Joi, 2 Aprilie, 2020 - 10:10

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu este alături de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă în lupta împotriva COVID-19 prin lansarea mai multor proiecte de prevenire şi diagnosticare a virusului. Două din aceste proiecte vor fi finanţate prin intermediul Fundaţiei Hasso Plattner şi sunt estimate la aproximativ 250.000 EURO.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 15:06

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat teste destinate elevilor care vor susţine examenele naţionale.

"În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susţinerii examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele naţionale", a informat, luni, MEC.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 14:21

Studiul reprezintă o radiografie a celor 2 săptămâni de Școală de Acasă, a efortului depus de către cadrele didactice pentru a reconfigura predarea în noul format online. Cum s-a digitalizat, în masă, educația din România.

Acest studiu a fost realizat în perioada 19-25 martie, prin intermediul site-ului didactic.ro pe un eșantion de 301 cadre didactice: educatori, profesori de învățământ primar (44,3%), gimnazial (44,6), liceal (26,8), atât din mediul urban (64,1%), cât  și din rural (35,9%).

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 10:37

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) susţine Proiectul de lege BP167/2020 ce prevede interzicerea majorării tuturor taxelor universitare pe perioada stării de urgenţă şi pe durata anilor universitari 2019-2020 şi 2020-2021. De asemenea, îndeamnă decidenţii din sfera educaţională să sprijine adoptarea de urgenţă a acestui proiect. Considerăm că în condiţiile actuale este imperios necesar ca universităţile să demonstreze un management universitar eficient fără a pune pe umerii studenţilor cheltuielile suplimentare.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 12:33

În cadrul inițiativei „Reacție pentru educație”, derulată ca urmare a parteneriatului între Ministerul Educației și Cercetării și Narada, mâine, 1 aprilie,  se va lansa Naradix - modul de clase digitale, prin care adolescenți din întreaga țară își dau întâlnire online, timp de o oră, pentru a învăța despre lucrurile care îi pasionează. De la social media, la personal branding, dezvoltare personală, tehnologie, inteligență artificială sau educație financiară, elevii vor avea ocazia de a interacționa cu profesioniști de top.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 09:33

Publicul aşteaptă acum măsuri de urgenţă pentru buna derulare a desfăşurătorului acestui an universitar, adaptate stării de urgenţă ce a fost declarată la nivel naţional.

Luni, 30 Martie, 2020 - 16:11

O nouă platformă dedicată învăţării la distanţă în România, sub forma unui hub de informaţii şi unelte, a fost lansată de Google, menit să ajute profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19, potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis luni.

G Suite for Education este o colecţie de aplicaţii care oferă acces la funcţiile educaţionale esenţiale, precum crearea lecţiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea şi gestionarea clasei, schimbul de fişiere, email etc.

Luni, 30 Martie, 2020 - 10:10

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a transmis, printr-o postare pe Facebook, că "în scurt timp'' Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) va transmite ce se va întâmpla cu examenele naţionale.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 14:23

Organizaţii internaţionale, ONG-uri, companii private - o mare coaliţie mondială s-a format joi pentru a-i ajuta pe cei 1,5 miliarde de elevi şi studenţi de pe mapamond privaţi în prezent de orele de curs din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat UNESCO, relatează AFP.

Potrivit UNESCO, 87% din elevii şi studenţii din întreaga lume sunt afectaţi de închiderea şcolilor din cauza coronavirusului, adică peste 1,5 miliarde de tineri din 165 de ţări.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 13:49

Specialiştii în educaţie de la Universitatea din Bucureşti susţin că finalizarea acestui an şcolar şi universitar este posibilă; sistemul de educaţie dă acum testul rezilienţei şi agilităţii instituţionale

Vineri, 27 Martie, 2020 - 13:45

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a alocat, în acest moment, suma de 25 milioane lei pentru finanţarea unor proiecte de cercetare privind limitarea extinderii şi combaterea epidemiei de SARS-COV-2.

Astăzi, 27 martie 2020, au fost aprobate primele teme de cercetare în acest scop, considerate prioritare de Ministerul Sănătăţii, în domeniul prevenţiei diagnosticului, tratamentului şi controlului epidemiei:

Joi, 26 Martie, 2020 - 19:00

​Patriarhia Română anunță că prin intermediul Trinitas TV oferă elevilor care stau acasă în contextul epidemiei de coronavirus posibilitatea să participe la ora de religie prin intermediul emisiunii "Ora de Religie". Această emisiune va fi difuzată în premieră vineri, de la ora 12,00, următoarele ediţii urmând a fi transmise în fiecare miercuri, de la aceeaşi oră.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 19:40

​​Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu, profesorul Alexandru Dumbravă, le cere profesorilor să nu exagereze cu temele date în această perioadă elevilor și să nu-i mai pună să printeze zeci de pagini. ”Personal vă spun că la noi în casă ne apropiem de 1.000 de pagini listate... Nu este normal”, arată inspectorul. Mesajul acestuia a fost pus pe pagina de internet a inspectoratului astfel încât să-l vadă toți profesorii.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 14:22

Ministerul Educației și Cercetării a lansat platforma Digital pe educred.ro (digital.educred.ro), un spațiu creat pentru toate cadrele didactice. Acestea pot găsi tehnologii pe care le pot folosi în activitățile de învățare cu elevii. Pe platforma digital.educred.ro sunt centralizate mai multe tipuri de resurse digitale și informații utile, în activitățile educaționale desfășurate. Toate resursele colectate pe platformă sunt gratuite.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 13:23

Începând de astăzi compania de consultanţă educaţională IntegralEdu va transmite periodic cele mai noi informaţii cu privire la evoluţia studiilor în străinătate.

Consultanţii IntegralEdu sunt conectaţi cu sute de universităţi din toată lumea şi sunt abilitaţi să ofere informaţii profesionale verificate şi valide pentru tinerii români care sunt în prezent prinşi în procesul admiterii sau îşi doresc să studieze în străinătate.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 10:46

Ministerul Educației și Cercetării a lansat platforma Digital pe educred.ro (digital.educred.ro), un spațiu creat pentru toate cadrele didactice care doresc să valorifice noile tehnologii în activitățile de învățare cu elevii. Această platformă a fost dezvoltată de echipa proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, cu sprijinul experților Institutului de Științe ale Educației (IȘE), în scopul susținerii cadrelor didactice și elevilor pentru continuarea învățării de acasă.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 09:43

 

Participând activ la viaţa comunităţii, implicându-se cu solidaritate în susţinerea celor aflaţi în dificultate şi pentru suportul activităţilor vitale din perioada stării de urgenţă, Universitatea de Vest din Timişoara a format un grup de voluntariat pentru suport urgenţe, a cărui activitate este dedicată implicării în activităţile de susţinere comunitară în Timişoara.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 15:00

Elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a vor avea la dispoziție noi modele de subiecte pe care să le lucreze cât stau acasă, a declarat ministrul Educației. Variantele de subiecte sunt elaborate de Centrul Național de Examinare și Evaluare și vor fi puse pe site-ul Ministerului Educației și trimise către toate școlile.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 10:50

În contextul situaţiei în care ne aflăm, Uniunea Naţională a Studenţilor din România solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Guvernului României o mai bună comunicare a planurilor pentru studenţi şi evitarea răspândirii de temeri în rândul populaţiei, arătându-ne îngrijoraţi de atitudinea vice prim-ministrului Raluca Turcan. Nu putem accepta ca acest reprezentant al Guvernului să fie de fapt un reprezentant al incertitudinii în momente de criză din partea demnitarilor acestei ţări.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 10:27

AMBASADOR pentru COMUNITATE - Prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, gratuită, dedicată cadrelor didactice, părinților și elevilor

În cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Proacta EDU a fost lansată prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, gratuită, pentru cadre didactice, părinți și elevi, sub denumirea de „AMBASADOR pentru COMUNITATE”. Acesta este un proiect susținut de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar.

Luni, 23 Martie, 2020 - 19:42

​Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, participă marți, 24 martie 2020, de la 13.30, la o întalnire online realizată la distanță, unde va discuta despre situația școlilor din România în contextul crizei coronavirusului. Monica Anisie va răspunde la întrebări despre cât de oportună este înghețarea anului școlar, despre ce se va întâmpla cu examenele naționale din acest an, dar și despre cum învață elevii online în această perioadă.

Luni, 23 Martie, 2020 - 19:00

Asociația Elevilor din Constanța trage un semnal de alarmă asupra dezinteresului autorităților față de asigurarea accesului la educație tuturor elevilor și de efectele acestuia, în contextul suspendării cursurilor din cauza COVID-19. Înghețarea anului școlar nu reprezintă o soluție!

Luni, 23 Martie, 2020 - 10:56

Pentru a veni în sprijinul familiilor din România, Asociația Proacta EDU, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, lansează prima linie de consiliere psihologică pentru perioada pandemiei, dar și după ieșirea din această criză, sub denumirea: AMBASADOR pentru COMUNITATE.

Vineri, 20 Martie, 2020 - 09:25

Ministerul Educației și Cercetării a lansat un amplu proces de revizuire a modului în care se organizează în România pregătirea personalului didactic. Prima acțiune a acestui proces este aceea de realizare a profilului de competențe ale cadrului didactic, iar în acest sens, Ministerul Educației și Cercetării a realizat un chestionar pentru opinia publică. Ministerul Educației și Cercetării a propus, pentru anul universitar 2020-2021, bugetarea de locuri pentru programe-pilot de masterat didactic.

Joi, 19 Martie, 2020 - 19:43

Liceeni din mediul rural vor participa, pe perioada închiderii şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus, la mediaţii şi ateliere de dezvoltare personală online, potrivit unui comunicat World Vision România transmis.

De asemenea, 5.770 de elevi au posibilitatea de a participa la ore online susţinute de profesori pe platforma www.scoaladinvaliza.ro, în cadrul unor proiecte de educaţie digitală desfăşurate de Fundaţia World Vision România pentru elevii din mediul rural.

Joi, 19 Martie, 2020 - 19:23

Ordinul ministrului Educaţiei privind aprobarea programelor pentru susţinerea Evaluării Naţionale de către absolvenţii clasei a VIII-a, începând cu anul şcolar 2020 - 2021, a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

Joi, 19 Martie, 2020 - 09:18

În conformitate cu contractele de mobilitate de studiu sau de plasament încheiate de studenţii suceveni în cadrul Programului Erasmus+ pentru semestrul al doilea al anului universitar 2019-2020, 58 de tineri şi tinere de la toate facultăţile USV se află în străinătate, la diverse universităţi partenere.

Joi, 19 Martie, 2020 - 09:02

Având în vedere faptul că, din motive obiective, unii studenţi cazaţi în căminul universităţii se află în situaţii dificile care nu le permit asigurarea condiţiilor minime de întreţinere, începând cu joi, 19 martie 2020, acestei categorii de studenţi li se va putea asigura o masă de prânz, în limita sumei de 15 lei pe zi, din veniturile proprii ale Universităţii.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 12:25

Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) se situează pe locul al treilea între cele 78 de universităţi româneşti, incluse în cel mai recent clasament internaţional realizat de uniRank, dat publicităţii în data de 17 martie a.c.

Toate universităţile membre ale Consorţiului Universitaria sunt prezente pe poziţii de top în ediţia recent apărută.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 10:39

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis marţi că este "eronată" informaţia privind eventuala îngheţare a anului şcolar 2019 - 2020 din cauza declarării stării de urgenţă.

Subscribe to Invatamant