Luni, 24 Februarie, 2020 - 11:21

Militarii detaşamentului Carpathian Pumas din Mali s-au alăturat duminică, 23 februarie, iniţiativei militarilor belgieni din Baza Camp Castor şi au luat parte la o competiţie de alergare în teren variat, cu formaţia, pe distanţa de 3 km, îmbrăcaţi în ţinută şi purtând cu ei tricolorul. Iniţiativa militarilor belgieni a reprezentat un semn de solidaritate cu colegii lor, răniţi în luna ianuarie în atacuri cu dispozitive explozive improvizate (ultimul având loc cu exact o lună în urmă).

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 14:45

Ministrul desemnat al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, la bilanţul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, că Guvernul susţine activitatea structurilor componente ale DSU şi a afirmat că alocarea bugetară a crescut de la 0,27% din PIB în 2019 la 0,32% din PIB în 2020.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 09:09

La sediul Ministerului Apărării Naţionale s-a desfăşurat astăzi, 20 februarie, şedinţa de autoevaluare a Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale (DPAPRI) pe anul 2019.

În cadrul analizei de bilanţ, condusă de secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, au fost prezentate principalele activităţi desfăşurate pe perioada anului trecut şi au fost conturate concluziile pentru dezvoltarea principalelor obiective pentru anul 2020.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 19:41

 8 secunde a durat apelul la 112 prin care un bărbat amenința că a pus o bombă la un mall din București.

5 instituții au intrat în alertă.

100 de specialiști s-au mobilizat la fața locului.

2 ore a durat intervenția echipajelor.

Peste 1000 de persoane au fost evacuate din mall.

           

Joi, 20 Februarie, 2020 - 08:39

Şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a condus miercuri, 19 februarie, şedinţa de autoevaluare a activităţii Statului Major al Apărării (SMAp) pe anul 2019.

Generalul-locotenent Petrescu i-a prezentat ministrului apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, modul de îndeplinire a obiectivelor generale şi specifice stabilite pentru anul trecut, care au avut un caracter multidisciplinar, îndeplinirea lor presupunând un efort colaborativ la nivelul întregii structuri a SMAp.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 15:10

Ministrul propus al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, miercuri, la bilanţul activităţii Poliţiei Române pe 2019, că are toleranţă 'zero' pentru cei care nu înţeleg să-şi facă datoria sau încalcă legea, în loc să o aplice.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 09:07

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, la Munchen, o întrevedere bilaterală cu preşedintele Consiliului Atlantic al SUA (AC), Frederick Kempe, şi a participat la o masă rotundă prezidată de generalul (ret.) James Jones, fost comandant Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR) şi preşedinte executiv de onoare al AC. Cele două activităţi au avut loc în marja Conferinţei de securitate.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 15:35

Sâmbătă 15 februarie a.c., între orele 18.30 – 20.30, jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş vor asigura măsurile de ordine pe timpul desfăşurării partidei de volei feminin dintre echipele C.S.M. Lugoj – C.S.M. Târgoviște.

Partida se desfăşoară în sala I.K. Gherman din municipiul Lugoj unde jandarmii prezenţi pentru buna desfăşurare a evenimentului sportiv vă recomandă următoarele:

- participanţii la manifestarea sportivă să evite implicarea în conflicte de orice natură;

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 13:20
Virgil Popescu: Obiectivul meu este să generăm activitate pentru companiile din industria de apărare”

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a promovat o Hotărâre de Guvern, care a fost aprobată în cadrul ședinței Executivului de astăzi, prin care se asigură sumele necesare în cuantum de 54 de milioane de lei pentru plățile salariale pentru un număr mediu maxim de personal de 1.081 de salariați din cadrul industriei naționale de apărare.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 13:06

Conducerea Statului Major al Apărării îşi exprimă regretul profund pentru trecerea la cele veşnice a generalului în retragere Marin Dragnea, veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial şi preşedinte fondator al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 08:38

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa, în perioada 14-16 februarie, în cadrul delegaţiei României conduse de primul ministru Ludovic Orban, la cea de-a 56-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen. Evenimentul este dedicat dezbaterii principalelor provocări actuale şi viitoare la adresa securităţii europene şi internaţionale, cu participarea unor înalţi oficiali, şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, ai mediului de afaceri şi academic.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 12:22

Prima zi a Reuniunii miniştrilor aliaţi ai apărării, care se desfăşoară în zilele de 12 şi 13 februarie la Bruxelles, a debutat cu o sesiune de lucru dedicată operaţiilor şi misiunilor NATO, precum şi procesului de generare a forţelor.

Au fost purtate discuţii aprofundate privind evoluţia Misiunii NATO din Irak (NATO Mission Iraq - NMI), în contextul actualei situaţii de securitate din Orientul Mijlociu.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 09:28

În contextul participării la Reuniunea ministerială a NATO, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut miercuri, 12 februarie, la Bruxelles, o serie de întâlniri cu omologii din Polonia, Bulgaria şi Georgia.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 13:03

Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului româno-american DACIAN REAPER-20, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, 11 februarie, în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii, a fost amânată din cauza vremii nefavorabile.

Activitatea va fi reprogramată la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 19:00

Cei doi cetăţeni români care au fost aduşi în ţară, de la Berlin, duminică seara, au fost transportaţi cu o aeronavă militară pusă la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale, fiind însoţiţi pe durata zborului spre România de o echipă medicală, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 11:58

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 6 februarie a.c., decretul privind trecerea în rezervă a domnului contraamiral - cu două stele Căpăţînă Daniel din Ministerul Apărării Naţionale - la data de 29 februarie 2020.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 08:23

După ce şi-au încheiat misiunea în Marea Neagră, cele trei nave ale grupării NATO SNMCMG-2, au tranzitat miercuri, 5 februarie, Strâmtoarea Dardanele şi au intrat în Marea Egee, luând cap-compas Insula Creta din sudul Greciei. Marinarii militari germani, români şi turci se confruntă cu condiţii hidro-meteorologice severe, vânt puternic, mare agitată, averse de ploaie în marşul lor către sud, dar îşi continuă acţiunile conform mandatului încredinţat.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 18:21

Guvernul aprobă marți un proiect de Hotărâre privind recunoaşterea Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România ca fiind de utilitate publică. "Are toate avizele", a declarat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

"La 30 de ani de la Revoluţie, măcar să reparăm noi", a spus premierul Ludovic Orban. Acesta a precizat că membrii asociației sunt evacuați din sedii și nu au resurse pentru a-și susține activitatea.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 15:45

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că Nicolae Alexe, şef adjunct al IPJ Olt în momentul dispariţiei Alexandrei Măceşanu, a fost destituit din Poliţie.

"Ieri s-a finalizat materialul Consiliului de disciplină şi azi inspectorul general al IGPR, şeful Poliţiei Române, a emis decizia de destituire din Poliţie pentru adjunctul şefului Inspectoratului judeţului Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul şef Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale", a spus Vela.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 08:41

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a participat luni, 3 februarie, la şedinţa de autoevaluare a activităţii Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA) pe anul 2019, desfăşurată la sediul instituţiei.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 16:24

Un nou post Salvamont a fost înfiinţat la Dâmbovicioara, în zona de nord-est a judeţului Argeş, a anunţat, vineri, Biroul de presă al Consiliului Judeţean.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 08:56

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, efectuează, în zilele 27 şi 28 ianuarie, o vizită oficială în Republica Portugheză, la invitaţia omologului său, Joao Gomes Cranvinho.

Principalele subiecte pe care cei doi demnitari le vor aborda sunt cooperarea în domeniul învăţământului militar, al exerciţiilor militare bilaterale şi multinaţionale şi modalităţile de colaborare în domeniul industriei de apărare.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 13:38

Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile locale, vor organiza vineri, 24 ianuarie, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase, sesiuni de comunicări ştiinţifice, evocări, gale de filme documentare, precum şi expoziţii şi spectacole cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi a 161 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 09:58

Şeful Statului Major al Forţelor Navale Române a prezentat marţi, 21 ianuarie, şefului Statului Major al Apărării şi şefilor de structuri centrale din Ministerul Apărării Naţionale modul de îndeplinire a obiectivelor Forţelor Navale în anul 2019, precum şi proiecţia activităţilor pentru anul 2020. La şedinţa de bilanţ a Forţelor Navale Române, care a avut loc la sediul instituţiei din Bucureşti, au luat parte şi şefii de mari unităţi din Forţele Navale şi şefii domeniilor principale de activitate din organigrama Statului Major al Forţelor Navale (SMFN).

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 09:33

În perioada 20-23 ianuarie, comandantul Forţelor Aeriene ale Turciei, generalul Hasan Kucukakyuz, efectuează o vizită oficială în România, la invitaţia şefului Statului Major al Forţelor Aeriene.

Programul vizitei a cuprins pentru ziua de marţi, 21 ianuarie, o întâlnire oficială a generalului Kucukakyuz cu generalul-maior Viorel Pană şi conducerea Forţelor Aeriene Române, la sediul SMFA.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 10:10

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, şi ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel Ciucă, au iniţiat o Hotărâre de Guvern, aprobată în şedinţa de astăzi a Executivului, prin care diurnele acordate militarilor, jandarmilor şi poliţiştilor români care desfăşoară misiuni internaţionale, în teatre de război ori misiuni de pace să fie actualizate pentru a ajunge la acelaşi nivel cu cel al sumelor primite de personalul din statele aliate României.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 09:58

Guvernul României a adoptat în şedinţa de guvern de luni, 20 ianuarie, Hotărârea de Guvern care stabileşte creşterea cuantumului diurnelor pentru personalul militar şi civil participant la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, ca urmare a asumării acestei măsuri de premierul României, Ludovic Orban, şi de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, la începutul mandatului.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 18:39

​​​​​​Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că, începând de duminica viitoare, rezultatul controlului se va consemna într-un proces-verbal care se semnează de poliţistul de frontieră şi de persoana în cauză sau reprezentantul legal.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 13:55

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, Marius-Cristian Cîrlan, a decedat, luni, la vârsta de 47 de ani, după o lungă şi grea suferinţă, a anunţat gruparea militară. Din data de 17 decembrie 2019, colonelul Marius-Cristian Cîrlan îndeplinea, prin împuternicire, funcţia de comandant (preşedinte) al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 08:26

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu a participat astăzi, 16 ianuarie 2020, la şedinţa anuală de autoevaluare a Statului Major al Forţelor Tereste, activităţile desfăşurate pe parcursul anului 2019 fiind trecute în revistă generalul-maior Dorin Blaiu.

Subscribe to Aparare