Marţi, 25 Februarie, 2020 - 09:10

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Bulevardul Decebal segmentul cuprins între Piaţa Muncii şi Str. Dristorului se circulă pe două benzi pe fiecare sens (în regim de lucrări);

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii, bretea viraj dreapta;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

Luni, 24 Februarie, 2020 - 19:42

O a şaptea persoană a decedat în urma epidemiei de coronavirus din nordul Italiei, a relatat luni agenţia de presă ANSA citată de Reuters, în timp ce numărul cazurilor confirmate de contagiere a depăşit 220.

Potrivit ANSA, cel mai recent caz de deces este cel al unui bărbat în vârstă de 80 de ani care a fost transportat săptămâna trecută la un spital în Lodi în urma unui atac de cord. Medicii suspectează că bărbatul a contractat virusul de la un alt pacient.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 19:19

Pompierii intervin, luni, cu nouă autospeciale pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în Delta Văcăreşti, informează ISUBIF.

Potrivit sursei citate, sunt afectaţi 30.000 mp de teren.

Accesul autospecialelor se realizează prin străzile Săvineşti şi Ionescu Florea.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 18:43

Compania de transport internaţional de persoane cu sediul central la Sibiu, Atlassib, a anunţat luni că nu îşi suspendă nicio cursă pe ruta România - Italia, din cauza coronavirusului, în condiţiile în care traseele nu prevăd opriri în în localităţile aflate în carantină din Peninsulă, iar măsurile de prevenţie luate de operator prevăd dezinfectarea autocarelor şi ca şoferii să poarte măşti, pe care le vor schimba o dată la trei ore.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 18:02

Cel mai mare diamant, ce a ieșit vreodată la vânzare în România, este scos la licitație. Briliantul de circa 8,59 carate este estimat între 45.000 și 65.000 de euro și este expus la Palatul Cesianu-Racoviță.

Prețiosului diamant i se adaugă și alte aproximativ 200 de bijuterii de colecție care depășesc valoarea totală de 2 milioane de euro.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 17:22

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Marti, 25.02.2020

 

 

 

În București

 

Între orele 04:00 – 07:00 în următoarele zone( scurte intreruperi ):

Luni, 24 Februarie, 2020 - 17:00

Agitație mare, azi noapte, pe Aeroportul din Craiova. Un avion de pasageri care venea din Italia a alertat autoritățile doljene, care au trimis o echipa de medici pentru a-i examina pe pasageri.

Niciun pasager nu a prezentat simptome de îmbolnăvire, iar oamenii au fost lăsați să plece acasă, după ce au completat un formular.

Avionul care venea de la Bergamo a aterizat la Craiova putin dupa miezul noptii. În avion ar fi trebuit sa fie 179 de oameni, cu membrii echipajului, dar au fost doar 139.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 16:19
Produsele pot fi precomandate în intervalul 21 februarie – 4 martie, în magazinele HUAWEI, Media Galaxy și Altex cu o ofertă specială

Huawei Consumer Business Group (CBG) a anunțat campania de precomandă pentru noile HUAWEI MateBook D 14 și HUAWEI MateBook D 15, care are loc în intervalul 21 februarie - 4 martie, în magazinele HUAWEI din București - Huawei Experience Store Băneasa Shopping City și Huawei Experience Shop Afi Cotroceni Mall, cât și în magazinele Altex și Media Galaxy din țară.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 14:23

Pe măsură ce concurența se intensifică, Kaspersky rămâne în TOP3 în ceea ce privește securitatea cibernetică a consumatorilor și companiilor. În 2019, produsele Kaspersky au ajutat compania să obțină locuri pe podium (primul, al doilea sau al treilea) în 70 dintre cele 86 de teste diferite, independente, la care a luat parte.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 14:00

S-a semnat contractul pentru "Elaborarea Studiului de Fezabilitate Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru obiectivul Drum Expres Buzău-Brăila "

CNAIR S.A. a semnat contractul pentru "Elaborarea Studiului de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru obiectivul Drum Expres Buzău-Brăila " cu firma Ingineria Especializada Obra Civil E Industrial S.A.

Contractul are o durată de 24 de luni, iar valoarea este de 16.591.031,97 Lei, fără TVA.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:14

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:07

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti împreună cu alte 23 de universităţi europene şi instituţii de cercetare din 16 state UE propun o viziune ambiţioasă în cadrul Acordului European "Green Deal" - acord propus de Comisia Europeană în Decembrie 2019.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:05

Astra Film Festival organizează proiecții de film documentar în universitățile din București și Cluj Napoca începând de luni, 21 februarie. De câțiva ani, programul AFF on Tour călătorește prin toată țara, venind în întâmpinarea publicului larg cu filme documentare de impact, exprimând o inițiativă benefică de educație cinematografică. Acum, festivalul își concentrează atenția și asupra centrelor mari universitare, dezideratul său fiind acela de dezvoltare a suportului de film documentar pentru studenți și masteranzi, putând deveni o ocazie importantă în evoluția discuției academice.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 12:57
cu tranzacţii de peste 600 de milioane de euro

Anul 2020 se conturează a fi cel mai bun an pentru investițiile imobiliare din România din perioada post-criză, după un 2019 încheiat cu investiții totale de 644 de milioane de euro pe plan local. Tranzacții de peste 600 de milioane de euro ar putea să se finalizeze anul acesta numai în segmentul de birouri, care va fi vedeta pieţei de investiţii imobiliare, susținute de randamente mai atractive decât în alte țări din regiune și o performanță macroeconomică bună, arată raportul anual lansat de compania internațională de real estate Colliers. 

Luni, 24 Februarie, 2020 - 11:39

Cu o capacitate de uzinare mare, pe o suprafață de peste 2200 de metri pătrați, compania românească Iridex Group Plastic, furnizor de top în domeniul soluțiilor inteligente pentru domeniile de mediu, construcții, salubritate sau agricultură, anunță funcționarea la capacitate a secției de confecții metalice, cu dotări tehnice de ultimă oră. Dotările constau în utilaje clasice, dar și utilaje cu comandă numerică de tip CNC pentru debitat, îndoire, așchiere, mașini debitat profile sau aparate de sudură Mig Mag.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 10:39

CITR, parte a Impetum Group, împreună cu compania, a transmis vineri, 21 februarie 2020, la Tribunalul București, planul de concordat al CFR Marfă, organizație care urmează să fie restructurată prin procedura de concordat preventiv.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 09:05

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Bulevardul Decebal segmentul cuprins între Piaţa Muncii şi Str. Dristorului se circulă pe două benzi pe fiecare sens (în regim de lucrări);

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii, bretea viraj dreapta;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

Luni, 24 Februarie, 2020 - 08:28

Rugăm participanţii la trafic să circule cu atenţie şi să respecte restricţiile impuse pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi, acolo unde este cazul, având în vedere atenţionările de cod portocaliu şi roşu de vreme rea emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie. Codul portocaliu valabil pentru perioada 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00 vizează intensificări susţinute ale vântului, viscol şi vizibilitate redusă în zona înaltă de munte.

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 21:36

Lăudam, cu un an în urmă, în edițiile Amos News, acțiunea edililor brașoveni de a înființa o stație pilot. De mare eficiență și actualitate. Era și este vorba de selectarea și de colectarea, de la cetățeni, a deșeurilor menajere, ce pot fi reciclate - hârtie, plastice,
sticle etc.
Ziceam, atunci, că este o acțiune și nu o inițiativă. Foarte utilă. Ce bine ar fi fost să plece din Brașov, sau de oriunde din România. Oricum, bine că s-a cârmit. Pentru că această inițiativă-obligație a pornit și a fost impusă de mai marii gospodari ai Europei.

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 08:57

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben, valabilă duminică, între orele 6.00 şi 18.00, când în zona de munte vor fi intensificări ale vântului.

"În intervalul menţionat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1.500 m rafalele vor atinge 80...90 kilometri pe oră. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaţilor Orientali va ninge viscolit".

Totodată, intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-55 kilometri pe oră, vor fi şi în nord-vestul ţării.

Atenţionarea vizează 27 de judeţe.

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 08:51

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, sâmbătă  că începând din acest an românii vor putea să aplice pentru finanțarea unor garduri electrice care să le protejeze gospodăriile de urși.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 20:00

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Luni, 24.02.2020

 

 

În județul Ilfov

 

Între orele 10:00 – 18:00 în următoarele zone:

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 19:46

Un raport al Oxford Economics arată care au fost beneficiile aduse de Huawei în România în cei 17 ani de existenţă a companiei pe piaţa locală. Printre acestea, se remarcă o contribuţie la PiB-ul României de 219 milioane de euro numai în 2018. Oxford Economics a publicat ieri primul raport complet cu privire la impactul economic al Huawei în România. Această apariţie este una specială, având în vedere că România este a treia ţară care se bucură de un raport dedicat cu privire la investiţiile directe şi indirecte realizate de Huawei în plan local, după Marea Britanie şi Japonia.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 19:00

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori regionali de produse și soluții IT și electronice de consum, prezintă soluții și sisteme dedicate industriei hoteliere în cadrul expoziției internaționale de echipamente și dotări pentru HORECA, RomHotel, eveniment ce are loc în perioada 20-23 februarie, la Romexpo.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 18:51

Volvo Cars lansează astăzi versiuni noi pentru sedanul S90 și pentru versiunea estate V90 / V90 Cross Country, ce includ un design exterior rafinat și un sistem de sunet de ultimă generație de la Bowers and Wilkins.

Într-o actualizare mai amplă a gamei, opțiunile de propulsie mild hybrid de 48 de volți sunt acum disponibile pentru fiecare model Volvo, dezvoltând astfel oferta companiei pe electrificare.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 18:22

Ministerul Sănătății recomandă Parlamentului să nu interzică expunerea țigărilor în magazine, reclamele la țigări, acțiunile de promovare și distribuirea gratuită de mostre de produse din tutun, precum și sponsorizarea de evenimente de către companiile producătoare de tutun, așa cum prevede un proiect de lege inițiat anul trecut și aflat în procedură parlamentară, se arată într-un document obținut de HotNews.ro.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 17:00

Şase cetăţeni români de pe vasul "Diamond Princess" vor fi repatriaţi sâmbătă cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 15:05

Cursul de schimb al monedei naţionale a atins, vineri, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,8026 lei/euro. Joi, euro a atins un alt maxim istoric, de 4,7834 lei.

Tendinţa de depreciere a monedei naţionale s-a accentuat în ultimele zile pe fondul instabilităţii politice şi a temerilor din pieţele financiare globale cauzate de coronavirus, asta după ce Banca Naţională a întors tendința prin intervențiile sale din finalul anului 2019.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 14:23

Un incendiu a izbucnit, vineri, la un autobuz aflat în mers între localităţile Racu şi Mădăraş, dar pasagerii s-au autoevacuat şi nu au fost înregistrate victime.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Cobotariu, a precizat că că în autobuz se aflau 25 de pasageri, care au coborât singuri din vehicul şi nimeni nu a fost rănit.

Pasagerii vor fi preluaţi de un alt autobuz al firmei de transport, pentru a-şi continua drumul către destinaţie.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 12:23

QNAP a fost listat în Adobe Video & Audio Partner Finder ca furnizor de stocare de înaltă performanță pentru profesioniștii din domeniul creației

QNAP Systems, un lider inovator în domeniul soluțiilor de calcul, rețea și stocare, a anunțat că marca a fost listată în Adobe Video & Audio Partner Finder pentru furnizarea de soluții de stocare performante, incluzând NAS, IP-SAN, FC-SAN și multe altele. 

Subscribe to Economie