Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 08:17

În contextul epidemiologic actual, Monica Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării, a aprobat ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Naţională şi Bacalaureat pentru absolvenţii care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalităţii de şanse.

La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

Calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naţionale (EN VIII):

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 17:39

Bacaureat 2020 - sesiunea specială pentru elevii cu probleme medicale, pentru cei aflați în carantină sau izolare va începe în 6 iulie, când va avea loc proba scrisă la Limba și literatura română. În 12 iulie vor fi afișate rezultatele finale, potrivit calendarului anunțat marți de Ministerul Educației. Sesiunea specială a Evaluării Naționale începe pe 29 iunie.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 13:19
pentru participanții în programul ‘Profesor în Online’

Inițiativa Națională de Continuitate dezvoltată de Digital Nation înregistrează reușite semnificative, la doar o lună de la lansarea primului program din proiect. Peste 35.000 de profesori din toată țara - aproximativ 15% din totalul cadrelor didactice din România - au participat în perioada 4 aprilie - 18 mai 2020 la cursurile accelerate de formare în predarea online ‘Profesor în Online’, 

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 11:02

“Când ai un vis, urmează-l!”, este ceea ce noi, adulții, am învățat în această perioadă dificilă, de la elevi! Deși au trecut prin momente în care au simțit frica, în care nu au avut întotdeauna răspunsuri la întrebările pe care și le-au adresat, în care au simțit că nu mai sunt la fel de motivați, tot ei, elevii, au reușit să își recapete forțele și creativitatea pentru a nu renunța la idealuri! Copiii și adolescenții, generația 2020, sunt și ei eroii acestor zile iar pentru acest lucru Asociația Proacta EDU le mulțumește!

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 08:15

Odată cu reînceperea şcolilor, Primăria Sectorului 2 prin Direcţia Generală de Administrare a Patrimoniului Imobiliar Sector 2, a finalizat procesul de implementare a tuturor măsurilor de prevenţie şi de asigurare a distanţării sociale în toate unităţile de învăţământ aflate în administrarea sa.

Au fost realizate operaţiuni de dezinfecţie pentru asigurarea protecţiei tuturor copiilor din anii terminali care, începând de mâine, 2 iunie, se vor prezenta la cursurile de pregătire pentru examenele naţionale.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 13:18

Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara organizează, în data de 30 mai 2020, între orele 9:00 - 15:00, etapa finală a concursului naţional de arhitectură "Hans Fackelmann". Pentru evitarea expunerii participanţilor la riscurile asociate cu răspândirea COVID-19, conducerea facultăţii a decis desfăşurarea acesteia în mediul online, prin platforma de comunicare audio-video Zoom.

Etapa finală a competiţiei este alcătuită din două componente:

Vineri, 29 Mai, 2020 - 11:03

Noul program Innotech Student oferă posibilitatea studenţilor să beneficieze de granturi în valoare de până la 100.000 de euro pentru proiecte de antreprenoriat, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 10:00

În ședința Executivului de joi, 28.05.2020, a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se reglementează procedura de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi. Astfel, elevii vor beneficia în mod gratuit de transport local, transport cu trenul, pe tot parcursul anului calendaristic, naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați fiind, astfel, asigurată pe toată perioada anului școlar.

Joi, 28 Mai, 2020 - 14:00

Elevii și profesorii Genesis College, singura școală complet digitalizată din România, și-au unit forțele pentru a ajuta copiii cu posibilități materiale reduse! Doi profesori de arte, un colaborator al școlii și patru elevi și-au donat o parte dintre tablourile realizate chiar de ei, pentru a strânge banii necesari achiziționării unor tablete performante, care vor ajunge la cinci copii din București, cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copiilor.

Joi, 28 Mai, 2020 - 08:33

Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava se pronunţă ferm împotriva oricăror tentative de subminare a învăţământului românesc, de creare a confuziei la nivelul elevilor din învăţământul secundar şi de promovare a unei atitudini dăunătoare calităţii sistemului educaţional din România.

Joi, 28 Mai, 2020 - 08:16

În cadrul competiţiei de Soluţii pentru Secvenţierea genomului SARS-CoV-2 şi analiza filogenetică a tulpinilor circulante în România, organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, proiectul coordonat de Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava (USV) a fost declarat unic câştigător.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 13:26
însă 70% dintre părinţi spun că îşi vor trimite copiii să dea Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională

Mai puţin de o treime dintre copiii din programele World Vision România vor merge la şcoală în perioada 2 - 12 iunie, la pregătirea pentru examenele naţionale. Cu toate acestea, conform informaţiilor oferite de părinţi, 70% dintre aceştia spun că îşi vor trimite copiii pentru a da examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională.

Cei 75% dintre copiii care au spus că nu vor merge la şcoală în cele zece zile de pregătire au invocat motive legate de siguranţă a lor şi a familiei, cel mai des întâlnite fiind:

Marţi, 26 Mai, 2020 - 09:45

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) organizează programul de studii postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă "Resurse educaţionale şi digitale pentru instruire online", dedicat formării cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi axat pe desfăşurarea activităţilor de predare-învăţare-evaluare în regim online.

Luni, 25 Mai, 2020 - 10:14

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat - 2020. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Luni, 25 Mai, 2020 - 09:00

O echipă de cadre didactice de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, sub coordonarea prof. univ. dr. Răzvan Bologa, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, a elaborat şi depus la Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare documentaţia tehnică necesară pentru avizare pentru un echipament medical printat 3D, util în lupta împotriva Covid 19.

Avizarea este necesară pentru omologarea producerii acestui echipament de protecţie respiratorie, realizat în tehnologia 3D, spre a fi distribuit în spitalele româneşti.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 19:00

​Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, marţi, că în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 17:37
Peste 19.000 de locuri propuse de cele 19 facultăți ale UB pentru studii de licență și master candidaților la admiterea 2020

Universitatea din București se adaptează situației actuale generate de evoluția COVID-19 și a decis unele schimbări la admiterea 2020 la programele de studiu ale celor 19 facultăți.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 11:08

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi, 21 mai, Memorandumul între Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Educaţiei din Republica Populară Chineză privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor şi certificatelor din învăţământul superior.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 10:55

În urmă cu 100 de ani, la 23-24 mai 1920, în Palatul Lloyd, în actuala Sală a Senatului Universităţii Politehnica Timişoara, a fost organizată prima expoziţie filatelică din România Mare. Din catalogul expoziţiei reiese că aceasta a fost patronată de Stan Vidrighin, pe atunci primar, iar ulterior rector al Politehnicii timişorene.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 09:55

Către:

Ministerul Educaţiei Naţionale
Ministerul Sănătăţii
Consiliul Naţional al Rectorilor

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România (FASFR), structura naţională care reuneşte 8 organizaţii studenţeşti şi reprezintă în total peste 4.000 de studenţi ai facultăţilor de farmacie, subliniază necesitatea reevaluării şi actualizării bibliografiei Examenului de Rezidenţiat.

Joi, 21 Mai, 2020 - 15:42

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de joi un memorandum privind aprobarea unui acord între Ministerul Educației și Cercetării din România și Ministerul Educației din Republica Populară Chineză privind recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor din învățământul superior. Memorandumul este inițiat de Monica Anisie, ministrul Educației.

Ce ar trebui să stabilească acordul
 

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 16:46

Universitatea Cambridge din Marea Britanie a anunţat că îşi va desfăşura cursurile online pe întreaga durată a următorului an academic, renunţând la cele organizate în format tradiţional pe fondul pandemiei de COVID-19, potrivit DPA.

Universitatea britanică susţine că se aşteaptă ca măsurile de distanţare socială să rămână în vigoare la nivel naţional pentru o anumită perioadă de timp, a raportat agenţia PA marţi.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 00:16

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava organizează cea de-a XV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale DEVELOPMENT AND APPLICATION SYSTEMS, în perioada 21 - 22 mai 2020.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 10:39

Pentru sesiunea iulie 2020, înscrierea şi examenul de admitere la programele de studiu ale Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism din Timişoara (FAUT) din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, specializarea Arhitectură (licenţă cu master integrat, 6 ani), respectiv Mobilier şi Amenajări de Interior (licenţă, 3 ani) se vor desfăşura în format online.

Luni, 18 Mai, 2020 - 18:41

Reprezentanţii filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) au depus, luni, la Curtea de Apel Iaşi o acțiune prin care solicită revocarea Ordinului Ministerului Educaţiei și al Ministerului Sănătăţii privind pregătirea în școli a elevilor din anii terminali.

Ordinul face referire la condiţiile în care ar trebui să se desfăşoare cursurile de pregătire din perioada 2 -12 iunie, cu elevii care susţin examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

Luni, 18 Mai, 2020 - 16:00

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) condamnă ferm noua ordonanță de urgență care elimină dreptul elevilor de a beneficia de reduceri la transportul județean și atrag atenția privind modul în care Guvernul României încearcă să câștige capital politic pe spatele elevilor.

Luni, 18 Mai, 2020 - 09:22

Anul acesta, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează admiterea în mediul online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro.
Concursul de admitere la studiile universitare de licenţă cuprinde două etape: preînscrierea online şi admiterea.

Preînscrierea online se desfăşoară în perioada 18 mai - 16 iunie 2020, pentru toate facultăţile din cadrul SNSPA.

Luni, 18 Mai, 2020 - 08:16

Parcul Sportiv Universitar "Iuliu Haţieganu", Grădina Botanică "Alexandru Borza", precum şi cantinele şi cafeteriile UBB vor fi redeschise începând de săptămâna viitoare, cu aplicarea unor măsuri suplimentare de protecţie şi prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a decis reluarea accesului public în Parcul Sportiv Universitar "Iuliu Haţieganu" şi în Grădina Botanică "Alexandru Borza" începând de marţi, 19 mai 2020.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 13:55
eliberate anterior datei aderării la Uniunea Europeană

Comisia Europeană a publicat în data de 11 mai 2020 raportul prin care diplomele de asistent medical generalist emise de instituțiile de învățământ din România, eliberate anterior datei aderării la Uniunea Europeană, vor beneficia de recunoaștere automată în statele membre ale Uniunii Europene odată cu modificarea Directivei 2005/36/CE.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 10:47

La propunerea Ministerului Educației și Cercetării, în cadrul ședinței Guvernului României, a fost aprobat Memorandumul privind utilizarea instrumentului Policy Support Facility (PSF) pentru evaluarea sistemului național de Cercetare-Dezvoltare-Inovare, în scopul creșterii fondurilor atrase din programele comunitare de finanțare a cercetării și inovării.

Subscribe to Invatamant