Vineri, 5 Iunie, 2020 - 17:47

Producătorul de mașini de lux Bentley, parte a grupului Volkswagen, este cea mai recentă victimă a crizei și va renunța la 1.000 de angajați, aproape un sfert din efectiv. Compania a avut un prim trimestru bun, dar lucrurile s-au degradat apoi rapid. Bentley, parte a grupului Volkswagen, vrea să lanseze în 2023 primele modele hibride și în 2026 primele full-electrice.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 14:45

Italia ia în considerare subvenţii de până la 4.000 de euro pentru achiziţionarea celor mai noi automobile pe benzină şi motorină, alăturându-se Franţei şi Germaniei în sprijinirea industriei auto, afectată de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Partidul Democrat (PD, centru-stânga), sprijinit de gruparea de centru Italia Viva, a propus includerea subvenţiilor în pachetul de măsuri pentru stimularea economiei, care se află acum în dezbatere în Parlament, şi ar urma să fie aprobat luna viitoare.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 13:50

Începând cu data de 23.05.2020 - până la încetarea stării de alertă decretate de Guvernul României, în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 08.00 - 22.00, se restricţioneză circulaţia autovehiculelor în perimetrele delimitate de următoarele străzi din Municipiul Bucureşti, după cum urmează:

- Zona 1 - Str. Polona (de la Bd. Dacia) - Str. A.D. Xenopol - Str. Dionisie Lupu - Str. C.A. Rosetti - Str. J.L. Calderon (de la Str. C.A. Rosetti) - Str. I.L. Caragiale - Str. Icoanei - Str. A. Vlaicu;

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 09:25

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

- Stadionul Naţional Arcul de Triumf, breteaua destinată virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Mărăşti;

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 08:34

Lucian Bode: "Tranziţia către o Europă mai verde şi digitalizată ar trebui să se realizeze treptat, pornind de la nevoile de dezvoltare particulare existente în fiecare stat membru, astfel încât toate regiunile UE să beneficieze în primul rând de conectivitate şi să fie cu adevărat integrate în Piaţa unică europeană"

Joi, 4 iunie 2020, a avut loc videoconferinţa informală a miniştrilor transporturilor din Uniunea Europeană pe tema: redresarea durabilă şi digitală a sectorului transporturilor.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 19:00

O şcoală pentru persoanele care doresc să obţină permisul de conducător de ambarcaţiune intenţionează ca luna aceasta să-şi reia fizic activitatea, după ce în ultima lună a organizat cursurile on-line, ca măsură de prevenţie în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Directorul şcolii, Marcel Mocanu, a declarat că speră ca primul examen din acest an pentru obţinerea permiselor de conducător de ambarcaţiune să aibă loc în această lună, dacă cei care au absolvit cursurile vor depune solicitări la sediul Căpităniei Zonale Tulcea.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 18:19

Autoritățile analizează posibilitatea reluării zborurilor către Marea Britanie, din 15 iunie. Ministrul de Interne a făcut anunțul într-un răspuns oferit la întrebările pe care cetățenii i le adresează pe Facebook. Marcel Vela a precizat însă că decizia finală depinde de evoluția epidemiologică.

O altă posibilă schimbare îi vizează pe cei care se întorc din străinătate și care acum trebuie să stea în izolare la domiciliu.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 10:52

În dimineaţa zilei de 4 iunie a.c., un tânăr în vârstă de 28 de ani, din comuna Niculiţel, în timp ce conducea un atelaj hipo pe un drum neamenajat, la pătrunderea pe DJ 229C nu a acordat prioritate de trecere unui auto, care avea acest drept, condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Niculiţel, cu care a intrat în coliziune.

În urma accidentului, a rezultat rănirea conducătorului atelajului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 11:35

În perioada 03.06.2020 - 12.06.2020, se vor desfăşura două transporturi cu depăşiri pe traseul:

Giurgiu Pod PTF (jud.GR) - DN5 - Adunaţii Copăceni - DNCB - A3 - DN1 - Centura de Vest Ploieşti - DN1B - Blejoi -DN1A - Vălenii de Munte - Varianta de Ocolire Braşov - DN 13- Hoghiz - DN 1 S - Sercaia - DN 1 - Făgăraş - A1 - Sibiu - DN 7 - Paulis - DN 7G -A1 - Nădlac 2 PTF (jud.AR).

Vehiculele transportă structuri metalice.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 09:56

Azi, 3 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Bicicliștilor! Cei din cauza cărora România a intrat în criză. Iată motivele:                                                                                 

1. Guvernul a ajuns la concluzia că biciclistul este un dezastru pentru economie din cauză că EL, biciclistul:

1.1) nu cumpără maşini;

1.2) nu contractează credite (înrobitoare) pentru bicicletă;

1.3) nu cumpără benzină;

1.4) nu cumpără (aproape anual) cauciucuri, nici de iarnă, şi nici de vară;

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 16:01

Consiliul Naţional al Elevilor cere modificări legislative pentru asigurarea gratuităţii transportului elevilor navetişti, potrivit unui comunicat al acestei organizaţii transmis, marţi.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 14:22

De marti se reiau probele practice pentru obținerea permisului de conducere. S-au luat și aici măsuri speciale de protecție, iar unii candidați vor avea prioritate.

După o pauză de două luni și jumătate, se reiau probele practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Toți candidații au fost reprogramați, dar prioritate au cei ale căror dosare de școlarizare au expirat în perioada 16 martie – 17 mai.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 12:50

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, se semnalează ploaie torenţială, pe alocuri cu grindină, între kilometrii 238 - 280, pe Autostrada A1 Sibiu - Deva.

Recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza de rulare, să folosească luminile de întâlnire şi să se asigure temeinic înaintea efectuării oricărei manevre de schimbare a benzii.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 11:11

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, plouă pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa, pe alocuri fiind semnalate ploaie torenţială şi vânt puternic, astfel, existând riscul acvaplanării.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire, iar fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.
 

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 09:39

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

- Stadionul Naţional Arcul de Triumf, breteaua destinată virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Mărăşti;

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 08:45

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe Autostrada A1 Sibiu - Deva, între kilometrii 280+500 metri - 281+600 metri, în zona localităţii Apoldu de Jos, judeţul Sibiu, pe sensul Sibiu către Deva, traficul va fi restricţionat astăzi, în interval orar 08:30-18:00, pe prima bandă şi pe cea de urgenţă, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii carosabil.

Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu atenţie şi să semnalizeze intenţia de schimbare a benzii de rulare.
 

Vineri, 29 Mai, 2020 - 15:00

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că din discuțiile avute cu reprezentații grupului Dacia-Renault nu a tras nicio concluzie referitoare la o eventuală restrângere a activității companiei în țara noastră sau la intenția de a face concedieri.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 11:29

CFR Călători continuă procesul de repunere în circulație a trenurilor a căror circulație a fost temporar suspendată începând cu lunile martie și aprilie 2020 în corelație cu măsurile de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2, emise de autorități.

Primele trenuri au fost repuse în circulație, gradual, odată cu ieșirea din starea de urgență și continuă cu data de 1 iunie 2020. Excepție fac trenurile care nu au funcție în această perioadă (ex: trenurile de navetă pentru elevi).

Vineri, 29 Mai, 2020 - 10:00

În ședința Executivului de joi, 28.05.2020, a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se reglementează procedura de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi. Astfel, elevii vor beneficia în mod gratuit de transport local, transport cu trenul, pe tot parcursul anului calendaristic, naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați fiind, astfel, asigurată pe toată perioada anului școlar.

Joi, 28 Mai, 2020 - 19:00

Consiliul Local Sector 3 a aprobat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici aferenţi construirii a patru pasaje rutiere supraterane, costurile estimate fiind de aproape 100 de milioane de lei cu TVA.

Unul dintre proiectele adoptate vizează degajarea traficului în zona comercială a bulevardului Theodor Pallady. Este prevăzută construirea a două pasaje rutiere supraterane, fiecare cu câte două benzi de circulaţie pentru fiecare sens de deplasare, potrivit referatului de aprobare a proiectului.

Costurile estimative sunt de aproape 27 de milioane de lei cu TVA.

Joi, 28 Mai, 2020 - 18:00

În contextul în care se discută tot mai mult despre încurajarea turismului intern, Tarom vrea să introducă mai multe curse noi, între oraşele mari. Litoralul va fi destinația vedetă în această vară, așa că multe zboruri vor fi spre Constanța. Tot cursele se vor efectua cu respectarea măsurilor de siguranță. Directorul general Tarom ne-a oferit detalii despre planurile companiei pentru următoarea perioadă.

Joi, 28 Mai, 2020 - 14:37

Aeroportul Otopeni s-a aglomerat după ce câteva sute de oameni s-au strâns în corturile pentru triaj, amplasate în parcarea exterioară. Unii spun că sunt nevoiţi să plece la munca, pentru că altfel își pierd slujbele sau unele facilităţi.

După o perioadă în care  aeroportul a fost gol, astăzi sute de oameni așteaptă să se îmbarce. Cei mai mulți spun că pleacă să muncească în străinătate.

Oamenii au fost împărțiți.  Sunt câțiva care așteaptă în corturi amenajate afară, iar alții în aeroport unde așteaptă să le fie efectuate procedurile de îmbarcare.

Joi, 28 Mai, 2020 - 13:53

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri le recomandă pietonilor:

Respectaţi regulile de circulaţie! Nu vă riscaţi viaţa şi sănătatea! Nu traversaţi strada prin locuri nepermise!

În condiţii de vizibilitate redusă şi pe timpul nopţii, purtaţi îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observaţi cu uşurinţă.

Joi, 28 Mai, 2020 - 12:01

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 16:18

Restricțiile de tonaj (7,5 tone) pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj - Deva vor fi ridicate începând de joi, anunță CNAIR. Nu vor fi, însă, ridicate și restricțiile de viteză pe cei 21 de kilometri deschiși traficului rutier în decembrie anul trecut. În prezent sunt restricții de viteză de 80km/h, ba chiar de 60 de km/h pe unele poduri, inclusiv cel de peste Mureș.

 

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 15:00

Lime relansarea serviciului de abonament săptămânal LimePass disponibil la București, cu 50% reducere, oferind tranzit individual pentru navetiștii care se deplasează în oraș, si care doresc să facă acest lucru într-un mod distanțat social, a anunţat compania.

Serviciul actualizat este disponibil pentru călători începând cu 26 mai, oferind timp de o saptamana deblocari gratuite în schimbul unei plăți în avans de doar 9 lei.

Începând de astăzi, a fost introdus la București un abonament săptămânal LimePass actualizat.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 12:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN7 (E81) Râmnicu Vâlcea - Sibiu, la kilometrul 237+500 de metri, în zona localităţii Câineni, judeţul Vâlcea, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două tiruri şi două autoturisme. Potrivit primelor date, o persoană a suferit leziuni uşoare. Circulaţia se desfăşoară pe un fir, alternativ.
 

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 11:20

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Transporturilor să sesizeze Parchetul cu privire la "măgăriile" făcute de cei responsabili de lucrările efectuate în trecut pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 11:11

Pirelli lansează noul Pirelli Cinturato P7, un pneu de vară de înaltă performanță, care oferă o siguranță îmbunătățită, eficiență și sustenabilitate. Acesta continuă marea tradiție Cinturato, având 70 de ani de istorie în urma sa, capitalizând de asemenea, și toate lecțiile învățate prin dezvoltarea continuă a precedentei generații P7. Acest nou pneu este deja prezent în oferta comercială pentru această vară, debutând pe toate piețele europene și asiatice.
SIGURANȚA A DEVENIT O PRIORITATE ȘI MAI MARE

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 10:39

    ►  Modificările la Legea RCA vor afecta 8 milioane de proprietari de autovehicule și o industrie care reprezintă 15% din PIB-ul României, ce asigură salariile a peste 500.000 de cetățeni;
    ► În România sunt peste 100.000 de procese cu asiguratorii, care pierd în procent de peste 90%;
    ► Pentru a câștiga, asiguratorii își schimbă singuri legea, în favoarea lor;
    ► Parlamentul ar putea vota, fără să înțeleagă toate consecințele;
    ►  păgubiții RCA ar primi doar 30 – 35% din valoarea reală a despăgubirii;

Subscribe to Transporturi