Sâmbătă, 23 Mai, 2020 - 11:27

Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala in weekend, incepand cu 23 mai, a anuntat Primaria Capitalei.

"Avand in vedere instituirea starii de alerta, reamintim faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti, impreuna cu Brigada Rutiera, au decis infiintarea a sapte zone de promenada in centrul Bucurestiului, in zilele de weekend, incepand de sambata, 23 mai, pentru a incuraja atat miscarea in aer liber, cat si utilizarea mijloacelor de transport alternativ.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 16:39

Primăria Capitalei a dat vineri startul programului "Testăm pentru Bucureşti", în cadrul căruia 11.000 de bucureşteni se pot înscrie în vederea unei testări gratuite de tip Real Time PCR.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 17:45

Primăria Capitalei, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Centrul pentru Seniori, va distribui gratuit măşti de protecţie pentru pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi care nu au posibilităţi să şi le achiziţioneze, a anunţat, marţi, municipalitatea.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 12:08

Pe drumul meu zilnic spre redacție sunt obligat să depășesc autobuzele cu burduf pe care scrie ”Primăria Capitalei”. Niște mașini super-long ca niște larve albastre circulă goale între București și Aeroportul Internațional Otopeni. Dacă număr la geam doi-trei studenți și trei femei de serviciu care și-au terminat tura, e mare lucru. Şi autobuzele acestea ca un maț de tablă albastră gîfîie în trafic, încurcă lumea, poluează și se plimbă la fel de fudule ca patroana lor, ultra-pavoazata madam Pandele.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 17:19

Cea mai mare piață de flori, Piața „George Coșbuc” din Capitală intră, începând de marți, în reamenajare și modernizare, anunță Primăria Sectorului 5, printr-un comunicat de presă. Comercianții vor continua să își desfășoare activitatea în Piața Ferentari.

Primăria Sectorului 5 anunță faptul că zona Pieței George Coșbuc intră, de marți, într-un amplu proces de igienizare, reabilitare și modernizare, un proces necesar, pentru că piața nu mai îndeplinește condițiile optime pentru desfășurarea activității de comerț.

Luni, 18 Mai, 2020 - 17:00

​Testarea bucureștenilor promisă de primarul Gabriela Firea se va desfășura în două etape. Prima este una voluntară. Bucureștenii se vor înscrie pe o platformă și vor fi contactați, în ordine, pentru a se prezenta fie la un spital de stat, fie la o clinică privată. A doua etapă este testarea pe un eșantion stabilit de INSP.

„În prima etapă a testării, vom prelua datele şi solicitările de testare pentru toţi care se înscriu, în ordine cronologică, pentru a nu crea discuţii”, a spus Firea.

În total, potrivit primarului, în total este vorba de 20.500 de teste.

Joi, 14 Mai, 2020 - 18:17

Compania Municipală Termoenergetica începe lucrările de reparaţii şi înlocuire a porţiunilor de conductă deteriorată, urmare a încheierii sezonului de încălzire, informează Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 16:00

Parcurile, cimitirele și toate grădinile publice se vor deschide, începând din acest weekend, în București. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

”Din acest weekend se deschid toate parcurile, gradinile publice - inclusiv gradina zoologica -, si cimitirele din Capitala. Primaria Capitalei a propus acest punct pe ordinea de zi, care a fost si votat, in cadrul sedintei de azi a Comitetului municipal pentru situatii speciale de urgenta.

Luni, 11 Mai, 2020 - 15:22
Până la finalul anului!

Primăria Capitalei prin PROEDUS va încheia un acord de colaborare cu Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu, astfel încât preșcolarii, elevii și profesorii din București să aibă acces la platforma bucuresti.citeste.ro, potrivit unui proiect inițiat de Primăria Capitalei și aprobat luni de Consiliul General. Primăria Capitalei va plăti asociației până la 3.493.000 lei, practic abonamentele lunare pentru bucureștenii care vor accesa platforma până la finalul anului 2020. Platforma nu există și va fi făcută pornind de la protocolul cu municipalitatea.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 15:25

Primăria Capitalei a construit un ”spital” modular de 500 de paturi în Pipera, pe terenul unde va fi construit Spitalul Metropolitan. Acesta este o anexă a spitalului Victor Babeș și aici vor fi internați pacienții cu forme ușoare sau asimptomaticii care trebuie monitorizați. 

Spitalul a fost construit în două săptămâni de Compania Municipală Consolidări, și a costat circa 2 milioane de euro, cu tot cu conectarea la utilități, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 19:00

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ Suceava), Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că au fost avansate Guvernului o serie de măsuri de sprijinire a IMM-urilor din judeţ cum ar fi adoptarea modelului german pentru piaţa forţei de muncă (Kurzarbeit), ce permite o flexibilizare a muncii, raportat la activitatea necesară a firmei, scutirea la plată sau reducerea semnificativă a cuantumului impozitului şi a contribuţiilor sociale obligatorii aplicate salariilor, până pe 31.12.2020.

Marţi, 5 Mai, 2020 - 18:21

Primăria Municipiului Mangalia distribuie gratuit măşti faciale de protecţie contra COVID-19, către toţi locuitorii oraşului, autorităţile venind în sprijinul cetăţenilor ca urmare a obligaţiei de a purta măşti după ridicarea stării de urgenţă, în data de 15 mai, informează un comunicat de presă.

Luni, 4 Mai, 2020 - 09:53

Din cauza situaţiei dramatice prin care trecem, creată de pandemia de COVID-19, bugetele unităţilor administrativ-teritoriale vor suferi scăderi semnificative, care nu vor putea fi compensate prin măsurile pe care le pot lua autorităţile administraţiei publice locale. Primarii de orașe îşi sporesc îngrijorarea că nu vor putea să îşi îndeplinească atribuţiile prevăzute de Constituţie şi legile în vigoare, fiind în dificultate vizibilă privind asigurarea funcţionării, cât şi în imposibilitatea de a finaliza proiectele începute şi, mai ales, a iniţierii altor proiecte.

 

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 16:18

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a anunţat joi că a decis demiterea conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Acesta explică într-un mesaj video postat pe Facebook că nemulţumirile faţă de activitatea DGASPC erau mai vechi, dar s-au 'aprofundat' în perioada stării de urgenţă.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 18:24

Chiar dacă se află în autoizolare la domiciliu, împreună cu familia, copiii cu dizabilități din Sectorul 6 continuă activitatea de recuperare cu ajutorul tehnologiei.

La Complexul de Servicii de Recuperare, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, toți cei 110 beneficiari își fac exercițiile acasă! Și asta pentru că kinetoterapeuții au găsit o modalitate accesibilă de a ajunge la ei, pe perioada pandemiei: prin intermediul instrumentelor online.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 18:06

Furnizarea încălzirii în sistemul centralizat de distribuţie din Capitală se opreşte din 27 aprilie, anunţă miercuri Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Termoenergetica.

Conform prognozei meteo, temperaturile exterioare din următoarele zile îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţie pentru încheierea sezonului de încălzire, precizează sursa citată.

Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 16:04

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost achitat, vineri, în dosarul în care era judecat pentru corupție. Decizia magistraților Curții de Apel Brașov nu este definitivă.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost achitat, vineri, de magistrații Curții de Apel Brașov, în dosarul în care a fost trimis în judecată în urmă cu patru ani pentru abuz în serviciu, instigare la tentativă de abuz în serviciu și luare de mită.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 18:26

Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov anunţă că, de lunea viitoare, începe dezinsecţia din avion pentru combaterea larvelor de ţânţari, urmând să se utilizeze un insecticid biologic care "nu este toxic".

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 17:59

Administrația Piețelor Sector 1 intenționează să atribuie, printr-o procedură transparentă și competitivă, contractul de concesiune a serviciilor de operare și mentenanță ale Pieței Agroalimentare Amzei. Contractul va fi atribuit în baza unei proceduri de achiziţie publică licitaţie deschisă (offline), fiind deja publicată în SICAP documentaţia de atribuire.

 

                    Durata contractului de concesiune va fi de 30 de ani, conform studiului de fundamentare care a stat la baza luării deciziei de concesionare.

 

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 14:16

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) continuă acțiunile de control premergătoare sărbătorilor pascale, la nivelul întregii țări, pentru a verifica modul în care comercianții îndeplinesc prevederile Ordonanțelor militare menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, se arată în comunicatul instituției. Piața Gorjului și Piața Titan 2 - Miniș,din Capitală, au fost închise.

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 19:21

Primăria Municipiului București a cerut primăriilor de sector sprijin în crearea unei baze de date cu numele, CNP-urile, adresele și numerele de telefon ale elevilor cu vârste între 10 și 19 ani, în vederea identificării eșantionului necesar stabilirii nivelului de circulație al SARS –Cov2 prin testarea populației, potrivit unui document trimis către direcțiile generale de asistență socială din cadrul primăriilor de sector.

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 18:38

Persoanele de peste 65 de ani fără susţinători, cu domiciliul în Bucureşti, pot cere sprijinul Direcţiei de Asistenţă Socială pentru reparaţii gratuite ale aparatelor electrocasnice şi ale instalaţiilor sanitare, informează Primăria Capitalei, într-un comunicat.

Astfel, sunt asigurate gratuit următoarele servicii:

- reparaţii electrocasnice: frigider/cuptor/plită/aragaz sau maşină de spălat rufe;

- instalare maşini de gătit pe gaz: înlocuire aragaz, înlocuire plită pe gaz (fără decupare în blat), înlocuire cuptor pe gaz;

Luni, 13 Aprilie, 2020 - 16:00

Primăria Capitalei a oprit toate toaletările pentru această primăvară și pentru această vară. Motivația deciziei este că a început perioada de vegetație, iar tăierile sunt nocive în această perioadă.

Toaletările din toamna lui 2019 și din primăvara lui 2020 au fost permise în București printr-o dispoziție cu caracter general emisă de Direcția de Mediu a Primăriei Capitalei în 4 octombrie 2019. Prin decizia din 2019, orice administrator de spațiu verde public din București putea să taie cum considera necesar.

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 15:24

Cabinetele de stomatologie care funcţionează în imobilele proprietate a municipalităţii şi care şi-au suspendat activitatea ca urmare a instituirii stării de urgenţă nu vor plăti chirie în această perioadă, a decis, vineri, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 14:16
Desființează din droaia de companii municipale fără rosturi: din 21 rămân 13!

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că este necesară o restrângere a cheltuielilor pentru ca banii să fie alocați către sănătate. În acest sens, din totalul de 21 de companii înfiinţate de către Primăria Capitalei vor rămâne 13 societăţi comerciale.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 19:45

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a anunţat, luni, că până pe data de 15 aprilie, cel târziu, va fi dat ordinul începere a lucrărilor la Cazinoul din Constanţa, în condiţiile în care MLPDA a obţinut autorizaţia de construire.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 19:14

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că zone de triaj epidemiologic au fost organizate la intrarea în toate cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, pentru a-i putea identifica în acest fel pe pacienţii care prezintă simptome ale COVID 19.

"Practic, într-un timp foarte scurt, în timp record, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a organizat zone de triaj, unele chiar exterioare, la toate cele 19 spitale din administrarea Primăriei Capitalei", a arătat joi Gabriela Firea, într-o declaraţie susţinută la Spitalul Nicolae Malaxa şi transmisă live pe Facebook.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 20:13

Primăria Capitalei a deschis un centru de 100 de locuri pentru victimele violenței domestice. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în perioada de izolare și distanțare socială crește numărul victimelor violenței domestice, iar municipalitatea vine în sprijinul acestor persoane.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 15:05

Ordonanța militară numărul 4 obligă primăriile ca începând cu data de 31 martie să pună la toate intrările blocurilor de locuințe dispozitive cu soluții dezinfectante. Potrivit datelor centralizate, în București sunt circa 50.000 de scări de bloc, iar un dispenser manual costă între 50 și 150 de lei, iar 1 l de dezinfectant costă în medie 60 de lei. În aceste condiții, impactul bugetar la nivelul Capitalei este de peste 2,5 milioane de euro, bani care ar putea fi cheltuiți pentru spitale, de exemplu.

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 10:04

Comitetul municipal pentru Situatii de Urgenta a decis, vineri seara, ca de sambata sa fie inchise toate parcurile din Capitala.

Astfel, Politia Locala va bloca accesul in toate parcurile din Capitala, incepand din acest weekend.

Totodata, sursa citata a anuntat ca reprezentantii PMB au contractat mai multe hoteluri, pentru ca acestea sa fie puse la dispozitia medicilor, astfel incat cadrele medicale sa nu mai mearga acasa si sa isi expuna familia unei posibile infectari.

Subscribe to Administrație locală