Joi, 5 Decembrie, 2019 - 16:17

Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Căderea Zidului Berlinului, Ambasada Germaniei invită toţi elevii şi studenţii cu simţ şi talent artistic din ţară la un concURS pentru conceperea si pictarea de straie noi pentru ursul acrobat „Marele Nolle”. Premiul este în valoare de 500 euro.

Tema concURSului este „Euforia regăsirii”, euforia regăsirii dintre est- şi vest-germani şi dintre Estul şi Vestul Europei în 1989, odată cu căderea Cortinei de Fier.

Apoi ursul în straie noi – acrobatul Marele Nolle –  își va găsi locul la intrarea în Ambasada Germaniei.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 17:43

La doar câteva zile de la prezentarea scrisorilor de acreditare către președintele Iohannis, noul ambasador al Republicii Kazahstan la București a organizat o întâlnire cu colegi din corpul diplomatic și reprezentanți ai mass media. Întâlnirea a avut loc la sediul companiei ROMPETROL - brand al KazMunaiGAS, cea mai importantă afacere derulată în România de Republica Kazahstan. La prezentare, ambasadorul a fost însoțit de Alexei Golovin, reprezentant al Rompetrol și de Petru Lificiu, președintele Camerei bilaterale de comerț România - Kazahstan. 

Duminică, 17 Noiembrie, 2019 - 11:25
Lunga așteptare a lui Klemm ia sfârșit

Senatul american urmează să voteze luni, 18 noiembrie, pentru numirea lui Adrian Zuckerman în funcția de ambasador al Statelor Unite la București, informează site-ul oficial al instituției.

Adrian Zuckerman a primit avizul Comisiei de specialitate a Senatului american pentru a deveni noul ambasador al SUA la București.

Acesta a fost propus pentru funcția de ambasador SUA la București de către președintele american Donald Trump.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 10:47

În calitate de viitor Consul Onorific al Federației Ruse în România, (cu sediul în „capitala mobilei românești” – Șimleu Silvaniei, jud. Sălaj), am reprezentat Ambasada Rusiei împreună cu o delegație externă în municipiul Dej, respectiv comuna Vad jud. Cluj, cu scopul de a crea relații comerciale și oportunități pentru mediul economic zonal, în domeniul producției, cât și al serviciilor.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 09:34
Noul ambasador american e născut în România

Adrian Zuckerman a primit avizul Comisiei de specialitate a Senatului american pentru a deveni noul ambasador al SUA la Bucureşti, potrivit site-ului instituţiei.

Preşedintele american Donald Trump l-a propus pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, potrivit unui comunicat publicat de Casa Albă în luna iulie.

Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Anterior, acesta a deţinut funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 20:00

Ambasada Rusiei anunță amânarea celor două concerte ale Corului Armatei Roșii prevăzute în 13 octombrie la Constanța și în 14 octombrie la București, „din motive independente” de organizatori.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 17:38

Prima ediţie a "Zilelor Culturii Palestiniene” se va desfăşura în incinta şi în curtea Muzeului Național al Țăranului Român din Bucureşti, între 27 şi 29 septembrie 2019.

"Zilele Culturii Palestiniene" vor aduce muzică, expoziţii de fotografie, dansuri tradiţionale, prezentare a costumelor tradiţionale palestiniene, prezentarea turismului, literatura palestiniană şi gastronomie autentică.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 17:07

Ambasada Olandei are o primă reacție legată de uciderea fetiței de 11 ani din Dâmbovița, caz în care principalul suspect este un cetățean olandez. Reprezentanța diplomatică la București spune că Poliția și autoritățile judiciare din ambele țări sunt în contact direct.

"Cu mare regret, Ambasada Olandei a aflat despre moartea tragică a unei fetițe din Gura Șuții. Autoritățile olandeze sunt pregătite să le acorde sprijin partenerilor români. Poliția și autoritățile judiciare din ambele țări sunt în contact direct", a transmis, pe Facebook, Ambasada Olandei la București.

Duminică, 22 Septembrie, 2019 - 11:37
Aceasta pretinde că nu a primit mandat scris de la MAE ca să voteze împotrivă

22 de state UE, din 27, au fost de acord cu instituţia Parchetului European, care va investiga mari cazuri de coruţie. Din cele 22 de state, 17 au votat pentru Laura Codruţa Kovesi, în timp ce cinci s-au opus. Surse de la Bruxelles au relatat că Guvernele care au votat împotriva Codruţei Kovesi au relaţii bune cu PSD şi, prin ambasadori, s-au împotrivit constant ca fosta şefă DNA să ajungă în fruntea Parchetului European Ar fi votat împotrivă: Spania, Portugalia şi Slovacia, toate trei conduse de guverne socialiste, aflate în relaţii strânse cu premierul Viorica Dăncilă.

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 18:41

Luni noaptea, cartierul din Kabul cu locuințe și sedii ale oficialităților străine venite cu diverse treburi în Afganistan a fost luat cu asalt de un grup de 5 talibani înarmați. Câteva ore, s-au dus lupte în toată regula, un fel de guerilă urbană, nefiind vorba despre un atac terorist, ci de un asalt militar asupra rezidențelor respective.

Sâmbătă, 24 August, 2019 - 18:14

Actualul ambasador al Israelului în SUA, dar și șeful Mossad sunt posibili succesori ai lui Netanyahu un funcția de premier al Israelului

Într-un rar inentariu cu privire la viitoarea conducere a țării, premierul israelian, Netanyahu, cu cea mai lungă ședere în acest post, a spus că enumeră doar doi candidați, Ron Dermer, actualul ambasador al Israelului la Washington și Yossi Cohen, șeful Mossad-ului, nici unul nefiind membru al istoricului partid, Likud, ca posibili succesori în funcția de premier.

Sâmbătă, 24 August, 2019 - 10:19

Ministrul de externe al Coreei de Nord a declarat vineri că țara sa va încerca să rămână „cea mai mare amenințare a Americii” dacă SUA continuă să o confrunte cu sancțiuni. Ministrul de externe de la Phenian, Ri Yong Ho, l-a numit, de asemenea, pe secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, o „plantă otrăvitoare a diplomației americane” și a promis că va „închide visul absurd” cum că sancțiunile vor forța o schimbare la Phenian.

Joi, 22 August, 2019 - 03:01
Trump și Iohannis s-au completat în nesinceritate

Unii observatori ai întâlnirii dintre președinții Trump și Iohannis au sesizat un gest  care se repeta în cursul discuțiilor: cei doi interlocutori își împreunau degetele mâinilor într-un mod specific, pe rând sau în același timp. Specialiști britanici în limbajul gesturilor sunt de părere că acest mod de a-și folosi mâinile are o semnificație specială și indică nesinceritate. Practic, când îșî împreunau în acest fel degetele ei transmiteau un semnal.

Joi, 22 August, 2019 - 02:38
Trump a vorbit și Iohannis l-a aprobat

Declarațiile președinților Klaus Iohannis și Donald Trump, de la începutul întâlnirii de la Casa Albă, au durat peste 30 de minute, timp în care liderul american a vorbit despre relația cu Rusia, China și UE, dar a făcut referire și la corupția din România.

Duminică, 18 August, 2019 - 20:45
Răspunde unei invitații aproape personale a lui Trump

Președintele Klaus Iohannis va face, în perioada 19-20 august, o vizită la Washington, la invitația omologului american, Donald Trump. Premierul Dăncilă a menționat faptul că președintele nu a solicitat mandatul necesar din partea Parlamentului. Dealtfel, președintele nu a făcut niciodată uz de acest instrument constituțional.

Marți, 20 august, va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a preşedintelui României cu reședintele Statelor Unite ale Americii, anunță Administrația Prezidențială.

Vineri, 16 August, 2019 - 10:16
În dosarul său figurează acuzații de hărțuire sexuală

Adrian Zuckerman a fost respins, pentru moment, de Senatul SUA, după ce Donald Trump l-a propus pentru funcția de Ambasador al României în SUA. Senatorul Bob Mendez, democrat de New Nersey, a cerut explicații privind acuzații de hărțuire și mediu de lucru ostil, care îl vizează pe Zuckerman, anunță Newsbeezer.com.

Discuțiile privind postul de Ambasador vor fi reluate în luna septembrie, după ce Senatul va primi explicații de la Casa Albă.

Sâmbătă, 10 August, 2019 - 13:39

Potrivit unui document oficial făcut public vineri de către Ministerul Afacerilor Externe de la Phenian, ambasadorii acreditați în această țară, vor trebui ca, de acum încolo, să își prezinte scrisorile de acreditare direct liderului suprem coreean, Kim Jong Un.

 

Luni, 5 August, 2019 - 19:21

În prima săptămână de înscrieri, 7.253 de alegători români s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro, potrivit unui comunicat al Autorității Electorale Permanente.

Numărul celor care optează pentru votul prin corespondență este tot mai mare, spune AEP; care subliniază că această variantă are și cele mai multe avantaje, respectiv posibilitatea de a vota de acasă printr-o procedură simplă şi sigură și evitarea aglomerației din secții și costul deplasării până acolo.

Vineri, 2 August, 2019 - 17:08

Alegătorii români din străinătate au la dispoziție o rubrică specială pe pagina de internet a Ministerului de Externe.

Aceasta poate fi accesata la adresa www.mae.ro/node/49479.

Românii din Diaspora pot să afle informații despre procesul de votare la alegerile pentru președintele României din 10 noiembrie și pot solicita înființarea de secții de votare în străinătate.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 11:18

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că Institutul pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a instituit, de duminică, ora 10,00 - până marţi, ora 21,00, cod galben de temperaturi ridicate pentru districtele Braganca, Evora, Vila Real, Beja, Castelo Branco şi Portalegre, cu maxime care pot ajunge la 40 grade Celsius, existând posibilitatea de propagare a incendiilor de vegetaţie.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 17:22

Teodor Meleşcanu a transmis luni că va respecta decizia ALDE de a-i retrage sprijinul pentru mandatul de ministru de Externe, precizând că aşteaptă decizia de remaniere a premierului.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 11:31

A 11-a ediție a Festivalului de Film și Istorii Râșnov (FFIR) va debuta vineri, 19 iulie, cu un concert al trupei byron, în Grădina Cetății Râșnov, și cu proiecția filmelor „Leto / O vară rock’n’roll”, în aer liber, și „Milk”, în Cinematograful Amza Pellea. Tema principală a FFIR 2019 va fi Libertatea.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 10:25

În postură de antemergător al domnului George Maior, fost șef al serviciului Român de Informații și încă, pentru scurt timp, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la Washington DC, un personaj despre care s-a scris mai puțin, Remus Ioan Ștefuriac se întoarce acasă. Pentru a-i pregăti terenul. În vederea alegerilor prezidențiale. Din partea Pro România. Unde finul Victor Ponta i-a pregătit covorul roșu.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 07:57

Încă o decorație pentru Codruța Kovesi! De data aceasta, Cavaler al Legiunii de Onoare, acordată de Franța. Decorația franceză este cunoscută drept un mijloc politic al Franței de a recompensa prieteni și aliați. Decorația celebră promovează, recompensează, susține. Să nu-i uităm pe Miki Șpagă și Sorin Oprescu, decorați și ei cu aceeași Legiune. Au ei merite strălucite în vreun domeniu? Sau companiile franceze le sunt în așa hal datoare încât statul francez a folosit distincțiile sale de onoare pentru a-i recompensa și lustrui?

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 10:11

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, susţine că preşedintele Klaus Iohannis „poartă cea mai mare parte din vină”, în calitate de şef al diplomaţiei româneşti, pentru eşecul înregistrat în obţinerea locului de membru nepermanent al României în Consiliul de Securitate al ONU.

Șansele României de a câștiga votul au fost însă afectate de încercările guvernului Dăncilă de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, intenție dezavuată public de unele state arabe, care au votat împotriva țării noastre.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 19:31
Ziua Națională a Italiei a reunit miercuri seara la sediul ambasadei aproape o mie de invitați

Ca în fiecare an, Ambasada Italiei a rezervat oaspeților săi români, împreună cu care a dorit să sărbătorească  Ziua Națională, un cadru sărbătoresc pe gazonul grădinii interioare, agrementat cu delicii culinare și băuturi specifice. Ambasadorul Marco Giungi a pregătit un salut din care nu au lipsit reperele esențiale ale relațiilor bilaterale:

 

„A trecut un an de cand am sarbatorit Ziua Nationala italiana la Bucuresti. Un an care a fost cu siguranta intens pentru toti, dar mai ales - sa zicem - pentru Romania: initial cu celebrarea centenarului Marii Uniuni si apoi cu primul semestru de presedintie al Consiliului UE si in cele din urma cu vizita recenta a lui Sfințenia Papei Francesco.

În toate aceste ocazii, România a făcut - și face - o treabă excelentă!

A fost un an intens și pentru relațiile bilaterale: vizita de stat a președintelui Iohannis în Italia în octombrie anul trecut a reconfirmat "caracterul special al relațiilor bilaterale". A fost prima vizită de stat în Italia de la revoluția din 1989; prima vizită a unui șef de stat ales în mod democratic din România. Etichetarea ca fiind "istoric", prin urmare, nu este o supraestimare.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 15:55

În premieră, Ambasada Franței în România își deschide grădinile publicului larg, în cadrul evenimentului « Rendez-vous au jardin », sâmbătă, 8 iunie 2019.

Publicul larg este invitat la o plimbare prin grădinile Ambasadei pentru a descoperi arta amenajării peisagistice, în compania doamnei Ileana Cristache, inginer horticol.

Marţi, 28 Mai, 2019 - 17:00

În 2007, Departamentul de Stat al SUA a înfiinţat Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume” pentru a le onora pe femeile care demonstrează curaj excepţional şi spirit de conducere în susţinerea drepturilor omului, egalităţii femeilor şi progresului social, asumându-şi adesea mari riscuri personale.

Sâmbătă, 25 Mai, 2019 - 12:22

În aceste vremuri, se observă în interiorul Statelor Unite tendința de a imputa Republicii Populare Democrate Coreene culpabilitatea asupra eșecului Summit-ului SUA - R.P.D. Coreeană , desfășurat la Hanoi.

În acest sens, la data de 24 mai, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al R.P.D.C. a dat următorul răspuns Agenției Centrale de Presa a Coreei (KCNA):

 

Subscribe to Diplomație