Marţi, 25 Februarie, 2020 - 09:19

Jumătate dintre companiile din Uniunea Europeană au utilizat în anul 2019 cel puţin un tip de social media, în rândul statelor membre companiile din România fiind pe ultimul loc la acest capitol, în condiţiile în care numai 33% dintre acestea au declarat că au utilizat cel puţin un tip de social media, arată datele publicate marţi de Eurostat. Alte state membre în care utilizarea social media este mai puţin populară în rândul companiilor sunt Bulgaria (34%), Polonia (37%), Ungaria (38%), Letonia (41%) şi Slovacia (42%).

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 09:10

Delgaz Grid modernizează anul acesta peste 28 kilometri din reţeaua de gaz din judeţul Iaşi

* Cele mai ample lucrări se desfăşoară în municipiul Iaşi;
* În 2019, în judeţul Iaşi au fost înlocuiţi peste 16 kilometri de conducte şi branşamente de gaz, iar sistemul de distribuţie a fost extins cu aproximativ 21,8 kilometri

16 proiecte de investiţii, a căror valoare totală depăşeşte 14 milioane de lei, sunt planificate pentru acest an în judeţul Iaşi. Lucrările vizează modernizarea conductelor şi branşamentelor de gaz pe o lungime de 28 kilometri.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 08:22

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că de marţi se vor introduce în formularele înmânate la frontieră şi prevederi din Codul penal privind declaraţiile false.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 00:57

Tulpina e mai puternică decât premierul. Chiar înainte de a avea certitudinea că a intrat pe teritoriul României. Pentru acest stat, dar și pentru Klaus Iohannis, care se întâmplă să-l reprezinte, desigur, în mod constituțional, epidemia de coronavirus schimbă în mod decisiv datele problemei. Respectiv jocul politic. Planurile frontului anti-PSD, un front subțiat pe zi ce trece, sunt date peste cap. Coronavirusul și perspectiva unei epidemii nu le mai permit forțelor politice să-și asume răspunderea angajării în spirala alegerilor anticipate. Ele impun un Guvern stabil.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 00:00

[]

Luni, 24 Februarie, 2020 - 17:26

În noaptea de 25 spre 26 februarie a anului 1992 în oraşul Hodjalî din regiunea Nagorno-Karabah din Azerbaidjan s-a petrecut una dintre cele mai monstruoase tragedii ale secolului XX. Forţele armate ale Armeniei au şters acest oraş de pe faţa pământului cu ajutorul vehiculelor blindate şi al efectivelor militare cantonate în oraşul Hankendi, al regimentului motorizat de infanterie nr. 366, comiţând genocidul împotriva azerilor etnici.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 16:00

Comisia Europeană a anunțat, luni, că va acorda o finanțare de 90 de milioane de euro pentru găsirea unui vaccin împotriva coronavirus. Finanțarea totală a Comisiei Europene pentru prevenirea răspândirii virusului la nivel global se ridică la 232 de milioane de euro.

Comisia Europeană a anunțat un nou pachet de ajutor financiar în valoare de 232 de milioane de euro pentru statele membre în combaterea focarelor de COVID-19, cunoscut drept coronavirus, epidemia ce a izbucnit luna decembrie a anului trecut în regiunea Wuhan, din China.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 15:54

Actuala devastatoare epidemie cu coronavirus (numit şi virusul „2019-nCoV”) ridică serioase și înspăimântătoare semne de întrebare pentru omenire în sensul că acest virus (1) fie a scăpat dintr-un program secret de fabricare a armelor biologice, (2) fie a fost eliberat intenționat în localitatea Wuhan din China.

 

De mai mulţi ani sunt studiate şi experimentate, inclusiv pe subiecţi umani, virusurile[1] - arme biologice obţinute prin inginerie genetică.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 14:00

1. Restituirea dosarului Mineriadei la Parchet / 2. Discursul cominternist al ambasadorului Superman / 3. Avocatul Poporului reclamă la CCR OUG 26 / 4. PSD face pace cu socialiștii europeni / 5. Ministrul demis „Grindă” rescrie istoria

 

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:55

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania franceză Laboratoires de Biologie Vegetale Yves Rocher a preluat Sabon Holdings SRL.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:38

Primarul Toader Mugur Mihai şi viceprimarul Dan Cristian Popescu au deschis oficial, luni, 24 februarie 2020, cel mai nou şi modern sediu pentru eliberarea cărţilor de identitate (a cărţilor de identitate provizorii şi pentru obţinerea vizelor de reşedinţă) necesare locuitorilor sectorului 2. Pentru scăderea timpului de aşteptare a contribuabililor sunt angajate 34 de persoane, distribuite la zece ghişee şi birouri dispuse pe o suprafaţă totală de peste 300 mp.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:17

Comisia Europeană a anunţat luni că Uniunea Europeană nu intenţionează încă să ia în considerare suspendarea călătoriilor în spaţiul Schengen fără frontiere după un focar de coronavirus în Italia, dar că pregăteşte planuri de urgenţă, anunţă Reuters.

"În ceea ce priveşte diferite scenarii, cum ar fi o suspendare coordonată a Schengen-ului, nu vom ajunge aici pentru moment, dar lucrăm la diverse planuri de urgenţă", a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor Janez Lenarcic, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 12:18

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgenţă în urma riscului sanitar produs de apariţia unor noi cazuri de infecţie cu COVID-19 (coronavirus) concentrate îndeosebi în regiunile Lombardia şi Veneto.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 11:31

Nu se va schimba nimic din punct de vedere al fiscalităţii, indiferent de ce se întâmplă astăzi, iar în buget sunt prinşi atât banii pentru plata salariilor cât şi banii pentru plata pensiilor în fiecare lună până la sfârşitul anului, scrie ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook. "Îi asigur pe toţi antreprenorii şi angajaţii lor că indiferent de ce se întâmplă astăzi din punct de vedere al fiscalităţii nu se va schimba nimic şi suntem mai pregătiţi ca niciodată pentru orice eveniment.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 11:30

Preţurile la alimente şi la combustibili au "explodat", iar investiţiile şi creşterile de salarii şi alocaţii pentru copii sunt zero.

Euro a atins un maxim istoric negativ în ţara noastră şi în acest ritm va ajunge în curând la 5 lei, în vreme ce monedele din ţările vecine sunt stabile în raport cu moneda europeană. În repetate rânduri am atras atenţia că politicile PNL-ului, în speţă ale lui Orban şi ale ministrului de finanţe Câţu vor duce România spre colaps, iar acum acest lucru se întâmplă.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 11:11

CJ Sibiu a semnat contractul pentru extinderea şi dotarea Urgenţei de la Judeţean. Anul viitor vom avea un computer tomograf performant * Investiţia se realizează cu fonduri europene, în valoare de peste 6,2 milioane lei Consiliul Judeţean Sibiu a semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru investiţia "Modernizare, extindere şi dotare a Unităţii de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu cu asocierea TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL şi PRO HART GROUP şi ALLBIZZ SRL reprezentată prin lider de Asociere TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 10:49
Studiu Școala de Bani cu ocazia Dragobetelui

Cercetarea realizată de Banca Comercială Română, prin Școala de Bani, arată că românii preferă să își țină banii la comun (67%), să administreze împreună bugetul familiei (77%), însă cu toate acestea doar 41% dintre aceștia au conturi de economii comune.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 09:43

Virgil Popescu Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a emis astăzi autorizația pentru executarea lucrărilor de foraje geotehnice offshore pe segmentul submarin al viitoarei conducte de alimentare din amonte Ana – STG, în apropierea țărumului, în zona Vadu, județul Constanța.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 08:55

Având în vedere anunţurile oficiale de la nivelul Uniunii Europene cu privire la confirmarea prezenţei coronavisului pe continentul european (cazul Italiei fiind cel mai relevant), primarul Mihai Chirica a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul Municipiului Iaşi.

Întâlnirea se va desfăşura la sediul Primăriei Municipiului Iaşi în Sala "Vasile Pogor", începând cu ora 11.00, şi va fi urmată de declaraţii de presă.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 08:16

Precizări de presă

În continuarea comunicărilor privind existenţa unor cazuri confirmate de infecţie cu virusul COVID-19 (coronavirus) în Republica Italiană (zona Lombardia şi Veneto), Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Autorităţile locale au luat o serie de măsuri de natură a preveni răspândirea virusului în regiunile care concentrează marea majoritate a cazurilor (zona Lombardia şi Veneto).

Măsurile includ:

Luni, 24 Februarie, 2020 - 00:00

[]

Sâmbătă, 22 Februarie, 2020 - 16:23

Am primit de la un fost factor răspunzător la vârf un text patriotic, „naţionalist”. Expeditorul spune că l-a primit la rândul său din Israel, unde circulă intens în comunitatea celor originari din România. Textul, sub titlul „Cine dă ordine din exterior lui Iohannis, Orban, Ciolacu, Barna ?”, a fost deja publicat în urmă cu două săptămâni pe site-ul justiţiarul.ro de la Sibiu, ţinut de Marius Albin Marinescu.

Sâmbătă, 22 Februarie, 2020 - 10:45
Corespondență specială din Bruxelles de la Carmen DINU

Reuniti la Bruxelles pentru o reuniune extraordinara, liderii Uniunii Europene nu au reusit, la capatul unor discutii aprinse si dificile, sa ajunga la o intelegere pe tema viitorului buget al UE, respectiv cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027.

Summit-ul s-a incheiat abrupt vineri seara, pentru ca exista diviziuni foarte mari intre liderii statelor net contributoare si cele care au dorit mentinerea nivelului cheltuielilor.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 20:23
Cu lideri în exercițiu și recuperați

În PSD s-a stabilit, în linii mari, noua ”arhitectură” a conducerii centrale. În PSD vor apărea două funcții de președinte executiv, care vor primi atribuții de la șeful formațiunii, 4 prim-vicepreședinți aleși pe domenii de activitate și vicepreședinții PSD vor fi în număr de 8, alegerea lor fiind pe criteriu regional:

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 13:46

Sistemul public nu doreşte criterii de eficienţă, pentru că, astfel, se pot vedea minusurile şi fiecare instituţie este stat în stat, cu baza sa de baze, a avertizat vineri ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 13:14

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în Ungaria (4,7%), România (3,9%), Cehia şi Polonia (ambele cu 3,8%), iar cele mai scăzute în Italia (0,4%), Cipru (0,7%), Danemarca şi Portugalia (ambele cu 0,8%), conform datelor publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 13:11

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 13:09

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat în Sala Miron Vlasto a Palatului CCIB Business Center un Forum de afaceri româno-turc în domeniul maşinilor şi echipamentelor agricole. Evenimentul a fost ocazionat de vizita în România, în perioada 20-22 februarie, a unei misiuni economice organizate de Agenţia de Dezvoltare Trakya (ADT).

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 13:06

În fiecare lună, la Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi "Orşova", situat în Sectorul 6, se cântă "La mulţi ani!". Zilele de naştere ale celor mici sunt sărbătorite, alături de familie, cu baloane colorate, prăjituri şi, bineînţeles, tort.

La aniversare, îl au ca invitat fie pe supereroul favorit, fie personajul de desene preferat. Că este vorba despre Spiderman sau despre Mickey Mouse, animatorul Adrian Perian îşi face mereu apariţia, oferind zâmbete şi bucurie de fiecare dată.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 13:04

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă invită la un nou weekend distractiv, dedicat copiilor şi părinţilor. "Kids Club" va avea loc sâmbătă şi duminică, 22/23 februarie 2020, între orele 17.00 - 20.00, în Rotonda Plaza România. Ca în fiecare weekend, prin intermediul atelierelor de creaţie, cei mici îşi vor putea exersa talentele artistice, iar jocurile pe care le vor descoperi alături de animatori le vor dezvolta spiritul de echipă. La final, prichindeii vor putea urmări piese de teatru pentru copii, adaptate după poveşti binecunoscute în întreaga lume.

Subscribe to Politica