Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 11:41

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, s-a prezentat, vineri, la DNA Timişoara, pentru audieri, în calitate de martor, în dosarul de corupţie de la vama Nădlac II.

Potrivit unor surse judiciare, înaintea lui a intrat în audieri deputatul PSD Luminiţa Jivan, preşedinte al PSD Caraş Severin, în aceeaşi calitate de martor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor opt persoane reţinute în dosarul de corupţie de la vama Nădlac II, dosar în care sunt cercetaţi şi lideri ai PSD Arad.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 14:10

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat pentru joi decizia asupra sesizării USR privind numirea lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, au precizat, miercuri oficiali ai CCR.

Potrivit unor surse, decizia de amânare a fost luată pentru că judecătorul Marian Enache a lipsit din motive medicale.

Pe 5 iulie, deputatul USR Cristina Prună anunţa că a depus la CCR o sesizare cu privire la numirea lui Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al ANRE.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 12:26

Procurorii DIICOT au luat o decizie de ultimă oră.

Gheorghe Dincă a fost pus sub acuzare pentru încă o faptă.

Monstrul de Caracal e cercetat pentru răpire, viol și crimă, iar acum a fost pus sub acuzare și pentru profanare de morminte.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 15:45

Comisia juridică din Senat a decis amânarea datei la care magistrații se pot pensiona anticipat. Astfel, judecătorii și procurorii cu 20 de ani vechime în muncă vor putea ieși la pensie abia de la 1 ianuarie 2022, și nu din 2020, cum se decisese anterior. Mai e nevoie doar de votul plenului Senatului.

Fostul cabinet Dăncilă aprobase inițial prin ordonanță de urgență reducerea vechimii în muncă pentru magistrați de la 25 la 20 de ani.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 13:22

Fosta şefă a Inspectoratului Judeţean Şcolar Arad, Anca Stoenescu, a fost reţinută 24 de ore pentru abuz în serviciu, după ce procurorii DNA Timiş și ofiţerii anticorupție au efectuat o percheziţie la sediul Inspectoratului.

De acolo, anchetatorii au ridicat mai multe cutii cu documente, iar fosta şefă a fost dusă la audieri în fața procurorilor timișoreni.

Potrivit anchetatorilor, Anca Stoenescu ar fi destituit în mod ilegal un inspector şcolar, pe vremea când aceasta conducea instituţia.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 13:05

Primul procuror trimis în judecată de Secția Specială pentru investigarea magistraților a fost achitat definitiv de Instanța supremă.

Eugen Stoina, procuror la Parchetul Sibiu și fost procuror DNA, a fost trimis în judecată de Secția Specială, pe motiv că ar fi sustras probe biologice dintr-un dosar în care era acuzat că a consumat băuturi alcoolice și a produs un accident rutier.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte a respins apelul Secției și a menținut decizia de achitare, dată în iunie 2019 de un complet de trei judecători.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 12:45

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit, marţi, pentru a-și alege noua conducere - președintele și vicepreședintele.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, marţi, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe ordinea de zi a şedinței plenului CSM se află și prezentarea raportului de activitate al instituției pe anul 2019, în mandatul judecătorului Lia Savonea - preşedinte şi al procurorului Nicolae Andrei Solomon - vicepreşedinte.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 11:15

UPDATE: Liviu Dragnea rămâne în închisoare

Liviu Dragnea, încarcerat din luna mai la Penitenciarul Rahova, a fost adus marți dimineață la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanța supremă va judeca recursul în casație și contestația în anulare depuse de fostul lider al PSD pentru a scăpa de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Teleorman, în care a a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 16:17

Audieri la poliție în dosarul dispariției Luizei Melencu. Mama, fostul prieten al fetei două dintre colege dau declarații la poliție. Au fost citați după ce Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor la ce chinuri a supus-o pe fată, împreună cu un complice după care ar fi ucis-o. Dacă principalul suspect nu va fi trimis în judecată până la sfârșitul lui ianuarie, va trebui eliberat.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 14:00

Magistrații Tribunalului București au amânat, pentru luni, 16 decembrie, pronunțarea în dosarul Colectiv. Decizia nu va fi definitivă. Procurorii au cerut, la ultimul termen, închisoare cu executare pentru inculpații din dosar.

Magistrații Tribunalului București au amânat decizia din primă instanță în dosarul Colectiv. Astfel, luni, 16 decembrie, este așteptată o decizie.

A trecut o săptămână de când s-au încheiat dezbaterile în primul proces privind incendiul de acum 4 ani din clubul Colectiv.

Vineri, 6 Decembrie, 2019 - 16:33

Reprezentanții Comunității Declic merg luni, 9 decembrie, de la ora 11.00, la Direcția Națională Anticorupție, pentru a depune o cerere de reluare a anchetei de corupție de la Certej. Memoriul îi este adresat procurorului-șef al DNA, Călin Nistor.

De asemenea, pentru a atrage un semnal de alarmă asupra gravității situației, activiștii Declic vor pune în scenă o reprezentare a zeiței Justiției, pentru care aurul cântărește mai mult decât dreptatea.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 11:43

Procurorul Adina Florea s-a retras din procedura prin care ar fi trebuit să fie numită șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiției, în urma concursului. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a avut șapte tentative eșuate de numire a Adinei Florea la conducerea controversatei secții.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 10:43

Update 12.30: Camera Deputaților a aprobat abrogarea recursului compensatoriu

Plenul Camerei Deputaților va vota, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, după ce Comisia juridică a adoptat marți, cu unanimitate de voturi, raport favorabil.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, cu unanimitate de voturi, raport favorabil pe proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 15:39

Avocatul Poporului a sesizat, luni, CCR cu o excepție de neconstituționalitate a prevederilor din ordonanța de urgență 111/2010, pe motiv că ar afecta părinții care au în îngrijire un copil bolnav sau cu handicap.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 10:21
Raportorii români: „Profesia notarială, cu tot ceea ce implică aceasta, este receptivă la progres și la inovație”

Profesia notarială este pregătită să facă față cu succes provocărilor erei digitalizării și schimbărilor în plan economic și social pe care aceasta le produce. Acesta este mesajul transmis de delegația notariatului român la cel de-al 29-lea Congres Internațional al Notariatelor.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 10:12
Adunarea generală de la Jakarta a anunțat crearea unei platforme virtuale destinate pregătirii profesionale continue a notarilor

Notariatele membre ale Uniunii Internaționale a Notariatului, printre care se numără și notariatul român, au ales noua conducere a organizației pentru legislatura 2020-2022. Întărirea instituției, digitalizarea și pregătirea profesională continuă a notarilor publici din statele membre reprezintă principalele obiective ale președintelui Cristina Noemi Armella și ale echipei sale.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 10:00

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins miercuri cererea procurorului general de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în Dosarul Revoluţiei împotriva lui Petre Roman, a lui Teodor Brateş şi a sute de alte persoane, informează g4media.ro. 

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 19:00

Magistrații instanței supreme au respins apelul formulat de fosta șefă DIICOT Alina Bica împotriva condamnării de 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Decizia este definitivă și vine după ce procesul acesteia s-a rejudecat.

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 14:01

În ziua de 27 noiembrie 2019, Plenul Curţii Constituţionale a amânat pentru data de 11 decembrie 2019 pronunţările cu privire la următoarele cauze:

A. Cererea formulată de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între ministrul justiţiei, respectiv Ministerul Justiţiei, pe de o parte, şi Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte;

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 18:13

Vineri (23) și  sâmbătă (24 noiembrie) Camera Notarilor București organizează la Auditorium Pallady un simpozion științific deschis tuturor practicienilor din domeniu, cu participarea Prof. univ. Dr. Gabriel Boroi, notarului public Ionuț Florin Popa, președintelui ONPCSB Daniel Marius Staicu, profesorului universitar Dr. Marieta Avram, notarului public Ioana Lambrina Vidican și expertului Cosmin Mihailovici.

Marţi, 19 Noiembrie, 2019 - 17:41

George Becali a ajuns, marți, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care a fost audiat și nepotul său, Vasile Geambazi. Acesta le-a spus, ironic, jurnaliștilor că „tremură de frică”.

„Nu știu ce s-a întâmplat”, a spus George Becali, la intrarea în DNA.

Întrebat dacă va fi pus sub învinuire în dosarul privind spălarea de bani în legătură cu dosarul în care a fost audiat Vasile Geambazi, Becali a răspuns: „Da, tată”.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 15:22
Privind intervenția în cazuri similare cu cel al ursului rănit

Autoritățile caută explicații în cazul de o cruzime greu de imaginat din Harghita. Cum a fost posibil ca un urs să fie lăsat să agonizeze pe marginea drumului mai bine de 20 de ore. Oamenii și autoritățile n-au avut nicio reacție în tot acest timp. A fost deschis un dosar penal, iar prefectul județului a fost destituit. Întrebările însă rămân. Un grup de lucru s-a întâlnit în această dimineață la ministerul Mediului.

Sâmbătă, 16 Noiembrie, 2019 - 17:19

În zestrea Camerei Notarilor Publici București intră de astăzi o clădire cu personalitate care asigură o strălucită carte de vizită atât notariatului public bucureștean, cât și întregului notariat public românesc.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 19:00

Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, că a câştigat definitiv în instanţă procesul intentat de Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) Timiş în dosarul "Ghilotina 1", privind tăierea cablurilor aeriene ale operatorilor de servicii care nu şi le-au dus în sistemul de tubulaturi subterane special construite de municipalitate.

Pentru a da un semnal ferm că legea trebuie respectată, primarul Nicolae Robu a fost cel care a dat primul semnal, tăind simbolic un cablu aerian, dar care s-a constatat ulterior că era dezafectat.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 13:57

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 11:38

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus retragerea observaţiilor transmise către Curtea Europeană a Drepturilor Omului de către fostul Agent guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, în cauza Dragnea împotriva României şi în cauzele având obiect similar cu respectiva cauză.

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 19:19

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a cerut Parchetului General şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie statisticile privind numărul dosarelor ce privesc cauze de corupţie ale magistraţilor instrumentate de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi DNA.

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 06:58

Unul dintre cele mai scumpe si intinse terenuri din tara, care se afla in nordul orasului Bucuresti, pe care au fost construite mai multe multe hyper-magazine si un ansamblu rezidential de lux urmeaza sa ajunga din nou in proprietatea statului, care ar putea să solicite chirie.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 19:07
Fusese condamnat la 12, dar s-a „comportat exemplar”

 Ovidiu Tender a fost eliberat din Penitenciarul Târgu Jiu, după patru ani de la încarcerarea în dosarul Carom, în care avea o condamnare de 12 ani.

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 18:45

​​​​​​​Cătălin Predoiu a preluat, marţi, de la Ana Birchall, mandatul de ministru al Justiţiei, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

Subscribe to Justitie