Luni, 9 Decembrie, 2019 - 00:12

Copiii aflati in grija Centrului Social Provita din Parohia Valea Plopului, condus de Parintele Nicolae Tanase, au primit, duminica, 8 decembrie, peste 360 de perechi de ghete imblanite de iarna, sosete termice si caciuli! Produsele au fost oferite de catre voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, coordonati de Pr. Arhimandrit Ciprian Gradinaru, si de catre sponsorul principal Decathlon Romania. 

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 00:12

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat, miercuri, în Capitală, un spectacol pentru cateva zeci de copii cu dizabilități sau din familii defavorizate. Pe scenă a urcat Trupa de teatru „Spiridușii” care le-a prezentat celor mici și părinților, care i-au insotit, două piese de teatru și un concert de colinde. 

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 00:07

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat ultima acțiune din cadrul campaniei de "Prevenție și educație pentru sănătate", din acest an, în localitatea Moara Vlăsiei. Specialistii-voluntari le-au prezentat celor 240 de elevi ai Şcoalii Gimnaziale numărul 2 din Moara Vlăsiei noțiuni de menținere a igienei personale, tehnici de corectare a poziției coloanei vertebrale, informați despre folosirea corectă a dispozitivelor electronice și, de asemenea, le-au fost prezentate noțiuni despre fenomenul de bulying și despre modul prin care poate fi combătut.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 00:00

20 de copii cu posibilitati materiale reduse, cu risc de excluziune sau de parasire timpurie a scolii, enoriasi ai parohiei Singureni, din judetul Giurgiu, au primit, sambata, din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului rechizite, ghiozdane, incaltaminte si haine pentru anotimpul rece. Evenimentul face parte din programul “Ramaneti in scoala” si a avut loc in biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, din comuna Singureni. 

 

Sâmbătă, 30 Noiembrie, 2019 - 15:33

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a premiat voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului cu Diploma omagială şi Medalia comemorativă a anului 2019 pentru derularea programelor social filantropice in mediul rural. Premierea a avut loc de ziua Sfantului Andrei, ziua nationala a unitatii in credinta.

 

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 00:00

Calendar ortodox: Sfantul Stelian
Calendar catolic: Ss. Siriciu, pp.; Leonard, pr. LN

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 16:42

100 de copii din orasul Pantelimon, județul Ilfov, de la Scoala Gimnaziala nr. 1, au invatat cum să vina în sprijinul victimelor aflate în situatii de urgenta, in caz de traumatisme ale aparatului locomotor, in caz de inec sau în cazul persoanelor cu stop cardio respirator. Este vorba despre o noua editie a campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate", derulata de catre voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Duminică, 3 Noiembrie, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 13:49

Întrucât în data de 30 octombrie 2019 se împlinesc 4 ani de la tragicul eveniment din clubul Colectiv, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza săvârşirea unei slujbe de pomenire, miercuri, 30 octombrie 2019, la biserica Sfântul Nicolae - Broşteni din Bucureşti. Programul liturgic prilejuit de acest eveniment este următorul:

ora 8,30 - Slujba Sfintei Liturghii, care va fi săvârşită în biserica parohiei Sfântul Nicolae - Broşteni;

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 10:31

40 de copii din Parohia Pleasa si de la Scoala Generala nr.1 Gradistea au vizitat joi Muzeul Aviatiei Romane din Bucuresti. Tinerii au avut ocazia sa afle cum este viata de pilot chiar de la cei care piloteaza de mai bine de 10 ani doua dintre cele mai cunoscute avioane. Evenimentul a fost organizat de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si face parte din programul “Ramaneti in scoala”

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 11:11

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat, sambata, o noua editie a campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin si san", in localitatea ilfoveana Balotesti. Voluntarii au fost sustinuti de o echipa medicala de la Institutul Oncologic Bucuresti. În cadrul editiei prezente, 30 de femei au beneficiat de consultatii medicale gratuite. 

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 09:33

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la ediţia a VII-a a Simpozionului Naţional cu privire la dialogul dintre teologie, filosofie şi ştiinţă, cu tema Ordinea fundamentală a universului şi ideologiile relativiste actuale. Repere ale Tradiţiei iudeo-creştine valorificate în dialogul dintre teologie, filosofie şi ştiinţă, Cluj-Napoca, 17-20 octombrie 2019.

Iisus Hristos, Lumina lumii şi Raţiunea creatoare a raţionalităţii universului

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 12:00

18 copii din comuna ilfoveana Nuci au vizitat pentru prima data Muzeul National al Aviatiei Romane, la invitatia voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. In cele doua cladiri de tip hangar ale muzeului si la expozitia in aer liber, copiii au admirat inventiile celor trei pionieri pa care Romania i-a dat lumii: Traian Vuia, Aurel Vlaicu si Henry Coanda. Actiunea face parte din programul “Ramaneti in scoala”.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 08:15

Cantautorul de muzica folk Victor Socaciu le-a adus o bucurie prin cantec pacientilor de la Centrul de ingrijiri paliative ”Sfantul Nectarie”, din Bucuresti. Artistul a fost invitat la intalnirea cu pacientii de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, care le-au oferit beneficiarilor centrului iconite si 38 de pachete cu produse bio.

Luni, 16 Septembrie, 2019 - 11:20

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au donat un lumânărar Fortului 13 Jilava, declarat de Ministerul Culturii in 2016 monument istoric, care poate fi vizitat de public. Fortul 13 Jilava, una dintre cele mai cumplite puscarii comuniste, aflata la marginea Bucurestiului, a fost locul în care au fost schingiuiti si umiliti intelectualii care au avut curajul sa se ridice impotriva dictaturii.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 08:43

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, în perioada 8 - 11 septembrie a.c., s-a desfăşurat la Mănăstirile Putna şi Dragomirna ediţia a XXIII-a a Simpozionului internaţional de istorie Colocviile Putnei.

Ediţia s-a deschis în ziua de duminică, cu slujba Te Deum-ului oficiată în biserica voievodală de Stareţul Mănăstirii Putna, Arhimandritul Melchisedec Velnic, dimpreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 08:25

Consfătuirea din anul acesta (2019) cu profesorii de Religie din Arhiepiscopia Bucurestilor, intitulată: "Consfătuire la început de an scolar privind predarea Religiei", doreste să evidenţieze necesitatea intensificării cooperării factorilor responsabili în transmiterea valorilor educaţionale crestine de ordin spiritual, moral si cultural în societatea de azi.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 08:00

18 copii din localitatea ilfoveana Nuci au primit, la inceput de an scolar, ghiozdane cu rechizite din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Actiunea se inscrie in cadrul programului “Ramaneti in scoala” prin care voluntarii isi propun diminuarea abandonului scolar in comunitatile rurale.

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 09:20

În ziua de 13 septembrie a.c., între orele 17.00 - 22.00, Arhiepiscopia Bucureştilor Protoieria I Capitală - Biserica Sf. Vasile - Victoria va organiza o procesiune religioasă cu denumirea "Calea Sfintei Cruci, Scară Către Cer", după următorul program:

- între orele 17.00 - 19.00, afluirea participanţilor la Biserica Sf. Vasile cel Mare;

- între orele 19.00 - 19.30, procesiune religioasă pe traseul: Calea Victoriei de la Biserica Sf. Vasile cel Mare până în Parcul Nicolae Iorga;

- între orele 19.30 - 21.00, activităţi religioase în Parcul Nicolae Iorga;

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 12:12

De peste 15 ani, Muzeul Național al Țăranului Român celebrează, alături de cele mai importante sărbători ale calendarului țărănesc, Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci. Timp de trei zile, în jurul zilei de 14 septembrie, Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri va oferi publicului noi întâlniri cu artiști și meșteri iconari.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 13:22

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu o echipa de medici si asistente de la Institutul Oncologic Bucuresti au desfasurat, sambata, o noua actiune in cadrul campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin", in localitatea ilfoveana Domnesti. In cadrul acestei activitati, persoanele interesate au putut beneficia gratuit de testul Babes-Papanicolau, dar si de un control mamar de rutina.

Miercuri, 21 August, 2019 - 10:51

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, Mănăstirea Putna organizează în perioada 22-25 august a.c. a treisprezecea ediţie a colocviului închinat Acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga - Maica Benedicta.

Tema colocviului din acest an este "Credinţă. Cultură. Transmitere" şi a fost dată de necesitatea continuării transmiterii către generaţiile următoare a valorilor culturii şi spiritualităţii româneşti.

Deschiderea simpozionului va avea loc joi, 22 august 2019, la ora 16.00, cu slujba Te Deum-ului.

Vineri, 16 August, 2019 - 11:43

Primăria Municipiului Mangalia organizează, sâmbătă 17 august, Ziua Moscheii EsmaHan Sultan, eveniment dedicat comunităţii musulmane din Mangalia.

Cu acest prilej, începând cu ora 12.00, toţi cei interesaţi de istoria unuia dintre cele mai vechi şi frumoase lăcaşuri de cult musulman din România pot participa la deschiderea evenimentului, care va avea loc în incinta geamiei. Printre oficialităţile invitate la eveniment se numără E.S. domnul Sulhi Turan, Consul General al Republicii Turcia la Constanţa, muftiul Iusuf Murat, dar şi primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Vineri, 16 August, 2019 - 09:57

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la solicitarea Părintelui Sergiu Vlad, Parohul comunității ortodoxe române din Istanbul, Turcia, Patriarhia Română a oferit acestei comunităţi o raclă cu un fragment din moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.
Racla, confecționată la Atelierele Patriarhiei Române, a fost depusă miercuri, 14 august 2019, în biserica „Sfânta Muceniță Paraschevi” din Istanbul, ctitorită de Sfântul Domnitor român Constantin Brâncoveanu în anul 1692. 

Miercuri, 14 August, 2019 - 12:40

Peste 21.000 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri vor acționa zilnic, în perioada 15 – 18 august 2019, pentru menținerea unui climat normal de ordine publică, gestionarea în bune condiții a evenimentelor cu număr mare de participanți, intensificarea măsurilor în zona frontierei, dar și eficientizarea capacității de intervenție în situații de urgență.

Marţi, 13 August, 2019 - 13:31

În acest an istoric pentru Biserica Greco-Catolică din România, 2019 - anul beatificării Episcopilor martiri pentru credinţă de către Papa Francisc la Blaj -, cu ocazia Pelerinajului tradiţional la Nicula, prezenţa spirituală a Arhiereului Iuliu Hossu la Nicula va fi arătată şi printr-un semn fizic: o părticică din moaştele Fericitului episcop martir va fi purtată în acest pelerinaj, de către urmaşul său pe tronul episcopal, PS Florentin Crihălmeanu episcop de Cluj-Gherla.

Luni, 12 August, 2019 - 10:57

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2019 ca An omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari) şi An comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti. Prin această iniţiativă, s-a dorit evidenţierea faptului că satul este şi spaţiul în care s-au format şi păstrat, de-a lungul timpului, multe dintre valorile spirituale, culturale şi identitare transmise până în zilele noastre. 

Luni, 12 August, 2019 - 10:30

Campania "Sanatate pentru Sate" a ajuns, sambata, in comuna Provita de Jos, din judetul Prahova. Medicii-voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului- specialisti in diabet si nutritie, cardiologie, medicina interna, gastroenterologie si psihologie au oferit consultatii gratuite pentru 70 de persoane. Pacientii au fost cu precadere persoane varstnice, au beneficiat de testarea glicemiei si au mai fost supusi unor investigatii cu un aparat EKG si doua aparate ecografe.
 

Sâmbătă, 10 August, 2019 - 13:04
În România trăiesc peste 30.000 de musulmani

Comunitatea musulmană din România celebrează duminică, 11 august 2019, Kurban Bayram -Sărbătoarea Sacrificiului- Eid al Adha, unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică, ce are loc în luna Zilhigge, ultima lună din calendarul islamic. Specific acestei sărbători este și pelerinajul la locurile sfinte de la Mecca, acesta fiind unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului care are loc în perioada premergătoare Kurban Bayram-ului.

Marţi, 6 August, 2019 - 13:03

În perioada 5 august - 30 septembrie 2019, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia derulează un nou proiect socio-educativ pentru 48 de copii şi tineri cu vârstă cuprinsă între 14 şi 18 ani din judeţele Alba şi Mureş, protejaţi în şase case de tip familial coordonate de Asociaţie: Casa de tip familial "Sfântul Mucenic Ciprian" din Ocna Mureş, Casa de tip familial "Sfântul Gheorghe" din Sebeş, Casa de tip familial "Sfântul Nicolae" din Târsa, Casa de tip familial "Sfântul Vasile cel Mare" din Alba Iulia, Casa de tip familial "Maria I" din Reghin şi Casa de tip familial "Maria II" din Reghi

Subscribe to Religie