Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 12:19
Și după ce aceștia au pus sechestru pe conturile ROMATSA și Nuclearelectrica

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că ROMATSA riscă să rămână fără bani şi, ca urmare, a luat decizia de a plăti suma de aproximativ 278 de milioane de euro către frații Micula pentru care există un titlu executoriu.

Potrivit unui comunicat transmis de guvern, suma exactă este de 912,5 milioane de lei.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 18:27
Pentru a realiza un deficit bugetar de 3,6% din PIB

Guvernul estimează un deficit bugetar de 3,6% din PIB în 2020, pe cash, şi un deficit ESA de 3,58% din PIB, acciza la ţigarete va creşte, iar cumularea pensiei cu salariul va fi interzisă la stat, conform unui proiect de lege privind aprobarea unor indicatori din cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Pentru 2020,  proiectul de buget prevede creşterea accizei la ţigarete.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 15:29

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului se reunește, joi, de la ora 12.00, pentru asumarea răspunderii Guvernului pe modificarea Legilor Justiției, abrogarea OUG 51 referitoare la scoaterea transportului școlar din sfera serviciilor publice și Legea privind plafoanele bugetare, au decis miercuri Birourile Permanente Reunite.

Parlamentarii au termen până la ora 10.00 pentru depunerea amendamentelor.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 11:11

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunțat că Guvernul a adoptat în ședința de marți cele trei proiecte pentru care urmează să-și asume răspunderea în Parlament, respectiv pentru modificarea legilor justiției și a OUG 51 și pentru adoptarea Legii plafoanelor.

Potrivit unor surse parlamentare, în şedinţa Birourilor Permanente Reunite de la ora 14.00 urmează să fie convocată şedinţa plenului reunit. Cel mai probabil, plenul va fi convocat pentru joi, 12 decembrie.

Sâmbătă, 7 Decembrie, 2019 - 11:16
În cadrul ședinței din 6 decembrie 2019

Poiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în cadrul ședinței din 6 decembrie 2019

 

  1. PROIECTE ANALIZATE ÎN PRIMĂ LECTURĂ
  1. PROIECT DE LEGE privind unele măsuri pentru asigurarea bunei funcționări a instanțelor judecătorești și a parchetelor de pe lângă acestea în anul 2020  
  2. PROIECT DE LEGE pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane  

 

Sâmbătă, 7 Decembrie, 2019 - 11:10
Ordonanțele noastre sunt mai bune ca ale lor!

Executivul a adoptat un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada viitoarei vacanţe parlamentare.

Astfel, Guvernul va putea să emită ordonanţe (n.n ordonanțe simple) în domenii care nu fac obiectul legilor organice, în perioada cuprinsă între încheierea celei de-a doua sesiuni ordinare a anului 2019, şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului 2020.

Vineri, 6 Decembrie, 2019 - 12:42

In Monitorul Oficial al Romaniei Partea I numarul 982 din 5 decembrie anul curent a fost publicata Decizia numarul 484 privind eliberarea lui Ionut Barbu din functia de director general al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, precum si cea cu numarul 485 pentru numirea lui Costel Barbu in functia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat. Tot ieri, a mai fost publicata si decizia 486 privind numirea lui Nini Săpunaru in functia de secretar de stat pentru Relația cu Parlamentul. Acesta a fost Director general al Vămilor în guvernul Tăriceanu.

Vineri, 6 Decembrie, 2019 - 10:54
Niște consultanțe tehnice...

Conform primei declarații de venit depuse ca angajat la stat, în care menționa faptul că a trăit un an de zile, cu nevasta si copilul, dintr-un salariu de 3000 lei - motivând că a reușit o astfel de performanță datorită regimului vegetarian - și că nu deținea nici un fel de bunuri, Ludovic Orban s-a răzgândit și a revenit cu completări:

Potrivit noii declarații de avere, premierul locuiește în județul Ilfov, acolo unde deține împreuna cu soția, Mihaela Orban, o casă cu suprafața de 200 de metri pătrați.

Vineri, 6 Decembrie, 2019 - 10:16

Orban ce Bun, cum îi spun bruxellezii, ca să îl distingă de Viktor Orban al Ungariei, și-a făcut-o cu mâna lui. La propriu. A mințit în declarațiile de avere. Și s-a încurcat în propriile minciuni. Astfel încât ANI, care lucrează chiar dacă nu are șef, îl poate ancheta. De îndată. Iar procurorii îi pot și ei deschide un dosar penal. Pentru fals. Și uz de fals.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 20:18
Steagurile și stemele lui Orban!

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 6 decembrie 2019

 

 

  1. PROIECTE DE LEGI
  1. PROIECT DE LEGE privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/12/LG.pdf

 

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 19:54

Guvernul Orban nu este monocolor. Doar miniștrii sunt de la PNL, însă funcțiile de secretari de stat au fost negociate cu PMP și ALDE, în schimbul sprijinului în Parlament. Discuțiile încă nu au fost finalizate, motiv pentru care vedem numiri cu țârâita în aceste funcții. Dar printre foarte puținii secretari de stat numiți până acum, deja se regăsesc unii de la PMP.

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 12:17

Procedura asumării răspunderii prin Parlament se aplică în mod excepțional. Este prevăzută prin Constituție, pentru că părinții Legii Fundamentale au stabilit că s-ar putea ca, în anumite momente, Guvernul să aibă nevoie să legifereze repede și altfel decât pe calea ordonanțelor de urgență. Dar tocmai din acest motiv, asumarea răspunderii se face rar și, în mod normal, doar pentru o singură lege. Orice altă formulă violează cea mai importantă putere în stat, Parlamentul. Iar PNL tocmai se pregătește de un viol.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 16:25

PSD face un prim bilanț al guvernării PNL, la o lună de la preluarea mandatului, susținând că liberalii au dus Guvernul în gard și ceea ce reproșau guvernării PSD, acum fac și ei, dar la proporții mai mari.

”Ne-au acuzat în fiecare an că vom depăși ținta de deficit de 3%. Nu am depășit-o niciodată. Ei însă au ajuns la 4,4% după prima rectificare bugetară și anunță 3,5% pentru anul viitor.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 10:34

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, și ministrul muncii și protecției sociale, Violeta Alexandru, au primit duminică, 1 decembrie 2019, la Palatul Victoria, o delegaţie din zona Bucovinei, din care au făcut parte mai mulţi primari și oameni de cultură.

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 22:33

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a condus miercuri, la Palatul Victoria, o reuniune de lucru pentru analiza misiunilor de audit intern la nivelul Secretariatului General al Guvernului și al entităților de sub autoritatea și din coordonarea SGG.

Sâmbătă, 9 Noiembrie, 2019 - 21:48

Premierul Ludovic Orban se apropie de eliberarea din funcție și încetarea activității pentru 90 de oameni-cheie din fosta guvernare PSD. Vineri seară a mai semnat decizii pentru un nou lot de secretari de stat, înalți funcționari publici și consilieri, actele fiind publicate in Monitorul Oficial.

 

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 19:11
Guvernul susține întărirea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Terri Sewell, membru al Camerei Reprezentanților din Cong

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Terri Sewell, membru al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, și Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii  în România.

Cele două părți au convenit aprofundarea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite ale Americii în toate dimensiunile sale, cu accent asupra cooperării în domeniile militar și securitate.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 12:24

„Încă din primele trei zile ale acestei guvernări vedem cum se confirmă, din păcate, toate avertismentele PSD. Guvernul lui Iohannis nici nu s-a instalat bine la Palatul Victoria şi anunţă deja tăieri de salarii în Sănătate, scumpirea medicamentelor, închiderea magazinelor cu mâncare românească ieftină, sistarea căldurii şi a apei calde în prag de iarnă, concedieri în masă şi noi taxe. Acesta este, dragi români, noul Guvern al României. Echipa de majorete a lui Klaus Iohannis, oameni puşi acolo ca să răspundă la comenzi şi să îi mai asigure un mandat.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 12:11

Potrivit unor decizii ale premierului, publicate în Monitorul Oficial, Lidia Barac a fost numită secretar de stat la Ministerul Justiţiei, Horaţiu Moldovan - la Ministerul Sănătăţii şi Carmen Moraru - secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Premierul a semnat mai multe decizii de eliberare din funcţie în cazul mai multor secretari de stat, consilieri şi secretari generali adjuncţi.

Au fost eliberaţi din funcţie la cerere:

* Rodica Nassar şi Dan Dumitrescu - secretari de stat la Ministerul Sănătăţii

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 14:26

Noul guvern Ludovic Orban își începe activitatea prin schimbări în ministere, agenții, autorități și departamente. Apar structuri cu totul noi, altele se desființează, o parte își schimbă „stăpânul” (documentul integral aici). Printre principalii beneficiari ai schimbarilor se numara premierul, ministrii de la finante si economie si secretarul general al guvernului.

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 12:03
Ionel Dancă și Gabriel Andronache la SGG

Premierul Ludovic Orban se instalează, astăzi, la Palatul Victoria și  în cel mai scurt timp își va numi în funcție și oamenii care lucrează cel mai îndeaproape cu premierul: șeful Secretariatului General al Guvernului și șeful Cancelariei Prim-Ministrului.

La Secretariatul General al Guvernului va fi numit Ionel Dancă, în prezent purtător de cuvânt al PNL. Dancă este un om foarte apropiat de Ludovic Orban și unul dintre confidenții actualului premier.

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 11:46
Veterinarul Oros a corespondat cu echipa prin bilețele

 „Mă tem de ce vor găsi miniștrii mei pe la ministere” - a spus Iohannis după investirea „Guvernului său”. Și-a luat însă inima în dinți și a decis să onoreze cu masiva sa prezență ministerele-cheie prin care se va exercita puterea: Internele, Externele și Justiția. Pe celelalte le-a lăsat în grija unor liberali liberi de contract.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 19:05
Au jurat inclusiv miniștrii declarați repetenți la audieri

Guvernul Orban a depus in aceasta seara juramantul de investitura in fata presedintelui Klaus Iohannis. Ceremonia a avut loc de la ora 19.
Seful statului a semnat deja decretul pentru numirea noului Executiv, potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 17:33
Au votat 240 de senatori și deputați liberali, USR, UDMR, PMP, ALDE, ai minorităților

Guvernul Orban a primit votul de învestitură al Parlamentului. Pentru cabinetul condus de liderul PNL au votat 240 de senatori și deputați liberali, USR, UDMR, PMP, ALDE, ai minorităților și câțiva dintre parlamentarii PSD și Pro România. În total, au fost 240 de voturi „pentru”.

Anunț oficial: 240 de parlamentari prezenti, 240 voturi exprimate, din care 240 de voturi pentru învestirea Guvernului Orban.

„Vă mulțumesc și aveți încredere în noi”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței parlamentului.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 15:59

Ludovic Orban are nevoie de cel puțin 8 voturi din afara partidelor care au anunțat că susțin formal guvernul său. Parlamentarilor PSD, ex-PSD și Pro România au venit la Parlament, în ciuda boicotului anunțat de cele două partide de stânga.

8 parlamentari Pro România: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Emilia Meiroșu, Mircea Banias, Georgian Pop, Damian Florea, Liviu Iona Balint și Mihai Niță.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 10:11
Primul pas depinde de cvorum

Aproape toate partidele cred că în cazul unui eșec în Parlament pentru echipa Orban se va intra într-o criză politică prelungită.

Dacă astăzi nu se atinge cvorumul de prezență, ședința o să fie reprogramată între cele două tururi ale prezidențialelor (variantă PNL) sau după al doilea tur al alegerilor (varianta Pro România)

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 13:44
Cîțu a primit aviz negativ la Comisie și reclamă „votul politic”

Senatorul Florin Cîțu, propus ministru al Finanțelor în guvernul Ludovic Orban, a primit marți, în Parlament, după o audiere tensionată în comisiile de specialitate, un aviz negativ.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 13:38
A făcut-o: a transmis propunerea lui Victor Negrescu!

Premierul demis Viorica Dăncilă a decis să procedeze la fel ca Iohannis, neținînd cont de cutume, trimițând o nouă propunere de comisar european la Bruxelles. Se pare că decizia vine ca urmare a discuțiilor purtate cu oficialii europeni, care nu mai sunt dispuși să aștepte clarificările politice de la București care blochează funcționarea Comisiei

Premierul desemnat Ludovic Orban spunea că atributul numirii unui comisar european va reveni viitorului Guvern și a făcut apel la Dăncilă să nu trimită nicio propunere.

Duminică, 27 Octombrie, 2019 - 19:11

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 28 octombrie 2019

 

 

  1. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

 

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 08:02
Priorități: Proiectul de Buget, Rezidențiatul, desemnarea titularilor Parchetelor

Rectificarea bugetară, elaborarea proiectului de buget pentru anul viitor, organizarea examenului de rezidențiat pentru absolvenții de medicină, avizarea proiectului de Lege pentru abrogarea recursului compensatoriu și inițierea procedurilor pentru desemnarea titularilor la conducerea parchetelor, sunt printre cele 12 măsuri urgente pe care PNL și le asumă prin programul de Guvernare.

Între obiectivele specifice în domeniul economic, PNL își propune corectarea problemelor generate de OUG 114, eliminarea supraccizei la carburanți și a taxării part-time.

Subscribe to Guvern