Miercuri, 27 Mai, 2020 - 11:20

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Transporturilor să sesizeze Parchetul cu privire la "măgăriile" făcute de cei responsabili de lucrările efectuate în trecut pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 10:31

Angajaţii Ministerului de Interne vor sprijini agenţii de pază ai Metrorex pentru a asigura fluenţa la metrou, iar distanţa recomandată dintre călători este de un metru, a anunţat, luni seara, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Luni, 11 Mai, 2020 - 15:43
Si să achiziționeze bilete cu cel puțin o zi înainte

Trenurile circulă în această perioadă după un program special și s-au luat mai multe măsuri pentru a fi respectată distanțarea în vagoane.

Avioanele nu prea s-au ridicat de la sol, însă urmează o perioadă a concediilor și mulți vor merge prin aeroporturi. Avem deja un set de reguli de urmat după relaxarea restricțiilor.

Declarații ale ministrului Lucian Bode:

Vineri, 8 Mai, 2020 - 19:00

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, joi, că vor fi luate măsuri de siguranţă pentru fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai, iar în privinţa Metrorex se vor folosi toate trenurile disponibile, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minut.

Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 10:03
după ridicarea stării de urgenţă

România va propune, săptămâna viitoare, la Consiliul extraordinar al miniştrilor Transporturilor din Uniunea Europeană (UE), elaborarea unui set de recomandări în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a transporturilor după ridicarea stării de urgenţă, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţii, Lucian Bode.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 20:00

„Termenul de 30 iunie râmâne un termen asumat de către antreprenor pentru punerea în circulație cu călători a acestei magistrale de metrou!”, susține ministrul Transporturilor, Lucian Bode, după o vizită pe șantierul Magistralei 5 împreună cu premierul Ludovic Orban. Lucrările, începute în 2011, ar fi trebuit să fie gata inițial după 3 ani...

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 10:17

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR solicită Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Prim-Ministrului României, domnul Ludovic Orban, Ministrului Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, Ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Lucian Bode, Ministrului Afacerilor Externe, Domnul Bogdan Aurescu, intervenția urgentă, pe cale diplomatică, pe lângă autoritățile din Germania, Austria, Ungaria și alte state membre UE, pentru a permite șoferilor profesioniști români să circule cu autoturisme, inclusiv vehicule de transport persoane

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 13:55

Având în vedere ultimele evenimente petrecute în cursul zilei de 9 aprilie 2020 pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, în legătură cu care Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor sunt realizate verificări privind o serie de aspecte care intră în aria de competenţă a structurilor din subordinea Ministerului.

Luni, 30 Martie, 2020 - 13:08

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a avertizat că dacă pasagerii de pe Otopeni nu vor fi convinşi să păstreze distanţa de doi metri unul faţă de celălalt, va fi luată în calcul posibilitatea debarcării unei singure curse.

Această precizare a fost făcută în urma aglomeraţiei produse luni dimineaţa pe aeroport, când au venit trei curse în acelaşi timp, iar pasagerii, deşi aveau spaţiu suficient, "au ales, din păcate, să stea în apropiere unul de celălalt".

Vineri, 27 Martie, 2020 - 08:21

Dialogul purtat de către ministrul Lucian Bode cu constructorii din infrastructura rutieră şi feroviară, în cadrul videoconferinţei desfăşurată astăzi, 26 martie 2020, a avut ca rezultat menţinerea termenelor asumate prin contracte, în ciuda contextului actual determinat de criza generată de noul coronavirus COVID-19.

Vineri, 13 Martie, 2020 - 19:00

Peste 30% dintre şoferii care sunt înregistraţi cu carte de muncă la companiile de transport internaţional de marfă refuză să plece în cursă, pentru că riscă să fie blocaţi în Ungaria, Slovenia sau Serbia, a declarat, vineri, ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode.

Vineri, 28 Februarie, 2020 - 15:00

Primele cinci termoscannere ajung în România săptămâna viitoare, urmând ca alte zece să fie aduse în 20 martie, potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Ministerul Transporturilor a anunțat, joi, că primele cinci termoscannere ajung în România săptămâna viitoare. Următoarele zece ajung pe 20 martie iar restul de 20 vor ajunge în 55 de zile.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 18:00

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, că doreşte ca toţi operatorii feroviari din ţară să beneficieze de material rulant produs în România.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 18:00

Metroul din Drumul Taberei va circulă din iunie. Este promisiunea ministrului Transporturilor. Lucian Bode spune că nu sunt motive pentru o nouă întârziere a lucrărilor. Și alți miniștri înaintea lui au avansat termen după termen, dar realitatea i-a contrazis. Investiția, necesară pentru a descongestiona traficul într-unul dintre cele mai aglomerate cartiere ale Capitalei, trebuia să fie gata acum 4 ani.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 14:45

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că Guvernul va anula marţi parteneriatele public-private pentru autostrada Comarnic - Braşov şi pentru tronsonul Târgu Mureş - Iaşi al autostrăzii Unirii.

Acesta a avut luni o întâlnire cu parlamentari PNL.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 18:51
”Rumânul” a obținut promisiunea unei stații de tren la patinoar

București, 13 ianuarie 2020 — Ion Țiriac împreună cu reprezentanții Fundației Ion Țiriac s-a întâlnit, joi, 9 ianuarie, cu Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu reprezentanții CFR și cu cei ai constructorului, în marja vizitei efectuate de ministru la șantierul căii ferate care va lega Gara de Nord cu Aeroportul Otopeni.

 

Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 18:16
Nu în septembrie, cum prevede contractul

Legătura feroviară Gara de Nord – Aeroportul Otopeni trebuie terminată până în mai, chiar dacă termenul din contract este septembrie, după terminarea Campionatului European de Fotbal, a declarat joi ministrul Transporturilor, Lucian Bode. În prezent se lucrează pe două dintre cele trei secțiuni, justiția hotărând la final de decembrie ca lucrările să rămână suspendate pe secțiunea din mijloc.

Sâmbătă, 28 Decembrie, 2019 - 10:18
A fost semnat contractul de leasing pentru achiziţia a nouă avioane noi ATR 72-600, cu 72 de locuri,

Managementul companiei TAROM a semnat contractul de leasing pentru achiziţia unui număr de nouă avioane noi tip ATR 72-600, cu 72 de locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale, interne şi externe, şi vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă, a anunţat vineri Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 08:57
Bode: Este necesar un ajutor de salvare de 47 de milioane de euro si aproximativ 110 milioane de euro ajutor de restructurare

 

Tarom va inchide cu pierderi de 190 de milioane de lei in acest an, dar vom solicita un ajutor de salvare de 47 milioane de euro si unul de restructurare de aproximativ 110 milioane de euro, pentru ca ne dorim sa salvam aceasta companie, a declarat, joi seara, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 18:39

Parlamentarii din comisiile reunite de specialitate au avizat favorabil, miercuri, nominalizarea lui Lucian Bode pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Deputaţii din Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură, respectiv Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, precum şi senatorii din Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură, respectiv Comisia pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei s-au exprimat cu 31 de voturi pentru, un vot împotrivă şi 10 abţineri.

Duminică, 27 Octombrie, 2019 - 01:00
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Claudiu-Octavian Secaşiu, membru al Colegiului CNSAS (n. 1964);

Eduard Hellvig, politician PNL, Director SRI (n. 1974);

Éva-Andrea Csép, deputat UDMR (n. 1976);

Marţi, 22 Mai, 2018 - 18:50

Deputatul PNL, Lucian Bode, a declarat, marţi, că îl invită din nou pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, în Comisia pentru transporturi şi infrastructuri pentru a-şi depune mandatul din fruntea ministerului, în caz contrar, liberalii anunţând că vor depune o moţiune simplă împotriva lui.

Subscribe to Lucian Bode