Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 16:24

Totodată, Voiculescu a vorbit despre importanţa calităţii vieţii pentru fiecare locuitor al Capitalei, dar şi despre exercitarea unui control eficient din partea autorităţilor în ce priveşte aspecte precum calitatea aerului sau mobilitatea urbană. Voiculescu a mai spus că o colaborare cu specialiştii din diverse domenii este foarte importantă pentru el.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 17:27

Primăria Sectorului 6 a publicat pe SICAP un anunţ privind delegarea prin concesiune a serviciului public de salubrizare pentru o perioadă de opt ani, valoarea contractului fiind estimată la 991.220.062 lei.

În baza contractului, urmează să fie asigurate: salubrizarea stradală, dar şi curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice, împrăştierea materialului antiderapant şi combaterea poleiului.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 15:45

Executivul a luat decizia, în ședința de joi, de a-și asuma răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 20:59

Președintele CJ Ilfov  vorbește despre descentralizarea fondurilor europene:

„Am azi am făcut un mare pas ca să dăm drumul mai repede la proiectele strategice și de maximă importanță din Ilfov pentru că vom obține banii de la Comisia Europeană mult mai repede și vom tăia actele considerabil. Adică debirocratizăm.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 16:19

Aproximativ 6.000 de elevi din cinci şcoli bucureştene din sectoarele 1 şi 6 vor merge la cursuri cu autobuze speciale, a declarat, duminică seara, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Elevii a cinci şcoli din Bucureşti din sectoarele 1 şi 6 vor putea folosi autobuzul şcolar. Este vorba de 6.000 de elevi care vor putea să vină la cursuri cu autobuzul şcolar", a afirmat Firea, la comandamentul de trafic, organizat cu ocazia începerii noului semestru şcolar.

Primarul a vorbit şi despre măsurile luate pentru siguranţa copiilor care încep de luni şcoala.

Sâmbătă, 11 Ianuarie, 2020 - 06:09
Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti va organiza "Sarbatoarea de Inscaunare a noului Arhiepiscop-Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti"

Traficul rutier va fi restrictionat pe mai multe strazi din Bucuresti in weekend cu ocazia inscaunarii monseniorului Aurel Perca, numit de papa Francisc in oficiul de arhiepiscop mitropolit de Bucuresti.

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti va organiza "Sarbatoarea de Inscaunare a noului Arhiepiscop-Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti".

Iata programul evenimentului:

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 15:05

Locuitorii Sectorului 1 își pot reînnoi, începând de joi, 09 ianuarie 2020, contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință. Până la sfârșitul lunii martie, aceștia sunt așteptați la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 (ADP), din B-dul Poligrafiei nr. 4, pentru prelungirea acestui contract. Închirierea şi implicit dreptul de utilizare a locului de parcare au valabilitate pe parcursul unui întreg an calendaristic.

       Pentru a închiria un loc de parcare de reședință, bucureștenii din Sectorul 1 trebuie să depună următoarele acte:

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 15:46

Încă de la primele ore ale dimineții de astăzi, 6 ianuarie 2020, contribuabilii Sectorului 6 s-au prezentat la ghișeele Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 (DGITL) pentru a-și achita obligațiile fiscale pe anul curent. Reprezentanții centrului din Șoseaua Virtuții, cel mai aglomerat, le-au servit ceai cald celor care s-au așezat la rând și i-au direcționat și către celelalte centre din sector.

Luni, 30 Decembrie, 2019 - 17:00

În primăvara anului viitor, bucureştenii vor putea circula pe Podul Ciurel, prima etapă a proiectului "Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuţii" apropiindu-se de final, a anunţat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-un comunicat transmis, luni.

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 15:24

Camerele de supraveghere care îi vor depista în trafic pe șoferii cu mașini care poluează excesiv au fost deja montate de către Primărie.

Taxa Oxigen va intra în vigoare de la 1 inuarie 2020. Camerele vor scana numerele de înmatriculare, iar cei care nu respectă legea vor plăti amenzi de până la 2.000 de lei, conform proiectului adoptat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Joi, 26 Decembrie, 2019 - 12:34
Și e supărat pe Firea că licitațiile pentru transportul în comun le câștigă (ca pe vremuri) doar turcii

Întrebat, în cadrul unei emisiuni TV dacă este tentat să candideze pentru primar general al Capitalei, Călin Popescu Tăriceanu a declarat cu modestie:

Sâmbătă, 21 Decembrie, 2019 - 14:47

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță deschiderea alternativă a traficului pe șoseaua Fabrica de Glucoză, o zonă intens circulată din nordul Capitalei.

”Se circulă pe artera nouă a șoselei Fabrica de Glucoză! Avem vești importante pentru șoferii care circulă în nordul Capitalei și nu numai! De azi dimineața, s-a deschis circulația pe noua arteră a șoselei Fabrica de Glucoză. S-a mai făcut,astfel, un pas important pentru finalizarea proiectului de lărgire a acestei străzi extrem de circulate”.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 21:26
Dan Tudorache: “Facem tot ce este mai bun pentru sănătatea copiilor noștri”

 Copiii de la Grădinița nr.251 din Sectorul 1 al Capitalei își vor întări sistemul imunitar și vor fi mai feriți de unele probleme de sănătate care pot apărea odată cu înscrierea în colectivitate: tuse, răceală, sinuzită, sau alte afecțiuni respiratorii. Primăria Sectorului 1 a inaugurat la această grădiniță prima salină artificială de suprafață din sistemul public de învățământ  din București.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 18:41

Primele panouri digitalizate de informare on-line şi non stop au fost montate miercuri, de către municipalitate, în patru zone din municipiul Buzău - primărie, Gara CFR, Parcul Crâng şi Bazar.

"După ştiinţa mea este o premieră naţională, atât simplii cetăţeni, cât şi turiştii au o imagine completă a oraşului şi judeţului Buzău", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Constantin Toma.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 15:59

Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate pentru ca tramvaiele care circulă pe traseele 19, 23, 27, cuprins între Șoseaua. Mihai Bravu – Str. Dristorului, să aibă un culoar unic.

Miercuri, 18 Decembrie, 2019 - 18:26

Primăria Sectorului 2 vrea să reabiliteze integral mai multe străzi şi parcări amplasate pe raza sectorului, artere care au un grad de uzură ridicat şi necesită lucrări de intervenţie pentru creşterea calităţii traficului auto. 

Miercuri, 18 Decembrie, 2019 - 16:48

Consilierii municipali se întrunesc în şedinţă miercuri, 18 decembrie 2019, pe ordinea de zi figurând o listă de 81 de proiecte care vizează, printre altele, investiţii în reţeaua de termoficare a Capitalei, transmiterea centurii Capitalei în administrarea CGMB şi noi autobuze şcolare pentru elevii mai multor şcoli. 

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 12:19

Primăria Sectorului 6, Prin Centrul Cultural European Sector 6, susține proiectul muzical “Minisong Sector 6”, unul dintre proiectele culturale ce au luat naștere în Sectorul 6 încă din anii 90.

Proiectul vine în contextul preocupărilor constante ale instituției pentru educația și formarea tinerilor din Sectorul 6. Proiectul este sprijinit de Inspectoratul Școlar al Municipiului București Sector 6.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 17:00

Primăria Capitalei va începe aplicarea vinietei Oxigen din luna martie, lunile ianuarie și februarie fiind pentru informarea cetățenilor și conștientizare, a declarat primarul Gabriela Firea, luni, în cadrul unui comandament pentru fluidizarea traficului. Cu alte cuvinte, primarul general a decis amânarea datei de la care se va percepe taxa.

Duminică, 8 Decembrie, 2019 - 15:51
„Peneliștii ştiu ca duminica, când oamenii sunt la biserică, să facă tot felul de acuzaţii nefondate”

"Dacă sunt sănătoasă - ceea ce sunt acum şi mulţumesc bunului Dumnezeu şi medicilor de la Spitalul Cantacuzino care m-au însănătoşit şi de la Colentina şi suntem cu toţii bine -, cu siguranţă doresc să candidez, pentru că vreau să finalizez tot ceea ce am început. (...) Voi candida la Primăria Generală a Capitalei din partea Partidului Social Democrat, iar la nivel de Birou Permanent Naţional şi Comitet Executiv se va discuta la momentul potrivit politica de alianţe la nivel local, cu cine ne vom alia pentru a intra şi mai bine pregătiţi în alegerile locale.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 15:49
Șeful Serviciului Arme, reținut pentru 24 de ore

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, iar şeful Serviciului Arme din Inspectoratul de Poliţie, comisarul-şef Ştefan Radu, a fost reţinut pentru 24 de ore. Cei doi sunt suspecţi în dosarul DIICOT privind grupul infracţional organizat care facilita obţinerea ilegală de permise de port-armă. Alţi patru foşti, actuali poliţişti şi oameni de afaceri, au fost reţinuţi, în urma audierilor maraton de la sediul DIICOT, finalizate târziu în noapte. Prefectul și-a dat azi dimineață demisia.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 17:00

Sub coordonarea directă a Primarului Toader Mugur Mihai în calitatea sa de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sector 2, s-a desfășurat, miercuri 4 decembrie, un exercițiu de simulare a producerii unei inundații cu avertizarea-alarmarea populației, acțiune care face parte din Planul anual de pregătire în domeniul situațiilor de urgență al Sectorului 2.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 15:41

La sediul Primăriei Sectorului 6 din Calea Plevnei nr. 147 – 149 se va semna mâine, 05 decembrie 2019, începând cu orele 13.00, Acordul de Cooperare între Sectorul 6 al Municipiului București și Sectorul Buiucani al Municipiului Chișinău din Republica Moldova.

Acordul de Cooperare va fi semnat de către Gabriel MUTU, primarul Sectorului 6 și Vadim BRÎNZANIUC, Pretor al Sectorului Buiucani, Municipiul Chișinău.

Alături de reprezentanții celor două administrații publice, la eveniment va participa și Primarul General al orașului Chișinău, Ion Ceban dar și alți oficiali.  

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 15:22

Marti, 03 decembrie 2019, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități printr-un experiment muzical inedit: un concert cu ochii larg… închiși! Timp de 15 minute, într-o sală a Centrului de Dezvoltare Personală și Recreere “Conacul Golescu Grant”, zeci de persoane cu dizabilități, împreună cu reprezentanți ai asociațiilor din domeniu dar și specialiști ai DGASPC Sector 6, vor asculta Bach pe întuneric, renunțând la văz și folosind celelalte simțuri pentru a se bucura de întregul moment.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 16:18

Cel mai nou parc din Bucureşti, construit pe Bulevardul Timişoara nr. 10 din Sectorul 6, și-a deschis porţile la acest final de săptămână.

Sâmbătă, 30 Noiembrie, 2019 - 15:13

Termoenergetica este, de la 1 decembrie, noul operator regional de termie în Capitală. Compania va continua și va dezvolta programul amplu de modernizare a sistemului bucureștean de termoficare, vechi de 50-60 de ani, demarat de fosta regie - scrie pe GFacebook primarul general Firea:

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 19:39

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, că Bucureştiul nu figurează în proiectul Guvernului de rectificare a bugetului de stat, postat în urmă cu o zi pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice.

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 16:18

Cum poți ajuta copiii să-și cunoască mai bine drepturile? Printr-un escape room inedit, în care ghicitorile au ca soluție fix drepturile pe care ei trebuie să le descopere și să le înțeleagă.

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 16:00

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București - STB SA, va suplimenta cu 10 la sută numărul tramvaielor de pe liniile 21 și 32, ajungându-se la o capacitate de transport adecvată, crescând astfel confortul călătorilor.

Astfel, începând cu data de 25 noiembrie 2019, pe cele două linii foarte solicitate, numărul tramvaielor va crește - la 19 tramvaie pe linia 21 și la un număr de 22, pe linia 32 - iar timpul de așteptare în stații va scădea în mod corespunzător.

Marţi, 19 Noiembrie, 2019 - 19:00

Echipa Serviciului Public Județean de Întreținere Drumuri Ilfov, subordonat CJ, a montat 1,5 kilometri parazăpezi pe DJ 402, în zona localităților Mâineasca și Vânători, comuna Petrăchioaia.

Consiliul Județean Ilfov a cumpărat 10 kilometri de parazăpezi care vor fi montate în zilele următoare pe următoarele drumuri județene:

-DJ 200B, între Tunari și Balotești;

-DJ 200, la Gagu și Grădiștea;

-DJ 301, în zona localității Tânganu (Cernica);

-DJ401D, în localitățile 1 Decembrie și Dărăști;

-DJ 143, în satul Zurbaua;

Subscribe to Administrație locală