Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 22:16
Unde dai și unde crapă...

Faptul că mulți dintre membrii OMS au legături financiare cu Fundația Gates este  revelator pentru tot ceea ce se petrece in aceste zile, nu numai la noi, ci si aiurea, in lume, chiar dacă nu este surprinzător. OMS a dat startul pandemiei, al inchiderii oamenilor in case, al panicii. Astăzi, OMS este finanțată în primul rând nu de guvernele membre ONU, ci prin ceea ce se numește „parteneriat public-privat”, în care domină companiile private de…vaccinuri și grupul de entități sponsorizate de... Bill Gates.

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 12:58
Vor sărbători Învierea în carantină!

Aproximativ 200.000 de români urmează să revină în țară, în următoarele două săptămâni, cu ocazia sărbătorilor pascale, atât ale catolicilor, cât și ale românilor. Klaus Iohannis le-a transmis românilor din diaspora să nu revină în țară, iar premierul Ludovic Orban îi amenință că ”nu vor petrece Paștele în condiții normale”.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 17:27

Clădiri importante din București se iluminează în albastru în semn de solidaritate față de cele peste 30 000 de persoane cu autism care trăiesc în România.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 12:35

Trăiască Regele! Acestea sunt panouri publicitare și semne văzute peste tot în Thailanda, inclusiv pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok.

Regatul Thailandei trece prin criza Coronavirus. Cu 1245 infectați și 6 morți, numerele de COVID-19 din Thailanda nu sunt comparabile cu Germania, unde 57695 sunt înregistrați bolnavi și 433 au murit. Pe baza procentului și datorită unui sistem de asistență medicală excelent, Germania are un citat scăzut de fatalitate.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 12:27
Cum continuă viața în Belarus fără blocaje și restricții - nimeni nu a murit

Belarus, oficial Republica Belarus, cunoscută anterior cu denumirea rusă Byelorussia sau Belorussia, este o țară fără lac din Europa de Est, mărginită de Rusia la nord-est, Ucraina la sud, Polonia la vest și Lituania și Letonia în nord-vest. Capitala sa și cel mai populat oraș este Minsk. Minsk este un oraș al Partidului European în aceste zile.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 05:26
Ziua de duminică este cea mai scurtă din an: are doar 23 ore

Romania a trecut, in noaptea de sambata spre duminica, la ora de vara, ora 3.00 devenind ora 4.00, astfel ca 29 martie va fi cea mai scurta zi din acest an. 

In noaptea de sambata spre duminica, ceasurile se dau inainte cu o ora, astfel ca ziua de duminica, 29 martie, este cea mai scurta din acest an.

Pentru 2020, ora de vara va fi in vigoare pana in 25 octombrie, cand se va reveni la ora oficiala de iarna.

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 09:59
Se trece la ora de vară

România trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora de vară, ora 3.00 devenind ora 4.00, astfel că 29 martie va fi cea mai scurtă zi din acest an. Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, a transmis CFR Călători.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile se dau înainte cu o oră, astfel că ziua de duminică, 29 martie, va fi cea mai scurtă din acest an.

Pentru 2020, ora de vară va fi în vigoare până în 25 octombrie, când se va reveni la ora oficială de iarnă.

Luni, 23 Martie, 2020 - 23:38

Guvernul german a repatriat aproximativ 120.000 dintr-un număr estimat de 200.000 de turiști în străinătate prin restricții de coronavirus în ultimele zile, a declarat luni ministrul de externe, Heiko Maas.

Atenția se îndreaptă din ce în ce mai mult către călătorii din țări mai îndepărtate, cum ar fi Chile, Mexic, Noua Zeelandă și Gambia, de unde repatrierea a prezentat o provocare logistică mai mare, a spus el.

Luni, 23 Martie, 2020 - 10:28

Trei avioane de transport militar militar Ilyushin Il-76 care transportau materiale medicale și experți pentru a ajuta Italia să-și lupte cu devastatoarele COVID-19, au aterizat duminică la baza aeriană italiană Praktik de Mare.

Aeronava a adus din Rusia medici și specialiști în boli infecțioase, precum și echipamente necesare diagnosticării și dezinfectării.

Ajutorul de urgență a fost primit personal de șeful Statului Major al Apărării, generalul Enzo Vecciarelli, care a mulțumit poporului rus că a acordat o mână de ajutor.

Duminică, 22 Martie, 2020 - 09:20
Italia închide TOATE afacerile neesențiale în încercarea disperată pentru a stăvili răspândirea coronavirusului

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a dispus să fie închise toate afacerile și activitățile care nu sunt vitale pentru a sprijini necesitățile de bază, extinzând închiderea la nivel național în urma pandemiei care pretind un număr record de vieți.

Numind criza cea mai „dificilă” din perioada postbelică din Italia, Conte a anunțat că numai „activitățile considerate vitale pentru producția națională vor fi permise” până cel puțin pe 3 aprilie.

„Încetinim motorul de producție al țării, dar nu îl oprim”

Duminică, 22 Martie, 2020 - 08:56
„Am simțit că vine sfârșitul lumii!”

Un cutremur puternic de 6.0 tocmai a zguduit orașul Zagreb în Croația la ora locală duminică la 7.24. Epicentrul  era situat la 7 km de centrul orașului. USGS a scăzut mai târziu cutremurul la 5,4 și l-a considerat galben.

Alertă galbenă pentru fatalități legate de agitare. Unele victime sunt posibile, iar impactul ar trebui să fie relativ localizat. Evenimentele anterioare cu acest nivel de alertă au necesitat un răspuns la nivel local sau regional.

Galbenul este considerat puternic: se afectează Zagreb, Jankomir, Donja Bistra, Donja Stubica.

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 18:21
Hashtag-ul: #stau acasă

Noile restricții în toată Italia pentru combaterea și conținerea răspândirii virusului Covid-19 au fost adoptate în această seară cu un ordin semnat de ministrul Sănătății, Roberto Speranza. „Este necesar să facem și mai mult pentru a conține infecția”, a spus ministrul. „Asigurarea distanțăr

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 12:00

Celebrul Festival Internațional de Film de la Cannes , probabil cel mai important eveniment din cinematografia mondială, programat inițial pentru 12 - 23 mai, a fost anulat definitiv și a fost mutat  la sfârșitul lunii iunie în iulie, dar poate fi amânat și pentru mai târziu, au anunțat organizatorii la astăzi.

 

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 11:01
Au intrat în țară peste o mie de mașini cu românii opriți la granița Austriei cu Ungaria

Miilor de romani care ramasesera blocati la granita dintre Austria si Ungaria dupa inchiderea frontierelor tarii vecine li s-a permis de marti seara sa plece spre Romania, după ce aceștia au protestat vehement acuzând autoritățile române că nu îi ajută să revină în țară. Majoritatea sunt dintre cei plecați și care au lucrat la negru în servicii pentru care nu aveau autorizații legale și care și-au suspendat activitatea din cauza epidemiei.
Ei au fost escortati de catre politia maghiara pana la Vama Nadlac, transmite Antena3.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 23:15
Cu tripleta executivă Marcel Vela, Bogdan Despescu și Raed Arafat

La o zi dupa ce presedintele Iohannis a declarat stare de urgenta in Romania, din cauza epidemiei de coronavirus, a avut loc o conferință de presă la care au participat Marcel Vela, .Bogdan Despescu si Raed Arafat.

Principalele declaratii ale lui Marcel Vela:

Duminică, 8 Martie, 2020 - 19:24

De la aparitia noului coronavirus in decembrie 2019, au fost inregistrate 107.021 de cazuri de infectare in 99 de tari si teritorii, 3.648 de oameni pierzandu-si viata, potrivit unui bilant difuzat de AFP duminica si valabil pentru orele 11:00 GMT, alcatuit pe baza unor surse oficiale și informari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Vineri, 28 Februarie, 2020 - 21:38

Oamenii fug din emblematica Gare de Lyon din Paris. Clădirea este cuprinsă de flăcări.

Fumul gros și evacuarea de urgență sunt în desfășurare. Surse spun că incendiul este legat de un protest în zonă, însă cauza nu este confirmată.

Nu este clar dacă cineva este rănit. Mulți turiști călătoresc prin și din Gare de Lyon.

Acum un an, Notre Dame a fost distrusă de un incendiu la Paris.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 17:10

Antreprenoarele Elite Business Women își dau întâlnire în data de 27 februarie la Commons din str. Halelor nr.5, pentru a dezbate cele mai noi trenduri în materie de marketing digital, branding și vânzări.

Evenimentul „Bune Practici în Marketing și în Vânzări" este dedicat companiilor membre Elite Business Women dar și directorilor de marketing, antreprenorilor, managerilor generali, interesați de temă.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 16:41

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, în şedinţa din data de 24.02.2020, Senatul a acordat următoarele premii:

Premiul de Excelență: FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU pentru calitatea excepţională a ultimelor șase ediții

Premiul pentru întreaga activitate actriță: RODICA MANDACHE

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 15:08
Dar care a produs o cantitate semnificativă de fum

În cursul zilei de azi, 23 februarie, la ora 6:46, la centrala de incendiu a Aeroportului Internațional Henri Coandă”, s-a înregistrat producerea unui incendiu în zona restaurantelor din parterul zonei de îmbarcare a pasagerilor.

La ora 6:48, la locul incendiului au ajuns pompierii aeroportului, care au constatat degajare de fum de la hota de evacuare a aerului viciat a unuia dintre restaurante și au intervenit imediat cu 30 de stingătoare cu praf de 6 litri și 6 stingătoare de 50 litri.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 19:26

Conferința Federației Mondiale a Sindicatelor a debutat astazi în Capitala Siriei

A 27-a Conferință Generală a Federației Mondiale a Sindicatelor (W.F.T.U.) a început astăzi la Damasc in prezența a 479 de delegați din întreaga lume, în frunte cu președintele său, Michael Mawandile Makwayba.

În cadrul întâlnirii de două zile, vor fi discutate aspecte legate de funcționarea W.F.T.U., avand loc si o sesiune de solidaritate cu sindicatele și poporul Palestinei și sprijin pentru Siria cu ocazia celei de-a 38-a aniversări a ocupării israeliene a teritoriul Golan, printre altele.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 09:26
Venețian, Wynn, Four Seasons, St. Regis printre cele care trag obloanele

MGM Resorts și The Sands Corporation cu sediul central în Las Vegas sunt în șoc în această seară. Sediul central al Marriott din Washington va fi trezit dimineața. Industria de turism și turism este într-o perioadă foarte grea.

Luni, 3 Februarie, 2020 - 15:53

Locuitorii din Arabia Saudită și Yemen s-au confruntat cu priveliștea uluitoare a unui roi cu adevărat mare, de aproximativ 360 de miliarde de lăcuste, care pot bloca soarele uneori. În curând va veni un roi și mai mare.

Vârful masiv de lăcuste măsoară aproximativ dimensiunea Manhattanului și a provocat pagube în valoare de zeci de milioane de dolari, devastând Africa de Est într-una dintre cele mai grave focare din decenii. 

Duminică, 2 Februarie, 2020 - 13:58
Marina Almășan în dialog cu jurnalistul Dan Tomozei, redactor la Radio China International din Beijing

 

 

 

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 17:33
Vedeta de baschet a fost ucisă pentru a se economisi 25.000 de dolari pentru un dispozitiv o parte din elicopter

Kobe Bryant nu trebuia să moară . Kobe Bryant și grupul său au călătorit într-un elicopter care nu avea instalat un dispozitiv de avertizare. Acest dispozitiv de avertizare ar fi putut salva 7 vieți în acest accident de elicopter din sudul Californiei.

Șase turiști au murit pe Insula Kauai. Mai multe accidente mortale de elicopter au făcut titluri recent. S-ar putea preveni toate accidentele elicopterului?

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 17:23

Organizația Mondială a Sănătății declară izbucnirea unui nou coronavirus ca fiind o situație de urgență globală, după ce numărul de cazuri a crescut de mai mult de 10 ori într-o săptămână. De când China a informat pentru prima dată OMS despre cazurile noului virus la sfârșitul lunii decembrie, acesta a raportat peste 7.800 de cazuri, inclusiv 170 de decese.

Marţi, 28 Ianuarie, 2020 - 15:17

Pe data de 28 Ianuarie 2012 se celebrează Ziua Europeană a Protecţiei Datelor, de către toate statele membre ale Consiliului Europei, eveniment ce beneficiază de sprijinul Comisiei Europene pentru promovarea dreptului la viaţă privată şi la protecţia datelor personale.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 17:00

Mongolia, care împărtășește o lungă frontieră cu China, a decis astăzi să închidă punctele rutiere de trecere a frontierei cu această țară pentru a evita contaminarea cu noul coronavirus. 

 

Mongolia devine, astfel, prima țară vecină cu China care își închide frontiera cu aceasta, chiar dacă legăturile feroviare și aeriene sunt încă deschise. 

 

Vicepremierul mongol, Enkhtuvishin Ulziisaikhan, a mai anunțat duminică că țara își închide școlile și universitățile până pe 2 martie.

 

Ciprian Pop

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 08:11
Elicopterul nu ar fi trebuit să ardă după accident

A trebuit să moară Kobe Bryant astăzi? Președintele  Flyers, Paul Hudson, a explicat de ce legenda baschetului NBA, în vârstă de 41 de ani, Kobe Bryant și tânăra sa fiică de 13 ani, nu ar fi trebuit să moară  împreună cu alți 7 pasageri în  accidentul de elicopter din sudul Californiei, duminică.

 

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 07:52
Gianna, fiica sa de 13 ani, a murit deasemenea în accident

Fostul superstar al NBA, Kobe Bryant, a fost ucis duminică într-un accident de elicopter, lângă Los Angeles. Avea 41 de ani.

Șeriful din Los Angeles County a declarat pe Twitter că cinci persoane au murit într-un accident de elicopter din Calabasas, la aproximativ 65 km (40 mile) nord-vest de Los Angeles și nu au existat supraviețuitori. Nu a identificat victimele.

„Cu mare tristețe aflăm despre moartea lui Kobe Bryant și a altor patru, într-un accident de elicopter din Calabasas” , a  anunțat orașul  Calabasas pe fluxul său Twitter.

Subscribe to Evenimente