Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 12:19

Primăria Sectorului 6, Prin Centrul Cultural European Sector 6, susține proiectul muzical “Minisong Sector 6”, unul dintre proiectele culturale ce au luat naștere în Sectorul 6 încă din anii 90.

Proiectul vine în contextul preocupărilor constante ale instituției pentru educația și formarea tinerilor din Sectorul 6. Proiectul este sprijinit de Inspectoratul Școlar al Municipiului București Sector 6.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 17:00

Primăria Capitalei va începe aplicarea vinietei Oxigen din luna martie, lunile ianuarie și februarie fiind pentru informarea cetățenilor și conștientizare, a declarat primarul Gabriela Firea, luni, în cadrul unui comandament pentru fluidizarea traficului. Cu alte cuvinte, primarul general a decis amânarea datei de la care se va percepe taxa.

Duminică, 8 Decembrie, 2019 - 15:51
„Peneliștii ştiu ca duminica, când oamenii sunt la biserică, să facă tot felul de acuzaţii nefondate”

"Dacă sunt sănătoasă - ceea ce sunt acum şi mulţumesc bunului Dumnezeu şi medicilor de la Spitalul Cantacuzino care m-au însănătoşit şi de la Colentina şi suntem cu toţii bine -, cu siguranţă doresc să candidez, pentru că vreau să finalizez tot ceea ce am început. (...) Voi candida la Primăria Generală a Capitalei din partea Partidului Social Democrat, iar la nivel de Birou Permanent Naţional şi Comitet Executiv se va discuta la momentul potrivit politica de alianţe la nivel local, cu cine ne vom alia pentru a intra şi mai bine pregătiţi în alegerile locale.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 15:49
Șeful Serviciului Arme, reținut pentru 24 de ore

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, iar şeful Serviciului Arme din Inspectoratul de Poliţie, comisarul-şef Ştefan Radu, a fost reţinut pentru 24 de ore. Cei doi sunt suspecţi în dosarul DIICOT privind grupul infracţional organizat care facilita obţinerea ilegală de permise de port-armă. Alţi patru foşti, actuali poliţişti şi oameni de afaceri, au fost reţinuţi, în urma audierilor maraton de la sediul DIICOT, finalizate târziu în noapte. Prefectul și-a dat azi dimineață demisia.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 17:00

Sub coordonarea directă a Primarului Toader Mugur Mihai în calitatea sa de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sector 2, s-a desfășurat, miercuri 4 decembrie, un exercițiu de simulare a producerii unei inundații cu avertizarea-alarmarea populației, acțiune care face parte din Planul anual de pregătire în domeniul situațiilor de urgență al Sectorului 2.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 15:41

La sediul Primăriei Sectorului 6 din Calea Plevnei nr. 147 – 149 se va semna mâine, 05 decembrie 2019, începând cu orele 13.00, Acordul de Cooperare între Sectorul 6 al Municipiului București și Sectorul Buiucani al Municipiului Chișinău din Republica Moldova.

Acordul de Cooperare va fi semnat de către Gabriel MUTU, primarul Sectorului 6 și Vadim BRÎNZANIUC, Pretor al Sectorului Buiucani, Municipiul Chișinău.

Alături de reprezentanții celor două administrații publice, la eveniment va participa și Primarul General al orașului Chișinău, Ion Ceban dar și alți oficiali.  

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 15:22

Marti, 03 decembrie 2019, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități printr-un experiment muzical inedit: un concert cu ochii larg… închiși! Timp de 15 minute, într-o sală a Centrului de Dezvoltare Personală și Recreere “Conacul Golescu Grant”, zeci de persoane cu dizabilități, împreună cu reprezentanți ai asociațiilor din domeniu dar și specialiști ai DGASPC Sector 6, vor asculta Bach pe întuneric, renunțând la văz și folosind celelalte simțuri pentru a se bucura de întregul moment.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 16:18

Cel mai nou parc din Bucureşti, construit pe Bulevardul Timişoara nr. 10 din Sectorul 6, și-a deschis porţile la acest final de săptămână.

Sâmbătă, 30 Noiembrie, 2019 - 15:13

Termoenergetica este, de la 1 decembrie, noul operator regional de termie în Capitală. Compania va continua și va dezvolta programul amplu de modernizare a sistemului bucureștean de termoficare, vechi de 50-60 de ani, demarat de fosta regie - scrie pe GFacebook primarul general Firea:

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 19:39

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, că Bucureştiul nu figurează în proiectul Guvernului de rectificare a bugetului de stat, postat în urmă cu o zi pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice.

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 16:18

Cum poți ajuta copiii să-și cunoască mai bine drepturile? Printr-un escape room inedit, în care ghicitorile au ca soluție fix drepturile pe care ei trebuie să le descopere și să le înțeleagă.

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 16:00

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București - STB SA, va suplimenta cu 10 la sută numărul tramvaielor de pe liniile 21 și 32, ajungându-se la o capacitate de transport adecvată, crescând astfel confortul călătorilor.

Astfel, începând cu data de 25 noiembrie 2019, pe cele două linii foarte solicitate, numărul tramvaielor va crește - la 19 tramvaie pe linia 21 și la un număr de 22, pe linia 32 - iar timpul de așteptare în stații va scădea în mod corespunzător.

Marţi, 19 Noiembrie, 2019 - 19:00

Echipa Serviciului Public Județean de Întreținere Drumuri Ilfov, subordonat CJ, a montat 1,5 kilometri parazăpezi pe DJ 402, în zona localităților Mâineasca și Vânători, comuna Petrăchioaia.

Consiliul Județean Ilfov a cumpărat 10 kilometri de parazăpezi care vor fi montate în zilele următoare pe următoarele drumuri județene:

-DJ 200B, între Tunari și Balotești;

-DJ 200, la Gagu și Grădiștea;

-DJ 301, în zona localității Tânganu (Cernica);

-DJ401D, în localitățile 1 Decembrie și Dărăști;

-DJ 143, în satul Zurbaua;

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 16:42

Orice investiție în copii este o investiție în viitor. Însă un viitor nu se poate clădi fără tradiție, cultură și valori. 

1400 de copii din Ilfov au învățat ce înseamnă patrimoniul cultural și care sunt obiectivele de patrimoniu din județ prin intermediul proiectului “Elevi din Ilfov pentru Patrimoniul Cultural”. Proiectul a fost inițiat de Școala de la Piscu, finanțat de Consiliul Județean Ilfov și s-a derulat în 16 școli din județ, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 15:06

Joi, 07 noiembrie 2019, sărbătorim șapte ani de când și-a deschis porțile Clubul Seniorilor “Mihai Eminescu”, primul club dedicat persoanelor vârstnice din Sectorul 6. Aniversarea a fost marcată printr-o expoziție de fotografie realizată chiar de către seniori, dar și printr-un recital de poezii.

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 18:18

​​​​​​​Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precizează că reabilitarea peisagistică a Parcului Cişmigiu nu vizează defrişări ale unor arbori cu valoare istorică şi susţine că reprezentanţi ai USR ar fi indus în eroare mai mulţi oameni de cultură, "de imaginea cărora se folosesc pentru a derula o campanie calomnioasă".

Precizările au fost făcute după ce în spaţiul online a fost demarat proiectul #CismigiuMonAmour, care include mărturii şi amintiri despre acest parc ale unor oameni de cultură precum Victor Rebengiuc sau Marius Manole.

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 17:22

Un număr de 700.000 de beculeţe vor lumina, în acest an, în perioada sărbătorilor de iarnă, străzile din centrul oraşului şi bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului în cadrul tradiţionalului eveniment "Braşov oraş de poveste", a anunţat, marţi, Primăria municipiului.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 15:18

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 continuă, ca în fiecare an, campania de plantare arbori maturi.

Astfel, în toamna acestui an, aproximativ 300 de arbori vor fi plantaţi în incinta tuturor grădinilor aferente imobilelor reabilitate termic, prin programul derulat de administraţia locală.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 15:20

Viorica Dăncilă a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de luni, că marți vicepremierul demis Daniel Suciu va fi prezent la Constanța unde se va asigura că va fi semnat contractul pentru reabilitarea Cazinoului Constanța.

Duminică, 27 Octombrie, 2019 - 09:15

Duminică noaptea, la ora 23.00, vor începe probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere prognoza meteo care anunţă temperaturi în scădere pentru zilele următoare.

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 17:19

Construită în 1936, una dintre cele mai mai frumoase monumente istorice din București, Fântâna Miorița redevine funcțională, după un proces amplu și complex de restaurare realizat de Apa Nova Bucuresti, cu sustinerea Primăriei Municipiului București. Fântâna amplasată la intrarea în capitală, în apropierea Gării Băneasa, în fața Muzeului de Artă Populară Prof. Dr. Nicolae Minovici, obiect de patrimoniu național, își dezvăluie acum publicului o imagine actuală, demnă de un oraș european.

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 17:00

Șapte persoane care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani au fost premiate în cadrul evenimentului “O viață cât un centenar”, care a avut loc în comuna ilfoveană Moara Vlăsiei.

În semn de prețuire pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunității, seniorii județului au primit fiecare câte 2.000 de lei, plachete aniversare și flori. Premiile au fost înmânate de președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 16:39

Societatea de Transport Bucureşti STB SA le oferă bucureştenilor „Parada Tramvaielor de Epocă”, eveniment social-cultural organizat în fiecare an cu ocazia sărbătorilor Sfântului Mare Mc. Dimitrie, izvorâtorul de mir şi a Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor. Vehiculele vor străbate centrul Capitalei și vor fi însoțite de personaje îmbrăcate în costume de epocă, personaje care vor interacționa cu publicul călător.

Joi, 24 Octombrie, 2019 - 19:22

Bucureștenii vor plăti o nouă taxă pentru apa uzată, de 0.07 lei/mc, pentru achitarea împrumutului contractat de la Banca Europeană de Investiții (BEI) în valoare de 75 milioana Euro, pentru lucrările de la stația de epurare de la Glina, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General. Taxa va fi instituită de pe 1 noiembrie 2019 și se va aplica până la finalizarea lucrărilor, data preconizată fiind finalul anului 2022.

Banii vor fi colectați prin intermediul Apa Nova București.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 18:19

 

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a convocat pentru joi, 24 octombrie, ora 10.00, la sediul din strada Ernest Juvara, nr.3-5, o ședință pregătitoare pentru perioada de iarnă. Pe agendă se află măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea poleiului și a înzăpezirii.

La discuții au fost invitați să participe reprezentanți ai prefecturii Ilfov, ai
poliției rutiere, jandarmeriei, ambulanței, ISU, dar și operatorii economici care
vor presta serviciile de deszăpezire.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 16:17

Scările rulante din Pasajul de la Universitate nu funcționează de peste 10 zile, situația provocând disconfort persoanelor cu mobilitate redusă. Pasajul și scările rulante sunt în administrarea Primăriei Capitalei, iar instituția a transmis că acestea se află în revizie, la recomandarea ISCIR și vor fi puse în funcțiune treptat, cel mai târziu săptămâna viitoare.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 18:21

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ar trebui să fie unanimitate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru proiectul care prevede că maşinile cu normă de poluare sub Euro 5 vor plăti vigneta "Oxigen" de acces şi circulaţie.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 15:25

În prima săptămână, 26 de cetățeni au depus cereri pentru ajutorul de încălzire a locuinței la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere, precum şi celelalte acte doveditoare privind componenţa familiei și a veniturilor realizate, se înregistrează la  Serviciul Ajutor Social din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Strada Floare Roşie nr.7A, etaj 2, camera 16.

Sâmbătă, 19 Octombrie, 2019 - 07:29
De sitruația în care Teodorovici pune orașele mici și mijlocii

Asociația Orașelor din România își exprimă indignarea faţă de rectificarea de buget necugetată a Guvernului demis, care pune orașele mici și mijlocii din România într-o situație fără precedent.

 

Sâmbătă, 19 Octombrie, 2019 - 07:13
Dan Tudorache: „Din păcate, consilierii Locali ai PNL au continuat să  voteze, pentru a cincea oară consecutiv, împotriva elevilor și bolnavilor din Sectorul 1”

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, după patru încercări eșuate, cu 15 voturi pentru și 10 abțineri, proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului general centralizat. Au votat pentru rectificarea bugetară toți consilierii locali ai PSD,UNPR, PMP și ALDE, precum și doi dintre consilierii locali ai USR.

 

Subscribe to Administrație locală