Joi, 4 Iunie, 2020 - 20:56

Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția continuă și în luna Iunie seria proiectelor On Line, dedicate artei, muzicii și poeziei, desfășurate pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram și YouTube). „Veneția văzută de marii pictori români”,  „Personalitățile zilei: reflecții sintetice”, „Miercurea Muzicală” și „Poeți români de seamă”  sunt proiectele propuse de către IRCCU Veneția publicului ce frecventează rețelele de socializare si mediul on-line.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 18:39

Procurorii DIICOT Braşov efectuează, joi, percheziţii la domiciliul handbalistului de origine franceză Pierre Yves Ragot, au precizat surse judiciare.

Sursele citate au menţionat că dosarul vizează săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, respectiv cultură indoor de cannabis.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 18:00

Protecția Consumatorului a descoperit pe piață peste 30 de tipuri de măști neconforme sau chiar periculoase. Ce e și mai grav e faptul că unele spitale au cumpărat astfel de măști la prețuri exagerate. Acesta a fost motivul pentru care deputatul USR Emanuel Ungureanu a mers la DNA și a făcut plângere.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit pe piața din România peste 30 de tipuri de măști neconforme sau chiar periculoase.

Au fost aplicate amenzi de peste 1 milion de lei și au fost retrase de la comercializare măști și mănuși de peste 15 milioane de lei.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 17:52

Emag se alătură demersului Ministerului Culturii de restituire a donațiilor efectuate în cadrul subscripției publice pentru achiziționarea sculpturii ”Cumințenia Pământului”.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 17:39

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Maramureş au efectuat două percheziţii domiciliare în localitatea Bozânta Mică, la persoane dintr-un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, fiind găsit un bărbat sechestrat într-o gospodărie.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 17:18

Drepturile pacienților români "sunt încălcate" în acest moment, în condițiile în care "în continuare sunt internate doar urgențele, iar pacienții sunt amânați până după 15 iunie", atrag atenția reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, una dintre cele mai mari asociații de pacienți din România. Reprezentanții bolnavilor cronici cer Ministerului Sănătății să ia de urgență măsuri.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 17:00

Trei minori sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare teroristă şi complicitate la ameninţare teroristă, printre ţintele vizate fiind Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 16:14

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, joi, eliminarea mai multor restricții pentru pescari. Între acestea se numără faptul că administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit, iar obligativitatea purtării măștii a fost eliminată.

Măsurile anunțate de Oros fac parte dintr-un ordin comun al Ministerului Agriculturii și al Ministerului Sănătății. Prin document s-au eliminat mai multe restricții legiferate în ordinele anterioare, impuse în urma epidemiei de COVID-19.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 15:47

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 121 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 138.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, miercuri, două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod penal.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 15:25

România ar putea renunța la obligativitatea purtării măștilor în spații închise în momentul în care în țara noastră nu vor mai exista cazuri noi de îmbolnăvire și focare de coronavirus, a anunțat joi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. În ceea ce privește obligativitatea purtării măștilor la examene, Nelu Tătaru spune că decizia aparține Ministerului Educației. Ministerul Sănătății a recomandat, anterior, purtarea măștilor la examene.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 13:56

Ortodocşii sărbătoresc duminică şi luni, 7 şi 8 iunie, Rusaliile, una dintre sărbătorile creştine importante, cunoscută şi ca Pogorârea Sfântului Duh. Pentru zilele libere petrecute în familie, TVR 2 a pregătit o alternativă la programul în aer liber: divertisment, comedii de calitate, muzică şi personalităţi emblematice pe care să le cunoaştem la "Reţeaua de idoli".

Joi, 4 Iunie, 2020 - 13:55
ale spectacolelor "Carmen", "Frumoasa din Pădurea Adormită", "Tosca" şi un episod din seria Vocile Operei

Opera Naţională Bucureşti anunţă finalul stagiunii 2019-2020. Ultima săptămână din programul Seri de Operă Online fiind marcată prin transmisiile celor mai îndrăgite spectacole din repertoriu precum "Carmen" de Georges Bizet, "Frumoasa din Pădurea Adormită" de P.I. Ceaikovski, "Tosca" de Giacomo Puccini şi episodul dedicat spectacolului "Lacul lebedelor" din cadrul seriei de documentare intitulată "Vocile Operei" realizată de către Digi World.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 13:47

Cercetătorii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB-FSEGA) au analizat, în cadrul proiectului de cercetare COVID-19 - Romanian Economic Impact Monitor (COVID-19 RoEIM), evoluţia mobilităţii populaţiei din România pe perioada stării de urgenţă decretată în urma pandemiei de coronavirus.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 13:47

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România trage un semnal de alarmă asupra situaţiei continue de încălcare a drepturilor pacienţilor.

Chiar dacă în alte domenii, lucrurile au fost relaxate, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în sistemul de sănătate. În urma semnalelor, am alcătuit următoarea listă de încălcări a drepturilor pacienţilor:

- În continuare sunt internate doar urgenţele. Pacienţii sunt amânaţi până după 15 iunie;

Joi, 4 Iunie, 2020 - 13:45

După mai bine de două luni de la suspendarea activităţii cu publicul, Muzeul Naţional al Bucovinei şi Centrul Cultural "Bucovina" invită publicul la o serie de mini- spectacole în cadrul proiectului intitulat "Dor de viaţă, dor de cântec. De Rusalii în muzee".

Spectacolele vor avea loc în paralel, la Muzeul Satului Bucovinean şi în Curtea Interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei, după următorul program:

5 - 7 iunie 2020

Joi, 4 Iunie, 2020 - 13:34

Compania E.ON a donat, în ultimele două luni, echipamente de protecție a personalului medical și dispozitive  de testare specifice COVID-19, în funcție de nevoile specifice,  unui număr de 16 instituții medicale aflate în linia întâi a luptei împotriva Coronavirusului din județele Suceava, Hunedoara, Mureș, Arad, Iași, Cluj, Satu Mare, Neamț, Botoșani, Bacău și Sibiu.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 13:25

Astăzi, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - B.T. Caraş-Severin, au efectuat 32 de percheziţii domiciliare în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

Până la acest moment, în urma percheziţiilor au fost ridicaţi peste 100.000 de euro, în lei şi valută, ţigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deţinută ilegal şi substanţe susceptibile a fi droguri de mare risc.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 13:17

Cu o tradiţie de peste 20 de ani, Colocviul Naţional de Istorie organizat de Muzeul Naţional Cotroceni s-a impus în mediul de specialitate prin profesionalismul participanţilor şi calitatea comunicărilor.

Anul acesta, ediţia a XXII a s-a mutat în online, pe site-ul oficial al instituţiei regăsindu-se la secţiunea PUBLICAŢII ONLINE - broşura program a manifestării, care cuprinde rezumatele lărgite ale comunicărilor în limba română şi în limba engleză.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 13:08

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER): 'Condamnăm cu fermitate încercările amatoriste de a discredita medicamentele Paracetamol, Ibuprofen şi Hidroxiclorochina. Aceste medicamente, produse şi în România, şi-au arătat eficienţa de zeci de ani de zile iar acum sunt speranţe reale pentru tratamentul COVID-19.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 13:00

Punctul de vedere al DNA referitor la decizia CCR
Având în vedere ultimele apariţii publice ale unor judecători, membri ai Curţii Constituţionale a României şi comentariile acestora la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a procurorului şef al acestei Direcţii, Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

- procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, inclusiv procurorul şef al Direcţiei, nu au comentat, contestat sau calificat în vreun fel activitatea Curţii Constituţionale a României şi deciziile acesteia.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 12:54

                                                                                                                                 

 

BULETIN DE PRESĂ 

 4 Iunie 2020, ora 13.00

        

Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate și externate.

 

Joi, 4 Iunie, 2020 - 12:53

Strategia ROCA Investments urmărește în continuare consolidarea unui model de private equity adaptat la specificul și nevoile antreprenoriatului din România. Acest model oferă soluții de capital, parteneriat și management pentru consolidarea afacerilor românești în impas, sub promisiunea de „skin in the game”. Mai exact, ROCA Investments le propune antreprenorilor români un parteneriat definit corect, în care se impart atât riscurile cât și beneficiile, iar deciziile se iau împreună. 

Joi, 4 Iunie, 2020 - 12:32
Studiu BOLD by Profero: Creativity meets A.I.

Cum poate Inteligența Artificială (AI) să anticipeze așteptările consumatorilor, acționând uman și adaptat la context? Cum se raportează aceștia la AI? Și cum pot folosi brandurile creativ soluțiile AI pentru a-și dezvolta businessul și a fi mai aproape de consumatori? La aceste teme și-au propus să răspundă Profero și iSense Solutions, prin Creativity meets A.I.: 6 ways to use Artificial Intelligence in Marketing, noul studiu BOLD by Lowe Group.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 12:19
Marea urgență pandemică a „guvernului său”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a convenit cu premierul Ludovic Orban modificarea legilor Justiției printr-un nou pachet legislativ care va fi elaborat în săptămânile următoare după alte consultări cu asociațiile de magistrați, specialiști și partide (cu excepâia PSD).

„Am urmărit, poate și dumneavoastră ați văzut, în spațiul public a început o discuție ciudată. În PSD și între PSD și sateliții PSD, încep să își plătească polițe. Au fost câteva așa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiția, când PSD a atacat violent legile justiției.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 12:11

Trecerea timpului luminează sau întunecă mult din caracterul oamenilor. Descoperim frumuseți nebănuite la semeni de care ne-am ferit îndelung și trebuie să recunoaștem că alții, care păreau coerenți și logici, au răbufniri inexplicabile, dacă nu chiar întunecate.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 11:56

În data 03.06.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 46.900 persoane, cetăţeni români şi străini, cu
peste 24.600 mijloace de transport (dintre care 15.000 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 23.100 persoane cu 11.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 23.800 persoane cu 12.900 mijloace de transport.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 11:53

Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură din Bruxelles a dat publicităţii rezultatele selecţiei de proiecte de cooperare europeană finanţate prin Programul Europa Creativă - Cultura în anul 2020.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 11:47

Magazinele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise luni, 8 iunie, zi liberă legală.

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

-      De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 9 la ora 17 în municipiul Bucureşti şi de la ora 8 la ora 16 în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 11:42
Marele pictor a încetat din viață la 84 ani

MIREL ZAMFIRESCU , profesor la Academia de Arte, l-a trimis studenţilor săi din anul V, promoţia 1995, publicat în revista Observator cultural din 13 decembrie 2019:

Joi, 4 Iunie, 2020 - 11:40

Phonetastic GSM, una dintre cele mai importante companii implicate în distribuirea de telefoane, tablete, accesorii GSM și gadget-uri, a devenit distribuitor oficial pe piața autohtonă, pentru smartwatch-urile Amazfit, produse de Huami Corporation. Activă atât în România cât și în Uniunea Europeană, Phonetastic GSM devine prima companie locală care are contract direct cu Huami, pentru distribuția smartwatch-urilor Amazfit, începând din iunie.

Subscribe to Societate