Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 15:10

Călătorii care au abonamente valabile la trenuri Regio vor putea circula şi cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanţe de până la 30 de kilometri, iar oferta este valabilă din 15 decembrie, informează joi CFR Călători.

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 13:45

Lime, furnizorul inovator de mobilitate urbana, intentioneaza sa asigure in timpul iernii o flota cu un numar flexibil de trotinete pe strazile din Bucuresti astfel incat comunitatea de utilizatori sa se bucure, in continuare, de avantajele micro mobilitatii. Cu toate acestea, pe durata conditiilor meteorologice dificile, accesul la trotinete poate fi blocat periodic, situatie care va fi notificata in aplicatia de telefon. De asemenea, in perioada sarbatorilor trotinetele Lime intra in vacanta in zilele de 25 si 26 decembrie si in intervalul 31 decembrie si 1 ianuarie.

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 08:57
Bode: Este necesar un ajutor de salvare de 47 de milioane de euro si aproximativ 110 milioane de euro ajutor de restructurare

 

Tarom va inchide cu pierderi de 190 de milioane de lei in acest an, dar vom solicita un ajutor de salvare de 47 milioane de euro si unul de restructurare de aproximativ 110 milioane de euro, pentru ca ne dorim sa salvam aceasta companie, a declarat, joi seara, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 13:39

Şaisprezece trenuri cu plecare/sosire la Bucureşti Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia, din 15 decembrie, anunţă CFR Călători. Durata unei călătorii este de aproximativ 20 de minute, iar preţul unui bilet începe de la 3,9 lei.

CFR Călători informează că, începând din 15 decembrie, pentru programul de circulaţie 2019-2020 au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia pentru a asigura o legătură mai rapidă şi sigură între municipiul Bucureşti şi Mogoşoaia.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 12:42

Angajaţii Uzinei de Reparaţii pentru metrou i-au în calcul intrarea în grevă generală, a declarat miercuri preşedintele sindicatului de la uzina care efectuează lucrările de reparaţii pentru ramele de metrou, Cristian Budu. o altfel de decizie ar duce la închiderea metroului în Bucureşti, avertizează preşedintele Unităţii - Sindicatul Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 12:22

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) solicită Guvernului României să adauge în proiectul de lege de angajare a răspunderii de către guvernanţi corectarea unor prevederi contradictorii, astfel încât decontarea transportului elevilor navetişti să fie deblocată.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 11:00

O companie canadiană din Richmond a testat primul avion comercial electric. Este, de fapt, un de Havilland Beaver, care poate transporta șase pasageri.

Este dotat cu un sistem de propulsie electric, ce poate dezvolta 750 de cai putere. Aeronava a fost pilotată de președintele și fondatorul companiei, Greg McDougall.

Zborul, care a decurs perfect, a fost considerat un succes și un prim pas în certificarea primului avion propulsat integral electric.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 11:50

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA și CONSIS PROIECT S.R.L au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, prima etapă a programului de modernizare a Gării de Nord București. Contractul, în valoare de 11,3 milioane lei, fără TVA, are durata de implementare de 6,6 luni și este finanțat din fonduri nerambursabile, în cadrul programului POIM 2014-2020.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 17:00

Primăria Capitalei va începe aplicarea vinietei Oxigen din luna martie, lunile ianuarie și februarie fiind pentru informarea cetățenilor și conștientizare, a declarat primarul Gabriela Firea, luni, în cadrul unui comandament pentru fluidizarea traficului. Cu alte cuvinte, primarul general a decis amânarea datei de la care se va percepe taxa.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 16:40
- etapa studiu de fezabilitate -

Bucureşti, 09 decembrie 2019.  Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA și CONSIS PROIECT S.R.L au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, prima etapă a programului de modernizare a Gării de Nord București. Contractul, în valoare de 11,3 milioane lei, fără TVA, are durata de implementare de 6,6 luni și este finanțat din fonduri nerambursabile, în cadrul programului POIM 2014-2020.

 

Sâmbătă, 7 Decembrie, 2019 - 14:00
Incident cu tort pe aeroport

Această zi, "International Civil Aviation Day" a fost stabilită în 1994 de către Adunarea Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civilie (ICAO), pentru a marca o jumatate de secol de la crearea acestei organizaţii (7 decembrie 1944). În urma unei iniţiative a ICAO, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a recunoscut această dată ca „Zi Internaţională a Aviaţiei Civile”, devenind astfel zi oficială în calendarul Naţiunilor Unite.

Sâmbătă, 7 Decembrie, 2019 - 00:00
De la 15 decembrie

Odată cu intrarea în vigoare a noului Mers al Trenurilor, pe 15 decembrie, CFR Călători va introduce o facilitate pentru navetiști și pentru corporatiștii din Băneasa. De noua facilitate vor putea beneficia cei care lucrează în marile orașe și locuiesc în localitățile din apropierea lor. Dar și cei care locuiesc și lucrează în același oraș, cum este cazul Bucureștiului.

Concret, CFR Călători a anunțat vineri că lansează un nou program pilot pentru sporirea atractivităţii traficului de navetă între zonele suburbane şi marile oraşe din toată ţara.

Vineri, 6 Decembrie, 2019 - 15:30

În trenul de pe Magistrala 1, în interiorul căruia călătorii au anunțat o degajare mare de fum, s-a înregistrat, de fapt, potrivit Metrorex, o degajare de praf introdusă prin sistemul de ventilație, la stația Eroilor, acolo unde se execută lucrări.

Un călător a apăsat vineri, la ora 08:39, butonul de alarmă pentru a anunța o degajare de fum în salonul trenului ce mergea în direcția Preciziei, pe Magistrala 1 de metrou.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 21:00

„Ziua Internaţională a Aviatiei Civile”, care se sărbătoreşte în fiecare an la 7 decembrie, este marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de avenimente organizate de Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii – filiala Cluj împreună cu Radio România Cluj și Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 13:41

Patru cetățeni români au decedat, iar alți doi au fost răniți, în urma a două accidente rutiere produse miercuri în Spania, la decurs de câteva ore, relatează presa locală.

Primul accident s-a produs în dimineața zilei de miercuri în apropierea aeroportului Castellón din estul Spaniei, relatează publicația El Pais.

Doi cetățeni români, în vârstă de 48 de ani și 22 de ani, au decedat în urma coliziunii frontale cu un autovehicul condus de un cetățean francez care, de asemenea, și-a pierdut viața.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 14:38

Bucureştenii care locuiesc în Sectorul 6 al Capitalei, precum şi cei care tranzitează zona intrând în Bucureşti dinspre Autostrada A1, vor putea scăpa de "coşmarul" timpului petrecut în trafic. Şi asta pentru că Primăria Sectorului 6 a început amenajarea unei benzi unice de transport public pe o porţiune foarte aglomerată din Bd. Iuliu Maniu. În Bucureşti funcţionează deja mai multe benzi unice STB (RATB) care îşi dovedesc utilitatea, reducând semnificativ timpul călătoriei cu mijloacele de transport în comun. 

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 14:14

Şaisprezece trenuri cu plecare/sosire la Bucureşti Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia, din 15 decembrie, anunţă CFR Călători. Durata unei călătorii este de aproximativ 20 de minute, iar preţul unui bilet începe de la 3,9 lei.

CFR Călători informează că, începând din 15 decembrie, pentru programul de circulaţie 2019-2020 au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia pentru a asigura o legătură mai rapidă şi sigură între municipiul Bucureşti şi Mogoşoaia.

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 15:05
Aceasta se axează pe promovarea caracterului ecologic și pe creșterea nivelului de siguranță pe timp de iarnă

Noua etichetă UE pentru anvelope este utilă în special pentru categoria de anvelope de iarnă, deoarece cuprinde informații referitoare la aderența pe zăpadă și gheață. Până în prezent, marcajele legate de proprietățile necesare în condițiile grele de iarnă lipseau. Scopul etichetei anvelopelor este de a îndruma șoferii către anvelope mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, mai sigure și mai silențioase. Noua etichetă va intra în vigoare în luna mai a anului 2021.

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 12:37

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că lucrările de reparații și consolidare la podul de cale ferată situat pe magistrala feroviară București - Constanța, la km 4+327 (Pod Constanța) nu au fost întrerupte, contractul este în derulare, până în prezent fiind efectuate lucrările de intervențiile de primă urgență, conform ordinului de începere a lucrărilor, până la aprobarea proiectului tehnic.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 13:45

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că în ziua de 5 decembrie 2019, dar şi după această dată, este anunţată o grevă a Regiei Autonome a Transporturilor Pariziene (RATP), a companiei naţionale de căi ferate (SNCF), a sindicatelor FO-Transports et logistique (sindicat al şoferilor) şi FO-Air France (sindicat al personalului la sol), care vor duce la perturbări ale circulaţiei feroviare, urbane şi interurbane, precum şi în reţeaua rutieră şi în orarul zborurilor companiilor aeriene.

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 11:02
și continuă împreună drumul spre Tokyo 2020

Sportivii români din zece federații sportive, aflați în programul de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, se pot deplasa mai ușor la antrenamente, în condiții de confort și siguranță, în cele zece automobile Toyota Proace Verso  cu o capacitate de 7+1 locuri, puse la dispoziție de Toyota România.  
Toyota România și Comitetul Olimpic si Sportiv Român (COSR) se bucură astfel de rezultatele colaborării începute în urmă cu un an. 

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 16:19

Porsche Finance Group (PFG) lansează un nou serviciu de mobilitate destinat persoanelor fizice. Centrat pe nevoile individuale de utilizare a maşinii, produsul de tip leasing operaţional facilitează clienţilor privaţi accesul la finanţare şi la cele mai noi modele de maşini.

Prin acest serviciu, persoanele fizice pot folosi o maşină nouă pe care o configurează conform preferinţelor personale, contra unei chirii lunare fixe ce reflectă gradul de utilizare al maşinii. La finalul perioadei contractuale de minim un an, maşina este returnată iar clientii pot alege un nou autovehicul.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 09:23

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Drumul Taberei - Str. Romancierilor;

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii, bretea viraj dreapta;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 08:40

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, determinând scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat, sub 50 de metri, pe arterele rutiere din mai multe judeţe ale ţării, respectiv Botoşani, Suceava, Alba, Braşov, Sibiu şi Harghita.

Recomandăm conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele dinainte şi să folosească corespunzător luminile.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 09:14

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Drumul Taberei - Str. Romancierilor;

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii, bretea viraj dreapta;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 18:21

Premierul Ludovic Orban a verificat, vineri dimineață, stadiul lucrărilor la Magistrala 5 de Metrou, Secțiunea Râul Doamnei-Eroilor. Premierul a fost  însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 15:42

Drumarii din județul Gorj intervin, vineri dimineața, cu patru utilaje și împrăștie material antiderapant pentru a îndepărta zăpada depusă pe Drumul Naţional 67 C, spre Rânca. Stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri.

Potrivit reprezentanților Secţiei Drumurilor Naţionale Gorj, circulaţia rutieră spre staţiunea Rânca se desfăşoară în condiții de iarnă.

În zonă se intervine cu patru utilaje.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 09:55

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 143.600 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 68.200 pe sensul de intrare şi 75.400 pe cel de ieşire din ţară şi peste 43.600 mijloace de transport, dintre care aproximativ 20.600 pe sensul de intrare şi 23.000 pe sensul de ieşire din ţară.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 09:41

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 08:27

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române informeaza ca, la aceasta ora, în judetul Constanta, din cauza vântului puternic, au fost oprite manevrele în porturile Constanta Nord, Constanta Sud-Agigea, Mangalia si Midia.
 

Subscribe to Transporturi