Publicat: 4 Martie, 2018 - 10:01
Share
Fostul judecător CCR a căzut victima „protocolului” SRI - DNA

Şeful statului nu poate refuza cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fostul judecător constituțional Toni Greblă a spus  la Antena 3 că cererea ministrului justiţiei, Tudorel Toader, trebuie acceptată şi semnată de Iohannis.

"Preşedintele nu are de ales. Nu poate decât să ia act de propunerea ministrului Justiţiei şi să semneze documentul de revocare. Altă soluţie ar creea alte probleme. În ce mod poate să refuze propunerea? Spune nu, mersi? Sau semnează decret în care spune că nu e de acord? Asta nu e normal. O propunere întemeiată a ministrului Justiţiei nu poate fi refuzată de preşedinte. Aşa procurorii ar trece sub protecţia preşedintelui. Nu văd de ce atâtea organisme europene se mobilizează pentru un procuror şef al unei Direcţii. E în neregulă".

Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA în 2015, pentru fapte de corupție, dar a susţinut de fiecare dată că totul i s-a înscenat, deoarece s-a opus legii„Big Brother” promovată de fostulșef al SRI, George Maior. DNA l-a acuzat de trafic de influență, din care una în formă continuată și de efectuarea unor operațiuni financiare ca acte de comerț( Încălcarea embargoului...rusesc pentru produse alimentare!) care erau incompatibile cu funcția sa, cu scopul obținerii de bunuri și foloase necuvenite. Greblă a fost acuzat și de instituirea unui grup infracțional organizat și de fals în declarații, în formă continuată.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: