Joi, 5 Decembrie, 2019 - 21:10

Surpriză ca un bolovan mare de sare apărut deasupra Guvernului! Preşedintele Klaus Iohannis, după ce s-a fotografiat cu Regina Elisabeta a Angliei şi cu Donald Trump, s-a trezit animat de energii copleşitoare. De la Londra, a dat cu buzduganul pînă la Bucureşti ca să anunţe mobilizarea supuşilor. Probabil că în sinea sa o fi zis „Le arăt eu lor ce înseamnă un preşedinte total implicat!”. Și i-a convocat pe Ludovic Orban şi pe cîţiva miniştri pentru joi. Între timp, a anunţat şi o declaraţie de presă.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 20:46
Poate doar de pensii...

Sesiune de întrebări și răspunsuri:

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 20:35
Iohannis a dat raportul despre lucrurile cu care a fost de acord la Bruxelles și la Londra

 Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi, 5 decembrie a.c., cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București.  Întâlnirea  a fost organizată de Ambasada Finlandei, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene. În cadrul discuțiilor, au fost abordate teme aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din 12-13 decembrie a.c., subiecte internaționale, precum și de politică internă.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 09:01

Adeseori mi s-a reprosat o anumită naivitate. E posibil. Poate si pentru că nu imi plac conflictele si nu mă hrănesc din ură sau din răzbunări. Am mers la Cotroceni sperând că Iohannis a incheiat retorica de război impotriva a 3 milioane de români (poate si a altora) care au votat candidatul PSD. Se pare că discursul său a fost, de fapt, un discurs pentru corpul diplomatic aflat acolo. Prezent insă la o intâlnire cu parlamentarii liberali (in ce calitate? presedinte al TUTUROR românilor?), Iohannis a declarat că se va implica pentru a realiza, intr-un an de zile, „o Românie fără PSD”.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 16:34
Și Iohannis era în campanie când a vizitat Casa Albă...

Aflat la londra Klaus Iohannis a stat de vorbă cu jurnaliștii români:

Jurnalist: V-aţi întâlnit şi ieri cu Donald Trump, vă întâlniţi şi astăzi. Reiteraţi invitaţia de a vizita România?

Klaus Iohannis: Da, cu siguranță. Şi sunt, ca să spun așa, mulțumit că avem aceste ocazii de a discuta, și formal, dar și informal, cum am avut ocazia aseară la recepția de la Palatul Buckingham.

Jurnalist: Un orizont de timp? Am putea să ne aşteptăm la o dată, la un an când Donald Trump va veni în România?

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 08:50

Săptămîna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a decorat un număr important de generali SRI şi SIE, plus directorul SRI Eduard Hellvig. Cu puţin timp înainte, au fost decorate şi o seamă de personalităţi, semn că preşedintele nostru este preocupat de recunoaşterea valorilor din toate domeniile de activitate. De ce i-a decorat Klaus Iohannis pe cei 24 de generali şi pe Eduard Hellvig în 27 noiembrie? Să fi uitat de ei în timpul campaniei electorale?

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 10:53
La ședința liberalilor a dat directiva că vrea „o Românie fără PSD în conducerea statului”

Președintele Klaus Iohannis participă luni la ședința PNL de la Parlament. El le-a mulțumit liberalilor, în debutul ședinței, pentru implicarea de la alegerile prezidențiale, spunând că era normal să se vadă după campanie pentru a trage concluziile.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 17:45

Sensibilă la tratamentul ultrapreferențial de care s-a bucurat la aceste alegeri, diaspora l-a făcut, practic, președinte pe Klaus Iohannis. Cel puțin așa a interpretat faptele autorul acestei inspirate șarje grafice.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 19:36

Candidatul Iohannis spunea aseară că respectă cutumele. Una dintre cutume este organizarea de dezbateri intre contra-candidatii la alegerile prezidentiale, in special inaintea turului al doilea. Iohannis nu vrea insă să respecte această cutumă. Propune „suplimente alimentare” – conferintă de presă plus o dezbatere cu el insusi, săptămâna viitoare.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 09:11

Keno Verseck a publicat în der Spiegel un comentariu acid despre „Eroul care a eșuat – și care totuși va învinge. Președintele României, Johannis, înainte de alegeri”. 

România alege un nou președinte. Favoritul dintre cei 14 candidati din cea mai mare țară din sud-estul Europei este contribuabilul Klaus Johannis – bilanțul fostului purtator de sperante este dezamăgitor.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 19:41

De cînd se aşază ca un căţel răzgîiat în preajma lui Klaus Iohannis, Rareş Bogdan pare să contamineze. Lui, penibil om politic român, îi apartin frazele de mai jos:

„Prima dată când sunt nevoit să o fac pur și simplu PROASTA pământului. Nu am văzut asa ceva în viața mea! Ruşine maximă pentru PSD și pesedişti că au ajuns să fie conduşi de o astfel de creatură“.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 19:20

Principalul motiv pentru care Werner n-are ce căuta la Cotroceni este gândirea sa rudimentară, exprimată sintetic prin unicul obiectiv concret pe care l-a declarat în această campanie electorală – desființarea unui partid politic. Așa ceva este posibil numai în regimurile totalitare, modelul de referință fiind cel al Germaniei hitleriste,  unde Goebbels, ministrul Propagandei din acei ani, a lansat sloganul „ciuma roșie” cu trimitere tot la social-democrații timpului.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 12:00

O analiză a site-ului președinției relevă o realitate tulburătoare, relatează Știripesurse.ro. Președintele în funcție a avut mai puține zile în care a lucrat decât cele în care nu a muncit. În medie, Klaus Iohannis a muncit mai puțin de 3 zile pe săptămână.

Astfel, dacă adunăm zilele nelucrate din 2015, 2016, 2017 și 2018 cu zilele în care n-a făcut mare lucru (semnând doar decrete), rezultă 570 de zile din totalul de 1.041 de zile lucrătoare.

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 15:30

În unele dintre cercurile de oameni cu care eu am contact, Klaus Iohannis este antipatizat. Și taxat în fel și chip. Din ce în ce mai frecvent, aud o acuzație foarte gravă. Cum că ar fi nazist. Așa că am decis să iau taurul de coarne. Și să atac acest subiect extrem de delicat. Îi avertizez însă pe cititori. Din capul locului, eu unul nu admit teza conform căreia Iohannis e nazist.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 08:43

Am văzut-o pe Viorica Dăncilă mergînd cu bicicleta spre o realizare a guvernului său. N-am reținut denumirea și importanța obiectivului. Am reținut doar mersul cu bicicleta, așa cum n-am reținut motivul pentru care Klaus Iohannis a călărit o bicicletă pentru a juca un rol într-o întîlnire întîmplătoare cu ziariștii în preajma Arcului de Triumf, regizată grosier de niște mediocri. Este aceeași bicicletă, chiar dacă una a fost de damă, cealaltă pentru bărbați.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 16:23
Dar alternativa deocamdată nu există, iar Comisia nu mai este dispusă să aștepte

Iohannis reacționează la preluarea metodelor sale de ignorare a prevederilor legale de către premier, în condițiile lipsei alternativei: guvernul liberal nu există și nu se știe cînd va exista!

„Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european, care îi revine României.

Sâmbătă, 26 Octombrie, 2019 - 00:00
Dedicație - Turul 1 al prezidențialelor

Profesorul universitar Ștefan Cazimir are un solid background politic: a fost președinte al Partidului Liber Schimbist, pe ale cărui liste a candidat la alegerile parlamentare din 1990 devenind și primul (și ultimul) parlamentar al aceste formațiuni. Și-a continuat traseul parlamentar „emigrând” la PDSR remarcându-se prin spiritul iconoclast pe care intervențiile sale l-au adus în aula Parlamentului și prin inițiativele sale profund originale. În ultima perioadă studiile sale din domeniul istoriei literaturii l-au ținut mai la distanță de actualitatea politică, pe care însă nu a ignorat-o. Ba din contră. Dovadă, poezia pe care a dedicat-o apropiatelor alegeri parlamentare și pe care a încredințat-o Agenției AMOS News, pentru a o prezenta publicului interesat de o abordare civilizată și spirituală a evenimentului.

Pronostic

 Duminică mă duc și eu la curse -

 E programat un derby epocal

 Și vreau ca din modestele-mi resurse

Să-mi pun și eu nădejdea într-un cal.

 

 

Duminică, 20 Octombrie, 2019 - 07:52

Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti. Deşi PSD l-ar fi putut demite pe Klaus Iohannis de mai multe ori pentru încălcarea grosolană a Constituţiei României şi pentru alte destule nefăcute, până la urmă, Klaus Iohannis, împreună cu partidul şi orbanul său, e cel care a demis prin moţiune de cenzură guvernul PSD Viorica Dăncilă chiar în buza campaniei electorale, cu doar o lună înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale. Klaus Iohannis a manevrat pentru demiterea principalului său contracandidat, Viorica Dăncilă, candidata PSD.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 18:27

„Moarte PSD!” Acesta este strigătul de luptă care s-a auzit prin piețe în ultimii ani; la concurență cu „DNA să vină să vă ia!”, care nu era decât una dintre metodele indicate pentru punerea în practică a îndemnului dintâi – atotcuprinzător, absolut și definitiv.

CONCURENT ȘI DUȘMAN  NU ESTE ACELAȘI LUCRU

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 18:11
Se conturează un guvern rotativ „în jurul PNL”

După ce s-a jucat vreo trei zile cu nervii românilor, candidatul Iohannis a făcut „deîndată” dezvăluirea senzațională așteptată de popor. Sarcina de a prelua „greaua moștenire ” pesedistă cade pe umerii plăpânzi ai unui liberal de nădejde. Nimeni altul decât Ludovic Orban! Iată cum și-a prefațat și prezentat anunțul:

„Bună ziua!

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 08:25

Președintele a devenit artist. Improvizează după starea sa sufletească și după nevoi. A ieșit voios la camere și a zis că el este adeptul anticipatelor. A doua zi tot el s-a prezentat la rampă să ne explice cît de dificile sunt, deși secretara și portarul primăriei din Sibiu ne-ar fi explicat și mai bine și mai clar și ar fi încheiat cu
– Știți Dumneavoastră tare bine!

Sâmbătă, 12 Octombrie, 2019 - 15:25

În prima zi a campaniei electorale pentru prezidențiale, Viorica Dăncilă și-a lansat candidatura pentru Cotroceni, la Romexpo, în prezența câtorva mii de pesediști cărora le-a vorbit despre "forțele care vor distrugerea PSD" și pentru care moțiunea de cenzură "a fost doar primul pas dintr-un plan elaborat și meschin".

Sâmbătă, 12 Octombrie, 2019 - 14:59
„NU VOI NEGOCIA DEMOCRAȚIA, LA NIVEL NAȚIONAL, EUROPEAN SAU INTERNAȚIONAL!”

„Președinția României a fost prea mult timp un turn de fildeș în care aleșii s-au ascuns de popor. A fost un buncăr al intereselor obscure și al jocurile de culise. Îmi doresc să transform instituția Președintelui și Administrația prezidențială într-un simbol al transparenței și bunei-credințe. Am zece principii de la care nu mă voi dezice, care vor sta pe masa dialogului atât cu partenerii interni, cât și cu cei internaționali. Sunt parte a viziunii mele pentru România și alcătuiesc credința mea”, a declarat Candidata Viorica Dăncilă.

LISTA CELOR 10 PRINCIPII

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 15:16

Președintele Klaus Iohannis a anunțat după consultările cu reprezentanții partidelor parlamentare, de la care PSD a lipsit, că luni sau cel târziu marți va desemna un prim-ministru, el spunând că este nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, de tranziție, și că este destul de clar că ne îndreptăm spre guvern PNL sau în jurul PNL. Șeful statului a mai spus că, personal, sprijină varianta alegerilor anticipate, dar acestea sunt foarte greu de realizat constituțional, iar acum este nevoie de un guvern instalat rapid.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 21:02
Acum are nevoie urgentă de guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca mâine partidele parlamentare la prima rundă de consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 13:56

Șefa PSD Viorica Dăncilă a declarat luni  ca o demisie din fruntea partidului va aparea doar daca va obtine la alegerile prezidentiale un scor mai mic decat cel de la europarlamentare.

Sâmbătă, 5 Octombrie, 2019 - 15:41
Morții să trăiască!

Președintele Klaus Iohannis a acuzat guvernarea PSD de ”nepăsare criminală” în ceea ce privește infrastructura rutieră a României, lucru care a condus inclusiv la tragedii precum accidentul care a avut loc în această dimineață pe șoseaua dintre Slobozia și Urziceni, care a dus la moartea a zece persoane.

Sâmbătă, 5 Octombrie, 2019 - 08:07
Iohannis ține ocupată și propria sa catedra de la liceul Brukenthal din Sibiu

PSD anunță, prin vocea purtătorul de cuvânt al partidului, Valeriu Steriu, că vor fi consultări cu juriștii pentru a găsi „o cale legală” ca să stopeze „abuzul” președintelui Klaus Iohannis. Steriu susține că membrii PSD sunt mai uniți decât opoziția și că nu se va repeta „eroarea” de la votul de miercuri din Parlament.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 17:41

Nu mai avem nici procuror șef la DIICOT. L-a păpat Iohannis. Nu mai avem nici procuror șef la DNA. Nu pentru că a scoborît-o pe Luluța din înaltele-i sfere: nu vrea Iohannis un alt procuor șef la DNA care să nu vină din decizia lui.

Luni, 30 Septembrie, 2019 - 20:49

Klaus Iohannis a cerut, luni seara, de la Palatul Cotroceni, demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă. El i-a reproşat acestuia modul în care a fost instrumentată ancheta în cazul de la Caracal. Șeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Melencu.

Subscribe to Președinție