Vineri, 15 Mai, 2020 - 18:11
Deutsche Welle îl îndeamnă să-și ceară scuze pentru discursul naționalist

Într-un comentariu intitulat „Pas cu pas - dar în ce direcție?”, apărut vineri în publicația germană Deutsche Welle, președintele Klaus Iohannis este îndemnat șă-și ceară scuze pentru discursul naționalist:

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 10:40
11 la 1 - câștigul de procente din turul 2

 Dacă în primul tur diferența dintre Iohannis și Dăncilă a fost de 15 procente, în turul 2 aceasta a crescut la peste 29. Cum s-a întâmplat acest lucru?

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 12:24

Alocuţiunea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, susţinută în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către domnul Bogdan Aurescu
Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 5 noiembrie a.c., o alocuţiune în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către domnul Bogdan Aurescu.
Vă prezentăm în continuare transcrierea alocuţiunii:

Bună ziua, tuturor!

Luni, 29 Iulie, 2019 - 08:34
Iohannis amenință că va crea o nouă majoritate guvernamentală după alegerile prezidențiale

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, printr-o postare pe Facebook, că declarația președintelui Iohannis privind crimele de la Caracal reprezintă un discurs de campanie, lipsit de empatie pentru suferința familiilor victimelor. Potrivit premierului, Guvernul va adopta, ”cu sau fără sprijinul domnului  Iohannis”, măsurile promise pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc.

Joi, 21 Martie, 2019 - 11:00

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 21 martie a.c., la Bruxelles, Regatul Belgiei, o alocuţiune în cadrul conferinţei anuale Transatlantice organizate de AmCham EU.

Vă prezentăm în continuare traducerea alocuţiunii în limba română:

"Excelenţe,
Doamnelor şi domnilor,

Îmi face o deosebită plăcere să fiu oaspete al Camerei de Comerţ Americane din Europa şi să mă adresez acestui distins auditoriu.

Vreau să încep prin a evidenţia rolul important al AmCham în sprijinirea cooperării transatlantice.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 13:06

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale vineri, 22 februarie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Vă prezentăm textul integral al sesizării:

Bucureşti, 22 februarie 2019

Domnului VALER DORNEANU
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 10:30

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris marţi dimineaţă pe Facebook că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis trei propuneri pentru funcţii de conducere în Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorist (DIICOT).

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 11:29

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 28 ianuarie a.c., decretul privind trecerea în rezervă a  general-locotenentului cu trei stele Tonea Adrian. 
 

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 11:56

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici:

Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 11:58

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale joi, 17 ianuarie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală.

Vă prezentăm textul integral al sesizării:

Bucureşti, 17 ianuarie 2019

Domnului VALER DORNEANU
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 22:06
În discursul de la Ateneu, președintele l-a omis - neprotocolar - din adresare pe Florin Iordache

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 10 ianuarie a.c., la Ateneul Român, un discurs în cadrul ceremoniei de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Vineri, 4 Ianuarie, 2019 - 11:55
La fel cum nu a revocat-o nici pe Codruța Kovesi...

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr.

"Pot să vă răspund foarte simplu – nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Procurorul general face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit de activitatea domniei sale", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, vineri.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut vineri, 4 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, declarații de presă.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarațiilor de presă:

Vineri, 28 Decembrie, 2018 - 12:19
Update: Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă, actualul şef al Statului Major al Apărării.

Update: Declaraţie de presă susţinută de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 28 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 13:42
9 din 10 români consideră că poporul român ar fi trebuit consultat despre acceptarea unor populaţii străine în România

Asociaţia Pro Consumatori a realizat în perioada 23 noiembrie – 5 decembrie 2018 un sondaj de opinie pe Facebook pentru a afla părerea consumatorilor români despre intenţia Guvernului României de a semna Pactul global de migraţie de la Marrakech din 10 decembrie 2018. În urma prelucrării răspunsurilor la cele 2 întrebări care au făcut obiectul sondajului, s-au obţinut următoarele rezultate:

Considerați că poporul român ar fi trebuit consultat prin referendum despre aducerea unor populații străine în România în vederea stabilirii acestora în țara noastră?

Subscribe to Klaus Verner Iohannis