Sâmbătă, 18 Ianuarie, 2020 - 00:00

„În tot ceea ce întreprind la un moment dat, mă implic cu pasiune și cu drag – sunt devotată. Nu mi-e frică să-mi recunosc greșelile, nici pe departe nu sunt perfecțiunea întruchipată. Mă încearcă timiditatea și am o oarecare te­mere la început de orice. Mă redresez însă de fiecare dată. Sunt fericită mai ales când găsesc susținere și șovăielile mele dispar atunci mai repede. Poate felul acesta de a mă manifesta să fie și din cauza faptului că sunt, zodiacal, o Balanță. Sunt sinceră, orice reacție aș primi în schimb.

Sâmbătă, 18 Ianuarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 20:00

Echipa Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) informează că, în ultimele zile, a primit o serie de plângeri de la utilizatori despre e-mail-uri în care ţinta vizată era anunţată despre faptul că ar fi vizitat site-uri cu conţinut pornografic, iar atacatorii solicită recompense financiare pentru a nu distribui filmări compromiţătoare cu persoana în cauză.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 19:41

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv, potrivit încheierii pronunţate vineri, la Tribunalul Olt, unde cei doi au avut termen privind verificarea măsurilor preventive, măsura putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 18:06

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost notificată de Comisia Europeană (CE) cu privire la faptul că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificaţi curcani, iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 17:24

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie de la Iași, singura din zona Moldovei care are 5 paturi destinate tratamentului pacientului considerat "mare ars", sunt în acest moment 7 persoane, cu arsuri peste 30% din suprafața corpului.

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iași, singura clinică din zona Moldovei care poate trata pacienți cu arsuri de peste 30% din suprafața corporală, au fost internate numai în ultima săptămână 10 persoane cu arsuri de diferite grade.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 15:00

Număr mare de viroze se înregistrează la Cluj. Zeci de pacienți ajung în fiecare zi la camera de garda. Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase a analizat situația și cu Consiliul Județean Cluj care a dispus suplimentarea gărzilor.

Măsura prevede introducerea unei linii suplimentare de garda la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, timp de trei luni, începând de luna viitoare. Astfel, medicii vor avea mai mult timp pentru fiecare pacient.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 14:22

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea depusă de George Becali, prin care omul de afaceri solicita să fie reabilitat, el având mai multe interdicţii după ce şi-a executat pedeapsa cu închisoarea.

"Respinge cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în decizia instanţei.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:56

Furnizor de educație antreprenorială de peste 100 de ani, Junior Achievement (JA) încurajează și sprijină tinerii antreprenori să dezvolte afaceri. Prin programe educaționale derulate în școli și universități, programe learning by doing și project based și competiții școlare precum Business Plan Challenge și Compania Anului, antreprenorii JUNIORI elevi și studenți pilotează lansarea pe piață a ideilor lor pentru produse și servicii. 

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:34

E-acumulatori.ro și asociația Free Miorița prin proiectul care demarează în acest an își propun să ofere curent electric pentru aproximativ 100.000 de case din România care nu sunt branșate la rețeaua națională de curent electric. Astfel, toți cei care vor accesa magazinul online E-acumulatori.ro vor putea dona echipamente sau bani pentru a furniza servicii de energie regenerabilă locuințelor izolate din țară. 

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:29

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi anunţă începerea perioadei de înregistrare a aplicaţiilor în programul destinat studenţilor care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanţei de vară (minim 2 luni).

Menţionăm că pot aplica studenţii cu vârsta cuprinsă între 18 -35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii şi care au cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:25

Luni, 20 ianuarie, începând cu ora 15,00, în sala de spectacole a Centrului Naţional de Artă -Tinerimea Română, se va desfăşura Gala de premiere "Radio Fiction Desk - 2019" la finalul celei de-a V-a ediţii a proiectului iniţiat de Radio România, prin Teatrul Naţional Radiofonic în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:13

În zona ITI se reuşesc singurele accesări de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii portuare! Instrumentul Teritorial de Investiţii Delta Dunării îşi demonstrează încă o dată eficienţa pentru teritoriul pe care îl acoperă.

Până la această dată, în zona ITI se reuşesc singurele accesări de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii portuare pe un apel naţional din cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare.

Este vorba de următoarele proiecte:

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:09

Victor Costache, ministrul Sănătăţii a acceptat invitaţia Societăţii de obstetrică ginecologie din România de a participa astăzi la dezbaterea cu tema "Împreună pentru o experienţă mai bună a cuplului infertil în timpul tratamentului de reproducere asistata".

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:06

În cursul dimineţii, mai multe echipe de medici au prelevat cordul, ficatul şi rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, internat în Secţia Clinică ATI.

Cordul a ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Translant Târgu Mureş, rinichii au fost duşi la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal, ficatul a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:05

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba reia apelul către cetăţeni să efectueze examenul trichineloscopic înainte de a consuma carnea de porc obţinută de la animalul crescut şi sacrificat în gospodăria proprie sau de la porcii mistreţi vânaţi.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:03

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a organizat lansarea publică a apelului de proiecte pentru creşterea accesului la serviciile de asistenţă medicală comunitară, furnizate integrat cu serviciile sociale şi educaţionale pentru persoanele aparţinând grupurilor vulnerabile, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:03

Aflat, în premieră, la comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG - 2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), puitorul de mine şi plase "Viceamiral Constantin Bălescu" (PM-274), din dotarea Forţelor Navale Române, va pleca luni, 20 ianuarie, în misiune pentru şase luni, în Marea Neagră şi Marea Mediterana, alături de nave militare ale grupării navale din Bulgaria, Germania, Italia, Spania şi Turcia, conform graficului de generare al forţelor realizat de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM).

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 12:55

Joi, 16 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat verificări în mai multe şantiere din Capitală, pe linia verificării respectării legislaţiei în vigoare în domeniul construcţiilor.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 12:48

Probele eliminatorii au fost promovate de 735 de candidaţi, reprezentând un procent de 70% din numărul total al candidaţilor înscrişi în concurs. Proba de verificare a cunoştinţelor are loc duminică, 19 ianuarie.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 12:43

Teatrul Evreiesc de Stat comemorează 79 de ani de la Pogromul de la Bucureşti din 21-23 ianuarie 1941. Desfăşurat pe fondul Rebeliunii Legionare - conflictul deschis dintre generalul Ion Antonescu şi Mişcarea Legionară - acest episod reprezintă unul dintre momentele de apogeu al practicilor antisemite. Tragicul eveniment a fost alcătuit dintr-o serie de acte violente şi crime împotriva evreilor din Capitală.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 12:09

Linia de finanţare a Regio - Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020 destinată zonei de IMM este în continuare deschisă în Regiunea Vest.

Întreprinderile mici şi mijlocii pot beneficia de finanţări de la 200.000 de euro - valoarea minimă care poate fi acordată pentru un proiect, până la 1 milion de euro - valoarea maximă, pentru dezvoltarea afacerii.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 11:43

Compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, Delgaz Grid, care operează în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României a anunţat, vineri, că de la începutul acestui an două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte şase au fost afectate grav în urma intoxicaţiei cu monoxid de carbon, iar anul trecut s-au înregistrat 24 de decese prin asfixiere.

Tragediile s-au produs din cauza coșurilor de fum înfundate, a defecțiunilor de la sobe sau a unor neetanșeități la centralele termice

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 11:19

Documentarul istoric de succes "Maria-Inima României", în varianta integrală a regizorului (1h 20 min) vine la Sibiu în cadrul unei proiecţii speciale realizate în data de 23 ianuarie, joi, ora 20.00, în sala mare a Centrului Cultural "Ion Besoiu".

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 11:08

Galeria Estopia Bucureşti invită publicul joi, 23 ianuarie, de la ora 18,00, la vernisajul expoziţiei Blurred Is the New ID. Aniversăm 1 an de la deschiderea galeriei într-o eveniment care aduce în atenţie neofigurativul contemporan, în viziunea a 8 artişti: Lucian Brumă, Otilia Cadar & Liviu Coman, Marius Fodor, Ada Muntean, Alexandru Nicoară, Sergiu Laslo şi Szabo Andras.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 11:01

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a atras atenţia vineri că subfinanţarea cronică a programelor de sănătate a dus la un sistem sanitar care este "pe roşu în toate sectoarele".

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 10:59
Loturile de tenis de masă au plecat spre Portugalia hotărâte să obțină calificarea la Jocurile Olimpice

Sportivii români vor participa la turneul de calificare la Tokyo în perioada 22-26 ianuarie, turneu ce va avea loc la Gondomar (Portugalia). 30 de echipe la feminin și 34 la masculin vor lupta pentru cele nouă locuri care asigură calificarea la Jocurile Olimpice. Doi sportivi din fiecare națională clasată în primele nouă vor obține biletele pentru Tokyo în proba de simplu. Campioane europene en-titre în proba pe echipe, româncele sunt optimiste.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 10:55

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 143.700 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 62.300 pe sensul de intrare şi 81.400 pe cel de ieşire din ţară şi peste 39.800 mijloace de transport, dintre care aproximativ 18.300 pe sensul de intrare şi 21.500 pe sensul de ieşire din ţară.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 10:44

Rivette, Frank, Brass, Sharif, Matthias şi Maxime sunt prieteni de când se ştiu. Şi nu orice fel de prieteni, cei mai buni prieteni: BFFs <3 . Matthias & Maxime sunt şi ei cei mai buni prieteni, dar prietenia lor e legată de un eveniment din trecut care acum le stârneşte amintiri puternice.

Matthias & Maxime, în regia lui Xavier Dolan spune povestea găştii tale de prieteni, din 31 ianuarie, pe ecranele cinematografelor din ţară.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 10:22

În cadrul Programului Naţional de Transplant de cornee, derulat pe parcursul anului 2019, la nivelul Sectiei Clinice Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) s-au efectuat un număr de 68 de intervenţii chirurgicale de transplant de cornee, dublu față de cifra înregistrată anul trecut.
Materialul biologic a fost prelevat, în spitalele din Bucureşti şi din ţară, de la un număr de 74 donatori, aflaţi în moarte cerebrală. 

Subscribe to Societate