Publicat: 8 Mai, 2020 - 15:43
Share
În forma actuală restricțiile dorite de autorități după 15 mai nu pot fi impuse

Toni Greblă, fost judecător CCR, a  scos în evidență ignoranța legislativă a echipei de la palatul Victoria, explicând că în forma actuala de reglementare a stării de alertă, restricțiile dorite de autorități după 15 mai nu pot fi impuse.

"OUG prin care este reglementată starea de urgență a fost adoptată în 2004. Ea a fost adoptată într-un anume context al înmulțirii cazurilor de terorism pe plan internațional și reglementează o singură măsură pe care autoritățile o pot lua în momentul de față, evacuarea. Probabil s-a avut în vedere posibilitatea unui atac terorist în care să fie un anume număr de răniți și să fie definită o zonă în care lucrurile să fie gestionate. Din această cauză, această stare de alertă este coordonată de vicepremierul României care răspunde de siguranță națională. Acum nu mai avem acest post din acest post, ar fi și greu de stabilit cine o va gestiona.

Lucrurile au fost inversate. Mai trebuie stabilit ce fel de măsuri rămân în vigoare după 15 mai pentru că este clar o anume parte a măsurilor trebuie să rămână în vigoare, dar ele trebuie clar definite care sunt și trebuie hotărât care sunt cele mai bune hotărâri ca ele să rămâne în vigoare. S-a dat acum o săptămână un semnal politic, vom înlocui starea de urgență cu starea de alertă probabil pentru a da un semnal politic că lucrurile nu mai sunt de o asemenea gravitate", a declarat Greblă la România TV.

 

 

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: