Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 15:41
Asociația cuprinde 27 de membri, lideri de piață în mai multe ramuri ale economiei naționale, cu o cifră de afaceri de circa 2,5 mld Euro pe an și 18.000 de angajați.

Asociația Family Business Network România, una dintre cele mai importante organizații a antreprenorilor români care dețin și dezvoltă mari afaceri de familie, susține Apelul pentru salvarea economiei, adresat de mediul economic privat românesc autorităților statului și clasei politice românești. Family Business Network România s-a alăturat altor 10 organizații și asociații patronale și profesionale din România, care au semnat Apelul pentru salvarea economiei, un document ce conține propuneri de măsuri economice pe care statul român trebuie să le ia în perioada imediat următoare.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 11:05
Se cere clarificarea sintagmei 'bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor'

Produsele din tutun ar trebui incluse in categoria produselor de baza, crede Gilda Lazar, Director Corporate Affairs & Communications, JT International Romania, Moldova si Bulgaria.

Motivul invocat este pentru a nu lasa consumatorii legali, implicit platitori de accize, sa alimenteze piata neagra.

Gilda Lazar sustine ca o astfel de masura ar putea fi luata intr-o viitoare Ordonanta Militara.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 11:56
O evoluție similară ar putea fi așteptată și în România, susținută de comerțul online,

Colliers: China începe deja să-și revină după izbucnirea epidemiei de Covid-19. O evoluție asemănătoare ar putea fi așteptată și în România, în principal susținută de comerțul online, după ce va trece vârful epidemiei

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 10:25

Reprezentanţii Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor, şi sunt optimist că acest lucru se va întâmpla poate în a doua parte a lunii aprilie, a declarat, joi, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 18:58
În urma fuziunii, UPC România va înceta să mai existe ca entitate juridică, fiind absorbită

București, 31 martie 2020 – Achiziția UPC este una dintre cele mai importante tranzacții de pe piața de telecomunicații din România. În urma achiziției, Vodafone devine un partener semnificativ în ceea ce privește serviciile de telecomunicații complete și va oferi mai multe beneficii și produse de top clienților, companiilor, dar și altor actori sociali și economici. Totodată, Vodafone va susține un parcurs ascendent pentru economia digitală a României.

Luni, 30 Martie, 2020 - 21:12
Mircea Moga: Toate aceste măsuri presupun un efort uriaș și investiții pe care le facem în acest context dificil

Reduceri semnificative de prețuri la peste 1000 de produse alimentare și nealimentare de bază, dintre cele mai solicitate categorii în această perioadă și la peste 150 de legume și fructe   În perioada următoare, Mega Image se angajează să nu opereze niciun fel de creșteri de prețuri la raft pentru toate produsele din portofoliul său

Vineri, 27 Martie, 2020 - 17:42

Bruxelles, 27 martie 2020 - În urma alegerilor Consiliului de Administrație al SolarPower Europe din 26 martie, desfășurate la distanță, Aristotelis Chantavas, Head of Europe pentru Enel Green Power, a fost ales noul Președinte al asociației, înlocuindu-l pe Christian Westermeier de la compania Wacker Chemie.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 17:06

Începând de vineri, 27 martie, voluntarii și reprezentanții ONG-urilor care achiziționează produse pentru persoanele care nu se pot deplasa de la domiciliu vor beneficia de casă dedicată în hipermarketurile și supermarketurile Auchan și de case cu acces prioritar în magazinele de proximitate MyAuchan clasice. Acestea vor fi disponibile pe toată durata programului de funcționare a magazinelor, iar accesul se va face pe baza declarației pe propria răspundere privind motivul deplasării. 

Joi, 26 Martie, 2020 - 20:30

Din dorința de a-i sprijini în eforturile deosebite pe care le depun în aceste zile, Kaufland România oferă un bonus de 1,6 milioane euro echipelor sale ,,din linia întâi, din magazine și depozite, și introduce plata imediată a orelor suplimentare efectuate în această perioadă, conform criteriilor interne.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 09:47
Obligația a fost suspendată pe durata Stării de Urgență

"Pe durata starii de urgenta instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei se suspenda depunerea declaratiei privind beneficiarul real.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 12:35

CLCC reclamă închiderea abuzivă a unor unități economice ale membrilor săi și solicită Comitetului Național pentru Situații de Urgență, precum și tuturor autorităților cu atribuții în domeniu, să facă precizări clare și urgente privind interpretarea prevederilor Ordonanței militare nr. 2/21.03.2020.

Duminică, 22 Martie, 2020 - 19:38

Asociația Administratorilor de Piețe din România a luat decizia de a ține deschise piețele agroalimentare, după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2/ 21.03.2020. Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete și sănătoase, produse în România. Reprezentanții AAPR consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă pentru că, altfel, producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce.

Duminică, 22 Martie, 2020 - 16:21
Producătorii se confruntă cu cea mai gravă criză din istorie, dar piața nu este încă în limită

Milioanele de barili de aprovizionare suplimentară promise de Arabia Saudită vor avea nevoie de timp pentru a ajunge la destinație. În ceea ce privește cererea, economiile majore au început doar să încetinească, iar creșterea orificiului în care a stat odată economia este de așteptat să se extindă. Un număr tot mai mare de analiști spun că economia globală este deja într-o recesiune.

Joi, 19 Martie, 2020 - 13:17

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 10:26

Toate locurile de divertisment din Nevada, inclusiv toate cazinourile din Las Vegas , vor fi închise din cauza răspândirii coronavirusului, a anunțat guvernatorul statului Steve Sisolak.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 10:19

Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR) solicită autorităților ca micile magazine să rămână deschise și să nu le fie restricționată activitatea, în contextul Decretului de instituire a stării de urgență. ANCMMR cere, de asemenea, măsuri de sprijin pentru micii comercianți, deja afectați de COVID-19.

 

Marţi, 17 Martie, 2020 - 21:06

București, 17 martie 2020 Alexandrion Group și-a aliniat strategia de business la toate măsurile guvernamentale propuse pentru a asigura prevenirea expunerii la noul virus COVID-19 (coronavirus) și a ajuta la limitarea răspândirii acestuia. Măsurile de protecție sunt aplicate atât în unitățile de producție, procesele derulate în cadrul acestora, cât și în cadrul comunității angajaților grupului.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 10:55

CEC Bank, instituția financiară cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea din România, lansează astăzi Apple Pay, o soluție care transformă plățile mobile oferind ușurință în utilizare, securitate și confidențialitate.

Duminică, 15 Martie, 2020 - 11:36
Se solicită măsuri urgente

         Organizația patronală HORETIM s-a reunit  pentru discutarea situației grave existente în industria ospitalității din Timiș. Toate companiile din această industrie au fost afectate masiv de această criză legată de Coronavirus (COVID-19). Activitatea comercială a scăzut brusc cu pană la 80-90% în decurs de câteva zile și estimăm continuarea acestei crize pentru câteva luni.

Vineri, 13 Martie, 2020 - 17:20

Petiția, inițiată de SmartBill și Valentina Saygo, a fost semnată, în mai puțin de 24 de ore, de peste 10.000 de companii din România   22 de măsuri prin care Guvernul și Parlamentul pot susține mediul de afaceri

Vineri, 13 Martie, 2020 - 16:24

Mai multe centre comerciale din București și din țară au anunțat că de luni își vor reduce programul la 8 ore. Acestea vor funcționa doar între orele 12.00 și 20.00, dar hipermarketurile și farmaciile din centrele comerciale respective vor avea program normal.

Începând de luni, centrele comerciale din Bucureşti, Promenada Mall, Mega Mall, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, alături de restul mall-urilor deţinute în România de dezvoltatorul NEPI Rockcastle, îşi vor ajusta programul de funcţionare la 8 ore pe zi, anunţă compania într-un comunicat.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 15:00

Future Makers, proiectul educațional de antreprenoriat și competiție de idei de business pentru viitor, a dat startul înscrierilor în cea de-a treia ediție. 50 de idei cu potențial vor fi dezvoltate în incubatorul Future Makers iar proiectele câștigătoare vor fi premiate de Fundația Coca-Cola. Echipele din program vor beneficia, pe parcursul anului, de instruire și resurse valoroase pentru începutul de drum în business.

Joi, 5 Martie, 2020 - 19:41

JTI România este „Angajator de top” (Top Employer) pentru al șaptelea an la rând. Certificarea reprezintă o recunoaștere a condițiilor excelente de muncă oferite de JTI și a celor mai bune practici în resurse umane, evaluate de Top Employers Institute. 

 

Luni, 2 Martie, 2020 - 00:00
Mai mari cu 77% fata de cele din 2018

Urmașii lui Dinu Patriciu nu reușesc să țină pasul cu marile companii din domeniu. Vândută cu exorbitanta sumă de 1,2 miliarde de dolari către compania națională din Kazahstan, Rompetrol Rafinare, acum parte a Grupului KMG International, a anuntat că a inregistrat pierderi de 48,98 milioane dolari in 2019, mai mari cu 77% fata de cele din 2018.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 21:34

TEWKSBURY, Mass., 26 februarie 2020 – La finalul lunii ianuarie, compania Raytheon [NYSE: RTN] a primit de la Armata SUA o comandă în valoare de 314 milioane de dolari pentru servicii de inginerie care vor îmbunătăți Sistemul de Apărare Antiaeriană și Anti-Rachetă Patriot™. Comanda este finanțată de cele 17 națiuni care se bazează pe sisteme Patriot pentru apărare antiaeriană și anti-rachetă.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 15:36

Boeing nu a vândut avioane noi în luna ianuarie, iar compania este îngrijorată de faptul că focarul de virus din China ar putea rări livrările de avioane în primul trimestru. Multe națiuni au impus restricții de călătorie către și din China, iar companiile aeriene, inclusiv americane, United și Delta au suspendat zborurile acolo din cauza focarului.

Directorul financiar, Greg Smith, a declarat miercuri că compania „petrece mult timp” cu clienții companiei aeriene chineze, încercând să îi ajute să navigheze într-o încetinire a călătoriei.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 14:55

 Începând cu 10 februarie 2020, REGIONAL AIR SERVICES poate efectua operațiuni de transport cu elicopterul pentru încărcături acroșate de până la 1400 kg (HESLO). 

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 14:28
8 idei de afaceri locale își propun să aducă inovații în agricultură și industria alimentară

Dintre aproximativ 100 de soluții înscrise în programul Food and Agri Tech Challenge, dezvoltat de Impact Hub Bucharest cu susținerea Facilității de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud - Est (EFSE DF), 14 echipe au fost selectate să participe la a doua etapă de selecție - bootcamp-ul ce a avut loc pe 31 ianuarie și 1 februarie la Impact Hub Universitate.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 21:09

Prudența de a  coopera în cluster pe activități CDI  pare a fi depășită de membrii Danube Furniture Cluster.  În perioada 7-8 februarie 2020, membrii clusterului s-au  reunit la Onești pentru organizarea mai multor evenimente dedicate inovării.  

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 10:32
Pentru operațiunile de dezvoltare imobiliară în Europa Centrală și de Est

București, 11 februarie 2020   Divizia comercială de dezvoltare imobiliară Skanska, din Europa Centrală și de Est, își consolidează poziționarea strategică și creează un hub regional, aducând astfel valoare atât businessului, cât și relațiilor de parteneriat cu clienții. Totodată, își centralizează organizația la nivel de regiune, numind noi vicepreședinți executivi pentru toate operațiunile.

Subscribe to Business