Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 11:21

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) va continua, anul viitor, acţiunile de populare a complexului Razim-Sinoe cu icre embrionate de şalău, chiar dacă populaţia piscicolă din zonă este afectată de un parazit, cunoscut sub numele de "viermele sârmă".

Acţiunea de populare începe, în general, în această perioadă cu selectarea reproducătorilor, iar guvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac, a declarat că urmează licitaţia pentru continuarea singurului program de populare din Deltă.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 16:00

Incendiu de proporţii la o hală industrială din Câmpia Turzii, județul Cluj. Au fost trimise mai multe echipaje de pompieri pentru că suprafaţa care arde este destul de mare.

Fumul poate fi văzut de la câţiva kilometri distanţă, iar oamenii au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT.

Totodată, poliţiştii rutieri au închis un fir de circulaţie pe Drumul Naţional 15 pentru a putea dirija autospecialele pompierilor.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 17:00

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de modificare a Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic care prevede, între altele, acordarea de despăgubiri victimelor atacurilor urşilor şi mistreţilor.

Proiectul prevede modificarea noţiunii de "vânătoare" şi "vânător", instituirea în sarcina administratorului faunei cinegetice a obligaţiei de a stabili modelul-cadru al acordului de colaborare între gestionarul fondului cinegetic şi unităţile administrativ-teritoriale.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 15:34

Cercetătorii de la Măgurele încep mai multe experimente revoluționare, inclusiv în domeniul medical, pentru diagnosticarea cancerului. Tot la Institutul de la Măgurele vor fi testate și echipamente NASA, înainte de a fi trimise în spațiu. Cea mai mare problemă rămâne însă lipsa personalului calificat.

Cancerul, cea mai de temut boală, ar urma să fie diagnosticat la Măgurele printr-o metodă revoluționară, cu ajutorul fizicii nucleare.

Laserul de la Măgurele, o investiție de peste 300 de milioane de euro, din bani europeni și de la buget, devine operațional din ianuarie.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 14:50

Meteorologii anunță ninsori importante și strat consistent de zăpadă în zona montană, de joi până sâmbătă. Zăpada va fi însoțită de viscol.

Începând de joi de la ora 2.00 până sâmbătă la ora 10.00, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...80 km/h.

Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 11:54

Un incendiu s-a produs, marți dimineața, la Mall Afi Cotroceni din București, acesta manifestându-se la tubulatura exterioară a clădirii, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) al Capitalei.

„Incendiul s-a produs în exteriorul clădirii, la tubulatura care se află în exteriorul mall-ului. Puțin fum a pătruns și în centrul comercial”, a spus sursa citată.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 15:46

O explozie puternică ce a avariat patru mașini a avut loc, luni, la o fostă stație de carburanți din Galați, trei persoane suferind atacuri de panică după incident, potrivit Monitorului de Galați.

Explozia ce a avut loc în incinta unui hotel din cartierul Micro 17 a fost urmată de un incendiu.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 13:26

Aproximativ 100 de turişti se aflau luni ''pe sau în jurul'' vulcanului din Insula Albă din Noua Zeelandă în momentul erupţiei şi unii dintre aceştia sunt daţi dispăruţi, a anunţat premierul Jacinda Ardern, relatează AFP.

Cel puțin cinci persoane au murit după ce vulcanul de pe Insula Albă din Noua Zeelandă a erupt luni, au informat autoritățile, avertizând că numărul victimelor ar putea crește, relatează site-ul postului CNN.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 12:43

Nu mai puțin de cinci grame de plastic ajung săptămânal în organismul fiecărui locuitor al planetei prin aer, apă sau hrană. Acesta este principalul motiv pentru care Consiliul Uniunii Europene a decis să interzică o parte din produsele de plastic utilizate zilnic, începând din iulie 2021. Actorii economici precum restaurantele, lanțurile de magazine, cafenelele, barurile sunt forțați să identifice alternative biodegradabile pentru produsele care vor fi restricționate.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 12:00

Vremea se încălzește începând de luni, 9 decembrie, fiind anunțate temperaturi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade. Meteorologii spun că sunt șanse mici să ningă de Crăciun dacă tendința de încălzire se menține în următoarele săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo valabilă în intervalul 9 decembrie – 6 ianuarie 2020.

Sâmbătă, 7 Decembrie, 2019 - 08:00

Weekend-ul  aduce soare cu dinti in cele mai multe zone. 

Sambata se vor semnala averse in majoritatea regiunilor. Maximele termice ating 10 grade in Moldova, 5 in Maramures, 9 in Crisana, 7 in Transilvania, 10 in Banat, 9 in Oltenia, 10 in Muntenia si 10 grade in Dobrogea.

In Capitala, temperatura maxima va ajunge la 6 grade, in timp ce noaptea va cobori la -2 grade.

Maximele de sambata in tara:

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 17:00

Sub coordonarea directă a Primarului Toader Mugur Mihai în calitatea sa de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sector 2, s-a desfășurat, miercuri 4 decembrie, un exercițiu de simulare a producerii unei inundații cu avertizarea-alarmarea populației, acțiune care face parte din Planul anual de pregătire în domeniul situațiilor de urgență al Sectorului 2.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 13:33

ANM a emis prognoza meteo pentru patru săptămâni, pentru intervalul 2-30 decembrie. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 02.12.2019 – 09.12.2019

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 16:00

Producerea unei inundații pe teritoriul sectorului 2, avertizarea și alarmarea populației reprezintă scenariul noului exercițiu organizat de Primăria Sectorului 2, miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 10.00 la sediul său din str. Chiristigiilor nr. 11 – 13.

Duminică, 1 Decembrie, 2019 - 14:36

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ninsori la munte, precipitații predominant sub formă de ninsoare în nord și în centru, depuneri de polei, intensificări ale vântului și vreme rece, valabilă de luni, ora 07.00, până marți, ora 10.00.
În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul și centrul țării.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 18:44

Instalaţiile de producere a zăpezii artificiale vor fi pornite în acest weekend la Poiana Braşov, în partea superioară a Masivului Postăvarul fiind anunţate temperaturi de minus 7 grade Celsius, a informat biroul de presă al Primăriei Braşov.

Conform sursei citate, în cazul în care vremea va permite, la începutul săptămânii viitoare se vor face depozite de zăpadă astfel încât să se poată începe amenajarea pârtiilor din staţiune.

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 19:22

Asociaţia de Vânătoare "Hubertus" din Cristuru Secuiesc va solicita Ministerului Mediului aprobare pentru împuşcarea ursului care a atacat un om la Vidacut şi i-a provocat răni foarte grave.

Directorul Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AVPS) "Hubertus", Fazakas Attila, a declarat că se va solicita Ministerului Mediului derogare pentru recoltarea ursului, dar există posibilitatea ca animalul să intre la iernat şi problema să nu fie rezolvată.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 20:00

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marți dimineață în apropierea capitalei Tirana, a dus la moartea a cel puțin 14 persoane și rănirea a 600, conform informațiilor transmise de autoritățile locale. Mai multe clădiri din regiunea afectată s-au prăbușit. Autoritățile de la Tirana fac apel la evacuarea locuințelor supuse riscului prăbușirii de către populația aflată în pericol.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 16:00

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

 

Miercuri 27.11.2019

 

 

 

 

În București

 

Între orele 09:00 – 13:00 în următoarele zone:

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 07:59

După zonele montane din Neamț, Caraș- Severin și Hunedoara, iată că și Brașovul, Munții Făgărașului vor găzdui, (patru exemplare, deocamdată), din nou în sălbăticie, după două secole de la dispariție, faimosul și legendarul animal Bison Bonasus.Adică impresionantul zimbru, masivul bizon, interesantul bour, simbolul și fala Moldovei Medievale.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 19:19

O organizație internațională de salvare a animalelor susține, după ce nava cu 14.000 de oi s-a răsturnat în Portul Midia, că animalele moarte plutesc pe apă, iar luni a avut loc nicio operație de salvare. „Suspectăm o supraîncărcare a navei”, spun cei de la organizație.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 18:20

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

                                                                      

Marți 26.11.2019

 

 

 

 

În București

 

Între orele 00:00 – 06:00 în următoarele zone:

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 20:00

Vremea se va încălzi uşor, duminică, la nivelul întregii ţări, iar cerul va fi variabil în regiunile intra-carpatice şi mai mult noros în rest, a declarat, vineri Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 19:43

Directorul general al companiei Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a declarat, vineri, că se fac ultimele reglaje, astfel încât toţi bucureştenii să aibă căldură.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 19:00

Ploieşti este primul şi singurul oraş din România care s-a alăturat programului internaţional Climate Reality Project -24 Hours of Reality: Truth in Action, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploieşti, remis vineri.

Acţiunea face parte din iniţiativele de mediu ale grupului de lucru al Primăriei Municipiului Ploieşti, protocolul "Ploieşti Verde".

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 16:41

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe, a susținut vineri, 22 noiembrie, o conferință de presă având ca temă clarificarea rezultatelor Inventarului Forestier Național – Ciclul II – 2013-2018(IFN). La eveniment, alături de ministru, a participat și Gheorghe Marin, șeful departamentului IFN din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”- ICAS, care a prezentat și a explicat rezultatele IFN II.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 15:42

Drumarii din județul Gorj intervin, vineri dimineața, cu patru utilaje și împrăștie material antiderapant pentru a îndepărta zăpada depusă pe Drumul Naţional 67 C, spre Rânca. Stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri.

Potrivit reprezentanților Secţiei Drumurilor Naţionale Gorj, circulaţia rutieră spre staţiunea Rânca se desfăşoară în condiții de iarnă.

În zonă se intervine cu patru utilaje.

Joi, 21 Noiembrie, 2019 - 20:00

Toate firmele care oferă servicii de deratizare, dezinfecție și dezinsecție, dar și distribuitorii de produse utilizate pentru astfel de acțiuni vor fi controlați de autorități în cadrul unei acțiuni de control care începe mâine și se va încheia pe 31 decembrie. Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne și Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară au semnat astăzi un protocol de colaborare în acest sens.

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 19:42

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii, valabilă pentru 6 județe. Până vineri, sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinele hidrografice Timiş, Cerna, Jiu și Olt.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râuri din bazinele hidrografice Timiş, Cerna, Jiu și Olt.

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 18:42

Vremea începe să se răcească treptat încă de miercuri seară. Până sâmbătă dimineață, temperaturile vor ajunge sub cele specifice perioadei în jumătatea estică, avertizează meteorologii.

În intervalul 20 noiembrie, ora 18.00 – 23 noiembrie, ora 10.00, va ploua temporar mai ales în jumătatea de sud a țării. Local, se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20-25 l/mp, iar în zona de munte a Olteniei, izolat, 40-60 l/mp.

Subscribe to Habitat (mediu)