Marţi, 25 Februarie, 2020 - 00:00

Un roman pentru copiii de la opt ani în sus.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 17:42

Simfonia nr.1  de George Enescu va fi interpretată, vineri, 28 februarie 2020, la Royal Festival Hall, de London Philharmonic Orchestra (LPO), una dintre cele mai importante orchestre britanice, în cadrul concertului „2005: Poetry & Belief“.  Programul concertului, susținut cu sprijunul ICR Londra  în prestigiosul Southbank Centre, mai include Concertul pentru pian nr.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 14:45

Cantus Mundi București a participat vineri, 21 februarie, la a zecea ediție a emisiunii „Românii au talent”, la PRO TV, unde a impresionat publicul din țară și din diaspora cu un mesaj emoționant și inspirațional: „Heal the world”.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:11

Filmul Urma, în regia lui Dorian Boguță, intră în cinematografele din România din 6 martie și aduce un nume nou pe marele ecran: Irina Rădulescu, fiica regretatului actor Dem Rădulescu. Actriță talentată de teatru, Irina (33 de ani) se află la primul rol într-un film românesc. A copilărit printre artiști, mama sa fiind actrița Adriana Șchiopu, a debutat în teatru la doar 7 ani, a apărut în emisiuni de televiziune împreună cu tatăl ei, iar din 2008 poate fi văzută pe scena Teatrului Mic din București. Trailer Urma: https://bit.ly/37S7axj 

Luni, 24 Februarie, 2020 - 12:54

Ultima oră este rubrica ce închide ediţia unui ziar. Articolul de ultimă oră poate schimba complet ediţia, iar uneori şi soarta publicaţiei. Sau a unor oameni.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 12:10

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, prestigioasa instituție de cultură din Oltenia, vine întâmpinarea iubitorilor de teatru din afara Craiovei și lansează proiectul „NAVETA CULTURALĂ”.
În primă fază, publicul țintă este reprezentat de consumatorii de teatru din București, însă în scurt timp N A V E T A C U L T U R A L Ă va fi introdusă și pentru orașele din regiunea Olteniei (Calafat. Drobeta-Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Târgu Jiu etc). 
Primul modul cuprinde 4 călătorii/experiențe, toate sâmbăta, după cum urmează: 

Luni, 24 Februarie, 2020 - 08:39

Ziua Limbii Materne a fost serbată la Casa Corpului Didactic din Constanţa printr-o activitate inedită la care au luat parte reprezentanţi din cadrul a opt minorităţi din spaţiul dobrogean.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 00:00

Autorul spune într-un fel de prefață că volumul de față este portretul unei lumi în schimbare accelerată, dar și portretul propriu, al unui om avid să înțeleagă realitățile tulburătoare din jurul său.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 00:00

O tânără istoric (32 de ani), doctor în științe politice la Universitatea din București, care a lucrat până nu demult ca cercetător la Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, iar acum este consilier CNSAS, a publicat la editura acelui institut o carte surprinzătoare despre viața de zi cu zi în ultimul deceniu al regimului ceaușist. Tânăra cercetătoare pleacă de la rezultatele uimitoare ale unor sondaje din 2018 potrivit cărora mai mult de jumătate dintre  români au o părere bună despre Nicolae Ceaușescu. Firesc, s-a întrebat: oare se trăia bine în comunism?

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Sâmbătă, 22 Februarie, 2020 - 00:00

Sper să vă stârnesc apetitul de lectură:

Sâmbătă, 22 Februarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 20:12

Marketingul face întâlnirea/interacțiunea dintre artiști și public posibilă. Este esențial, dat fiind că artele spectacolului nu există în lipsa receptării directe de către un public prezent în proximitate.

 

Volumul combină fondul teoretic cu câteva studii de caz și opiniile unor personalități ale lumii culturale/profesioniști cu mulți ani de experiență. Printre ei: Emil Boroghină, Constantin Chiriac, Lucian Vărșăndan, Adrian Roman, Dan Bartha-Lazăr, Vava Ștefănescu, Gilda Lazăr, Marinela Țepuș, Tamara Susoi, Maria Sârbu și Simion Buia.

 

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 11:46

Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Cezara Creţu şi Horia Fedorca, cei patru actori ai naţionalului sibian care dau viaţă personajelor din spectacolul "Cui i-e frică de Virginia Woolf?" de Edward Albee, regia Andrei şi Andreea Grosu, vor ajunge la începutul acestui an în şase oraşe din România, în cadrul turneului naţional "Manifest pentru dialog" susţinut de BRD - Groupe Societe Generale.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 11:17

Activitatea de voluntariat se adresează tuturor celor care au înţeles că o societate prosperă şi modernă este o societate în care fiecare persoană îşi aduce în mod voluntar contribuţia la dezvoltarea comunităţii în care trăieşte oferindu-şi în acest scop timpul, cunoştinţele, energia, deprinderile, talentele sau experienţa.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 00:00

Prin 2011, dacă nu mă înșel, Călin Hentea, unul dintre colaboratorii permanenți și ușor incomozi ai „Ziarului de Duminică” pe care îl păstoream, avea o rubrică în care a publicat un articol intitulat „Pe băncuța de la scara blocului”. „Băncuţa de la scara blocului a devenit – scria el -, pentru mulţi, unica şansă de socializare ieftină şi comodă, locul comun de refugiu imediat din singurătatea apartamentului termopanat sau nu, dar supraîncins de plictiseală.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 00:00

Un nou thriller din seria Jack Reacher.Al 23 –lea roman al seriei din care s-au vândut peste o sută de milioane de exemplare. Un erou fără mari subtilități, dar extrem de inteligent, nu numai forță. Aproape că nu uiți că a fost polițist militar și a avut probleme în copilărie. Din fericire, acțiunile ale, de multe ori brutale, nu sunt niciodată îndreptate să facă rău. Lumea lui Reacher e viuolentă pentru că lumea din jur e violentă, e pur și simplu o reacție.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 12:45

Mircea Cărtărescu, Germina Nagâţ, Cristian Mureşan, Manfred Spitzer, dr. Alexandra Martin, dr.Yuvraj Kalra, Mihai Netea şi Horia-Roman Patapievici sunt invitaţi pe scena Ateneului la o nouă serie de conferinţe şi dialoguri culturale şi ştiinţifi ce pe teme de actualitate, organizată de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica "George Enescu", Editura Humanitas şi Asociaţia ARCCA.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 11:29

Miercuri, 26 februarie (19:00), apreciatul dirijor român GABRIEL BEBEȘELEA, aplaudat recent la pupitrul unor importante ansambluri europene în cele mai prestigioase săli de concert ale lumii ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski - Moscova, va dirija ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, în cel de-al doilea concert Radio România dedicat Anului Internațional BEETHOVEN (250 de ani de la nașterea sa). 

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 09:58

Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană "Lucian Blaga" Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia şi Căminul pentru persoane vârstnice Alba Iulia, Asociaţia Transilvania Business Woman Alba şi Centrul de Resurse Academia Doamnelor Alba Iulia organizează luni, 24 februarie 2020, o manifestare literară, artistică şi muzicală dedicată sărbătorii dragostei la români - Dragobetele. Programul manifestării se va derula sub titlul generic "De Dor, de Drag, de Dragobete" iar din program fac parte lansări şi prezentări de carte, momente recitative şi momente muzicale.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 09:01

Fundaţia Art Encounters organizează în luna februarie o serie de noi evenimente care se adresează tuturor celor interesaţi de artele vizuale şi de cercetarea artistică, dar şi de dialogul direct cu artiştii invitaţi.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 08:14

Muzeul de Ştiinţele Naturii invită copiii la lecţiile de educaţie muzeală care se desfăşoară în cadrul proiectului "Să învăţăm despre dinozauri".

Ne dorim să descoperim împreună speciile de dinozauri, perioada în care au apărut şi de ce au dispărut, care sunt speciile care le mai întâlnim şi în prezent, curiozităţi şi multe alte date despre aceste creaturi înspăimântătoare.

Clasele de copiii şcolari şi preşcolari sunt aşteptate cu mult drag la aceste activităţi în perioada 24-28.02.2020.

Programări şi informaţii la standul muzeului sau la telefon 0230 213775.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 00:00

Bogdan Murgescu este profesor doctor la Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București, distins cu Premiul „Nicolae Iorga” al Academiei Române pentru lucrarea Circulatia monetară in Țările Române in secolul al XVI‑lea. A mai publicat singur sau a coordonat alte șase lucrări importante de istorie. Andrei Florin Sora este conferenţiar universitar doctor la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Istorie. Împreună cu alți 32 de profesori sau cercetători, cei doi au coordonat volumul de față, unicat în istoriografia noastră.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 19:43

Cultura reprezintă o prioritate şi un obiectiv naţional de securitate, a afirmat marţi ministrul propus la Cultură, Bogdan Gheorghiu, la audierile din comisiile parlamentare reunite.

"Mi-am dorit ca Ministerul Culturii să devină o instituţie care să contribuie activ la o mai bună relaţionare a mediului cultural cu întreaga societate, să aibă o politică a porţilor deschise şi să lupte împotriva unor obiceiuri împământenite de enclavizare şi practici încremenite în timp", a spus Gheorghiu.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 18:00

Scrisorile de dragoste dintre părintele sculpturii moderne, Constantin Brâncuși și una dintre iubirile renumitului sculptor, Florence Meyer, vor fi scoase la licitație. Corespondența a fost scrisă de-a lungul a două decenii, atât cât a durat impresionanta poveste de iubire, în ciuda diferenței de vârstă dintre cei doi.

Subscribe to Cultura