Marţi, 9 Iunie, 2020 - 08:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ajutați de Jandarmeria Romana au oferit, sambata, pachete cu produse de strictă necesitate familiilor nevoiașe din urmatoarele localități: Mitocul Dragomirnei si Mihoveni, din judetul Suceava; Hlipiceni si Dragalina, din judetul Botosani; Obrijeni si Rădenii Popesti din judetul Iasi. Beneficiarii au fost persoanele vulnerabile, cu dizabilități, bătrânii singuri și familii sărace cu mulți copii, dar și familii unde adultii nu mai un loc de muncă.

Duminică, 31 Mai, 2020 - 08:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ajutați de Jandarmeria Romana au oferit, sambata, pachete cu produse de strictă necesitate familiilor nevoiașe din urmatoarele localități: Ocolna si Castranova din judetul Dolj, Pinoasa, Calcesti, Vârț si Ratez din judetul Gorj si Schela Nouă si Fântâna Domneasca din județul Mehedinți. Au fost împărțite peste 150 de pachete cu alimente de bază și produse de igienă.

Luni, 18 Mai, 2020 - 14:50

În a doua zi a stării de alertă, voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ajutați de jandarmi au oferit pachete cu produse de strictă necesitate pentru familiile nevoiașe din localitățile Luminița,  Meșteru, Cârjelari, Mircea Vodă și General Praporgescu, din județul Tulcea. Au fost împărțite alimente de bază, produse de igienă si alte accesorii atât de necesare în vremuri de pandemie. Ajutorul s-a îndreptat spre persoanele vulnerabile precum cele cu dizabilități, bătrânilor singuri, familiilor sărace cu multi copii și familiilor unde adulții și-au pierdut locul de muncă.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 09:59

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au vizitat, luni, cinci localitati din judetul Teleorman, unde au oferit ajutor material si financiar mai multor familii aflate in situatie de risc, batrani singuri, familii sarace cu multi copii si alte cazuri sociale, care au primit cu mare bucurie vizita filantropilor. Voluntarii au fost ajutati, de aceasta data, la distribuirea ajutoarelor, de catre reprezentanti de seama ai Jandarmeriei Romane. 

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 20:04

Sectorul Social filantropic al Patriarhiei Romane, in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, ofera sprijin la cumparaturi pentru persoanele aflate în izolare voluntară la domiciliu, in contextul pandemiei de coronavirus, si celor aflate in situații excepționale, cum ar fi persoanele vârstnice, aflate în imposibilitatea de a se deplasa, persoanele cu afecțiuni cronice grave care prezinta risc crescut de dezvoltare a unor complicații în caz de îmbolnăvire si familiilor monoparentale.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 21:39

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu o echipa de medici de la Institutul Oncologic „Al. Trestioreanu” București (IOB) au efectuat, in anul 2019, 13 activitati in cadrul Campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin". In total, 288 de femei au fost supuse testului Babes - Papanicolau, iar 169 dintre acestea au beneficiat si de un examen clinic la sâni. Programul Ministerului Sanatatii se adreseaza tuturor femeilor, chiar si a celor neasigurate, cu vârste cuprinse între 25-64 de ani. 

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 10:25

Campania de "Preventie si educatie pentru sanatate", derulata de catre Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a ajuns la 15.100 de beneficiari, in cei 3 ani de activitate. Campania are ca scop reducerea cazurilor de imbolnavire si cresterea calitatii vietii beneficiarilor prin educatie. Doar anul trecut, voluntarii i-au invatat pe 3.720 de elevi cum sa-si gestioneaze corect emotiile si ce inseamna fenomenul de bullying, sa-si ingrijeasca dantura, sa aiba o pozitie corecta a corpului, cum sa se alimenteze sanatos si sa respecte riguros normele de igiena.

Sâmbătă, 11 Ianuarie, 2020 - 14:31
Bilant

1020 de persoane au beneficiat, in cursul anului 2019, de consultatii gratuite si consiliere medicala in cadrul campaniei "Sanatate pentru sate", derulata de catre Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Voluntarii au organizat in anul 2019, 10 actiuni in judetele Ilfov, Prahova, Calarasi si Giurgiu. Printre beneficiarii campaniei se află persoane din mediul rural care nu sunt asigurate medical sau care din diverse motive nu isi permit sa-si evalueze periodic starea de sanatate.

Vineri, 20 Decembrie, 2019 - 10:33

80 de copii de la scolile din Sectorul 4 al Capitalei, cu posibilitati materiale reduse sau tineri implicati in diferite activitati ale Centrului European Cultural si de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Balcescu” au primit, joi seara, jucarii, haine si dulciuri de la Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului si de la alti sponsori. De asemenea, organizatorii au pregatit o piesa de teatru si un concert de colinde incununat de reprezentatia corului Magic.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 12:29

16 persoane cu diferite forme de handicap sever din comuna Singureni, judetul Giurgiu, au primit in Miercurea Mare daruri din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si a personalului Spitalului Penitenciar Rahova.
Actiunea social-filantropica s-a desfasurat la centrul de ingrijire si recuperare din localitate si face parte din campania „Caravana Bucuriei”. Impreuna cu personalul Spitalului Penitenciar Rahova, voluntarii au oferit beneficiarilor acestui centru alimente, produse de curatenie, dar si mobilier pentru amenajarea a doua dormitoare.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 10:25

Cea de a 18 a editie a Campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin" a avut loc sambata, 6 aprilie, in satul ilfovean Tancabesti. 22 de femei au beneficiat de analize medicale gratuite oferite de o echipa a Institutului Oncologic Bucuresti, asistata de voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 20:20

Aproximativ 100 de studenti de la Academia de Politie au donat sange in cadrul campaniei "Vino Sa Donezi Sange, Salveaza O Viata", derulata de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului si Centrul de Transfuzie Sanguina al MApN, din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila".

Duminică, 24 Martie, 2019 - 14:00

31 de femei au fost, sambata, beneficiarele investigarii gratuite prin testul Babes Papanicolau, in cadrul campaniei de "Prevenţie si depistare a cancerului de col uterin", derulata de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu un grup de medici si asistente medicale, de la Institutul Oncologic Bucuresti, in orasul Magurele, judetul Ilfov.

Duminică, 24 Martie, 2019 - 11:01

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au vizitat pacientii Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie, carora le-au oferit un carucior pentru persoane cu dizabilitati, un cadru pentru deplasarea pacientilor, precum si alte articole din categoria tehnica medicale. Da asemenea, voluntarii le-au cantat pacientilor pricesne, le-au spus pilde cu invataturi duhovnicesti si le-au impartit iconite cu Buna Vestire si flori.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 13:49

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au marcat Ziua Mondială a Asistenţei Sociale oferindu-le flori angajaţilor Serviciului de "Prevenire Abandon Copil şi Familie", din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 5.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 14:11

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au donat un monitor de funcții vitale Sectiei 2 Boli Infectioase Copii a Spitalului “Victor Babes”, din Bucuresti. Acest aparat de ultima generatie ajută la monitorizarea pacienților în stare grava. 

 

Duminică, 24 Februarie, 2019 - 12:00

Peste 50 de persoane au participat la primul antrenament oficial al "Crosului pentru Viata 2019"! Temerarii s-au antrenat, sambata, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, din Bucuresti, pe o vreme destul de aspra, mercurul termometrelor indicand valori negative. In sprijinul lor au venit voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, care au amplasat in zona un punct de hidratare necesar pentru refacerea capacitatii fizice a alergatorilor.

Duminică, 6 Ianuarie, 2019 - 15:00

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au organizat o actiune sociala la Centrul de ocrotire a copiilor “Acasa”, din Bucuresti, al fundatiei filantropice “Metropolis” din cartierul bucurestean Giulesti. Prin intermediul muzicii la flaut si la pian, voluntarii au reusit sa le faca o bucurie celor peste 40 de beneficiari ai centrului.

Vineri, 4 Ianuarie, 2019 - 08:00

Peste 16 tone de sange au fost recoltate in cadrul campaniei "Doneaza Sange, Salveaza O viata!", campanie derulata de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, coordonati de catre Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru.

Luni, 24 Decembrie, 2018 - 09:59

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului şi parohia Pleasa, din județul Prahova, au organizat, vineri, a doua editie a spectacolului de Crăciun pentru localnici. Pe scena, a urcat grupul coral "Hristos se naște, Slăviți-L" format din copii, din parohie, sub îndrumarea preotului Marius Gheorghe şi a fost pus în scena, sub îndrumarea profesorului Nicolae Matei Puiu, directorul Scolii Mihai Vodă din Pleașa, un scheci interpretat de copii, iar momentul central a fost sosirea lui Moș Crăciun, adus de voluntarii PCMN, în parteneriat cu Parohia Pleasa.

Luni, 24 Decembrie, 2018 - 09:27

70 de copii aflati in evidenta Directiei de Asistenta Sociala Pantelimon au primit daruri din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Actiunea s-a desfasurat in Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril din orasul Pantelimon, unde pentru cei mici a ajuns si Mos Craciun. Surpriza pe care voluntarii au facut-o acestor copii a fost rasplatita prin colindele interpretate de corul de copii si tineri al parohiei.

Vineri, 21 Decembrie, 2018 - 11:29

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu personalul de la Spitalul Penitenciarului Rahova au donat Centrului de Ingrijire si Recuperare din comuna Singureni, judetul Giurgiu, o tona de peleti pentru incalzirea incaperilor si alimente de baza, fructe, dulciuri, jucarii si rechizite scolare pentru persoanele adăpostite de centru.

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 08:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat, vineri, în comuna Budeşti, din judeţul Călaraşi, ediţia cu numărul 58 a Campaniei „Sănătate pentru Sate”. În cadrul acestei Campanii, voluntarii au oferit pentru prima dată servicii medicale locuitorilor din aceast oraş, constând în efectuarea de analize de sânge categoriilor sociale defavorizate, în special persoanelor neasigurate. Initiativa voluntarilor a avut parte de sustinerea preotilor si a  oficialitatilor locale si de suportul echipei medicale a clinicii Polimed si a companiei Medist.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 10:21

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat marti, in localitatea Afumati, din judetul Ilfov, prima etapa a editiei cu nr.57 a Campaniei "Sanatate pentru sate", constand in efectuarea de analize de sange persoanelor nevoiaşe, în special neasigurate. Initiativa voluntarilor a avut parte de sustinerea preotilor si a oficialitatilor locale si de suportul echipei medicale a clinicii Polimed si a companiei Medist.

Sâmbătă, 27 Octombrie, 2018 - 15:00
şi prezentare a ofertei educaţionale în domeniul aviaţiei militare

Elevii de la Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii si de la Asezamantul Social Patriarh Iustinian Marina au beneficiat de o vizita ghidata si de o prezentare a ofertei educationale in domeniul aviatiei militare, la Muzeul Național al Aviaţiei Române, cu ocazia Zilei Armatei României. Activitatea a fost organizata de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si a facut parte din programul “Ramaneti in Scoala”, care are ca scop incurajarea elevilor cu aptitudini si rezultate bune la invatatura pentru continuarea pregatirii educationale. 

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 13:41

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au revenit, sâmbătă, în localitatea Sotrile,din judetul Prahova, unde medicii specialişti au interpretat şi completat analizele medicale efectuate anterior de către reprezentanţii clinicii Polimed. La ediţia cu nr. 53 a campaniei “Sanatate pentru Sate” au participat 21 voluntari cu urmatoarele specializari: cardiologie, neurologie, pediatrie, diabet si nutritie, gastroenterologie, dermato-venerice, recuperare medicala si psihologie. De asemenea, fiecare pacient a fost investigat ecograf şi EKG.

Subscribe to Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului