Marţi, 19 Mai, 2020 - 17:42

Liderul grupului parlamentar PSD din Senat, Radu Preda, a anunţat marţi, în plen, depunerea unei moţiuni simple intitulate "Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie" formulată împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela.

"În conformitate cu prevederile Regulamentului, depun moţiunea simplă la adresa ministrului de Interne, Marcel Vela, cu titlul 'Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie'. Vă rog să dispuneţi conform Regulamentului dezbaterea şi votul pentru această moţiune", a afirmat Radu Preda, de la tribuna Senatului.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 22:04
Discurs melodramatic de mulțumire pentru disciplina izolaților

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut o declarație de presă la scurt timp după ce Camera Deputaţilor a adoptat, cu modificări, proiectul privind măsurile din starea de alertă.

Principalele puncte din declarația ministrului de Interne:

Marţi, 12 Mai, 2020 - 14:17

Persoanele care strănută în metrou și nu poartă mască riscă dosar penal pentru că ar putea fi infectate și astfel i-ar putea îmbolnăvi pe cei din jur. Ministrul de Interne, Marcel Vela, sfătuiește populația să se adreseze forțelor de ordine și chiar să sune la 112 dacă văd persoane care nu respectă măsurile de prevenție recomandate de autorități.

Ministrul de Interne recomandă cetățenilor vigilență maximă dacă văd la metrou persoane care nu poartă mască și strănută.

Luni, 11 Mai, 2020 - 10:09

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, duminică seara, că lista cu măsuri pentru prima etapă de relaxare va fi finalizată din punct de vedere juridic, dezbătută şi apoi aprobată în următoarea săptămână.

Joi, 7 Mai, 2020 - 15:05

Data de 15 mai este şi data de când vom putea circula liber fără niciun fel de restricţie, deşi liderii politici vorbeau până acum de limite de deplasare.

Aceste limite nu se pot impune, a explicat ministrul de Interne Marcel Vela, așa că vom putea ieși din localitate şi vom putea merge oriunde, fără să fie nevoie să justificăm motivul deplasării.

Joi, 7 Mai, 2020 - 10:53

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

"Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa", a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook. 
 

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 15:00

Şeful executivului a fost întrebat miercuri despre redeschiderea spaţiilor comerciale după data de 15 mai, subiect care ar fi fost discutat în cadrul reuniunii conducerii PNL de marţi seară, inclusiv cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Premierul a indicat că magazinele din mall-uri care au intrări exterioare vor fi deschise după ridicarea stării de urgenţă.

Luni, 4 Mai, 2020 - 14:00

1. Iohannis: Săriți! Ne iau ungurii Ardealul! / 2. Școlile nu se mai deschid. Cel mai scurt an școlar din istorie poartă marca „Anisie” / 3. Relansarea IMM Invest sub protecția Serviciilor / 4. Sondaj IMAS: PNL pierde lunar cte 4 procente / 5. Ofensivă militarizată Anti-grătar de 1 Mai

Luni, 4 Mai, 2020 - 12:21

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, luni, că este "un lucru evident" că se fac abuzuri de către poliţişti în cazul verificărilor cetăţenilor cu privire la libera circulaţie şi i-a sfătuit pe cei care se simt nedreptăţiţi să conteste în instanţă amenzile.

Duminică, 3 Mai, 2020 - 11:59
120 milioane de euro „teoretici”, pentru că nu-i va vedea nimeni în realitate

Ministrul de interne Marcel Vela a declarat sâmbătă seara la Digi24 că amenzile date în perioada stării de urgență pentru nerespectarea restricțiilor din ordonanțelor militare se ridică la peste 600 de milioane de lei (120 de milioane de euro), iar acești bani vor merge către zona medicală și persoanele vulnerabile.Evident, când și dacă vor fi încasați, pentru că se presupune că marea majoritate a amenzilor var fi în cele din urmă contestate în justiție, decizia aplicării lor fiind suspectă de neconstituționalitate.

Vineri, 1 Mai, 2020 - 09:04
Dacă nu suntem cuminți, vom fi nevoiți să ne lăsăm plete

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că deschiderea frizeriilor și a cabinetelor stomatologice va depinde de modul în care românii vor respecta restricțiile impuse de Ordonanțele Militare până în data de 15 mai.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 21:17

A fost prelungită suspendarea zborurilor din şi spre România cu 12 ţări, a anunțat, luni, seară, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela: Spania, Austria, Belgia, Elveția, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia, Italia, Franța, Germania și Iran.

Ordonanța Militară Nr.10

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 21:14

Autorităţile relaxează restricțiile de circulație în cazul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani. Astfel, acestea vor avea la dispoziţie 7 ore pe zi să meargă la cumpărături, să-şi rezolve treburi urgente sau să facă mișcare. Măsura anunţată de preşedintele Klaus Iohannis și detaliată de ministrul de Interne, Marcel Vela, se regăseşte în Ordonanţa Militară nr. 10. Până la anunțarea altor măsuri, rămân obligatorii declarațiile pe proprie răspundere pentru fiecare ieșire din casă. 

Ordonanța Militară nr. 10

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 09:27

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, la Palatul Cotroceni, o nouă şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

La întâlnire participă prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Sedinţa va avea loc la ora 12,00.

La finalul reuniunii, şeful statului va susţine o declaraţie de presă.

 

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 09:50

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, la ora 12,30, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului pentru evaluarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 18:10

Marcel Vela a susținut o declarație de presă după ședința avută la sediul MAI cu premierul Ludovic Orban și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. 

Puncte principale din declarația ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela:

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 00:13
Vela a încheiat un nou acord cu Patriarhia, fix pe dos decât cel vechi

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, miercuri seara, ca acordul cu Biserica Ortodoxa Romana a fost modificat.
NU VOM AVEA VOIE sa mergem la biserica: atat painea binecuvantata, cat si Lumina, vor fi aduse la domiciliul romanilor.

Totodata, spre deosebire de protoculul initial, in care era precizat ca bisericile vor fi ajutate la distribuirea Sfintei Lumini de angajati MAI, noul acord prevede ca distribuirea se va face de catre "personal clerical si voluntari ai bisericii".

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 11:25

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au fost informaţi şi au fost de acord cu înţelegerea dintre Poliţia Română şi Biserica Ortodoxă Română privind distribuirea Luminii de Paşte.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 10:17

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR solicită Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Prim-Ministrului României, domnul Ludovic Orban, Ministrului Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, Ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Lucian Bode, Ministrului Afacerilor Externe, Domnul Bogdan Aurescu, intervenția urgentă, pe cale diplomatică, pe lângă autoritățile din Germania, Austria, Ungaria și alte state membre UE, pentru a permite șoferilor profesioniști români să circule cu autoturisme, inclusiv vehicule de transport persoane

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 18:30
Acces între 07.00 și 17.00, cu precizare în declarație!

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, precizări despre regulile de Paști: vineri și sâmbătă, lângă biserici se va distribui pâinea sfințită.

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 12:39

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, Norica Nicolai, îi cere ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să fie mai atent la modul în care acţionează organele de ordine şi să le recomande patrulelor "să o lase mai uşor cu zelul de a îndeplini planul de amenzi pe zi".

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 12:26
Cerem integrarea în structurile de consiliere şi decizie a unor experţi şi demnitari care să poată oferi autorităţilor repere juste pentru o calibrare a măsurilor care să garanteze şi respectarea drepturilor omului

În atenţia

Preşedintelui României, Klaus Iohannis
Prim-ministrului României, Ludovic Orban
Ministrului pentru Afaceri Interne, Marcel Vela
Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu
Biroului Permanent al Senatului
Avocatului Poporului,
Renate Weber

Doamnă, domnilor,

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 14:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 8 aprilie a.c., o declaraţie de presă la finalul vizitei la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă: Bună ziua! Suntem în afara Bucureştiului, la Centrul Naţional de Coordonare pentru Situaţii de Urgenţă. Am făcut o vizită, însoţit fiind de Prim-ministrul Ludovic Orban, de Ministrul de Interne Marcel Vela, evident de domnul Secretar de Stat Raed Arafat, care astăzi ne-a condus prin acest centru.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 09:20

Preşedintele Klaus Iohannis va avea luni, la ora 12,00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul şi cu membri ai Guvernului.

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 16:04
Personalul medical rămâne în țară

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, la 4 aprilie 2020, în declaraţia de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, că a semnat Ordonanţa Militară nr 7 cu privire la măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19, care este avizată de premierul Ludovic Orban şi prevede, printre altele, şi carantinarea oraşului Ţăndărei din judeţul Ialomiţa.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 20:31
Consecvent cu vechile sale apucături, „penalul” Adrian Sîrbu ar vrea să pună el mâna pe banii de la guvern și să-i împartă „instituțiilor credibile”

Reiterăm îngrijorarea pe care ne-a creat-o publicarea, pe Mediafax, a unui text semnat de Adrian Sârbu, cu doar două zile înainte de comunicarea, de către ministrul de Interne, a Ordonanței Militare Nr. 4. Textul era intitulat „Deşteptarea!

Luni, 30 Martie, 2020 - 23:30
Suceava, primul oras inchis!

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin luni seară o declarație de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Bogdan Despescu prezintă Ordonanța Militară nr. 5:

Marţi, 24 Martie, 2020 - 22:04
Persoanele peste 65 de ani vor circula doar în intervalul 11.00-13.00, cu unele exceptii

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut, la ora 22.00, o declarație de presă la sediul MAI.

Au prezentat ordonanța militara numărul 3, care înăspreste sensibil restricțiile de circulație, pentru a preveni propagarea epidemiei de coronavirus.

Luni, 23 Martie, 2020 - 22:17
Şi cu o declarație pe propria răspundere

La ora 22:00 a intrat în vigoare prevederea ordonanței militare nr. 2, anunțată sâmbătă seară de ministrul de Interne Marcel Vela, prin care sunt impuse restricții de circulație în timpul nopții.

Astfel, persoanele care ies din casă în intervalul 22:00 - 6:00 trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere sau o adeverință de la angajator.

Declaraţia pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei aprobate de autorităţi.

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 21:31

Un nou anunț solemn al „tripletei” care semnifică „brațul armat” al Stării de Urgență - care, treptat, devine Stare de Asediu - compusă din Vela, Despescu și Arafat. După o matură chibzuință autoritățile au ajuns la concluzi ca lupta cu coronavirusul și maladia pe care o reprezintă poate conduce la victorie cu câteva condiții esențiale: pietonii să nu mai umble fără treabă, dentiștii să nu se mai uite în gura pacienților care nu au urgențe, iar mall-urile să-și înceteze activitatea.

Decizii de ultima oră luate de Ministerul de Interne:

Subscribe to Marcel Vela