Vineri, 10 Iulie, 2020 - 10:55

InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situația toaletelor publice din Municipiul București.

În urma acestui studiu concluziile au fost următoarele:

 

-       In anul 2020 exista o crestere de 155% a numericului de toalete (562 toalete publice) fata de cele existente la nivelul anului 2018 (220 toalete publice. Acestea se afla în subordinea Primăriilor de Sector, Primariei Municipiului Bucuresti sau a Administrației lacuri, parcuri și agrement Bucureșt.

 

 

 

 

Marţi, 30 Iunie, 2020 - 10:25

Cand mergi cu masina in service timpul de remediere  este raportat la operatiunile efective realizate sau la timpul total cat masina este in service ?

Ora de manopera este raportata la tipul de autoturism sau nu?

Ora de manopera difera daca acese serviciu este acoperit de firma de asigurare versus daca plateste consumatorul ?

Piesele schimbate in service si lucrarilor efectuate  li se ofera garantie egala cu garantia autoturisumului sau a piesei schimbate, respectiv a lucrarilor efectuate ?!

Care este diferenta intre piese conforme versus piese originale ?!

Joi, 18 Iunie, 2020 - 11:41

În 2018, 1,0% din totalul cheltuielilor administrațiilor publice din toată Uniunea Europeană (UE) au fost alocate serviciilor culturale (inclusiv serviciilor de difuzare și publicare). Această cotă a rămas relativ stabilă de-a lungul timpului, reprezentând 1,0% din cheltuielile totale ale administrației publice în fiecare an, din 2013 până în 2018.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 10:11

Odata cu deschiderea teraselor unii operatori economici solicita consumatorilor care doresc sa faca o rezervare date cu caracter personal! Oare este normal? Oare este legal?

Dar cine stocheaza aceste date cu caracter personal?!

Unde si la cine pot ajunge datele cu caracter personal ale consumatorilor care merg la terasa?!

Terasele care sunt deschise in aceasta perioada sunt autorizate si avizate sa prelucreze datele cu caracter personal ale consumatorilor?! Daca nu sunt autorizate sa prelucreze aceste date cu caracter personal, pot functiona?!

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 10:19

Poate situatia actuala sa ne faca mai constienti de risipa alimentara? Este tema eurodezbaterii ce va avea loc in cursul zilei de miercuri, 27 mai 2020 ora 14:00, pe platforma Zoom

Participantii sunt reprezentanti din cele 6 tari partenere ale Proiectului Respect mancarii!, respectiv:

Joi, 14 Mai, 2020 - 10:17

Aceste produse sunt achizitionate frecvent in aceasta perioada de catre consumatori si cu siguranta  vom fi obligati sa le purtam  in urmatoarele luni. Oare sunt conforme? Intradevar ne protejeaza ?
Ca urmare a cercetarilor realizate, InfoCons a identificat la nivelul Uniunii Europene prin sistemul de alerta rapida Safety Gate nu mai putin de 11 masti cu filtru NECONFORME.

InfoCons, cu sprijinul specialistilor din domeniu va informeaza cu privire la achizitionarea acestor produse.

Luni, 11 Mai, 2020 - 10:29
Alertă emisă prin Safety Gate!

 
După prima alertă transmisă săptămână trecută cu privire la măștile neconforme, InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase,  produse care sunt achiziționate în special în această perioadă
Numărul alertei: INFO/00053/20 
Categorie:  Echipamente de protecție
 
Produs:  Mască de filtru de particule
 
Marcă: Necunoscut
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  KN95
 
cod de bare:  6 930372 100012
 

Vineri, 8 Mai, 2020 - 09:51

În fiecare zi în toată lumea, oamenii mor sau se rănesc ca urmare a accidentelor de muncă sau a bolilor legate de muncă. În Uniunea Europeană (UE), peste 2 milioane de accidente de muncă non-fatale au dus la absența lucrătorilor timp de patru zile sau mai mult în 2017, în timp ce 2912 de accidente de muncă au fost fatale.

Rata de incidență standardizată a scăzut în ultimii șapte ani în UE (de la începutul unor serii de timp comparabile), de la 2,87 accidente fatale la 100 000 de lucrători în 2010 la 2,25 în 2017.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 11:38

Pentru toți consumatorii care au achiziționat, sunt în curs de achiziționare, au în plan să își achiziționeze un imobil, în special cele situate în ansambluri rezidențiale de la dezvoltatorii imobiliari sau direct de la diferite persoane fizice sau juridice, InfoCons este alături de aceștia și asigură consiliere și consultanță în domeniul protecție consumatorilor.

În ultima perioadă sunt tot mai multe cazuri în care ceea ce este prezentat și se promite de către cei din domeniul imobiliar, nu corespunde cu realitatea.

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 09:25

Chiar dacă suntem în stare de urgență cu siguranță mulți dintre consumatori vor achiziționa aceste produse pentru a putea celebra ziua de 1 Mai, acesta este musai să fie însoțit de muștar și pâine.
Te-ai gândit până acum câte E-uri și sare conțin aceste produse ?!

InfoCons a efectuat studii asupra produselor tip mici, muștar și pâine.  În urma acestor studii putem realiza un calcul simplu pentru a vedea câte E-uri consumăm atunci când mâncam   un simplu mic, o felie de pâine și  muștar.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 10:46

Scrisoare deschisă către: Președinția României, Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor  

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 09:21

InfoCons prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, vă atrage atenția la următoarele produse, care sunt achiziționate în special în această perioadă.
Numărul alertei: A12/00614/20  

Categorie:  Echipamente de protecție

Produs:  Mască de filtru de particule

Marcă: Likelove

Denumire: Self Suction Filter Type Anti Particle Respirator

Tipul/numărul modelului:  KN95/FFP2

cod de bare:  6972761491073

Numărul lotului:  Necunoscut

Tip de risc:  Riscuri pentru sănătate/altele

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 11:42

În Uniunea Europeană (UE), în anul 2018 17,1% din populație locuiau în case foarte aglomerate, ceea ce înseamnă că nu aveau suficient spațiu în comparație cu dimensiunea gospodăriei.

Copii sunt mai fericiți in case mai mici  chiar dacă ei se joaca in camera in care părinții lucrează în perioada Coronavirusului. Mai mult decât atât, mediile supraaglomerate pot prezenta un risc mai mare de răspândire a virusului. Pe de altă parte, să stai singur acasă zile întregi aduce și propriul set de provocări.

Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 10:12

InfoCons  vine în sprijinul consumatorilor din România, în special în această perioadă dificilă și pune la dispoziția acestora numărul 021-9615 număr cu tarif normal în rețeaua Telekom, apelabil din toate rețelele, numar dedicat consumatorilor care au au în desfășurare un credit bancar, care au amânat  ratele aferente acestui credit conform prevederilor legale sau care doresc amânarea ratelor.La acest număr consumatorii pot solicita consiliere, informare și  pot depune o sesizare în domeniul financiar bancar din perspectiva protecției consumatorilor.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 09:25

Risipa alimentară reprezintă o problemă globală, care ne afectează pe fiecare în parte, în mod direct sau indirect. Toți locuitorii planetei se implică pentru a atinge ținta globală, aceeea fiind înjumătățirea risipei alimentare până în 2030 și reducerea irosirii mâncării.

Într-o lume unde peste 800 de milioane de oameni flămânzesc, cum putem continua să irosim sau să risipim o treime din mâncarea produsă global?

Luni, 13 Aprilie, 2020 - 11:24

Cu prilejul Sărbătorilor de Paște, InfoCons vă aduce le cunoștință aspecte pe care trebuie să le cunoașteți în momentul achiziționării produselor specifice sărbătorilor pascale.

În primul rând, oricând faceți cumpărături, trebuie să citiți cu atenție eticheta produselor pe care vă decideți să le achiziționați.

În conformitate cu prevederile de comercializare a ouălelor şi fiecare ou poartă următoarele informații, prin ștanțare, în ordinea mai jos menționată:

Sistemul de creștere al găinilor, care este reprezentat de o cifră de la 0 la 3, astfel:

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 11:29

InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015 - 2019 pe 59 de produse tip vopsea de ouă, ținând cont de rezultatele studiilor din 2015, 2016, 2018 și 2019.

Produsele analizate fac parte din următoarele branduri:

Alex
Gallus
Carmin
Take Line
Heitmann
Atifco
 
În urma studiilor, rezultatele au fost următoarele:

 1. Din punct de vedere al gramajului și al capacității de vopsire.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 10:19

În această perioadă dificilă cu noul Coronavirus, este bine de știut cât se cheltuie pentru problemele ce țin de sănătate.
Cele mai recente statistici privind cheltuielile curente de asistență medicală (publice și private) arată cum variază cheltuielile pentru asistența medicală în statele membre ale Uniunii Europene (UE).

11,3 % din PIB  cheltuielile pentru sănătate alocate în Franța și Germania, o pondere mai mare decât în orice alt stat membru al UE.

11,0 % cheltuieli alocate  în Suedia

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 11:46

În urma evenimentelor recent întâmplate, InfoCons vine în ajutor cu câteva sfaturi de care trebuie să ținem cont când mergem la cumpărături, pentru a ne ușura treaba și pentru a ne ajuta să fim în siguranță, să economisim timp, și pentru a avea o conduită cât mai normală.

Nu ieșiți din casă fără mască de protecție, mănuși și dezinfectant!

Luni, 30 Martie, 2020 - 13:21

Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, InfoCons lanseaza Campania ‘Pentru o Românie mai bună, doar împreună! Deșteaptă-te, române!‘.

În această perioadă toți românii trebuie să fie alături de cei mai puțin ajutorați și să le acorde un sprijin, fie el și o vorbă bună sau un sfat. Doar împreună și uniți putem trece peste această grea încercare care afectează toată populația neținând cont de stare materială, socială sau educațională.

Să arborăm tricolorul la geamurile caselor, la autoturisme, la garduri etc și să intonăm împreună ’ Deșteaptă-te, române! ‘.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 10:43

Ținând cont de starea de urgență în care se află România și pentru a putea preveni și  a asigura siguranța cetățeanului consumator, pentru a păstra concurența loială cât și pentru a  respecta drepturile consumatorilor, InfoCons sub egida Federației Asociațiilor de Consumatori propune ca instituțiile statului cu atribuții în domeniu să aibă în vedere să ia toate măsurile necesare privind următoarele aspecte :

Luni, 23 Martie, 2020 - 10:35

InfoCons şi Federaţia Asociaţiilor de Consumatori trag un semnal de alarmă cu privire la testarea preventivă a populaţiei pentru depistarea COVID-19.

Este singura şansă reală pe care o are România în acest moment, pentru a nu ajunge într-o stare de colaps, pentru a da o şansă reală României în vederea combaterii acestui virus.

O persoană depistată la timp poate însemna zeci de alte vieţi salvate.

Un om prevenit face cât doi !

Vineri, 20 Martie, 2020 - 09:12

Avand in vedere situatia  de urgenta prin care treceme in aceasta perioada, organizatiile neguvernamentale care se implica cu voluntari in aceste momente dificile, cu voluntari pentru a veni in sprijinul cetatenilor mai putin ajutorati, existand riscul sa fie suspendante multe din activitatile din diferite Proiecte, sponsorizarile fiind aproape inexistente solicitam de urgenta adoptarea unor masuri de sprijin pentru mediul asociativ din Romania  prin suspendarea platilor aferente contributiilor salariale si sustienerea somajului tehnic acolo unde va fi cazul.

Joi, 19 Martie, 2020 - 10:23

În situații de criză, cum ar fi această perioadă în care ne aflăm, consumatorii tind să cumpere, cumpere, cumpere cât mai multe produse alimentare sau sanitare.
Este foarte important să ne menținem calmul și să ne planificăm mesele astfel încât să nu ajungem să facem risipă alimentară şi automat risipă financiară, de energie, apa si in final ne risipim si viata.
 
Trebuie să ținem cont întotdeauna ca înainte de achiziționarea unui produs să citim întotdeauna eticheta și să ținem cont de:
-           Termenul de valabilitate

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 10:50

Având în vedere situaţia de urgenţă în care se află România, InfoCons pune la dispoziţia consumatorilor români adresa de email urgente@protectia-consumatorilor.ro iar pentru cetăţenii străini emergency@consumersprotection.org. La aceste adrese de e-mail consumatorii pot solicita consiliere, informare și  pot depune o sesizare în domeniul protecției consumatorilor.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 11:19

Având în vedere situația de criză prin care trecem InfoCons împreună cu Federația  Asociaţiilor de Consumatori trage un semnal de alarmă cu privire la diferite aspecte, aspecte extrem de sensibile într-o perioadă grea pentru consumatorul și cetăţeanul român.
InfoCons trage un semnal de alarmă și avertizează consumatorul cât și autoritățile publice cu atribuții de control în domeniu pentru respectarea legislației și luarea de măsuri suplimentare pentru monitorizarea pieței.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 11:11

Infocons a realizat un studiu comparativ cu privire la cheltuielile Primăriilor din cadrul reședințelor de județ din România pentru evenimentele organizate în perioada sărbătorilor de iarnă în ultimii 3 ani, respectiv 2017-2018-2019. Datele relevate sunt următoarele:

Alocația bugetară pentru evenimente

2017

-          9.000.000 de lei a fost suma cea mai mare pentru organizarea evenimentelor din perioada sărbătorilor de iarnă, achitată de Primăria Municipiului București;

Luni, 9 Martie, 2020 - 09:20

Fiecare dintre noi adoptă un regim alimentar după bunul plac, alții după starea de sănătate sau după recomandarea nutriționiștilor sau a doctorilor. Părerile sunt împărțite, unii oameni preferând să consume și produse de origine animală, alții însă, limitându-se doar la legume, fructe și pește.

Postul Paștelui este abia la început și este considerat cel mai aspru și cel mai lung dintre toate cele patru posturi importante de peste an. La ortodocși, postul Paștelui a început în data de 2 martie 2020, Paștele fiind sărbătorit pe data de 19 aprilie.

Luni, 23 Decembrie, 2019 - 12:14

Masa de Crăciun: Bal mascat cu E-uri, sare și zahăr! InfoCons: La 100g de mâncare putem ajunge chiar și la 167 de E-uri (aditivi alimentari), 31g de sare (15.5 plicuri de sare) și 71g de zahăr (14 plicuri de zahăr)!
 
Cantitatea de sare recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 5 grame/zi. În acest context, putem observa că la o singură masă putem regăsi aproape întreaga cantitate recomandată pentru toată ziua sau chiar o putem depăși.
 

Vineri, 20 Decembrie, 2019 - 10:03

Sărbătorile vin și mireasma mâncărurilor și deserturilor gătite în casă de către gospodine ne învăluie simțurile. Magazinele și producătorii proprii țin concurență și fac fel și fel de oferte pentru consumatori.
InfoCons a realizat un studiu despre cozonaci, analizând 20 de produse de la diverși producători și distribuitori aceștia fiind: Auchan România, Lidl, Cora, Carrefour, Boromir, Vel Pitar, Grew SRL și Bauli.
Denumirile produselor sunt:
1-   Cozonac cu cremă de lapte (Boromir)
2-   Cozonac cu cremă de lapte și chipsuri de ciocolată (Boromir)

Subscribe to Sorin Mierlea