Marţi, 31 Martie, 2020 - 00:58

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că la Suceava s-a transmis coronavirusul în mod comunitar, fiind evidențiate peste o mie de cazuri, pe fondul unor erori medicale şi a managementului local, iar anchetele epidemiologice nu au fost făcute cum ar fi trebuit, din lipsă de personal.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 00:00

Un roman scris de câștigătorul Medaliei de Aur Smarties.
Scriu editorii: „Bunicul și Roo — un câine cu personalitate și opinii ferme — pleacă în expediție pentru a-l căuta pe unchiul Vincent, de care nu mai știu nimic de multă vreme.
Mai întâi, ei zboară în Australia cu singurul avion cu aburi din lume. Apoi, cărându-și echipamentul în noul cărucior de golf al unchiului Freddie, se îndreaptă spre stepa australiană.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
Calendar ortodox: Sf. Mc. Ipatie, Ep. Gangrei; Sf. Acachie Mărt., Ep. Melitinei; Sf. Mc. Veniamin diac.
Calendar catolic: Sf. Beniamin, diacon m.

Luni, 30 Martie, 2020 - 22:00

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, o hotărâre care prevede suplimentarea cu câte o mie de posturi a direcţiilor de sănătate publică şi a serviciilor de ambulanţă.

Luni, 30 Martie, 2020 - 21:43

Spitalul Grigore Alexandrescu din București a activat, vineri, Fondul de urgență deschis de Salvați Copiii România, pentru întărirea capacității sistemului medical românesc în lupta cu pandemia. Organizația a făcut eforturi și a reușit să doteze spitalul cu un ventilator performant, în valoare de 37.500 de euro,  indispensabil unei îngrijiri adecvate a patologiilor respiratorii, în contextul Covid-19.

Luni, 30 Martie, 2020 - 21:40

Folosirea cardului de sanatate nu mai este obligatorie in perioada starii de urgenta, a anuntat, luni, Ionel Danca, seful Cancelariei premierului.

In cadrul unei declaratii de presa sustinute la finalul sedintei de guvern, el a declarat ca a fost adoptata o hotarare in acest sens.

"Se prelungeste aplicabilitatea contractului-cadru pentru pachetele de servicii medicale contractate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, respectiv contractul-cadru incheiat pentru perioada 2018-2019 se prelungeste cu perioada starii de urgenta.

Luni, 30 Martie, 2020 - 21:23

Avocatul Poporului precizează că activarea articolului 15 din Convenția
Europeană a Drepturilor Omului nu duce la suspendarea drepturilor omului
Activarea de către România a art. 15 din CEDO nu suspendă drepturile
omului, ci permite doar luarea unor măsuri derogatorii „în măsura strictă în care
situația o impune și cu condiția ca aceste măsuri să nu contravină altor obligații care
decurg din dreptul internațional”. Aceasta înseamnă că măsurile derogatorii nu pot
privi decât acele drepturi pentru care există nevoia socială imperioasă a limitării lor

Luni, 30 Martie, 2020 - 21:15

Premiile Radio România Cultural, care ar fi trebuit să fie decernate în cadrul unei gale programată inițial să aibă loc pe scena Teatrului Odeon, au fost anunțate, luni, 30 martie 2020, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii GPS Cultural.

Luni, 30 Martie, 2020 - 20:45

Luni seară a fost publicată în Monitorul Oficial OUG privind reglementarea șomajului tehnic.

Luni, 30 Martie, 2020 - 20:30

Bilanțul persoanelor decedate din cauza complicațiilor provocate de COVID -19 a ajuns la 52 la noi în țară, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

ACTUALIZARE Luni seară au fost anunțate la noi în țară două noi decese cauzate de infectarea cu noul coronavirus: o femeie de 65 de ani, din Sibiu, și un bărbat de 52 de ani, din Ialomița.

Luni, 30 Martie, 2020 - 18:49

Toţi austriecii vor trebui să poarte măşti când sunt la cumpărături, a anunţat luni guvernul austriac, în cadrul celor mai recente măsuri destinate luptei împotriva noului coronavirus.

Odată ce lanţurile de supermarketuri vor primi măştile, fiecărui cumpărător i se va înmâna una la intrarea în magazin. Potrivit Reuters, măştile vor fi înmânate populaţiei probabil începând de miercuri, informează DPA şi Reuters.

Luni, 30 Martie, 2020 - 18:34

Modificări importante aduse de Patriarhia Română

Patriarhia Română aduce modificări substanțiale sfintelor slujbe anul acesta. Pe 19 aprilie vom sărbători Învierea Domnului de acasă. Nu vom mai lua lumină de la biserică. 

Patriarhia Română respectă Ordonanțele Militare

Luni, 30 Martie, 2020 - 17:34
In total,16 romani decedați in afara granitelor!

Încă patru români infectaţi cu noul coronavirus au murit în străinătate: unul în Italia, unul în Spania şi doi în Franţa, iar numărul total al cetăţenilor români din afara graniţelor testaţi pozitiv cu COVID-19 este de 86, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

GCS precizează că, până în prezent, 86 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 12 în Franţa, 6 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia şi SUA.

Luni, 30 Martie, 2020 - 16:34

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august 2021, au anunţat luni CIO şi Comitetul japonez de organizare, citate de agenţia Kyodo.

Noua perioadă de desfăşurare a competiţiei a fost preferată celorlalte variante avansate, inclusiv desfăşurarea competiţiei în primăvara anului viitor, pentru a se evita astfel provocarea unor perturbări majore în calendarul sportiv internaţional şi a reduce la minimum provocările logistice cărora vor trebui să le facă faţă organizatorii.

Luni, 30 Martie, 2020 - 16:11

O nouă platformă dedicată învăţării la distanţă în România, sub forma unui hub de informaţii şi unelte, a fost lansată de Google, menit să ajute profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19, potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis luni.

G Suite for Education este o colecţie de aplicaţii care oferă acces la funcţiile educaţionale esenţiale, precum crearea lecţiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea şi gestionarea clasei, schimbul de fişiere, email etc.

Luni, 30 Martie, 2020 - 15:26

Încă două persoane infectate cu noul coronavirus au murit, informează, luni, Grupul de Comunicare Strategică, până în prezent, în România, fiind înregistrate 46 de decese.

Este vorba despre doi bărbaţi - unul de 57 şi un altul de 70 de ani, ambii din judeţul Timiş.

Bărbatului de 57 de ani i s-au recoltat în data de 27 martie probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara, iar rezultatul testării din data de 28 martie a confirmat că pacientul este pozitiv.

Luni, 30 Martie, 2020 - 15:01
În conformitate cu prevederile Ordonanțelor Militare nr.3/24.03.2020 și nr.4/29.03.2020

Birourile notariale din toată țara își desfășoară activitatea, în această perioadă, cu respectarea măsurilor organizatorice adoptate de Consiliul UNNPR și transmise tuturor notarilor publici. 

Ca urmare a Ordonanțelor Militare nr.3/24.03.2020 și nr.4/29.03.2020, pentru buna desfășurare a activității notariale și pentru respectarea măsurilor de siguranță sanitară, activitatea notarilor publici se desfășoară cu respectarea recomandărilor de mai jos:

Luni, 30 Martie, 2020 - 14:23
După ce mai mulți medici au fost infectați

Spitalul Județean din Deva intră în carantină timp de 14 zile, după ce mai mulți medici au fost infectați cu noul COVID 19. Niciun pacient nu va fi internat sau externat în această perioadă.

Este al treilea spital care intră în carantină din cauza cazurilor de coronavirus, după Spitalul Gerota din București și Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Cel puțin patru medici au fost depistați pozitiv la coronavirus. Ei vor rămâne internați la Secția de Boli Infecțioase timp de 14 zile.  Niciun pacient nu va mai fi internat, dar nici externat, timp de două săptămâni.

Luni, 30 Martie, 2020 - 13:45

Activități MNLR planificate în on-line (cont Facebook, YouTube, Instagram, site) pentru perioada 30 martie – 5 aprilie 2020

Luni, 30 Martie, 2020 - 13:43

Opera Naţională Bucureşti prezintă iubitorilor genului liric spectacolul "Tosca" de Giacomo Puccini, regia Maria De Carlo, în cadrul programului Seri de Operă Online.

Evenimentul va avea loc astăzi, 30 martie, începând cu ora 18:30 pe pagina de Facebook a Operei Naţionale Bucureşti şi în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

https://youtu.be/uhv6BI8sV9g (Trailer Tosca - Opera Naţională Bucureşti)

Luni, 30 Martie, 2020 - 13:35

După provocarea adresată adolescenţilor din întreaga ţară de a a-şi înscrie piesele la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA (termen limită: 30 martie a.c.), Teatrul EXCELSIOR lansează acum o provocare pentru părinţii de adolescenţi: aceea de a face parte dintr-un juriu special care va evalua textele înscrise în concurs.

Luni, 30 Martie, 2020 - 13:35

Începând de ieri, 29 martie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 4, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00, dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc. Pentru verificarea motivului deplasării, persoanele cu vârsta peste 65 de ani prezintă o declarație pe propria răspundere completată în prealabil.

Luni, 30 Martie, 2020 - 13:21

Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, InfoCons lanseaza Campania ‘Pentru o Românie mai bună, doar împreună! Deșteaptă-te, române!‘.

În această perioadă toți românii trebuie să fie alături de cei mai puțin ajutorați și să le acorde un sprijin, fie el și o vorbă bună sau un sfat. Doar împreună și uniți putem trece peste această grea încercare care afectează toată populația neținând cont de stare materială, socială sau educațională.

Să arborăm tricolorul la geamurile caselor, la autoturisme, la garduri etc și să intonăm împreună ’ Deșteaptă-te, române! ‘.

Luni, 30 Martie, 2020 - 12:54

În această perioadă, dominată de constrângerile şi limitările izolării la domiciliu, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara vă invită la antrenamente fizice, desfăşurate prin îndrumare online, oferită de cadrele universitare şi specialiştii din echipa FEFS - UVT.

Luni, 30 Martie, 2020 - 12:43
Vor să îl „radă” și pe Constantinescu, după Iliescu

Sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 117/2017 privind înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale luni, 30 martie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.

Luni, 30 Martie, 2020 - 12:33

În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen. Obiectivul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Luni, 30 Martie, 2020 - 12:21

Bărbat, 74 de ani, jud. Satu Mare.

În data de
27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost
testate la Spitalul Clinic Municipal Oradea. Rezultatul testării din data
de 28.03.2020 a fost pozitiv.

Data deces: 29.03.2020 – Spital Boli Infecțioase Satu Mare.

Patologie preexistentă: Hipertensiune arteriala. Diabet zaharat
tip II insulino -dependent.

Luni, 30 Martie, 2020 - 12:14

Pacienţii cu afecţiuni cardiace subiacente sunt mai predispuşi să experimenteze leziuni miocardice sau cardiace în timpul infecţiilor cu COVID-19", susţine medicul, citat într-un comunicat de presă al UMF "Carol Davila", avertizează medicul cardiolog Ştefan Busnatu, şef de Lucrări al Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".

Luni, 30 Martie, 2020 - 12:12

Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 31.03.2020 - 31.03.2023, distribuie dividende pentru acţionarii SPHERA FRANCHISE GROUP S.A. (simbol SFG). Emitentul va plăti acţionarilor dividendele aferente anului 2018 - tranşa II, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,3525 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 19.03.2020.

Luni, 30 Martie, 2020 - 12:08

Începând cu data de 27 martie 2020, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale va primi spre analiză şi avizare dosarele de achiziţii ale beneficiarilor publici de finanţare europeană nerambursabilă doar prin intermediul noului modul on-line destinat achiziţiilor pentru proiectele de investiţii publice finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020). Noile funcţionalităţi privind transmiterea dosarelor de achiziţii sunt disponibile pentru fiecare proiect în parte în cadrul platformei online de depunere proiecte.

Subscribe to Societate