Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 18:26

Pasagerii trenurilor CFR Călători îşi pot transporta schiurile sau snowboardurile gratuit în vagoanele de clasa a doua, ca bagaj de mână, în limita spaţiului disponibil bagajelor de mână şi cu condiţia ca acestea să nu îi incomodeze pe ceilalţi pasageri, informează vineri CFR Călători, într-un comunicat.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 17:45

 Circulaţia autovehiculelor a fost reluată vineri, în jurul orei 12:30, pe strada Râul Doamnei, care face legătura între strada Prelungirea Ghencea şi Bulevardul Drumul Taberei, informează Metrorex.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 15:43

Directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Alexandru Ivan, a demisionat din funcţie, dar va rămâne la conducerea companiei încă 30 de zile, fiind în perioada de preaviz, au informat, vineri, reprezentanţii companiei.

"În data de 16 ianuarie 2020, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al CNAB, s-a luat act de demisia înaintată de către domnul George Alexandru Ivan din funcţia de director general interimar", se arată în comunicatul CNAB.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 14:42

Oamenii însoțiți de animalele de companie pot zbura, începând din această lună, din străinătate către aeroportul din Cluj. Este primul aeroport regional al țării autorizat pentru acest lucru.

Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj transmis vineri, aeroportul clujean este primul regional al țării care a fost autorizat din ianuarie 2020 pentru introducerea pe teritoriul României, de către pasageri, a animalelor de companie provenite din alte țări, în scopuri necomerciale.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:16

Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" (ARBDD) urmăreşte asigurarea transparenţei deciziilor sale şi prezentarea informaţiilor relevante pentru cetăţeni altfel încât să crească interesul publicului pentru această zonă unică din punct de vedere al biodiversităţii şi frumuseţii peisajului.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 10:30

Ministrul canadian de externe, Francois-Philippe Champagne, a anunțat că Canada, Afganistan, Regatul Unit, Suedia și Ucraina cer ca Iranul să le plătească despăgubiri pentru  pasagerii avionului ucrainean Boeing 737  doborât de rachete iraniene.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 10:10

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Drumul Taberei - Str. Romancierilor;

- Bulevardul Decebal segmentul cuprins între Piaţa Muncii şi Str. Dristorului se circulă pe două benzi pe fiecare sens (în regim de lucrări);

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii, bretea viraj dreapta;

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 09:32

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă, chiciură şi polei valabile pentru 29 de judeţe.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 08:39

Poliţiştii rutieri recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte, cu stricteţe, regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor rutiere, să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi să se informeze cu privire la condiţiile meteo şi tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie sa acorde o atenţie deosebită condusului, pentru ca poartă, nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a călătorilor.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 19:50

TAROM dă startul unei oferte cu tarife dintre cele mai atractive pentru destinaţii de zbor din numeroase ţări europene, dar nu numai, preţul biletelor care trebuie achiziţionate în perioada 16 ianuarie 2020 - 12 februarie 2020 începând de la 119 euro, informează joi compania.

Oferta este valabilă pentru anumite curse operate de TAROM din Bucureşti, în perioada 1 februarie 2020 - 15 iunie 2020 (data ultimului retur).

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 18:34

Aeroportul Internaţional Satu Mare a înregistrat în anul 2019 un trafic record de pasageri, pentru prima dată numărul celor de pe rutele externe fiind mai mare decât cel pe zboruri interne, informează instituţia.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 16:26

Mai multe trenuri au fost anulate, după ce angajații care asigură întreținerea locomotivelor au oprit lucrul.

Din informațiile obținute de Știrile TVR, părțile au ajuns la un acord și au semnat un nou contract de mentenanță, iar situația va reveni la normal.

Locomotivele nu au mai putut să iasă în condiții de siguranță din depouri, după ce tehnicienii CFR au refuzat să le mai facă reviziile și reparațiile necesare, a precizat Cătălin Deacu, jurnalist TVR, pentru Telejurnal 12.00.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 10:48

În această dimineaţă, poliţiştii efectuează 8 percheziţii, pe raza municipiului Bucureşti, într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt bănuite că ar fi sustras peşte dintr-un lac privat şi apoi l-ar fi comercializat, fără respectarea cerinţelor privind siguranţa alimentelor.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 09:37

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Drumul Taberei - Str. Romancierilor;

- Bulevardul Decebal segmentul cuprins între Piaţa Muncii şi Str. Dristorului se circulă pe două benzi pe fiecare sens (în regim de lucrări);

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii, bretea viraj dreapta;

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 08:37

Marţi, 14.01.2020, CNAIR SA a ridicat suspendarea procedurii "Proiectare şi Execuţie "Varianta de Ocolire Galaţi"", publicând răspunsul consolidat la clarificările adresate de către operatorii economici până la primul termen limită menţionat în cadrul documentaţiei de atribuire.

Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost acordat un nou termen limită de depunere al ofertelor până la data de 24.02.2020.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 08:27

În perioada 27 ianuarie - 27 mai 2020, pentru efectuarea de către CFR SA a unor lucrări de reabilitare la infrastructura feroviară pe secţiunea Coşlariu Grupa Podu Mureş - Teiuş, vor interveni modificări în circulaţia trenurilor operate de CFR
Călători, după cum urmează:
- începând cu data de 27/28 ianuarie 2020, trenul IR 346 Bucureşti Nord - Viena circulă pe o rută şi orar modificate: Bucureşti Nord (plecare13.20) - Braşov - Coşlariu Gr Pod Mureş - Coşlariu - Simeria - Curtici (sosire 01.38), iar pe distanţa Curtici - Viena circulă conform graficului.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 19:00

Aeroportul din oraşul spaniol Alicante a fost evacuat, miercuri, din cauza unui incendiu de amploare, afirmă surse citate de presa spaniolă.

Traficul aerian a fost deviat din cauza fumului dens degajat de incendiu.

Numeroase echipaje de pompieri au fost mobilizate pentru stingerea incendiului.

Toţi pasagerii şi angajaţii aeroportului au fost evacuaţi în siguranţă şi nu au fost semnalate victime, au transmis autorităţile, conform agenţiei EFE şi cotidianului La Vanguardia.

 

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 15:05

CFR Călători a anunțat modificări substanțiale în Mersul Trenurilor, orarul de circulație urmând să fie diferit pentru câteva zeci de trenuri, pentru efectuarea de către CFR SA a unor lucrări de reabilitare la infrastructura feroviară pe secțiunea Coșlariu Grupa Podu Mureș – Teiuș. La majoritatea trenurilor schimbările vor ține patru luni, în câteva cazuri se adaugă peste 30 de minute la timpii de parcurs și vor fi cazuri și în care călătorii vor fi transbordați.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 14:22

Avionul de pasageri ucrainean prăbuşit în Iran pe 8 ianuarie a fost lovit de două rachete, conform unei noi înregistrări video difuzate de cotidianul The New York Times.

"Cotidianul The New York Times a verificat imaginile surprinse de un sistem video de monitorizare care arată, pentru prima dată, că două rachete au lovit avionul care efectua Cursa 752 a companiei Ukraine International Airlines pe 8 ianuarie. Rachetele au fost lansate dintr-un punct situat la 13 kilometri de avion", transmite publicaţia americană.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 13:47

Lime anunţă lansarea unui nou serviciu de abonamente disponibil în Bucureşti, menit să îi ajute pe cei care se deplasează zilnic cu trotinetele electrice să beneficieze cât mai mult de avantajele micromobilității. În Bucureşti s-a constatat un interes deosebit pentru utilizarea trotinetelor electrice, cu sute de mii de utilizatori înregistraţi de la lansarea Lime din mai, 2019. Noul serviciu de abonament este activ din data de 15 ianuarie.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 11:00

Infosys (NYSE: INFY), lider global în domeniul serviciilor și consultanței digitale de ultimă generație, s-a asociat cu GEFCO, lider mondial în soluții multimodale, dedicate lanțului de aprovizionare, și lider european în logistică auto, pentru a susține transformarea sa digitală în următorii cinci ani. 

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 10:10

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Drumul Taberei - Str. Romancierilor;

- Bulevardul Decebal segmentul cuprins între Piaţa Muncii şi Str. Dristorului se circulă pe două benzi pe fiecare sens (în regim de lucrări);

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii, bretea viraj dreapta;

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 09:33

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, a fost emis un cod galben de vânt pentru perioada 14 -15 ianuarie 2020 din cauza furtunii Brendan, care va afecta în principal Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor. În zonele afectate se vor înregistra ploi torenţiale şi rafale de vânt cu viteze cuprinse între 101-140 km/h, care pot provoca perturbări în circulaţia pe rutele de tren, feribot sau avion.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 16:47

​Guvernul german și Deutsche Bahn au semnat un acord ce prevede investiții totale de 86 miliarde euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare până în 2030. La început de an prețurile bileteleor de tren pe distanțe lungi au scăzut cu 10% în Germania.

Guvernul federal va contribui cu 62 miliarde euro, iar Deutsche Bahn, cu 24 miliarde euro la planul care prevede înlocuirea instalațiilor învechite, repararea podurilor și instalarea de rampe pentru persoanele cu handicap.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 10:05

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Drumul Taberei - Str. Romancierilor;

- Bulevardul Decebal segmentul cuprins între Piaţa Muncii şi Str. Dristorului se circulă pe două benzi pe fiecare sens (în regim de lucrări);

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii, bretea viraj dreapta;

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 08:03

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă, chiciură şi polei, valabile în orele următoare în 27 de judeţe, inclusiv în Capitală.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Olt şi Dolj se va semnala ceaţă, fenomen care determină scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. În aceste zone, izolat, vor fi condiţii pentru depuneri de polei şi chiciură.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 19:21

Poliţiştii au reţinut, în weekend, 27 de permise de conducere după ce au depistat mai multe persoane care conduceau pe autostrăzile din ţară cu viteze de peste 180 km/h, cea mai mare viteză înregistrată fiind de 246 km/h, pe Autostrada A3.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 18:38

BelugaXL a intrat în funcțiune, oferind Airbus , cu o capacitate de transport suplimentară de 30% , în scopul de a sprijini  producția de  aeronave comerciale.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 16:41

Şeful Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Mihai Teodorescu, a declarat că au fost vândute până în prezent 345 de viniete Oxigen.

"În acest moment s-au vândut 345 de viniete. Perioada de emitere 1-10 ianuarie şi avem aşa: Euro 3 pentru o zi - 207, Euro 3 pe o lună - 30, Euro 3 pe 6 luni - 14, Euro 3 pe 12 luni - 61; Euro 2 pentru o zi - 16, Euro 2 pe o lună - 4, Euro 2 pe şase luni - 4, Euro 2 pe 12 luni - una; Euro 1 - avem una pe 6 luni, non-Euro avem şase emise pentru o zi şi una pentru o lună", a spus Teodorescu la sediul PMB.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 13:55

În perioada 13.01.2020 - 15.01.2020, se va desfăşura un transport cu depăşiri pe traseul :

Olteniţa Port - DN4 - Olteniţa - DN4- DN Centura Bucureşti - Intersecţia DN Centura Bucureşti cu DJ 401
Lăţimea maximă a vehiculului este 6,50 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic. Menţionăm că, în conformitate OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depăşiri este de 70 km/oră.

Subscribe to Transporturi