăţii din acest an este dedicată marcării activităţii asistentelor medicale şi a moaşelor.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:30
Personalului medical a fost selectat pe bază de voluntariat

O echipă de medici și asistenți medicali români va lucra la Milano, împreună cu personal medical italian, pentru combaterea epidemiei COVID-19.

Misiunea personalului medical, selectat pe bază de voluntariat, se desfășoară sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, pentru o perioadă de 14 zile.

Premierul Ludovic Orban a participat astăzi la îmbarcarea celor patru membri ai echipei, care au decolat din București, ceilalți zece membri ai misiunii îmbarcându-se la Timișoara, unde aeronava a făcut escală.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:25

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 1.700 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 57 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:19

Psihologii World Vision România oferă consiliere psihologică gratuită pentru părinţii şi copiii afectaţi de pandemie. 900 de copii şi părinţi din mediul rural au primit consiliere în ultimele 3 săptămâni

* Izolarea socială, închiderea şcolilor, dar şi pierderea locului de muncă, scăderea venitului familiei sau scenariile negative cu privire la starea de sănătate sau a economiei cresc nivelul de anxietate atât al părinţilor, cât şi al copiilor.

* Riscul de violenţă şi abuz împotriva copiilor va creşte în perioada următoare.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:18

Începând cu data de 7 aprilie 2020, un număr de 1.121.800 de măşti chirurgicale cu trei pliuri vor fi distribuite de CNAS către medicii de familie, prin intermediul caselor de asigurări de sănătate (CAS) cu care aceştia se află în contract.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:17
medicii au nevoie urgentă de echipamente şi materiale de protecţie

Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tg. Mureş şi Salvaţi Copiii România fac un apel la strângere de fonduri pentru echipamente şi materiale de protecţie, astfel încât medicii să îşi poată exercita corect profesia, fără să pună în pericol vieţile celor mai vulnerabili pacienţi - nou-născuţii - şi pe ale lor proprii. E nevoie urgentă de măşti chirurgicale, halate, mănuşi de examinare, dezinfectanţi de suprafeţe şi tegument, tablete clor şi tunel de dezinfecţie, în valoare totală de 300.000 de lei.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 12:37

Deces 177

Femeie, 67 ani din jud. Mehedinți. Internată în SJU Drobeta Turnu-Severin în 04.04.2020-pneumonie acută bilaterală. Transferată în secția ATI-05.04.2020
Probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 04.04.2020. Rezultat pozitiv în data de 06.04.2020. Dată deces: 06.04.2020. Comorbidități: afecțiune pulmonară cronică.
Decesul a survenit în timpul transferului spre SCBI Craiova

Deces 178

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 12:21

La Spitalul Municipal Mangalia se vor achiziţiona echipamente şi aparatură medicală, necesare în această perioadă de criză epidemiologică. Recent, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, Primăria Mangalia a alocat spitalului aproximativ 2 milioane de lei pentru achiziţia echipamentelor de protecţie, dar şi pentru aparatură medicală de strictă necesitate.

Astfel, fondurile vor fi destinate dotării spitalului cu mai multe echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, dar şi pentru cumpărarea unor echipamente medicale indispensabile, în contextul pandemiei de coronavirus.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 11:26

Mesajul ministrului Sanatatii Nelu Tătaru de Ziua Mondială a Sănătății
Transmit un gând de apreciere și încredere colegilor mei de breaslă, medicilor, asistenţilor medicali, infirmierilor pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale, precum şi pentru celelalte categorii de personal care lucrează în unităţile sanitare, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, Ministerul Sănătății şi care fac posibilă funcţionarea acestora în aceste zile în care cu toții suntem greu încercați.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 09:05
În total 176 de morti, dintre care 49 doar la Suceava

Cel mai mare numar de morti intr-o singura zi de pana acum - 25 de decese s-au inregistrat oficial, luni, in Romania, din cauza pandemiei de COVID-19.

Astfel, am ajuns la un bilant negru de 176 de morti, dintre care 49 doar la Suceava.

O premiera nefericita: 10 nou-nascuti sunt infectati, intr-o maternitate din Timisoara cu 80 de cadre medicale bolnave

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 09:03
Spitalul a externat 125 de pacienţi vindecaţi, din cei 400 la nivel naţional

Primarul General, Gabriela Firea, a făcut luni o verificare a modului în care are loc aprovizionarea unităţilor medicale aflate în subordinea Primăriei Capitalei. Primarul General, Gabriela Firea: "Am venit astăzi la Spitalul Victor Babeş, spital care se află în prima linie, alături de Institutul "Matei Balş", în lupta împotriva noului coronavirus, întrucât aici sunt diagnosticaţi şi trataţi sute de pacienţi COVID-19. Să ne asigurăm că medicii, asistentele, infirmierele au la dispoziţie toate dotările necesare este modul nostru concret de a avea grijă de ei.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 08:14

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), prin departamentele sale specializate, acordă o importanţă deosebită, mai ales în această perioadă dificilă, domeniului sanitar.

În acest sens, MLPDA va continua şi în acest an programul de înzestrare a parcului auto al Serviciilor Judeţene de Ambulanţă, SMURD sau al Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 20:01

Grupul de Comunicare Strategica anunta ca la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, din data de 22 martie pana in prezent, au fost identificate pozitiv la COVID-19 35 de cadre medicale si 75 de pacienti.

In ultimele 3 zile au fost confirmate pozitiv 2 cadre medicale si un pacient, conform raportarii managerului Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Cătălin Cârstoiu, cel cu care a fost înlocuită Adriana Nica, neagreată politic de Minister.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 19:27

Micile magazine și piețe din Austria s-ar putea redeschide în anumite condiții săptămâna viitoare, deși restricțiile de blocare strânse vor rămâne în vigoare, a spus cancelarul țării, în timp ce alte afaceri ar putea urma luna viitoare.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 19:17

Pentru marți, 7 aprilie, se anunță o premieră aeronautico-medicalo-comercială: un „gigant al aerului", un avion Antonov AN-124, va ateriza la București, aducând echipamente medicale achiziţionate din China. Anunțul glorios l-a făcut, ieri, Iohannis, deși n-are absolut nici un merit în această poveste.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 19:06

Tot mai multe județe își obligă cetățenii să folosească măști de protecție atunci când ies din case. Galațiul a dat tonul încă de sâmbătă, iar ieri s-au alăturat Iași, Vaslui și Maramureș. Locuitorii din aceste zone sunt obligați să-și acopere nasul și gura cu măști medicinale ori cu fulare sau eşarfe.

Măștile sau eșarfele trebuie purtate în toate spatiile publice, în instituții, farmacii, pe șantiere, în gări sau magazine. Și de clienți, dar și de angajați deopotrivă. Până acum, în județul Vaslui sunt confirmate mai puțin de 20 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 18:33

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, marţi, la ceremonia de semnare a Acordului de colaborare bienală între Organizaţia Mondială a Sănătăţii - Biroul Regional pentru Europa şi Ministerul Sănătăţii din România.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia va avea loc la ora 12,30, prin sistem de videoconferinţă.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 17:55

Sociologul Gelu Duminică a declarat, luni că prelungirea stării de urgenţă nu reprezintă o surpriză şi a estimat că, în condiţiile în care vor fi respectate măsurile impuse, în special în perioada sărbătorilor de Paşte, restricţiile vor începe să fie eliminate la sfârşitul lunii mai.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 17:30

Directorii Direcţiilor de Sănătate Publică Timiş, Arad, Braşov şi Vâlcea au fost schimbaţi din funcţie.

Potrivit unui informări a Ministerului Sănătăţii, luni după amiază au fost semnate ordinele de înlocuire din funcţie a directorilor DSP Timiş, DSP Arad, DSP Braşov, DSP Vâlcea de către ministrul Sănătăţii. 

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 16:10

Antibiotice Iaşi a cerut aviz pentru a începe producţia a două tipuri de biocide, iar OMV Petrom va solicita la rândul său aviz săptămâna viitoare, a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Subscribe to Sanatate