Joi, 12 Decembrie, 2019 - 09:50

La ministerul Agriculturii a continuat seria întâlnirilor de lucru cu membrii celor mai reprezentative asociații și federații. Miercuri, 11 decembrie 2019, s-au desfășurat reuniuni cu reprezentanți din sectorul apicol, avicol, de creștere a suinelor și ovinelor pentru discuții asupra principalelor probleme cu care se confruntă fermierii.Au participat directorii direcțiilor tehnice de specialitate, alături de experți din cadrul MADR și ai instituțiilor din subordine.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 14:52

În data de 10 decembrie 2019, a avut loc Conferinţa Naţională cu tema “Ferma de familie în centrul viziunii agricole post 2020”. Evenimentul, desfăşurat la Sinaia, face parte dintr-o serie de trei conferințe naționale organizate de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR) din cadrul Autorității de Management pentru PNDR.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 13:45

Platforma online de food delivery EuCeMananc se lansează luni, 9 decembrie 2019, în Cluj-Napoca, cu o ofertă specială pentru clienți în luna decembrie. De acum înainte, clujenii vor putea comanda mâncarea preferată din aplicația EuCeMananc sau de pe www.EuCeMananc.ro, de unde pot alege dintre cele peste 50 de restaurante existente.

Vineri, 6 Decembrie, 2019 - 10:10

Joi, 5 decembrie 2019, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții sectorului apicol și cu cei ai producătorilor agricoli din România, la sediul MADR la care au participat directorul general al Autorității Naționale Fitosanitare (ANF), directorul direcției tehnice de specialitate, alături de experți din cadrul MADR.

Sâmbătă, 30 Noiembrie, 2019 - 09:52

S-a deschis oficial  târgul dedicat Zilei Naționale a României, „Mâncăm și trăim românește”. Cu această ocazie, a fost înmânat grupurilor aplicante dovada înregistrării în Registrul Denumirilor de Origine Protejate și al Indicațiilor Geografice Protejate pentru cele două produse recent recunoscute, ”Cârnați de Pleșcoi” și ”Telemea de Sibiu”.  

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 15:25

Bosch furnizează soluții și oferte noi, care permit fermierilor să ajungă la un echilibru corect între considerentele economice și cele ecologice. Printre acestea se numără senzori inteligenți, aplicații pentru fermieri, camere video cu tehnologie rafinată pentru utilaje agricole și sisteme de propulsie pentru conservarea resurselor. Vizitatorii târgului Agritechnica au aflat mai multe despre aceste idei la standul Bosch (G17, sala 15), standul Bosch Rexroth (A04, sala 16) și la standul NEVONEX (C10, pavilionul 11).

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 12:43
Nu e nici Aprozar, nici Gostat

Prof. Mircea Coșea, membru în Consiliul de Administrație al Casei de Comerț UNIREA dezvăluie istoricul acestui proiect controversat:

”S-a spus ca este o revenire la aprozarele comuniste sau la fostul Gostat, "a carei vreme a trecut", spunea chiar primul ministru.

Cred ca este nevoie de o clarificare, pentru ca Unirea nu este nici aprozar, nici Gostat, dar nu este nici ceea ce ar fi trebuit sa fie.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 18:45
Cică ar fi atras atenția încă de anul trecut

Referitor la accidentul din data de 24 noiembrie 2019, din Portul Midia, județul Constanța, în care a fost implicată nava care transporta ovine, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Nechita-Adrian Oros, face următoarele precizări:

 

Marţi, 19 Noiembrie, 2019 - 13:04
Culege roadele activității depuse de Petre Daea

Nechita-Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat în data de 18 noiembrie 2019 la reuniunea Consiliului de miniştri AGRIFISH, care a avut loc la Bruxelles. În cadrul Consiliului au avut loc deliberări legislative privind pachetul de reformă a PAC post-2020 şi regulamentele privind normele tranzitorii în domeniul PAC.

Sâmbătă, 16 Noiembrie, 2019 - 17:28

(Manifest pentru țărani și fermieri)

Am revenit la Casa de Comerț Unirea, una dintre cele mai frumoase inițiative în slujba fermierului și a țăranului român. Nu știu dacă toți cititorii sunt la curent cu această Casă de Comerț Unirea, inițiată de Ministerul Agriculturii și deschisă cu cîteva zile înainte de căderea guvernului Dăncilă. Ea era primul magazin dintr-o serie menită să acopere mai multe orașe mari din România și care unități ar fi urmat să găzduiască produsele bio sau de mare calitate ale țăranilor și fermierilor români.

Sâmbătă, 16 Noiembrie, 2019 - 14:14
Valoarea producţiei agricole totale a crescut, anul trecut, cu 8%

Cele mai recente date publicate de Eurostat arată că, anul trecut, producţia agricolă a Uniunii Europene a avut o valoare de 434,3 miliarde de euro, cu 0,6% mai mare decât în 2017.

Statele cu cele mai mari producţii agricole au fost Franţa (77,2 miliarde de euro; 18% din total), Italia (56,9 miliarde; 13%), Germania (52,7 miliarde; 12%), Spania (52,2 miliarde; 12%), Marea Britanie (29,8 miliarde; 7%), Olanda (28,2 miliarde; 6%), Polonia (25 miliarde; 6%) şi România (18,6 miliarde; 4%).

Sâmbătă, 16 Noiembrie, 2019 - 07:55
Încă de pe când era membru în Comisia de Agricultură actualul ministru s-a opus proiectului

Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, aflat la Izbiceni, la o întâlnire cu legumicultorii din Olt, a declarat că a trimis Corpul de control pentru verificări la Casa de Comerţ pentru produse agroalimentare „Unirea”, după ce persoane din Consiliul de Administraţie al Casei i-ar fi transmis că acolo sunt „probleme cu iz penal”, Întrebat ce se va întâmpla în continuare cu magazinele „Unirea”, Oros a răspuns că nu ştie exact, menţionând că aşteaptă un raport al Corpului de control trimis să verifice situaţia.„Nu ştiu exact cum rămâne cu magazinele Unirea, pentru că în prima mea zi de man

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 14:04
Dimulescu, la cea de a 43-a Sesiune Anuală a Comisiei Generale pentru Pescuit în Mediterană și Marea Neagră (GFCM)

 

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 10:46

În perioada 4-8 noiembrie 2019 s-a desfăşurat la Atena, Grecia, cea de a 43-a Sesiune Anuală a Comisiei Generale pentru Pescuit în Mediterană şi Marea Neagră (GFCM). Delegaţia României a fost condusă de Nicolae Dimulescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură. La aceasta Sesiune au participat 18 state membre GFCM, două state cooperante (Georgia şi Ucraina, care nu sunt membre GFCM) şi ca observatori - Arabia Saudită, Bosnia-Hertegovina, Federaţia Rusă şi Palestina.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 16:33

ROMEXPO împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României a organizat, între 30 octombrie și 3 noiembrie, cea mai importantă serie expozițională a toamnei: INDAGRA, INDAGRA FOOD & CARNEXPO, PACK SHOW și EXPO DRINK. Cele patru evenimente s-au bucurat de prezența a peste 60.000 de vizitatori.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 15:03
Deocamdată ar vrea doar să-l dea afară pe directorul Izvoranu, pe care îl consideră „omul lui Daea”

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a avut o întâlnire cu membrii Consiliului de Administrație al Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A., ca urmare a solicitării acestora, în data de 7 noiembrie 2019.

 

Sorin Minea, George Sava, Florentin Bercu, Mircea Coșea au semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A.

 

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 14:21
Sloganul campaniei: “O prietenie pe viață”

Începând din acest an, ROMSILVA vă propune o nouă provocare:

  1. campania «UN COPIL ~ UN „BRĂDUȚ”»

Noua campanie își propune responsabilizarea copiilor față de natură, crearea unei legături trainice cu pădurea, educația forestieră prin implicarea acestora în acțiunile de plantare, dar și socializare. În acest demers, părinții, rudele, prietenii sunt invitați să  dea o mână de ajutor tuturor copiilor care vor face parte din acțiunea de plantare.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 16:45

Preţul de achiziţie al cărnii de porc, materia primă de bază pentru fabricarea Salamului de Sibiu, a crescut faţă de anul trecut cu 15%, însă la raft preţul produsului a înregistrat un avans de sub 10%, a declarat, vineri, Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 09:50

Aflat în centrul tensiunilor comerciale, în special între SUA și China, sectorul agroalimentar global este afectat de scăderea prețurilor produselor agroalimentare de bază, cum ar fi boabele de soia. În acest context, Coface a realizat o analiză aprofundată a tendințelor viitoare de pe această piață.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 13:43

În fiecare an evenimentul principal al agricultorilor este INDAGRA, unde în fața miilor de participanți sunt prezentate cele mai inovative soluții din domeniul agriculturii. Iridex Group Plastic, compania românească va prezenta în cadrul standurilor sale soluții inteligente pentru întreținerea culturilor, cum sunt irigațiile, pentru depozitarea recoltelor, precum și managementul deșeurilor din agricultură.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 13:25

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban și E.S. Președintele României, Klaus Iohannis, au inaugurat, astăzi, 30 octombrie, la Centrul Expozițional Romexpo, ediția XXIV-a a Târgului Internațional INDAGRA, cel mai mare eveniment agricol din România dedicat produselor și echipamentelor în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 12:00

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 30 octombrie a.c., la Romexpo, o alocuţiune cu prilejul deschiderii Târgului Internaţional INDAGRA.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

Domnule Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României,
Onoraţi reprezentanţi ai corpului diplomatic,
Stimaţi fermieri şi agricultori, doamnelor şi domnilor,

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 09:10

În 24 - 25 octombrie 2019 a avut loc la Bruxelles reuniunea comitetului permanent pentru animale, alimente, plante si furaje (SCoPAFF), unde a fost luată în discuţie şi evoluţia pestei porcine africane (PPA) în ţara noastră.

Reprezentantul României a prezentat situaţia actualizată a pestei porcine africane, inclusiv informaţii privind focarele recent confirmate şi, în urma analizei, Comisia a propus modificarea regionalizării şi includerea judeţelor Sibiu, Neamţ, Caraş Severin şi Alba în partea III a anexei Deciziei 709/2014.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 08:53
Petre Daea e angrenat în campania electorală

A XXIV-a ediţie a târgului internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, viticulturii şi zootehniei înregistrează un grad de internaţionalizare de 31% şi ocupă o suprafaţă expoziţională de 33.700 mp. 
În perioada 30 octombrie - 3 noiembrie, Romexpo împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează cele mai importante manifestări din domeniile agricol, alimentaţie, ambalaje, băuturi alcoolice şi non-alcoolice. Este vorba despre Indagra, Indagra Food & Carnexpo, Pack Show şi Expo Drink. 

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 16:58
Unul dintre efecte în cazul plafonării va fi legat de divizarea fermelor

România nu poate să accepte plafonarea plăţilor directe în noua Politică Agricolă Comună (PAC), pentru că există câteva specificităţi în ceea ce priveşte agricultura românească, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, la un eveniment pe teme agricole.

El a precizat că unul din efecte în cazul plafonării va fi legat de divizarea fermelor.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 16:31
De la începutul anului, 161.400 lei sancțiuni contravenționale cu amendă și un număr de 286 avertismente cu planuri de remediere, conform Legii nr.270/2017

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că inspectorii din cadrul Direcțiilor pentru Agricultură Județene și a Municipiului București desfășoară verificări în toate piețele agroalimentare din București și din țară, în piețele și depozitele en-gros, precum și în hipermarket-uri. În acțiunile de verificare se pune accent pe indicarea corectă a localității de producție, a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, a prospețimii acestora și a țării de origine și categoriei de calitate pentru produsele provenite din import sau comerț intracomunitar.

 

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 19:00

ROMEXPO împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României organizează, între 30 octombrie și 3 noiembrie, cele mai importante manifestări din domeniile: agricol, alimentaţie, ambalaje, băuturi alcoolice și non-alcoolice: 
    INDAGRA;
    INDAGRA FOOD & CARNEXPO;
    PACK SHOW;
    EXPO DRINK.
Pe parcursul celor cinci zile de expoziții și activități conexe, peste 950 de companii, din 25 de țări, își expun cele mai noi produse şi prezintă soluții și servicii pe o suprafață de 54.500 mp.

Sâmbătă, 26 Octombrie, 2019 - 16:27

Petre Daea a negat, într-o intervenție telefonică la Digi 24, informațiile legate de presupusele interdicții din comerțul cu carne de porc discutate de Comisia Europeană, care ar fi urmat a fi comunicate la începutul săptămânii viitoare.

„Situația nu este așa. Este adevărat că prezența acestui virus creează foarte multe probleme, motiv pentru care am elaborat și am pus în discuție publică un ordin pentru a stabili dimensiunile exploatațiilor, în așa fel încât să intrăm într-o rânduială, pentru a putea fi în ordine. Dar nu s-a decis nici o interdicție”.

Joi, 24 Octombrie, 2019 - 19:45

Ministerul Agriculturii din Ungaria finanţează consilierea fermierilor din Harghita, Covasna şi Mureş, pentru ca aceştia să poată accesa fonduri europene, să îşi îmbunătăţească activitatea sau să fie ajutaţi în rezolvarea unor dificultăţi pe care le întâmpină în activitatea de zi cu zi.

Finanţarea se acordă prin intermediul unei organizaţii umbrelă, care reuneşte 160 de asociaţii ale fermierilor din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş şi care colaborează cu Ministerul Agriculturii din Ungaria, cu Camera Agricolă din Ungaria, dar şi cu o organizaţie similară din ţara vecină.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 18:41

Ca urmare a evenimentelor tragice care au afectat în ultima perioadă corpul silvic, la propunerea directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, alături de partenerul său, Societatea Progresul Silvic, vor pune bazele unui fond financiar de solidaritate destinat silvicultorilor. 

În acest scop, la Banca Transilvania se va deschide un cont în care se vor putea depune sume de bani cu titlul de “donație”.

Subscribe to Agricultura