Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 18:41

România a cerut aprobarea Comisiei Europene pentru două scheme temporare de ajutor de stat: garanții de stat pentru credite acordate în vederea realizării de investiții / linii de credit pentru capital de lucru, respectiv granturi directe pentru acoperirea dobânzilor și comisioanelor generate de aceste credite.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 19:26

Familiile sau persoanele singure cu domiciliul pe raza Sectorului 6 rămase fără venituri din cauza epidemiei COVID-19 pot primi ajutoare de urgenţă.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 6 transmis luni, în şedinţa de săptămâna trecută, Consiliul local a adoptat un proiect de hotărâre care prevede acordarea unor astfel de ajutoare.

Pe întreaga perioadă a stării de urgenţă vor beneficia de ajutor doar persoanele care au rămas fără un loc de muncă şi, implicit, fără venituri, în urma epidemiei cu noul coronavirus.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 19:06

Tot mai multe județe își obligă cetățenii să folosească măști de protecție atunci când ies din case. Galațiul a dat tonul încă de sâmbătă, iar ieri s-au alăturat Iași, Vaslui și Maramureș. Locuitorii din aceste zone sunt obligați să-și acopere nasul și gura cu măști medicinale ori cu fulare sau eşarfe.

Măștile sau eșarfele trebuie purtate în toate spatiile publice, în instituții, farmacii, pe șantiere, în gări sau magazine. Și de clienți, dar și de angajați deopotrivă. Până acum, în județul Vaslui sunt confirmate mai puțin de 20 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 11:22
Bogdan Neacșu: Un număr de 250 unități din mediul urban mic și rural care vor fi operaționale în perioada 8-14 aprilie

Bucuresti, 06.04.2020 - CEC Bank, instituția financiară cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea din România, ia măsuri speciale în această perioadă pentru a facilita plata pensiilor.  

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 19:00

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunţat, vineri, că intenţionează să lanseze o aplicaţie informatică pentru turism, care să permită tuturor agenţiilor, dar şi turiştilor, să transmită avansurile care au fost plătite pentru vacanţele din acest an, în vederea recuperării acestor sume.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 13:24

Pilonul II este o soluție de economisire pe termen lung, prin care oamenii beneficiază de o sursă suplimentară de venit la pensie, în completarea pensiei publice. Banii sunt investiți timp de zeci de ani, pe durata de viaţă activă a participanților. Deşi în acest interval pot apărea fluctuații de valoare cauzate de ciclurile economice, este indicat ca performanța fondurilor să fie privită pe perioade lungi, dincolo de situații atipice cum este, în prezent, pandemia de Covid-19.

 

Pilonul II asigură o strategie prudentă de investiții

 

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 13:18

București, 02 aprilie 2020 - Guvernul României a accesat linia de asistență financiară preaprobată în valoare de 400 milioane de euro acordată de Banca Mondială pentru a contribui la prevenirea răspândirii pandemiei de COVID – 19 (Coronavirus) și la punerea în aplicare a unor măsuri în acest scop. Această finanțare sprijină o serie de intervenții menite să ducă la consolidarea serviciilor de intervenție și a celor medicale, la minimizarea pierderilor pentru sectoarele public și privat, precum și la protejarea vieții cetățenilor și a calității traiului în general.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 18:55

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a solicitat Executivului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi infectaţi cu COVID-19.

În acest sens, şeful statului a menţionat "un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună".

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 12:31
Bogdan Neacșu: Numărul de utilizatori ai CEC Mobile Banking a crescut cu 95%

Bucuresti, 02.04.2020 - CEC Bank, instituția financiară cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea din România, oferă din aplicația Mobile Banking, acces direct la situația taxelor, impozitelor și a amenzilor datorate către autorități, prin interogarea și integrarea cu Ghișeul.ro și permite achitarea imediată a acestora, fără comisioane.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 10:25

Reprezentanţii Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor, şi sunt optimist că acest lucru se va întâmpla poate în a doua parte a lunii aprilie, a declarat, joi, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 18:18

Românii vor plăti de joi amenzi de până la 20.000 de lei, iar firmele de până la 70.000 dacă nu vor respecta regimul stării de urgență, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit comunicatului GCS, transmis miercuri, a fost publicată în Monitorul Oficial al României Ordonanța de urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării stării de urgență.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 18:00

Grupul de Comunicare Strategică anunță că în ultimele 24 de ore polițiștii au dat amenzi în valoare de 16.048.902 lei persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. Începând de luni, amenzile pentru nerespectarea măsurilor impus prin ordonanțe militare cresc considerabil și pot ajunge până la 20.000 de lei.

Luni, 30 Martie, 2020 - 22:05

Guvernul a adoptat o serie de hotărâri privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru câteva companii cu rol strategic în economia României - Metrorex, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR) şi Poşta Română - a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Luni, 30 Martie, 2020 - 11:33
Pachetul „Bun Venit!”, lansat de curând de CEC Bank, poate fi accesat 100% online

Pachetul „Bun Venit!”, lansat de curând de CEC Bank, poate fi accesat 100% online cu ajutorul unei soluții dezvoltate în cadrul unui parteneriat strategic Deloitte-FintechOS

Vineri, 27 Martie, 2020 - 19:00

Activele nete ale celor 219 fonduri deschise și închise, locale și străine, au scăzut în luna februarie cu 2,3%, până la nivelul de 48,7 mld RON (10,1 mld €), și cu 1,5% de la începutul anului; intrările nete ale lunii au totalizat 249 mil RON (52 mil EUR). 

Dinamică pe categorii:

Fonduri deschise locale

Vineri, 27 Martie, 2020 - 17:26

În cadrul şedinţei de Guvern de joi, 26 martie 2020, a fost aprobată ordonanţa de urgenţă care cuprinde o prevedere specială pentru persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe, conform reglementărilor în vigoare.

Aceste persoane vor primi o indemnizație egală cu 75% din salariul mediu brut pe țară garantat din bugetul general consolidat prin Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială sau Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București.

Joi, 26 Martie, 2020 - 21:00
Cererea trebuie depusă până la sfârșitul stării de urgență

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat la finalul ședinței de guvern cine sunt beneficiarii OUG-ului prin care se amână ratele românilor.

"Toate persoanele fizice şi juridice beneficiază de această ordonanţă. Toţi cei care sunt persoane fizice, juridice, care au calitate de împrumutat în contractele de credit. Ratele se suspendă la cererea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020", a anunţat Florin Cîţu.

Joi, 26 Martie, 2020 - 20:45

Managementul Hidroelectrica a luat decizia de a plăti la termen sarcinile fiscale ce revin companiei și de nu a face uz de posibilitatea de amânare a achitării acestora în contextul problemelor generate de COVID19.

Astfel, la data de 25 martie compania a achitat către bugetul de stat suma de 189 de milioane lei reprezentând impozit pe profit și TVA, urmând ca până la data de 31 martie să plătească taxe și impozite locale în valoare de 34 milioane de lei.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 20:00

GDPR aduce noi amenzi în România: zeci de mii de euro de la magazinul online eMag, operatorul de telecomunicații Vodafone și distribuitorul de energie Enel Muntenia, companii care au avut împreună venituri de circa 10,5 miliarde de lei (aproape 2,2 miliarde de euro). Sancțiunile în baza GDPR  au fost aplicate de Autoritatea Națională de  Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care le-a făcut publice miercuri.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 15:24

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, propune o amânare de până la 9 luni a plăţii ratelor la bănci, în funcţie de cum decide fiecare debitor.

Ministrul Florin Cîțu a declarat, meircuri, într-o postare pe Facebook că amânarea se aplică pentru toate tipurile de credite şi pentru întreg sistemul bancar. Clienţii trebuie să solicite băncilor amânarea prin telefon care trebuie să confirme ulterior cererea via e-mail.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 14:45

Cursul valutar din data de 25 martie 2020

Marţi, 24 Martie, 2020 - 19:39

Poliţiştii Capitalei au aplicat, în noaptea de duminică spre luni, 188 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 234.400 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor, în intervalul orar 22,00 - 6,00, în contextul epidemiei de coronavirus.

Luni, 23 Martie, 2020 - 19:04

PFA-urile și Întreprinderile individuale care și-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizație fixă la nivelul unui salariu minim brut pe perioada stării de urgență, a scris pe pagina sa de Facebook, şeful cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Luni, 23 Martie, 2020 - 15:55

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri lucrează la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind prelungirea valabilității voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut, a anunțat ministrul Virgil Popescu.

"Le prelungim până la sfârşitul anului acesta, ori pe 12 luni, în aşa fel încât cei care au beneficiat de aceste vouchere de vacanţă să le poată folosi în continuare pentru că este normal ca după trecerea acestei crize să repornim economia, iar turismul trebuie să funcţioneze", a spus Virgil Popescu.

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 16:38

Cluj-Napoca, 21 martie 2020: Potrivit unui comunicat al Ministrului de Finanțe Florin Cîțu, la acest moment se poartă discuții cu mediul bancar „pentru ca cetățenii care au rate la bănci să le poată plăti cu întârziere, având în vedere dificultățile generate de pandemia de COVID-19.” 

“În prezent, această măsură poate fi implementată prin mai multe mijloace, efectele acesteia fiind diferite pe termen scurt, mediu sau lung.” afirmă Lucian Pop, Avocat Iordăchescu & Asociații

Luarea acestor măsuri de către instituțiile bancare, din proprie inițiativă. 

Joi, 19 Martie, 2020 - 18:39

FNGCIMM incurajeaza finantatorii parteneri sa acorde facilitati de amanare la plata a ratelor pe o perioada de 1-3 luni, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor vulnerabili in aceasta perioada. Masura este menita sa preîntâmpine inregistrarea de restante la plata ratelor scadente din creditele garantate in cadrul Programului Prima casa si sa conduca la evitarea executarii garanțiilor.

Joi, 19 Martie, 2020 - 17:41

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat miercuri un moratoriu general privind rambursarea creditelor pentru toate companiile şi debitorii privaţi până la finele anului, în ideea de a limita consecinţele economice ale răspândirii coronavirusului, transmite Reuters.

"Persoanele fizice şi companiile vor fi scutite de la plata principalului şi a dobânzilor până la finele anului pentru creditele pe care le-au luat până astăzi", a anunţat Viktor Orban într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.

Joi, 19 Martie, 2020 - 16:05

Ca parte a efortului comun împotriva efectelor negative generate de pandemia COVID-19, BRD – Groupe Société Générale continuă acțiunile de sprijin, prin donarea sumei de 1,7 milioane lei pentru sectorul medical și a sumei de 300.000 de lei pentru sectorul cultural independent.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 18:00

Compania elvețiană anunță o cifră de afaceri de peste 21.7 milioane de lei în 2019 pentru Connect44 România, o creștere de 83% comparativ cu anul precedent. România este unul dintre cele mai importante hub-uri ale companiei, cu aproape 200 de angajați și cu deschiderea, la începutul acestui an, a unui nou centru în țară.

Subscribe to Finante