Marţi, 25 Februarie, 2020 - 11:14

TransferGo, compania de remitențe cu sediul în Londra, avertizează că politicile post-Brexit privind imigrația, stabilite de guvernul britanic săptămâna trecută, ar putea încetini imigrația celor mai căutați specialiști și profesioniști pe piața britanică.
Daumantas Dvilinskas, CEO al TransferGo, a declarat că firma sa „se opune categoric” principiilor noilor politici, deoarece acestea vor afecta economia britanică și sunt fundamental diferite de modul în care decidenții ar trebui să se gândească la atragerea celor mai buni specialiști.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 17:26

În noaptea de 25 spre 26 februarie a anului 1992 în oraşul Hodjalî din regiunea Nagorno-Karabah din Azerbaidjan s-a petrecut una dintre cele mai monstruoase tragedii ale secolului XX. Forţele armate ale Armeniei au şters acest oraş de pe faţa pământului cu ajutorul vehiculelor blindate şi al efectivelor militare cantonate în oraşul Hankendi, al regimentului motorizat de infanterie nr. 366, comiţând genocidul împotriva azerilor etnici.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 15:54

Actuala devastatoare epidemie cu coronavirus (numit şi virusul „2019-nCoV”) ridică serioase și înspăimântătoare semne de întrebare pentru omenire în sensul că acest virus (1) fie a scăpat dintr-un program secret de fabricare a armelor biologice, (2) fie a fost eliberat intenționat în localitatea Wuhan din China.

 

De mai mulţi ani sunt studiate şi experimentate, inclusiv pe subiecţi umani, virusurile[1] - arme biologice obţinute prin inginerie genetică.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 08:16

Precizări de presă

În continuarea comunicărilor privind existenţa unor cazuri confirmate de infecţie cu virusul COVID-19 (coronavirus) în Republica Italiană (zona Lombardia şi Veneto), Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Autorităţile locale au luat o serie de măsuri de natură a preveni răspândirea virusului în regiunile care concentrează marea majoritate a cazurilor (zona Lombardia şi Veneto).

Măsurile includ:

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 13:09

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat în Sala Miron Vlasto a Palatului CCIB Business Center un Forum de afaceri româno-turc în domeniul maşinilor şi echipamentelor agricole. Evenimentul a fost ocazionat de vizita în România, în perioada 20-22 februarie, a unei misiuni economice organizate de Agenţia de Dezvoltare Trakya (ADT).

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 12:48

Update: Declaraţii de presă susţinute de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 21 februarie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), declaraţii de presă înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiilor de presă:

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 11:21

Pentru a oferi protecţie copiilor, autorii independenţi din cadrul Comisiei îndeamnă la o nouă mişcare globală cu şi pentru copii

Nicio ţară nu protejează în mod adecvat sănătatea, mediul şi viitorul copiilor, conform unui raport de referinţă publicat de către o comisie formată din peste 40 de experţi în sănătatea copilului şi a adolescentului din întreaga lume. Comisia a fost convocată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), UNICEF şi The Lancet.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 19:10

Cutia neagră ce conţine înregistrarea parametrilor de zbor ai avionului ucrainean Boeing 737 doborât pe 8 ianuarie în Iran este "grav avariată" şi nu poate fi deocamdată decodificată, a declarat miercuri ministrul iranian al Apărării, Amir Hatami,relatează agenţiile Reuters şi EFE. Împreună cu alţi oficiali de la Teheran, Amir Hatami a exclus posibilitatea ca dispozitivul să fie predat unei alte ţări.

Potrivit ministrului Amir Hatami, a fost solicitat ajutorul industriei militare iraniene pentru repararea acestei cutii negre, astfel încât să poată fi extrase datele.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 09:50
MCV și Schengen ar fi de folos liberalilor români în contracararea revirimentului stângii

Premierul Ludovic Orban a subliniat, la Munchen, legitimitatea deplina a aspiratiilor Romaniei de aderare la spatiul Schengen, in conditiile in care tara noastra indeplineste "de multa vreme" criteriile tehnice in acest sens (cu alte cuvinte, încă de pe timpul guvernării social democrate).

Premierul roman a participat, duminica, in calitate de invitat de onoare, la dezbaterea din panelul cu tema "Eurovision Contest: A Europe That Protects", din cadrul Conferintei de Securitate de la Munchen.

Sâmbătă, 15 Februarie, 2020 - 16:18

Cu miliardarii în dolari Donald Trump pentru republicani (Trump a fost cândva democrat !) şi Michael Bloomberg pentru democraţi (Bloomberg a fost cândva republican !), candidaţi cu şanse în acest an la preşedinţia americană, presupusa mare democraţie americană îşi arată insolent conţinutul oligarhic, plutocratic. Alegătorii americani sunt cumpăraţi cu publicitate agresivă de sute de milioane de dolari, de miliarde.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 17:38

Croaţia speră ca până la sfârşitul anului să-i fie ridicate vizele pentru SUA şi se aşteaptă de asemenea să încheie cu Washingtonul un acord pentru evitarea dublei impuneri, a anunţat vineri la Munchen ministrul croat de externe, Gordan Grlic Radman, potrivit agenţiei croate Hina.

Croaţia, România, Bulgaria şi Cipru sunt singurele statele membre ale UE care încă nu sunt cuprinse în programul Visa Waiver. La sfârşitul anului trecut Statele Unite au eliminat vizele de călătorie pentru cetăţenii polonezi.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 14:00

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.    
 

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 11:11

Cu prilejul prezenţei la cea de-a 56-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen (13-16 februarie 2020), prim-ministrul României, Ludovic Orban, a participat, în calitate de invitat de onoare, la Conferinţa pentru Europa (Munich Europe Conference).
Evenimentul, organizat în seara zilei de 13 februarie, are o tradiţie de 15 ani şi reuneşte reprezentanţi de nivel înalt din mediile politic şi de afaceri.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 11:00

Reprezentantul Permanent al României la ONU a susţinut o intervenţie în cadrul dezbaterii deschise a Consiliului de Securitate al ONU pe tema justiţiei de tranziţie La 13 februarie 2020, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut o intervenţie în cadrul primei dezbateri deschise a Consiliului de Securitate al ONU pe tema importanţei justiţiei de tranziţie pentru pacea sustenabilă.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 10:43

Cipru şi România erau în 2018 statele membre ale Uniunii Europene cu cel mai mare număr de căsătorii raportat la populaţie, cu 7,8 căsătorii la o mie de locuitori, respectiv 7,4 căsătorii la o mie de locuitori, conform Oficiului European de Statistică (Eurostat).

Pe locurile următoare se află Lituania (şapte căsătorii la o mie de locuitori), Letonia (6,8 căsătorii/1.000 locuitori), Malta (5,8 căsătorii/1.000 locuitori), Slovacia (5,7 căsătorii/1.000 de locuitori) şi Danemarca (5,6 căsătorii/1.000 de locuitori).

Joi, 13 Februarie, 2020 - 12:36

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a deschis joi, 13 februarie 2020, reuniunea Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor, desfăşurată la Bucureşti, în contextul exercitării Preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor (2019-2021).

Joi, 13 Februarie, 2020 - 11:50

România continuă să aibă nevoie de strategii solide, bazate pe investiţii în domenii prioritare, cum ar fi infrastructura, sănătatea şi alte domenii în strânsă legătură cu alte state europene, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR).

Joi, 13 Februarie, 2020 - 10:05
În ce calitate?

Prim-ministrul Ludovic Orban participă, în perioada 13-16 februarie 2020, la Conferinţa internaţională de Securitate de la Munchen, ajunsă anul acesta la cea de-a 56-a ediţie (Munich Security Conference/MSC 2020).

Evenimentul reuneşte lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare - şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai conducerilor organizaţiilor internaţionale şi regionale, inclusiv ai Uniunii Europene şi NATO.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 08:54

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va deschide joi, 13 februarie 2020, reuniunea Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor, care are loc la Bucureşti, în contextul exercitării Preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor (2019-2021).

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 13:14

Cu privire la informaţiile conform cărora două firme româneşti din Londra au primit scrisori anonime cu conţinut xenofob, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 13:05

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.  

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 20:07
Împotriva planului american pentru Palestina, propus de Presedintele Trump

Zeci de palestinieni au ieșit astăzi în stradă pentru a condamna așa-numitul “Acord al secolului” făcut în si de catre Statele Unite, cu acordul Israelului, considerand că ignoră aspirațiile poporului lor și drepturile recunoscute istoric. Marșul de protest a avut loc în acest oraș din Cisiordania, unde au avut loc confruntări între protestatari și soldați israelieni, a informat agenția palestiniana Wafa.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 16:42

Comitetul pentru sancțiuni al ONU a declarat că este gata să acorde derogări care ar permite trimiterea de ajutoare Coreei de Nord pentru ca țara să lupte împotriva coronavirusului

Comitetul pentru sancțiuni al ONU a declarat că este gata să acorde derogări care ar permite trimiterea de ajutoare Coreei de Nord pentru ca țara să lupte împotriva coronavirusului, care se propagă în țări din jur.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 13:00

Banca Naţională a României a inclus la capitolul factori care ar putea contribui la reducerea inflaţiei din acest an răspândirea coronavirusului, care ar putea determina încetinirea economiei globale, a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema Raportului asupra inflaţiei.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 12:40

Epidemia de coronavirus reprezintă "o foarte gravă ameninţare pentru restul lumii", a avertizat directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), marţi, într-un apel public prin care a îndemnat comunitatea internaţională să partajeze mostrele de virus şi să accelereze programele de cercetare în vederea dezvoltării unor medicamente şi vaccinuri, cconform Reuters.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 09:34

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a co-prezidat luni, 10 februarie 2020, Conferinţa Internaţională privind Securitatea Nucleară (ICONS 2020), desfăşurată la Viena sub egida Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA). Conferinţa reprezintă un eveniment foarte important în domeniul securităţii nucleare, care este organizat odată la patru ani.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 13:41

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 10 februarie 2020, la Viena, o întrevedere cu Dan Brouillette, secretarul pentru energie al SUA, în marja Conferinţei Internaţionale privind Securitatea Nucleară - ICONS 2020, care se desfăşoară la Viena, sub co-preşedinţia ministrului afacerilor externe al României şi a vice-ministrului afacerilor externe al Republicii Panama.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 08:29

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în cursul zilei de duminică, 9 februarie 2020, teritoriul Marii Britanii va fi afectat de furtuna Ciara. Conform prognozelor, sunt aşteptate precipitaţii şi rafale de vânt cu viteze de până la 96 km/ oră în interiorul insulei şi 128 km/oră în zonele de coastă.

Duminică, 9 Februarie, 2020 - 13:42

O aeronavă Il-76 cargo a Ministerului Rus pentru Situațiile de Urgență a pornit astăzi cu mijloace de protecție personală și medicamente către China, afectată de coronavirusul nCoV 2019, care, pana in prezent a provocat 723 de morți în rândul celor aproape 34.500 de infectați.

Aeronava, cu 183 de metri cubi de ajutoare umanitare la bord, a decolat de pe aeroportul Jukovski, de langa Moscova, potrivit postului national de televiziune din Rusia.

Sâmbătă, 8 Februarie, 2020 - 21:00
Rusia își va intensifica influența militară în Venezuela pentru a apăra tara de posibile amenințări

Urmare a recentei intalniri a Sefului diplomatiei ruse cu inalti demnitari de la Caracas, cele doua tari prietene au ajuns la noi acorduri pe care le vor perfecționa în luna mai a acestui an, când va avea loc, cel mai probabil la Moscova, o întâlnire la nivel înalt in cadrul Comisiei Mixte, potrivit declaratiilor lui Sergey Lavrov, citat de publicatia locala El Nacional.

Subscribe to Politica internationala