Joi, 4 Iunie, 2020 - 13:47

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România trage un semnal de alarmă asupra situaţiei continue de încălcare a drepturilor pacienţilor.

Chiar dacă în alte domenii, lucrurile au fost relaxate, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în sistemul de sănătate. În urma semnalelor, am alcătuit următoarea listă de încălcări a drepturilor pacienţilor:

- În continuare sunt internate doar urgenţele. Pacienţii sunt amânaţi până după 15 iunie;

Vineri, 22 Mai, 2020 - 11:55

Pentru persoanele care trăiesc cu boli respiratorii, actualul context epidemiologic determinat de pandemia cu noul coronavirus produce o stare de anxietate intensă, dincolo de boala pe care o au deja. Drumul la farmacie, asigurarea accesului continuu la tratament, dar și la servicii medicale sunt toate aspecte esențiale și necesare pentru îngrijirea lor.un management optim al acestor boli.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 10:23

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România şi Societatea Română de Epidemiologie lansează ghidul "Recomandări de protecţie pentru pacienţii cronici în contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV 2". Ghidul a fost realizat de doamna prof. dr. Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 13:41

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România trage un semnal de alarmă cu privire la pacienţii cronici din Suceava, în special a celor care au nevoie de tratament perfuzabil, pe care îl făceau de obicei la spital sub supraveghere medicală. Acest lucru nu mai este posibil în acest moment, unii dintre ei având chiar medicii pozitivi şi aflându-se în izolare în acest moment.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 13:40

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România informează că, dacă aveţi o persoană internată în 12 spitale din Bucureşti, puteţi dona sânge, iar acel sânge ajunge în mod specific la acel pacient (pacientul nu primeşte acelaşi sânge procesarea sângelui recoltat durează până la 24- 48 h dacă este valid, primeşte sânge similar). În Bucureşti există un sistem informatic care permite donarea pentru o anumită persoană.

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 12:00

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România şi Societatea Română de Epidemiologie atrag atenţia asupra necesităţii introducerii compensării la vaccinuri pentru pacienţii cu afecţiuni cronice.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 19:19

Declarația de la Haga se adresează reprezentaților sistemelor de sănătate din întreaga Europă, cu scopul de a facilita dezbaterile pe tema adaptării practicii medicale și a politicilor publice referitoare la managementul diabetului de tip 2, în conformitate cu actualizările aduse de ghidurile internaționale. Misiunea asumată de semnatarii declarației este de a se asigura că persoanele cu diabet sunt puse în prim plan atunci când sunt formulate planuri de acțiune la nivelul fiecărei țări.

Joi, 9 August, 2018 - 13:40

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a luat act cu îngrijorare despre dezvăluirile protestatarilor din faţa SUUB şi salută decizia acestora de a nu mai accepta să lucreze în condiţii care pun în pericol viaţa pacienţilor.

COPAC cere autorităţilor să controleze cu responsabilitate situaţia şi să intervină de urgenţă pentru remedierea şi îmbunătăţirea situaţiei, astfel încât viaţa pacienţilor să nu mai fie pusă în pericol, iar calitatea îngrijirilor medicale din întreg sistemul de sănătate să fie una potrivită pentru o ţară europeană.

Subscribe to Radu Gănescu