Luni, 24 Februarie, 2020 - 16:19
Produsele pot fi precomandate în intervalul 21 februarie – 4 martie, în magazinele HUAWEI, Media Galaxy și Altex cu o ofertă specială

Huawei Consumer Business Group (CBG) a anunțat campania de precomandă pentru noile HUAWEI MateBook D 14 și HUAWEI MateBook D 15, care are loc în intervalul 21 februarie - 4 martie, în magazinele HUAWEI din București - Huawei Experience Store Băneasa Shopping City și Huawei Experience Shop Afi Cotroceni Mall, cât și în magazinele Altex și Media Galaxy din țară.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 14:23

Pe măsură ce concurența se intensifică, Kaspersky rămâne în TOP3 în ceea ce privește securitatea cibernetică a consumatorilor și companiilor. În 2019, produsele Kaspersky au ajutat compania să obțină locuri pe podium (primul, al doilea sau al treilea) în 70 dintre cele 86 de teste diferite, independente, la care a luat parte.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:05

Astra Film Festival organizează proiecții de film documentar în universitățile din București și Cluj Napoca începând de luni, 21 februarie. De câțiva ani, programul AFF on Tour călătorește prin toată țara, venind în întâmpinarea publicului larg cu filme documentare de impact, exprimând o inițiativă benefică de educație cinematografică. Acum, festivalul își concentrează atenția și asupra centrelor mari universitare, dezideratul său fiind acela de dezvoltare a suportului de film documentar pentru studenți și masteranzi, putând deveni o ocazie importantă în evoluția discuției academice.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 12:57
cu tranzacţii de peste 600 de milioane de euro

Anul 2020 se conturează a fi cel mai bun an pentru investițiile imobiliare din România din perioada post-criză, după un 2019 încheiat cu investiții totale de 644 de milioane de euro pe plan local. Tranzacții de peste 600 de milioane de euro ar putea să se finalizeze anul acesta numai în segmentul de birouri, care va fi vedeta pieţei de investiţii imobiliare, susținute de randamente mai atractive decât în alte țări din regiune și o performanță macroeconomică bună, arată raportul anual lansat de compania internațională de real estate Colliers. 

Luni, 24 Februarie, 2020 - 11:39

Cu o capacitate de uzinare mare, pe o suprafață de peste 2200 de metri pătrați, compania românească Iridex Group Plastic, furnizor de top în domeniul soluțiilor inteligente pentru domeniile de mediu, construcții, salubritate sau agricultură, anunță funcționarea la capacitate a secției de confecții metalice, cu dotări tehnice de ultimă oră. Dotările constau în utilaje clasice, dar și utilaje cu comandă numerică de tip CNC pentru debitat, îndoire, așchiere, mașini debitat profile sau aparate de sudură Mig Mag.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 19:46

Un raport al Oxford Economics arată care au fost beneficiile aduse de Huawei în România în cei 17 ani de existenţă a companiei pe piaţa locală. Printre acestea, se remarcă o contribuţie la PiB-ul României de 219 milioane de euro numai în 2018. Oxford Economics a publicat ieri primul raport complet cu privire la impactul economic al Huawei în România. Această apariţie este una specială, având în vedere că România este a treia ţară care se bucură de un raport dedicat cu privire la investiţiile directe şi indirecte realizate de Huawei în plan local, după Marea Britanie şi Japonia.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 12:23

QNAP a fost listat în Adobe Video & Audio Partner Finder ca furnizor de stocare de înaltă performanță pentru profesioniștii din domeniul creației

QNAP Systems, un lider inovator în domeniul soluțiilor de calcul, rețea și stocare, a anunțat că marca a fost listată în Adobe Video & Audio Partner Finder pentru furnizarea de soluții de stocare performante, incluzând NAS, IP-SAN, FC-SAN și multe altele. 

Joi, 20 Februarie, 2020 - 14:39

La aproape un an de când a deschis primul campus de programare din România, Wild Code School obţine acreditarea prin Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), cu avizul Ministerului Muncii şi al Ministerului Educaţiei. Astfel, absolvenţii cursurilor vor primi diplome de programatori, recunoscute atât în România, cât şi în statele membre UE.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 14:00

Analiza a dezvăluit că numărul de atacuri blocate de Kaspersky DDoS Protection în trimestrul al 4-lea din 2018 a reprezentat doar 56% din numărul de atacuri depistate în același trimestru din 2019. Investigațiile ulterioare asupra activității botnet-urilor arată că aproximativ 28% dintre atacuri s-au întâmplat în weekend, ponderea atacurilor care au avut loc duminica, crescând cu două puncte procentuale și jumătate - ajungând la 13%. Acestea sunt concluziile Kaspersky Q4 2019 DDoS attacks report.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 13:38

Echipa filmului Urma, în regia lui Dorian Boguță, și formația Urma lansează un videoclip pentru una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei de rock alternativ: A Place for Me, de pe albumul Trend Off din 2007. Urma intră în cinematografele din toată țara pe 6 martie, distribuit de Transilvania Film. Videoclipul poate fi vizionat aici: https://youtu.be/PDdRcOQ9KrQ 

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 13:32

Grupul de companii Telekom Romania anunţă principalii indicatori de performanţă pentru al patrulea trimestru al anului 2019, încheiat la 31 decembrie 2019, conform datelor publicate astăzi de OTE Group. 

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 13:26

Iată un scenariu cunoscut pentru unii dintre noi: Autobuzul către aeroport nu a sosit, iar tu te uiți din ce în ce mai îngrijorat la ceas. Frustrarea te face să-ți imaginezi diferite scenarii când auzi în stația de autobuz un anunț: ”Invităm pasagerii care așteaptă autobuzul nr ... [nu poți distinge care]... să meargă imediat la ... [nu poți înțelege unde]... întrucât autobuzul va pleca imediat.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 13:03

Dell Technologies anunță lansarea unor soluții noi, care le permit clienților să se adapteze la impredictibilitatea datelor și să profite de valoarea imediată a miliardelor de dispozitive edge, în afara centrului de calcul tradițional. Punând la dispoziție o gamă largă de oferte noi – inclusiv variante noi de servere edge, centre de date mai mici și modulare, management telemetric îmbunătățit și motor de analiză de streaming – clienții se poziționează mai bine, beneficiind de valoarea datelor proprii, oriunde ar fi localizate.   

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 12:30

Delgaz Grid a pregătit pentru anul acesta investiţii în valoare totală de 3,2 milioane de lei pentru înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaz din judeţul Sibiu. Lucrările vizează modernizarea reţelei de distribuţie gaze naturale pe o lungime de 4,5 kilometri.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 12:12
Memoriile USB IronKey D300 de la Kingston sunt incluse în NIAPC

Kingston Digital Europe Co LLP, companie afiliată Kingston Technology Company, Inc., lider global axat pe dezvoltarea celor mai bune soluții de memorie Flash, a obținut certificarea NATO Restricted Level pentru seria  IronKey™ D300 de memorii USB criptate și securizate.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 11:43

E-acumulatori.ro - instalator autorizat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) prin firma P Plus 2002 SRL  - aduce o serie de precizări legate de Programul Național Casa Verde Fotovoltaice, început în 2019 și despre stadiul actual al dosarelor înscrise pentru finanțare. 

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 11:03

evoMAG investește 50.000 de euro într-un sistem de tip Warehouse Management System (WMS), ca parte a strategiei de creștere a vânzărilor în 2020. 
Sistemul de management al depozitului are ca obiectiv îmbunătățirea timpilor de livrare a produselor către clienții finali, ca urmare a automatizării operațiilor cu stocul. 

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 09:37

Preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaţilor, deputata USR Cristina Iurişniţi, salută adoptarea de către Senat a unei propuneri legislative pentru completarea Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, ce prevede recunoaşterea şi pedepsirea tipurilor de violenţă cibernetică în România.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 17:17

A fost lansat un laborator de inteligență artificială în cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE), pentru ca studenții, profesorii și cercetătorii din universitate să aibă acces la resurse computaționale și putere de calcul nelimitate.

Laboratorul a fost lansat cu sprijinul Microsoft.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 20:05
Creată de o companie românească

Dacă ai făcut un filmuleț cu telefonul, lucrezi în mass-media și realizezi reportaje filmate sau ești managerul de securitate al unui obiectiv supravegheat video, trebuie să știi că, în cazul folosirii sau publicării unor imagini neprelucrate cu chipurile oamenilor care apar în filmări și care nu și-au dat explicit acordul să apară în materialul tău, te pasc amenzi usturătoare.

 

Luni, 17 Februarie, 2020 - 12:39

Cercetătorii Kaspersky au descoperit o nouă versiune a troianului bancar Ginp, detectat pentru prima dată de analiştii companiei în anul 2019. Pe lângă funcțiile standard ale troienilor bancari centrați pe Android - de a intercepta și trimite SMS-uri, de a efectua suprapuneri de ferestre - noua versiune identificată implică o funcție extrem de neconvențională, aceea de a insera mesaje text false în Inbox-ul unei aplicații SMS obișnuite.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 12:30

Telekom Romania anunță deschiderea precomenzilor pentru noua serie Samsung Galaxy S20, formată din Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra. Astfel, începând de astazi, clienții pot înregistra precomenzi pentru noile dispozitive premium din gama Galaxy S20, pe website-ul companiei – telekom.ro. 
Noile smartphone-uri vor putea fi achiziționate din magazinele Telekom, precum și din magazinele partenerilor începând din 13 martie 2020.
 
Prețurile dispozitivelor, cu TVA inclus, sunt:  

Luni, 17 Februarie, 2020 - 12:17

O companie românească a creat aplicația cu care, în 4 secunde, poți blura fețele din orice filmuleț pentru a scăpa de amenzi datorate GDPR! Dacă ai făcut un filmuleț cu telefonul, lucrezi în mass-media și realizezi reportaje filmate sau ești managerul de securitate al unui obiectiv supravegheat video, trebuie să știi că, în cazul folosirii sau publicării unor imagini neprelucrate cu chipurile oamenilor care apar în filmări și care nu și-au dat explicit acordul să apară în materialul tău, te pasc amenzi usturătoare.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 12:46
În cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Microsoft organizează pe 18 februarie, începând cu ora 9:30, deschiderea oficială a primului Laborator de Cloud Microsoft, în cadrul Academiei de Studii Economice din București.

În contextul în care sistemul educațional este o componentă esențială în peisajul transformării digitale, lansarea laboratorului de tehnologii cloud oferă posibilitatea de a experimenta ultimele inovații în tehnologia informației și contribuie la dezvoltarea competențelor digitale în rândul studenților și profesorilor.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 11:47
la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti

Devenit deja un eveniment de tradiţie, Concursul Naţional de Robotică şi Soluţii Inovatoare, FIRST LEGO League, parte dintr-un program educaţional dedicat copiilor şi tinerilor (9 - 16 ani) va deschide porţile celei de-a patra ediţii prin organizarea etapei regionale la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, mâine, 15 februarie, ora 10:00, clădirea rectoratului UPB.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 17:00

După Regatul Unit, Franţa intenţionează la rândul ei să ofere companiei chineze Huawei un acces limitat la construcţia reţelelor 5G, în pofida presiunilor americane de a exclude colaborarea cu acest producător de echipamente de telecomunicaţii, relatează joi agenţiile AFP şi EFE.

''Huawei nu va fi exclus din reţeaua 5G în Franţa'', a declarat ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, la patru zile după ce compania chineză avertizat cu privire la eventuale măsuri discriminatorii împotriva sa.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 14:18

Ministerul de interne al Bulgariei si Municipalitatea Sofiei in parteneriat cu Milestone Systems au creat un sistem integrat de securitate automatizat pentru imbunatatirea sigurantei publice in timpul presedintiei bulgare din 2018 a Consiliului Uniunii Europene. Succesul proiectului denumit Sofia Safe City a dus la implementarea sa la nivel national si a fost prezentat spre a fi luat in considerare de catre alte viitoare orase gazda ale Consiliului Presedintiei UE.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 12:35

Kaspersky, una dintre companiile globale de top în domeniul securității cibernetice, a obținut certificarea ISO/IEC 27001:2013 - standardul internațional care include cele mai bune practici pentru sistemele de gestionare a securității informațiilor. Emisă de TÜV AUSTRIA, certificarea confirmă faptul că sistemele de securitate a datelor din cadrul companiei, inclusiv Kaspersky Security Network, îndeplinesc cele mai bune practici din industrie. 

Joi, 13 Februarie, 2020 - 12:03

UTI Facility Management va asigura servicii de mentenanță preventivă și corectivă pentru sisteme și instalații termice, electrice, sanitare, curenți slabi, stații de pompare anti-incendiu, ventilație, climatizare și automatizare în 26 de magazine Penny Market, deschise de retailerul Rewe România. Echipele noastre de specialiști vor interveni 24/24, 7/7 în aceste locații, aflate în diferite regiuni din țară: Moldova, Muntenia și Dobrogea.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 10:38
o aplicație care ajută companiile să identifice riscurile și oportunitățile la export

Euler Hermes, liderul global în asigurarea de credit comercial şi recunoscut specialist în domeniul garanţiilor şi al colectării creanţelor, lansează TradeMatch - https://tradematch.eulerhermes.com/trade-match. Această aplicație web nouă, gratis și ușor de accesat identifică oportunitățile de export în 70 de țări, în peste 17 domenii de activitate.

Subscribe to Tehnologie (IT)