Vineri, 24 Iulie, 2020 - 17:00

​​Corpul de control al Ministerului Sănătății se află la această oră la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București. Este prima zi a unui control în cadrul căruia urmează să fie verificate acuzațiile formulate de Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă, care reunește medicii ATI din România, într-un memoriu adresat ministrului Sănătății și lui Raed Arafat.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 05:34
În Bucuresti nu mai sunt locuri la Terapie Intensiva.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a anuntat, joi seara, ca miercuri seara, nu au mai existat locuri in spitalele Covid din Bucuresti pentru pacientii simptomatici. "Dupa o discutie cu domnul ministru Tataru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost "Hai sa gasim inca doua spitale", a precizat Arafat.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 15:44

Persoanele care au intrat în contact direct cu bolnavi de COVID-19 vor fi carantinate în baza unei decizii emise de Direcţia de Sănătate Publică pentru fiecare, individual, potrivit Hotărârii 36 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prezentată marţi, în cadrul şedinţei de Guvern, de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 10:15
Pentru naștere, căsătorie, deces, tratament medical, preschimbare documente de identitate șamd poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat, în debutul ședinței de Guvern, ultimele măsuri după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Se certifică pandemia de Covid-19. Se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc din țările cu risc epidemiologic ridicat. Criteriul de risc: rata de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile mai mare decât cea din România. Lista țărilor respective se revizuiește săptămânal de INSP.

Luni, 20 Iulie, 2020 - 09:58
Adică spre un milion de infecții în septembrie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus, duminică seara, la Digi24, că „situația merge spre mai rău”, existând o creștere continuă a cazurilor active, pentru că persoanele care se vindecă de COVID-19 sunt mai puține decât cele care se îmbolnăvesc.

Vineri, 17 Iulie, 2020 - 22:54
În acest moment, in Romania 885 de localitati au confirmat cel putin un caz de Covid-19

"Spitalele de terapie intensiva care primesc pacienti infectati cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Bals, Victor Babes, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Daca apare un caz, il vom muta in afara Bucurestiului. Si spitalul din Ploiesti este ocupat la capacitate maxima. Solutia este sa cream paturi de ATI, sa aducem ventilatoare. Avem stocuri si pentru ca a aparut aceasta problema trebuie sa apelam la aceasta solutie. Dar avem nevoie de personal (...) Si maine vom avea o cifra record", a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Marţi, 14 Iulie, 2020 - 19:00

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, marţi, la şedinţa Comisiei juridice a Senatului, că este important ca personalul medical detaşat în contextul pandemiei de COVID-19 de la un spital la altul să beneficieze de o formă de plată, respectiv o indemnizaţie de detaşare, precum şi de cazare, masă şi transport pentru a fi sprijinit în misiunea pe care o îndeplineşte.

Duminică, 12 Iulie, 2020 - 11:15
În acest moment principala provocare o reprezintă supraaglomerarea spitalelor

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, Raed Arafat, a atras atenția, sâmbătă, la TVR, că situația riscă să se înrăutățească în România, după ce sâmbătă au fost raportate 698 de noi cazuri și 24 de decese provocate de COVID-19. „Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă”, a declarat Raed Arafat.

Joi, 9 Iulie, 2020 - 19:18

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, joi, la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care se dezbate proiectul Guvernului privind carantinarea şi izolarea, că, în urma discuţiei cu reprezentanţii Parlamentului, s-a ajuns la un proiect viabil, care permite autorităţilor "să-şi facă treaba".

Arafat a precizat că proiectul introduce definiţia carantinei şi izolării din regulamentul sanitar internaţional, iar detaşarea personalului medical pentru îngrijirea pacienţilor cu COVID-19 se va face pe o perioadă de maximum 30 de zile.

Luni, 6 Iulie, 2020 - 16:05

Guvernul a adoptat legea privind carantina și izolarea. Legea nu se referă doar la coronavirus, ci la iniţierea unor măsuri igienico-sanitare pentru situaţii deosebite de risc epidemiologic sau biologic. Proiectul de lege vine după decizia CCR privind carantinarea şi izolarea persoanelor contaminate cu noul coronavirus. Legea va ajunge în regim de urgență în Parlament. Există și o noțiune nouă, de "carantinare a bagajelor", care nu se referă doar la COVID 19, iar amenzile rămân în vigoare.

Sâmbătă, 27 Iunie, 2020 - 08:33
De vină sunt tinerii, care au devenit neglijenți

Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune românii nu că s-au relaxat prea mult, dar o parte din ei au devenit neglijenţi şi că nu mai respectă regulile de bază. El a precizat că tinerii cred că pandemia este o glumă, că nu este nicio o problemă.

Duminică, 21 Iunie, 2020 - 09:26
E îngrijorat pentru că „s-a întărit curentul care susţine că virusul nu este decât "o biată gripă”.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat  a decis să își ia în serios rolul de  dictator sanitar. El anunță că la nivelul ministerului s-au dispus controale "foarte serioase" cu privire la modul în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2, decizia fiind luată în contextul în care se constată în mod constant o creştere a numărului de cazuri noi de infectare.

Joi, 21 Mai, 2020 - 18:00

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat joi că măsurarea temperaturii la intrarea în spaţiile publice închise, magazine, clădirile instituţiilor publice sau ale operatorilor economici, reprezintă "o nouă temă falsă" de "dezbinare" şi de "minimalizare" a efectelor şi riscului virusului SARS-CoV-2.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 12:44
în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații

O serie de echipamente de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații realizate prin platforma Donează pentru linia întâi au ajuns la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI), „creierul” operațiunilor de intervenție de la începutul crizei medicale generate de COVID-19.

Sâmbătă, 16 Mai, 2020 - 08:37
Noi proteste au fost anunțate pentru sâmbătă și duminică

Poliția a intervenit în forță, vineri seara, după ce mai multe persoane au făcut o proiecție pe sediul MAI, unde au scris ”JOS aRAHAT, Infractorul delegat”. Cristian Dide, care și-a făcut „reputația” prin felul în care instigă poliția și jandarmeria, a refuzat să se legitimeze și a fost încătușat și dus la secție de către polițiști. Mai multe femei au încercat să îl apere, iar apoi s-au plâns că au fost bruscate de către forțele de ordine.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 09:13
Anunțul a fost făcut doar cu 45 minute înainte de intrarea în starea de alertă

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat, că restaurantele, cafenelele și terasele rămân închise în perioada stării de alertă.

Sâmbătă, 9 Mai, 2020 - 12:11
Abia după 15 mai spitalele vor primi pacienţi „care nu reprezintă urgenţă”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat,de pe poziția autoasumată de „dictator sanitar” anunță că după data de 15 mai spitalele vor primi și pacienţi „care nu reprezintă urgenţă”.

Luni, 4 Mai, 2020 - 07:51

Cu fiecare apariție a sa pe ecranul diferitelor canale, Raed Arafat dă tot mai mult impresia că el este cel care face regulile în combaterea epidemiei, deși competențele sale sunt, instituțional, limitate. Dealtfel aceasta este trăsătura comună a diferiților funcționari din sănătate ajunși în capul mesei  unde se simt datori să ia ei deciziile în locul politicienilor.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, arata ca cel mai probabil mall-urile nu vor fi printre primele deschise dupa data de 15 mai.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 20:00

Măsurile de relaxare care vor fi luate după 15 mai în România nu înseamnă o revenire la ceea ce a fost înaintea pandemiei de coronavirus, iar restricțiile se vor ridica treptat, pentru a vedea impactul acestora legat de evoluția cazurilor de COVID-19, a declarat duminică seară șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. El a spus că, de exemplu, în prima fază mall-urile sau restaurantele vor rămâne închise.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 09:27

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, la Palatul Cotroceni, o nouă şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

La întâlnire participă prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Sedinţa va avea loc la ora 12,00.

La finalul reuniunii, şeful statului va susţine o declaraţie de presă.

 

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 14:16

De felul în care vom respecta regulile în perioada de Paște depinde cât de repede va începe relaxarea. Este mesajul tranșant transmis de secretarul de stat Raed Arafat înaintea sărbătorilor. Cel mai probabil acest lucru se vă întâmplă în luna mai, dar cu condiția ca toți să înțelegem că de Paște trebuie să stăm în casă, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 14:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 8 aprilie a.c., o declaraţie de presă la finalul vizitei la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă: Bună ziua! Suntem în afara Bucureştiului, la Centrul Naţional de Coordonare pentru Situaţii de Urgenţă. Am făcut o vizită, însoţit fiind de Prim-ministrul Ludovic Orban, de Ministrul de Interne Marcel Vela, evident de domnul Secretar de Stat Raed Arafat, care astăzi ne-a condus prin acest centru.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 10:15

Departamentul pentru Situații de Urgență prin Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România, achiziționează prima secție de terapie intensivă mobilă din țara noastră, în valoare de 264.930 de dolari, care va putea prelua pacienții în stare critică ca urmare a infecției cu SARS–CoV–2.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 13:13

Pe măsură ce se îndesesc aparițiile televizate ale trio-ului ”Criza e cu noi!, începem și noi, vorbitorii, să înțelegem câte ceva din limbajul semnelor pe care le utilizează surdomuții. Iată, de pildă, cum se traduce tusea lui Arafat - cu siguranță doar o tuse de dres glasul - chiar dacă o anumită îngrijorare se poate citi pe chipul ministrului Vela...

Luni, 30 Martie, 2020 - 23:30
Suceava, primul oras inchis!

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin luni seară o declarație de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Bogdan Despescu prezintă Ordonanța Militară nr. 5:

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 21:31

Un nou anunț solemn al „tripletei” care semnifică „brațul armat” al Stării de Urgență - care, treptat, devine Stare de Asediu - compusă din Vela, Despescu și Arafat. După o matură chibzuință autoritățile au ajuns la concluzi ca lupta cu coronavirusul și maladia pe care o reprezintă poate conduce la victorie cu câteva condiții esențiale: pietonii să nu mai umble fără treabă, dentiștii să nu se mai uite în gura pacienților care nu au urgențe, iar mall-urile să-și înceteze activitatea.

Decizii de ultima oră luate de Ministerul de Interne:

Vineri, 20 Martie, 2020 - 19:19

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a transmis, vineri, cetăţenilor să nu ia în considerare nimic din ceea ce apare în spaţiul public până nu se adoptă, subliniind că proiectul privind restricţii la deplasarea în afara domiciliului nu este adoptat, poate suferi multe modificări, iar "iresponsabilitatea" persoanei care a făcut public documentul este "evidentă".

Marţi, 17 Martie, 2020 - 23:15
Cu tripleta executivă Marcel Vela, Bogdan Despescu și Raed Arafat

La o zi dupa ce presedintele Iohannis a declarat stare de urgenta in Romania, din cauza epidemiei de coronavirus, a avut loc o conferință de presă la care au participat Marcel Vela, .Bogdan Despescu si Raed Arafat.

Principalele declaratii ale lui Marcel Vela:

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 13:34

Distribuţia în afara ţării a medicamentelor sau a materialelor sanitare pentru tratarea COVID-19 va fi suspendată pentru 6 luni, a anunţat, miercuri, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. "Comitetul a decis suspendarea temporară pentru 6 luni a distribuţiei medicamentelor, dispozitivelor medicale şi materialelor sanitare esenţiale în prevenţia şi tratarea infecţiei cu COVID-19 în afara teritoriului României", a declarat Arafat într-o conferinţă la sediul MAI.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 12:44

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a dat asigurări, miercuri, că în prezent nu se pune problema închiderii Bucureştiului.

Subscribe to Raed Arafat