Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 09:57

Societatea de Transport București – STB SA va face o nouă reducere a parcului circulant, de încă 15 la sută, începând cu data de 1 aprilie 2020, ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2, însă nu va fi suspendată sau desființată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai. Parcul programat pentru weekend nu se modifică.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 09:20

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 09:11

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informeaza ca, la aceasta ora, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrazi cu circulaţia întrerupta ca efect al manifestarilor meteo nefavorabile sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Pe autostrazile A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti şi A4 Ovidiu-Agigea se circula în condiţiile unui carosabil uscat, vizibilitatea fiind buna, fara precipitaţii sau intensificari ale vântului. Valorile de trafic sunt reduse, nefiind instituite momentan filtre care sa determine aglomeraţie.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 19:42

​Ca urmare a instituirii carantinei în zona Suceava, CFR Călători anunță anularea a aproximativ 20 de trenuri, în timp ce trenurile de lung parcurs au traseul scurtat. Zilnic circulă spre Suceava, din marile orașe (București, Timișoara, Cluj Napoca, Galați) un număr de 7 trenuri de lung parcurs, pe sens. Astfel anumite trenuri care aveau ca stație finală Suceava, vor opri în stații care preced zona carantinată, iar altele vor fi rerutate sau suspendate pe durata instituirii carantinei.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 17:38

Metrorex informează că a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus un angajat al societății, care nu se afla la locul de muncă. Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 49 de ani, care are funcția de controlor de acces la stația Laminorului.

"Prin specificul funcției, angajatul nu are contact cu călătorii, având doar atribuții de supraveghere a accesului în stație", subliniază Metrorex.

Angajatul se afla încă din 20 martie în concediu medical pentru alte afecțiuni de sănătate.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 15:44

Societatea de Transport București – STB SA va face o nouă reducere a parcului circulant, de încă 15 la sută, începând cu data de 1 aprilie 2020, ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2, însă nu va fi suspendată sau desființată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai. Parcul programat pentru weekend nu se modifică.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 12:53

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul privind achiziţia celor 100 de troleibuze noi

Primul troleibuz va fi livrat in luna noiembrie a acestui an.

Primarul General, Gabriela Firea: "Viaţa economică vitală trebuie să meargă mai departe şi in timpul pandemiei! Am semnat contractul privind achiziţia
a 100 de troleibuze noi, de care bucureştenii au atât de multă nevoie, cele din trafic fiind achiziţionate în anii de după Revoluţie.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 10:54

Având în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr.6 din data de 30.03.2020, CFR Călători va emite tichete de călătorie pentru municipiul Suceava şi zona limitrofă numai pentru persoanele la care face referire articolul 3 din Ordonanţa Militară:

Art.3 - În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieşirea pentru:

Marţi, 31 Martie, 2020 - 09:25

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Marţi, 31 Martie, 2020 - 08:12

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia rutieră întreruptă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile sau din cauza unui eveniment rutier.

Pe A2 Bucureşti - Constanţa, între km 144 (localitatea Feteşti) -190 (Medgidia), sunt semnalate precipitaţii pe alocuri sub forma de zăpadă. Valori de trafic sunt scăzute.

Luni, 30 Martie, 2020 - 22:00

Producătorul de anvelope Michelin România opreşte producţia la cele două fabrici, de anvelope şi cord, pe care le are în Zalău, în contextul pandemiei de coronavirus.

"În această perioadă complicată, contextul este unul dificil pentru Platforma industrială de la Zalău. Uzina Zalău Cord nu mai funcţionează din data de 28 martie, iar uzina Zalău Anvelope va închide producţia începând cu data de 31 martie", au transmis reprezentanții companiei.

Luni, 30 Martie, 2020 - 18:57

În prezent, în vederea informării publicului asupra pericolului generat de Coronavirus și asigurării unei distanțe suficiente, de minimum 2 metri, între pasageri care tranzitează Aeroportul Internațional Henri Coandă, au fost amplasate în întreg terminalul – în special în zonele unde se așteaptă pentru diversele formalități – diferite mijloace de informare. Acestea sunt: afișe, marcaje cu text lipite pe pardoseală, clipuri video difuzate pe monitoare dedicate.

Luni, 30 Martie, 2020 - 14:44

Directorul operaţional al aeroportului Henri Coandă a fost suspendat luni din funcţie, potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache.

Luni, 30 Martie, 2020 - 13:08

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a avertizat că dacă pasagerii de pe Otopeni nu vor fi convinşi să păstreze distanţa de doi metri unul faţă de celălalt, va fi luată în calcul posibilitatea debarcării unei singure curse.

Această precizare a fost făcută în urma aglomeraţiei produse luni dimineaţa pe aeroport, când au venit trei curse în acelaşi timp, iar pasagerii, deşi aveau spaţiu suficient, "au ales, din păcate, să stea în apropiere unul de celălalt".

Luni, 30 Martie, 2020 - 09:40

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Luni, 30 Martie, 2020 - 09:35

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme privind fluenţa traficului pe arterele principale.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 09:45

În vederea clarificării unor aspecte ce decurg din aplicarea Ordonanţelor Militare (OM) emise până în prezent facem următoarele precizări:

Joi, 26 Martie, 2020 - 18:19

CFR Călători informează că începând din 29 martie 2020, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 3.00 devenind ora 4.00.

Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

Trenurile vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 28/29 martie a.c. la ora 3.00, care va deveni ora 4.00. După ora 4.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Joi, 26 Martie, 2020 - 17:11

Radierea din circulaţie a unui vehicul uzat, participant la programul "RABLA", va fi efectuat din oficiu de către Serviciul Permise şi Înmatriculări care a efectuat înmatricularea acestuia, după ce agentul economic care a emis certificatul de distrugere îl trimite către instituţie, în format electronic.

Joi, 26 Martie, 2020 - 16:46

Valabilitatea rovinietei nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă, atrage atenţia Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Joi, 26 Martie, 2020 - 14:23

FREE NOW (Clever) susține personalul medical care luptă împotriva coronavirusului și personalul din instituțiile implicate în organizarea și gestionarea stării de urgență, în parteneriat cu Asociația Studenților din Universitatea Politehnică București. Compania a creat o secțiune dedicată acestor eroi din spitale  în aplicația de taxi și ridesharing FREE NOW, prin care pot comanda curse și se pot deplasa gratuit de la și către locul de muncă în perioada stării de urgență, în baza legitimației de serviciu.

Joi, 26 Martie, 2020 - 13:44
Cu excepția celor care repatriază cetățeni ruși

Guvernul rus interzice toate zborurile internaționale regulate și charter începând de vineri, cu excepția celor care aduc cetățeni acasă, ca parte a unor măsuri dure de stopare a răspândirii coronavirusului.

Frontierele aeriene ale Rusiei vor continua blocarea începând de vineri, până în prezent, fără o dată de reluare.

Până în prezent, în Rusia au fost înregistrate 652 de cazuri Covid-19,  mai mult de jumătate  la Moscova.

Joi, 26 Martie, 2020 - 11:41

Poliţiştii au depistat, miercuri, 5.621 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei prevăzută de ordonanţa militară, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.404.297 de lei.
 

Joi, 26 Martie, 2020 - 10:10

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) lansează o acțiune umanitară, în această perioadă de criză fără precedent. Transportatorii membri COTAR vor pune mai multe mașini la dispoziția personalului medical și a persoanelor cu dizabilități care trebuie să se deplaseze la spitale și clinici medicale.

Joi, 26 Martie, 2020 - 09:31

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 17:05

Un microbuz care se întorcea din Italia şi era escortat de poliţişti s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, pe drumul naţional DN 29A, în zona localităţii Huţani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, autovehiculul făcea parte dintr-o coloană de maşini preluată de la limita cu judeţul Suceava pentru a fi condusă către un centru de carantină. După câţiva kilometri, şoferul microbuzului a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a ieşit de pe drum, răsturnându-se în afara părţii carosabile.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 16:25

Toate cursele interne ale operatorului aerian național Tarom au fost suspendate de miercuri, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3. De joi, 26 martie, și cursele spre Franța și Germania vor fi suspendate.

„Dragi pasageri ca urmare a noilor restricții impuse pentru limitarea răspândirii infectarii cu Covid 19 la nivelul companiei s-au luat urmatoarele masuri:

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 10:14

CONFEDERATIA OPERATORILOR și TRANSPORTATORILOR AUTORIZAȚI din ROMĂNIA (C.O.T.A.R.) și CONFEDERAȚIA NAȚIONALĂ A FEDERAȚIILOR ȘI ASOCIAȚIILOR DE CONSUMATORI (CONROM) salută inițiativa referitoare la proiectul de lege care prevede suspendarea rambursării creditelor până la finalul anului 2020. Este prima măsură consistentă care sprijină atât populația, cât și mediul de afaceri cu capital autohton.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 09:32

Aceste recomandări sunt actualizate permanent, în funcţie de directivele oficiale şi de evoluţia situaţiei pe plan naţional Pandemia de COVID-19 ne-a schimbat brusc şi dramatic vieţile. Declararea stării de urgenţă a închis şcolile, restaurantele, a anulat evenimentele sportive şi culturale. Aceste timpuri sunt, de asemenea, extrem de stresante pentru corpul medical, dar şi pentru pacienţii noştri, faţă de care am depus un jurământ să îi îngrijim şi să îi tratăm. Sunt multe

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 09:03

Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic care reduc vizibilitatea, CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră au luat măsura închiderii circulaţiei rutiere pe DN 65C între Craiova şi Bălceşti (judeţul Vâlcea), între km 5+500 şi km 40+000.

Drumarii de la CNAIR acţionează cu 2 încărcătoare, 2 ATB şi un autogreder.

Subscribe to Transporturi