Joi, 9 Iulie, 2020 - 12:42

Marți, 8 iulie 2020, a fost semnată recepția de terminare a lucrărilor pentru investiția în platforma comunală pentru gunoiul de grajd din comuna Batoș, județul Mureș. Platforma urmează să fie exploatată de autoritatea locală, în beneficiul crescătorilor de animale din zonă, cu ajutorul utilajelor deja furnizate: tractor, două remorci, încărcător frontal, mașină de împrăștiat compostul și cisternă vidanjă.

Miercuri, 8 Iulie, 2020 - 09:59

Costel Alexe: „Este cea mai mare investiție în monitorizarea calității aerului din ultimii 10 ani, de când Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului a fost pusă în funcțiune. Vom fi prima autoritate de mediu din Europa care va avea, inclusiv, o rețea de senzori de măsurare a calității aerului în administrarea sa. Până la finalul anului, cea mai mare parte din investiție va ajunge deja în teren”.   

Joi, 2 Iulie, 2020 - 09:30

Începând de miercuri, 01 iulie 2020, toți cetățenii României au la dispoziție platforma ECOnsultare.ro, prin intermediul căreia pot vota online proiecte importante de mediu și își pot exprima opiniile asupra acestora. Platforma a fost lansată astăzi de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și este primul instrument de consultare și voting online din România bazat pe un sistem Blockchain. Opiniile populației vor fi parte din fundamentările politicilor de mediu viitoare.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 10:33

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Guvernul a aprobat, în ședința de ieri, 25 iunie, HG pentru aprobarea Normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spațiilor de depozitare a materialelor lemnoase și al instalațiilor de prelucrat lemn rotund, precum și cele privind proveniența și circulația materialelor lemnoase destinate consumului propriu al proprietarului, şi a unor măsuri de aplicare a Regulamentului (UE) nr.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 08:00

Ministrul Mediului, Apelori și Pădurilor, Costel Alexe, se va deplasa în cursul zilei de vineri, 26 iunie, în mai multe localități din județul Botoșani pentru a monitoriza, de la fața locului, măsurile luate de autoritățile locale și specialiștii Administrației Naționale „Apele Române„ care se impun ca urmare a evoluției situatiei hidrometeorologice.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 11:20

În data de 22 iunie 2020, a fost semnată recepția de terminare a lucrărilor pentru noua capacitate de stocare a gunoiului de grajd, de care vor beneficia crescătorii de animale din zona comunei Râmnicelu. Investiția a fost făcută în cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 10:56

Anul acesta rezervările eco-tichetelor puse la dispoziție prin Rabla PLUS au atins cifra de 1225 de mașini, în mai puțin de trei luni de la startul programului. În perioada similară a anului trecut, au fost rezervate puțin peste 1000 de mașini. Precizăm că, anul acesta, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu, a pus la dispoziția cetățenilor și firmelor din România cel mai mare buget din istoria programului Rabla PLUS: 140 de milioane de lei, cu circa 45 de milioane mai mult decât în 2019. 

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 09:54

Protestul organizat sâmbătă 13 iunie, începând cu ora 12, pe strada Austriei din Rădăuți (jud. Suceava), împotriva tăierilor ilegale se va organiza într-un mod inedit. În calitate de organizatori, facem pe această cale ultimele detalii. Fiecare participant va veni cu mașina proprie, va intona în dreptul acesteia imnul național și va claxona încontinuu timp de o oră în fața fabricilor morții (Egger și Schweighofer).

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 14:00

Costel ALEXE: “Viața românilor din Oltenia a ajuns o loterie, dictată de schimbările climatice. În prezent, 100.000 de hectare din județul Dolj sunt afectate de fenomenul deșertificării”. 
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel ALEXE, a fost astăzi prezent în localitatea Mârșani din judetul Dolj, una dintre cele mai afectate zone de fenomentul deșertificării din Oltenia. 

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 11:40

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a finalizat regulamentul Parcului Natural Văcărești, acesta fiind, în prezent, în consultare publică pe site-ul MMAP. 
Regulamentul cuprinde un set de reguli și măsuri care vor asigura starea de conservare favorabilă pentru toate speciile și habitatele care au stat la baza desemnării ariei naturale protejate. 

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 12:48

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe, a participat astăzi la Dezbaterea privind identificarea, dezvoltarea și implementarea unor mecanisme financiare de susținere pentru industria lemnului, în viitorul exercițiu financiar 2021-2027, care s-a desfășurat în Aula Magna a  Universității Transilvania din Brașov.

Luni, 8 Iunie, 2020 - 09:56

De Ziua Mediului, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel ALEXE, a lansat marca înregistrată „Produs în Arie Naturală Protejată”. Brandul este dedicat produselor din România care își au circuitul de producție în orice arie naturală protejată din țară. 1200 de producători din ariile naturale românești vor să solicite deja dreptul de utilizare al mărcii înregistrate “produs în arie naturală protejată”.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 09:16

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a efectuat astăzi o vizită de lucru în judeţul Teleorman. Cu această ocazie, ministrul Costel Alexe a vorbit despre situaţia terenurilor degradate din ţara noastră, dar şi despre planul ministerului în legătură cu acestea.

Luni, 25 Mai, 2020 - 11:01

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a efectuat astăzi o vizită de lucru în județul Teleorman. Cu această ocazie, ministrul Costel Alexe  a vorbit despre situația terenurilor degradate din țara noastră, dar și despre planul ministerului în legătură cu acestea. 

Vineri, 22 Mai, 2020 - 16:19

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Pădurea Schitu Duca din judeţul Iaşi, că pădurile seculare ale României vor intra sub protecţia legii şi că doreşte să dubleze suprafaţa pădurilor virgine şi cvasivirgine din ţară.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 12:12

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în pădurea virgină Muntele Roșu din județul Prahova. Cu această ocazie, ministrul a anunțat dublarea suprafețelor de păduri virgine din România. 

Vineri, 15 Mai, 2020 - 08:12

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a luat act de decizia Comisiei Europene, de a demara procedura de infringement împotriva ţării noastre, pentru depăşirile constante ale concentraţiilor de dioxid de azot (NO2) în aglomerările urbane Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Executivul European solicită ţării noastre să transmită măsurile pe care autorităţile locale care administrează cele cinci aglomerări le vor lua pentru a limita emisiile de NO2 şi, totodată, calendarul asumat de primării, în acest sens.

Joi, 14 Mai, 2020 - 13:05

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a spus că joi intră în consultare publică proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea normelor tehnice de funcţionare a noului Sistem de urmărire a masei lemnoase (SUMAL).

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 08:18

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a anunţat astăzi lansarea în dezbatere publică a ghidului de finanţare a programului Casa Eficientă Energetic.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 09:18

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a centralizat datele referitoare la controlul transporturilor de masă lemnoasă pe drumurile publice în perioada stării de urgenţă. Analiza a fost realizată pentru perioada 04-26 aprilie 2020.

În data de 04 aprilie, la solicitarea ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, Ministerul Afacerilor Interne a inclus personalul silvic în filtrele de verificare de pe drumuri, alături de Poliţie, Jandarmerie şi Armată. Prevederea a intrat în vigoare prin Ordonanţa Militară nr. 7.

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 20:00

România a fost condamnată la Curtea Europeană de Justiţie pentru poluarea cu PM 10 din Municipiul Bucureşti, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 12:57

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor supune dezbaterii publice Ordinul privind condițiile de acordare a derogărilor de la statutul de protecție pentru speciile de urs și lup. Ordinul este emis de minister pentru a preveni eventuale situații de urgență provocate de atacurile speciei asupra populației, dar și pentru limitarea pagubelor provocate de urși sau lupi bunurilor cetățenilor. 
Astfel, Ordinul prevede ca numărul maxim de derogări acordate de autoritate până în primăvara anului viitor, să fie de 140 de exemplare de urși bruni și 90 de exemplare de lupi. 

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 09:08

Cu puțin timp în urmă, echipele de operaționalizare a Sistemului Informațional Integrat de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL) au început testările pentru modulele noului sistem de monitorizare a pădurilor. În testarea noului SUMAL, demarată luni, 27 aprilie 2020, vor fi implicate ocoale silvice și depozite de material lemnos din țară, precum Gărzile Forestiere din România, în etape, până când sistemul va fi extins la nivel național.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 08:55

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, s-a deplasat luni în Parcul Național Piatra Craiului, ca urmare a deciziei recente de introducere a 350 de hectare noi din suprafața parcului în zona de protecție. Cu această ocazie, ministrul mediului s-a referit și la situația tuturor Parcurilor Naționale din țară.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 18:44

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, cere Parlamentului reanalizarea proiectului legislativ care prevede protecție strictă pentru 75% din suprafața fiecărui Parc Național din România, conform unui comunicat de presă.

Costel Alexe a fost, luni, în Parcul Național Piatra Craiului, ca urmare a deciziei recente de introducere a 350 de hectare noi din suprafața parcului în zona de protecție. Cu această ocazie, ministrul Mediului s-a referit și la situația tuturor Parcurilor Naționale din țară.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 08:25

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a susţinut marţi, 14 aprilie, o conferință de presă având ca subiect informaţiile privind exploatările forestiere pe durata stării de urgenţă și campania de știri false privind tăierile ilegale din pădurile României. 

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 10:00

Ca urmare a stării de urgență decretată la nivel național, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), aplică măsuri speciale în ceea ce privește derularea programelor de finanțare.
Astfel, depunerea dosarelor în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus se va face integral online, fiind acceptate în format electronic toate documentele necesare.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 08:38

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor lansează anul acesta, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), un program destinat iluminatului ecologic în oraşele şi comunele din ţara noastră. Programul este multianual, iar bugetul stabilit pentru 2020 este de 384 milioane lei. Prin program, localităţile din România vor putea înlocui corpurile de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED. Totodată, administraţiile vor putea achiziţiona şi sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:14

Localitățile Mărăcineni și Gherăseni, din județul Buzău, au primit în folosință în data de 3, respectiv 6 aprilie 2020, platformele comunale de depozitare a gunoiului de grajd finanțate prin proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” (CIPN), implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP). Odată cu platforma, fiecare UAT a primit și un set de utilaje necesar colectării de la populație și manipulării gunoiului de grajd, constând în: tractor, două remorci, încărcător frontal, mașină de împrăștiat compostul și cisternă vidanjă. 

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 10:26

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe, a avut consultări cu specialiștii din cadrul ministerului, precum și cu mai mulți operatori economici, organizații și asociații, pentru a se analiza varianta stopării tăierilor legale din păduri, pe durata stării de urgență, solicitată de o parte din societatea civilă.

Subscribe to Costel ALEXE