Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 09:32

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă lansarea platformei digitale "aici.gov.ro", pentru încărcarea documentelor necesare acordării şomajului tehnic pentru angajaţii cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din iniţiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 18:34

Numărul cumulat al contractelor de muncă suspendate şi încetate înregistrate de la introducerea stării de urgenţă în România a depăşit un milion, potrivit cifrelor publicate joi de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Astfel, numărul contractelor individuale de muncă suspendate înregistrate joi la Inspecţia Muncii era de 862.557, iar numărul de contracte individuale de muncă încetate se ridica la 173.834.

Cumulat, un total de 1.036.391 de contracte de muncă nu mai sunt active de la declararea stării de urgenţă, potrivit cifrelor publicate joi de Ministerul Muncii.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 11:14

Un tânăr antreprenor din oraşul Găeşti a oferit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa mai multe recipiente cu dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe.

Cei 25 de litri de dezinfectant vor fi folosiţi la nivelul instituţiei noastre pentru asigurarea protecţiei jandarmilor în contextul existenţei pandemiei cu coronavirusul COVID-19.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 10:25

Reprezentanţii Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor, şi sunt optimist că acest lucru se va întâmpla poate în a doua parte a lunii aprilie, a declarat, joi, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 08:14

Până miercuri, 01.04.2020, s-au recoltat probe biologice pentru depistarea COVID-19 de la 120 de cadre medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.

Potrivit rezultatelor testelor, examinate în cadrul Laboratorului DSP Alba, niciunul dintre cele 120 de cadre medicale nu a fost infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Toate testele, efectuate până în prezent, au ieşit negative.

Testarea cadrelor medicale de la SJU Alba Iulia va continua în următoarele zile.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 13:31

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a preluat şi a soluţionat, anul trecut, peste 13.500 de apeluri primite prin intermediul Call-Center-ul Autorităţii. Din analiza apelurilor primite a rezultat faptul că interesul consumatorilor cu privire la pieţele financiare nebancare şi gradul de informare a acestora se situează pe un trend ascendent. Cele mai multe informaţii solicitate de către consumatori au vizat sectorul asigurări-reasigurări, în proporţie de aproximativ 50%, şi sectorul pensiilor private (30%).

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 13:29

Compania Naţională Poşta Română a început distribuirea pensiilor şi face demersuri pentru a finaliza achitarea într-un interval cât mai scurt, pentru a veni, astfel, în sprijinul beneficiarilor, în această perioadă dificilă. De asemenea, compania a stabilit o procedură de lucru specială pentru gestionarea situaţiei particulare de la Suceava, acolo unde municipiul şi 8 comune se află în carantină.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 13:19

Consultare publică, POCU: Ghidul pentru plata din fonduri europene a şomajului tehnic pentru persoanele care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei COVID-19

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 (POCU) din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a lansat în consultare publică ghidul "Sprijin pentru persoanele angajate în cadrul întreprinderilor al căror domeniu de activitate este afectat direct ca urmare a declarării situaţiilor de epidemii".

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 12:21

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, vine cu precizări referitoare la procedura simplificată de acordare şomajului tehnic, conform OUG 32/2020 şi etapele necesare a fi parcurse pentru încasarea indemnizaţiei.

În acest sens, pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic către salariaţi, singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinească angajatorii este de a declara pe propria răspundere că au redus sau au întrerupt temporar activitatea, ca urmare a efectelor epidemiei.

Etapele pe care angajatorii le vor parcurge în acest sens, sunt:

Marţi, 31 Martie, 2020 - 17:05

Sănătatea și securitatea muncii reprezintă un ansamblu de activități având ca scop asigurarea condițiilor optime în desfășurarea procesului de muncă, apărarea sănătații, integrității corporale si vieții angajaților/lucrătorilor și a altor persoane angrenate în procesul de muncă.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 13:33

Organizațiile sindicale semnatare solicită autorităților să înceapă un dialog deschis pentru adoptarea din timp a măsurilor necesare depășirii celei mai mari provocări a vremurilor noastre, a celei mai mari crize sociale.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 12:55

Măsurile de organizare pentru depunerea, începând de miercuri, a actelor necesare în vederea obţinerii fondurilor guvernamentale pentru şomajul tehnic sunt pe ultima sută de metri, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Luni, 30 Martie, 2020 - 20:45

Luni seară a fost publicată în Monitorul Oficial OUG privind reglementarea șomajului tehnic.

Luni, 30 Martie, 2020 - 11:05

Banii pentru pensii şi prestaţiile sociale sunt planificaţi în buget şi încercăm să ajungă la beneficiari chiar mai devreme, a declarat, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 17:06

Începând de vineri, 27 martie, voluntarii și reprezentanții ONG-urilor care achiziționează produse pentru persoanele care nu se pot deplasa de la domiciliu vor beneficia de casă dedicată în hipermarketurile și supermarketurile Auchan și de case cu acces prioritar în magazinele de proximitate MyAuchan clasice. Acestea vor fi disponibile pe toată durata programului de funcționare a magazinelor, iar accesul se va face pe baza declarației pe propria răspundere privind motivul deplasării. 

Vineri, 27 Martie, 2020 - 16:26

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că procedura privind accesul firmelor la ajutorul de stat acordat  în urma trecerii angajaților în șomaj tehnic, a fost simplificată. Violeta Alexandru a dat asigurări că banii vor fi alocați de Executiv, în termen de 15 zile de la depunerea actelor la AJOFM.  Solicitările pot fi trimise online.

Joi, 26 Martie, 2020 - 17:45
Pledează pentru aplicarea imediată, nebirocratică, a susținerii mediului de afaceri cu capital autohton

Patronatul Investitorilor Autohtoni - PIAROM urmărește cu maximă atenție măsurile importante adoptate de Guvern în condițiile stării de urgență, înțelegând preocuparea majoră vizând menținerea unei bune stări de sănătate a populației, îndeosebi prin măsuri în sprijinul protejării salariaților ce trebuie să se deplaseze la locul de muncă.

 

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 19:08

Într-o solicitarea adresată principalelor ministere, artiștii independenți din România, rămași fără venituri după închiderea sălilor de spectacole, cer să fie tratați ca „antreprenori ai propriului talent”

Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, atrage atenția Guvernului că artiștii independenți au rămas fără venit, după ce „activitatea lor s-a suspendat de pe-o zi pe alta prin măsurile prevăzute în ordonanța militară nr. 1, ” a scris pe Facebook Vlad Alexandrescu.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 19:00

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a publicat, marţi, o serie de recomandări pentru persoanele care lucrează sau care urmează să lucreze de acasă, în perioada următoare, printre sfaturi fiind cele legate de cumpărăturile online, securizarea mediului de lucru şi grija pentru felul în care copiii "navighează" pe Internet.

Recomandările publicate au la bază cooperarea strânsă între CERT-RO cu Europol.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 18:42

Platforma de recrutare online BestJobs permite angajatorilor să posteze gratuit, în perioada următoare, anunţuri cu locuri de muncă la distanţă, informează BestJobs într-un comunicat remis marţi.
​​​​​​​
Demersul survine în contextul nevoii tot mai mari a companiilor de a se alinia la noul mod de lucru în contextul epidemiei de coronavirus, afirmă reprezentanţii platformei de recrutare.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 12:19

BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, se alătură inițiativelor de limitare a răspândirii coronavirusului și permite angajatorilor să posteze gratuit, în perioada următoare, anunțuri cu joburi de la distanță. Demersul BestJobs vine în contextul nevoii tot mai mari a companiilor de a se alinia la noul mod de lucru în contextul epidemiei de Coronavirus. 

Marţi, 24 Martie, 2020 - 10:10
Date esențiale despre: munca la domiciliu; telemunca; concediul pentru supravegherea copilului!

Specialistul în dreptul muncii, colaboratorul FACIAS, avocatul Costel Gîlcă pune la dispoziția tuturor celor interesați “Ghidul contractelor de muncă pe perioada Stării de Urgenţă”. În contextul în care zeci de mii de angajatori se află într-o situație juridică care generează modificări ale relațiilor de muncă, un Ghid al relațiilor de muncă este mai mult decât bine venit pentru a pune cap la cap noutățile legislative și pentru a putea acționa rapid.         

Marţi, 24 Martie, 2020 - 09:59

Consiliul Județean Ilfov va cumpăra echipamente de protecție necesare medicilor de familie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Luni, 23 Martie, 2020 - 17:00

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a anunţat luni, prin intermediul unei postări video pe pagina de socializare a aeroportului ieşean, că mai bine de jumătate dintre angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic, aceasta fiind prima instituţie din judeţ care anunţă luarea unor astfel de măsuri.

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 10:00

În mass-media există o avalanşă de ştiri despre „şomajul tehnic în condiţiile coronavirusului”.

Aceste ştiri sunt alimentate, în cea mai mare parte, de numeroasele declaraţii ale unor reprezentanţii ai Guvernului, în special ale prim-ministrului Ludovic Orban.

De mai multe săptămâni aceste afirmaţii sunt numai „pe vorbe”, fără un temei legal, fără ca până acum (20 martie 2020) să fie publicat în Monitorul Oficial actul normativ prin care se reglementează „şomajul tehnic în condiţiile coronavirusului”.

Vineri, 20 Martie, 2020 - 17:07

Un număr de 200.000 de contracte de muncă suspendate au fost înregistrate la nivelul acestei săptămâni, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Joi, 19 Martie, 2020 - 12:51

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu informează persoanele fizice şi juridice beneficiare a prevederilor Legii 76/2002, că s-au luat următoarele măsuri de simplificare a procedurilor administrative şi anume:

Persoanele fizice

- nu mai au obligativitatea să prezinte adeverinţa de venit eliberată de administraţia financiară privind veniturile impozabile realizate, acest document va fi obţinut de AJOFM SIBIU direct, în mediul electronic de la ANAF;

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 12:51

Cerere de reexaminare asupra Legii pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal
18 martie 2020
Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis miercuri, 18 martie a.c., Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Vă prezentăm textul integral al cererii:

 

București, 18 martie 2020

 

Domnului Titus Corlățean

Președintele Senatului

 

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituția României, republicată,

formulez următoarea

 

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 12:39

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), reprezentant autorizat al comunităţii de afaceri a Capitalei, a transmis Guvernului României o serie de măsuri, solicitate de firmele bucureștene, membre şi nemembre, propuse spre a fi avute în vedere în cadrul activității Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României generat de efectele COVID-19 (GLI-ECOROM). 

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 12:35

Angajații români se tem că urmează o criză economică declanșată de efectele coronavirusului, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs. Aceasta este principala îngrijorare pentru unul din doi respondenți, urmată de temerea că ar putea contacta virusul (31,1%) sau că ar putea să-și piardă locul de muncă în perioada următoare (11,2%).

Subscribe to Muncă (Protecție socială)