Miercuri, 8 Iulie, 2020 - 11:47

Estimarea Comisiei Europene, de scădere economică a României cu 6% în 2020, este prea pesimistă, dacă ne uităm la ce se întâmplă în România astăzi, a dat asigurări, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 12:45

Numărul de companii care au accesat programul IMM Invest este posibil să treacă miercuri de 10.000, iar volumul finanţărilor să ajungă 10 miliarde de lei, a spus, miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la începutul şedinţei de Guvern.

Luni, 29 Iunie, 2020 - 19:00

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, va avea o plângere penală pe numele său, după ce a refuzat pentru a patra oară, să se prezinte la audierile din comisiile reunite din Senat, pentru a da explicaţii în legătură cu un împrumut pentru plata în avans la ANRP.

 

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, senator PSD, este cel care ar urma să-i facă plângere penală lui Florin Cîţu, ministrul liberal al Finanţelor.

Luni, 29 Iunie, 2020 - 10:15

Succesul IMM Invest este incontestabil, acesta fiind accesat de 8368 de firme, iar volumul creditelor acordate a ajuns la 7,2 miliarde de lei, şi reprezintă 10,5% din stocul total de credite în lei pentru companii, scrie, luni, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 14:17

Hotelurile şi restaurantele ar putea să fie scutite la plata impozitului pentru 90 de zile. Un proiect în acest sens vizează şi operatorii de jocuri de noroc care au suspendat activitatea în timpul stării de alertă.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede ca firmele din industria HoReCa, cea mai afectată de criza Covid-19, să fie scutite de la plata impozitului specific unor activităţi pentru o perioadă de 90 de zile.

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 19:04

Hotelurile şi restaurantele ar putea să fie scutite la plata impozitului pentru 90 de zile. Un proiect în acest sens vizează şi operatorii de jocuri de noroc care au suspendat activitatea în timpul stării de alertă.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede ca firmele din industria HoReCa, cea mai afectată de criza Covid-19, să fie scutite de la plata impozitului specific unor activităţi pentru o perioadă de 90 de zile.

Luni, 8 Iunie, 2020 - 15:36
Cîțu Jr se află într-un flagrant conflict de interese, în cel mai bun caz

„De când am aflat că părinții ministrului de finanțe se luptă cu statul român pentru un teren la Voineasa, teren care are o valoare de cel puțin 10 milioane de euro, încep să văd cu alți ochi fuga dlui Cîțu din fața Parlamentului! Cred că s-a prins la timp că din calitatea de Prim-Ministru nu faci 10 milioane de euro nici într-o sută de mandate pe când, dacă ești la butoanele instituției cu care se judecă propriii părinți, ai toate șansele!

Luni, 8 Iunie, 2020 - 14:05
Motivul? Refuzul său de a ...arunca țara în aer!

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că în aceste zile este victima unei găști de ”teroriști economici” și arată că la adresa sa se contruiește un ”fake news în cel mai securistic mod”.

”Cum să -ți foloseșți soția ca arma politica.

De câteva zile urmărim cu toții un atac politic mizerabil la adresa mea. #FakeNews construit în cel mai securistic mod, mai ales daca vă uiați cine conduce atacul.

De ce mă atacă?

Simplu. Refuz să arunc țara în aer.

Duminică, 7 Iunie, 2020 - 11:26
Pentru a-și favoriza tatăl într-un litigiu

Cîţu e acuzat că ar fi desfiinţat Direcţia Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce, pentru a evita un proces în care este parte tatăl său. Terenul de 50 de hectare de lângă pârtia de schi Voineasa ar fi fost retrocedat familiei Cîţu. Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de ministerul condus de Ciţu, care ar trebui să se judece cu părinţii ministrului. 

Cîţu a desfiinţat Direcţia Generală Juridică a Ministerului de Finanţe, prin Hotărârea de Guvern nr. 380 din 2020

Duminică, 7 Iunie, 2020 - 10:01

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a vorbit, sâmbătă, despre noul rating de țară al României.

”Vom reveni la perspectiva “stabil″ cât mai curând, iar tot ceea ce vom face în perioada următoare va duce la revenirea perspectivei “stabil” pentru România la toate agenţiile de rating”.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 12:10

Emisiunea de euroobligațiuni lansată în data de 19 mai 2020 de Ministerul Finanțelor Publice s-a bucurat de un interes excepțional din partea investitorilor, România reușind o serie de performanțe care i-au consolidat, încă o dată, poziția de emitent sofisticat pe piețele externe de capital:

Vineri, 22 Mai, 2020 - 13:11

Un număr de 152.000 de clienţi ai sistemului financiar-bancar au beneficiat până în prezent de prevederile Ordonanţei 37 privind amânarea ratelor iar totalul creditelor cu rate amânate până la 9 luni este de aproximativ 3,3 miliarde de lei, a spus ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Luni, 18 Mai, 2020 - 12:31

Dialog și responsabilitate. Aceste două principii au stat la baza oricărui demers al Ministerului Culturii în creionarea măsurilor pentru diminuarea impactului covid-19.
Săptămâna trecută am reușit, împreună cu Asociația Română a Organizatorilor de Evenimente, să oferim alternative pentru salvarea marilor evenimente culturale, care nu își mai pot desfășura activitățile în această vară, cu mare grijă față de efectele asupra fiecărui român. Prin OUG nr. 70/2020, sectorul cultural creativ va beneficia de următoarele reglementări:

Luni, 11 Mai, 2020 - 20:47
Motiunea anti-Cîțu este sustinuta de 70 de parlamentari si votul pe ea va fi dat in sedinta de miercuri

Camera Deputatilor a dezbatut, luni, motiunea simpla depusa de PSD impotriva ministrului de Finante, Florin Citu, intitulata "Virusul Citu a infectat economia nationala", prilej pentru un schimb de replici si acuzatii extrem de dure intre PSD si PNL.

Ministrul de Finante s-a aparat cu cifre si date statistice, laudand masurile adoptate de guvernul Orban si amplificand efectele lor. In schimb, PSD a lansat mai multe atacuri la adresa lui si a guvernarii PNL, negand rezultatele pozitive care s-ar fi inregistrat la nivelul economiei romanesti.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 11:10

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, vineri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului şi guvernatorul BNR pentru evaluarea situaţiei economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la această şedinţă, care va avea loc la ora 12,00, vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. 

 

Marţi, 5 Mai, 2020 - 19:00

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, marți, că nu va exista nicio creștere de taxe în perioada următoare. Ministrul a prezentat scenariul unei reveniri economice în V  și a vorbit despre mai multe scenarii legate de creșterea pensiilor din toamnă, decizia urmând să fie politică.

Vă spun că nu vom crește taxele. Dacă este mai complicat să reducem, vă spun că nu vom crește taxele în această perioadă. Ar fi sinucidere să creștem taxele în acest moment indiferent în ce sector al economiei am face-o , a subliniat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Marţi, 5 Mai, 2020 - 12:49

Perspectivele de venituri bugetare pentru lunile următoare venite din declaraţiile companiilor sunt mai mari decât era de aşteptat, însă acest lucru este insuficient, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Luni, 4 Mai, 2020 - 14:00

1. Iohannis: Săriți! Ne iau ungurii Ardealul! / 2. Școlile nu se mai deschid. Cel mai scurt an școlar din istorie poartă marca „Anisie” / 3. Relansarea IMM Invest sub protecția Serviciilor / 4. Sondaj IMAS: PNL pierde lunar cte 4 procente / 5. Ofensivă militarizată Anti-grătar de 1 Mai

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 09:56

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat că una dintre măsurile la care lucrează împreună cu instituţiile financiare internaţionale vizează investiţia directă a statului în companii private.

Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 12:36

Site-ul IMM INVEST o să fie lansat săptămâna viitoare şi este foarte probabil că acesta să fie accesat de cel puţin 4 milioane de oameni în prima oră de la lansare, a anunţat pe Facebook ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Joi, 23 Aprilie, 2020 - 12:00

Toate cheltuielile bugetare, inclusiv plata pensiilor, salariilor şi finanţarea investiţiilor vor depinde de execuţia bugetară, a spus Florin Cîţu, ministrul de finanţe al României, la Realitatea Plus.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 08:48

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că economia României va ieşi din această criză mai bine decât ne aşteptăm şi va fi mult mai puternică, soluţiile pentru criza economică fiind mult mai uşor de implementat.

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 09:50

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, la ora 12,30, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului pentru evaluarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 19:16

Prin proiectul de rectificare, în cifrele bugetului, nu s-a schimbat nimic nici pe partea de pensii și nici în privința alocațiilor pentru copii, transmite ministrul finanțelor prin intermediul Guvernului.

"Nu s-a umblat la acele cifre", a transmis Florin Cîțu. Reamintim că actuala legislație prevede majorări uriașe ale pensiilor în luna septembrie și ale alocațiilor pentru copii în luna august.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 18:11

​​Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu prezintă prima rectificare bugetară din acest an, aceasta având loc mai devreme din cauza crizei cauzată de coronavirus. 

Principalele declarații:

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 10:14

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, spune că, la minister nu există niciun proiect privind restructurarea aparatului bugetar sau tăieri de salarii în sectorul public.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 09:20

Preşedintele Klaus Iohannis va avea luni, la ora 12,00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul şi cu membri ai Guvernului.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 09:33

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus că a cerut o situaţie privind preţurile la anumite produse, dar că nu ar vrea să intervină în controlul preţurilor pentru că ar putea apărea o altă problemă, respectiv penuria.

Joi, 26 Martie, 2020 - 21:00
Cererea trebuie depusă până la sfârșitul stării de urgență

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat la finalul ședinței de guvern cine sunt beneficiarii OUG-ului prin care se amână ratele românilor.

"Toate persoanele fizice şi juridice beneficiază de această ordonanţă. Toţi cei care sunt persoane fizice, juridice, care au calitate de împrumutat în contractele de credit. Ratele se suspendă la cererea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020", a anunţat Florin Cîţu.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 15:24

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, propune o amânare de până la 9 luni a plăţii ratelor la bănci, în funcţie de cum decide fiecare debitor.

Ministrul Florin Cîțu a declarat, meircuri, într-o postare pe Facebook că amânarea se aplică pentru toate tipurile de credite şi pentru întreg sistemul bancar. Clienţii trebuie să solicite băncilor amânarea prin telefon care trebuie să confirme ulterior cererea via e-mail.

Subscribe to Florin Cîţu