Vineri, 27 Martie, 2020 - 12:58

Patriarhia Română şi Federaţia Filantropia se alătură eforturilor de la nivel naţional pentru a sprijini persoanele afectate de pandemia CoVid-19 punând la dispoziţie platforma online ajutacubucurie.ro şi numărul de telefon Tel Verde 0800800368.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 08:56

Invitaţia Papei Francisc: "la pandemia virusului să răspundem cu universalitatea rugăciunii"

Chemare la unire în rugăciune, vineri seară (27 martie de la ora 19.00), prin mijloacele de comunicare socială

Marţi, 24 Martie, 2020 - 11:37
Acţiune umanitară de ajutorare a 87 de persoane nevoiaşe afectate de epidemia de coronavirus

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, luni 23 martie 2020, Protopopiatul Ortodox Român Reghin şi Parohia Ortodoxă Filpişu Mare, în parteneriat cu Primăria Comunei Breaza, au desfăşurat o acţiune umanitară în contextul actual al pandemiei de Coronavirus.

Joi, 19 Martie, 2020 - 08:46

Societatea Studenţilor Teologi din Iaşi (SSTI) solicită Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să revină asupra deciziei cu privire la suspendarea tuturor activităţilor religioase desfăşurate în spaţii închise, în sensul permiterii oficianţilor cultelor (episcopi, preoţi ş.a.m.d.) să îndeplinească ritualurile religioase măcar singuri sau alături de co-ministranţi (diaconi, dascăli, cântăreţi etc.), în vederea respectării libertăţii de conştiinţă.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 12:33
Credincioșii sunt îndemnați să intensifice rugăciunea, postul, pocăința. Mai ales Psaltirea, Canoanele de pocăinţă, Acatistul şi Paraclisul Maicii Domnului

Ȋn contextul crizei generate de epidemia cu noul coronavirus (COVID-19), la nivelul Arhiepiscopiei Iașilor s-au luat următoarele măsuri:
    1) Punerea la dispoziție a unor spații de cazare pentru a fi folosite de autoritățile statului pentru situații de carantină.
    2) Organizarea unui grup de lucru eparhial pentru analiză și implicare în situația dată. Sunt în curs de organizare grupuri similare de lucru la nivel de protopopiate.

Luni, 16 Martie, 2020 - 12:14

În vederea limitării răspândirii virusului COVID-19, în centrele comerciale București Mall - Vitan și Plaza România au fost implementate absolut toate măsurile de prevenție indicate de autorități. Siguranța clienților, a chiriașilor și a întregului personal este o prioritate pentru noi. În ambele malluri au fost instalate mesaje de prevenire, dar și de informare în mediile digitale și print pentru ca fiecare dintre cei care vizitează centrele comerciale să fie informați corect și complet asupra măsurilor de prevenție a răspândirii virusului.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 12:48

70 de copii care provin din familii defavorizate, din comuna Oltina, judetul Constanta, au primit ghiozdane cu rechizite si articole vestimentare, in cadrul programului “Ramaneti in scoala”, derulat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. De asemenea, voluntarii i-au sfatuit pe elevi sa se dedice cat mai mult studiului și sa munceasca cu sarg pentru a-și construi o carieră. 

Luni, 17 Februarie, 2020 - 11:12

250 de copii au primit informatii din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului despre cum sa-si pastreze o viata sanatoasa, care este postura corecta a corpului, cum sa-si perieze corect dintii si cum sa recunoasca si sa gestioneze efient fenomenul de bullying. De data aceasta, campania de "Preventie si educatie pentru sanatate" li s-a adresat copiilor din comuna Oltina, judetul Constanta. La finalul prelegerilor sustinute de catre personalul medical, toti elevii au primit produse de igiena personala.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 10:23

România ocupă locul 16 în Uniunea Europeană privind numărul de ore obligatorii de educație fizică și sport în școlile primare și gimnaziale, cu 59, respectiv 49 de ore pe an, mult sub media Uniunii Europene, de 67, respectiv 64 de ore de educație fizică pe an, potrivit unui Think Thank al Parlamentului European. În timp ce majoritatea activităților sportive școlare obligatorii, în România, sunt atletismul, jocurile cu mingea și gimnastica, majoritatea țărilor europene mai oferă elevilor activități în aer liber și aventură, înotul și sporturile de iarnă.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 09:58

Campania "Caravana Bucuriei" desfasurata de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului a ajuns si in comuna Oltina, din judetul Constanta. 31 de familii aflate la limita sărăciei, cu membrii bolnavi sau care se confruntă cu lipsa locurilor de munca din cauza zonei slab dezvoltate au primit din partea voluntarilor ajutoare materiale si financiare. De altfel, satul Oltina se confrunta cu o depopulare masiva cauzată de lipsa locurilor de muncă.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 10:47
de până la 100.000 de euro fiecare din fonduri europene nerambursabile

Arhiepiscopia Ortodoxă Română (AOR), prin Arhiepiscopia Ortodoxă Sibiu, în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu Mondo Consultanță şi AIEPSM – Asociaţia Institutul Educațional pentru Politici Sociale Margareta –  anunţă organizarea seminariilor de informare din cadrul proiectului ”Structuri de economie socială SOLIDARe”, la Sfântu Gheorghe (Covasna) și la Toplița (Harghita). Seminarul de informare de la Sfântu Gheorghe este programat în data de 17 februarie 2020, de la ora 10:00, la Catedrala ortodoxă cu hramul Sfântu Gheorghe (str. Libertății, nr.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 08:16

În ziua de 13 februarie 2020, în Sala Sinodală din Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfăşurat şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 12:20

În seara zilei de 12 februarie 2020, orele 21.00 a trecut în lumea celor drepţi generalul de armată (cu patru stele), invalid de război MARIN DRAGNEA, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, timp de 30 de ani. Timp de 12 ani generalul DRAGNEA a condus ca preşedinte al Comitetului Olimpic Român şi al Consiliului Naţional de Educaţie şi Sport, sportul românesc în cea mai prolifică perioadă. Pentru toate aceste realizări merită o amintire luminoasă!

Sâmbătă, 8 Februarie, 2020 - 21:37
O sinteză a activității în anul 2019

În data de 8 februarie 2020, ȋn Sala „Dr. Iustin Moisescuˮ a Centrului Eparhial Iaşi, s-au desfăşurat lucrările ședinţei anuale de lucru a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşilor. După slujba Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, s-a întrunit acest organism deliberativ care a examinat şi a aprobat rapoartele de activitate pe anul trecut ale tuturor sectoarelor Centrului Eparhial.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 13:08

Pacienții internați în cadrul Centrului de "Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie" au primit un tablou pictat de copiii internați în Institutul Oncologic București, adus de către voluntarii de la "Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului". Tabloul este o lucrare care emană multă lumină, a fost pictat în urmă cu doi ani, cu iubire și sinceritate de către copiii care au învățat de mici ce înseamnă suferința provocată de cancer. Între timp, unii dintre micuţii pictori au devenit îngeri si poate veghează de undeva de sus asupra pacientilor care si ei se luptă acum cu această boală cumplită.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 14:00

Doctorul Virgiliu Mihail Prunoiu, coordonatorul Programului de Screening al Institutului Oncologic „Al. Trestioreanu” București (IOB), a declarat că numărul pacientelor testate impotriva cancerului de col uterin si mamar a crescut considerabil datorită colabărarii cu voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Doar anul trecut, voluntarii au desfășurat 13 activități în cadrul campaniei de "Prevenție și depistare a cancerului de col uterin". 

Luni, 3 Februarie, 2020 - 10:33

Pacientii internati la Spitalul Orasenesc Sfanta Filofteia din Mizil au primit în weekend 20 de orteze utile pentru diverse parti ale corpului, 41 de carje si o lampa medicala cu infrarosu pentru dureri reumatice. Aceste dispozitive au fost oferite pentru sectia de Ortopedie a Spitalului de catre voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. 

Sâmbătă, 1 Februarie, 2020 - 13:28
Sofia Kenin - Garbine Muguruza: 2-1 (4-6, 6-2, 6-2)

Sofia Kenin (21 ani) a câștigat primul său de titlu de Grand Slam, după ce s-a impus în fața jucătoarei din Spania, Garbine Muguruza, în finala de la Australian Open, scor 2-1 (4-6, 6-2, 6-2).

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 00:00

Calendar ortodox: Sf. Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan; Sf. Mc. Trifena (Post)
Calendar catolic: Ss. Ioan Bosco, pr. **; Marcela, văduvă
 

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 00:00

Calendar ortodox: †) Sf. Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur; Sf. Sfinţit Mc. Ipolit, ep. Romei
Calendar catolic: Sf. Martina, m.
 

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 00:00

Calendar ortodox: Aducerea moaştelor Sf. Sfinţit Mc. Ignatie Teoforul; Sf. Mc. Filotei (Post)
Calendar catolic: Sf. Valeriu, ep.
 

Marţi, 28 Ianuarie, 2020 - 00:00

Calendar ortodox: Sf. Cuv. Efrem Sirul, Isaac Sirul, Paladie şi Iacob Sihastrul; Sf. Muceniţă Haris
Calendar catolic: Sf. Toma de Aquino, pr. înv. **; Fer. Olimpia, călug. m.
 

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 00:00

Calendar ortodox: † Aducerea moaştelor Sf. Ier. Ioan Gură de Aur; Sf. Marciana împărăteasa
Calendar catolic: Sf. Angela Merici, fc. *

Duminică, 26 Ianuarie, 2020 - 00:00

Calendar ortodox: †) Sf. Ier. Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, Sf. Cuv. Xenofont, Maria, Arcadie şi Ioan
Calendar catolic: Ss. Timotei şi Tit, ep.
 

Sâmbătă, 25 Ianuarie, 2020 - 00:00

Calendar ortodox: †) Sf. Ier. Grigorie Teologul, arhiepiscopul Constantinopolului; †) Sf. Bretanion episcopul Tomisului
Calendar catolic: CONVERTIREA SF. PAUL, ap.; Sf. Bretanion, ep. de Tomis

Vineri, 24 Ianuarie, 2020 - 00:00

Calendar ortodox: Sf. Cuv. Xenia; Sf. Ier. Filon, episcopul Carpasiei (Post)
Calendar catolic: Sf. Francisc de Sales, ep. înv. **, LN
 

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 12:53

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va oficia joi, începând cu ora 10,30, o slujbă de Te Deum dedicată împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor.

La Sfânta Liturghie, oficiată de la ora 9,00 în Catedrala Patriarhală, vor fi pomeniţi domnitorul Alexandru Ioan Cuza, mitropoliţii Nifon al Ţării Româneşti şi Sofronie Miclescu al Moldovei, precum şi ceilalţi făuritori ai Unirii Principatelor Române.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 08:26

Sinodul Bisericii Arhiepiscopale Majore Greco-Catolice Române l-a ales ca Episcop auxiliar al Eparhiei de Lugoj pe pr. Călin Ioan Bot, din clerul Eparhiei de Cluj-Gherla (până în prezent vicar general). Anunţul a fost făcut public astăzi, 22 ianuarie, de către Sfântul Scaun şi de către Conferinţa Episcopală Română. Sfântul Părinte şi-a dat acordul pentru această numite, atribuindu-i noului Episcop ales scaunul titular de Abritto. Pr. Bot va fi auxiliarul Episcopului Alexandru Mesian, care astăzi a împlinit vârsta de 83 de ani.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 00:00

Calendar ortodox: Sf. Sfintit Mucenic Clement, episcopul Ancirei; Sf. Mucenic Agatanghel; Sfintii Parinti de la Sinodul al VI-lea Ecumenic
Calendar catolic: Ss. Emerenţiana, fc. m.; Ildefons, ep

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 00:00

Calendar ortodox: Sf. Apostol Timotei; Sf. Cuv. Mc. Anastasie Persul
Calendar catolic: Sf. Vincenţiu, diacon m. *; Fer. Laura, m.

Subscribe to Religie