Vineri, 8 Mai, 2020 - 13:07

In această perioadă, Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, oferă atât suport material constând în pachete cu alimente şi produse igienico-sanitare, cât şi susţinere psihologică familiilor care au grijă de copii aflaţi în plasament şi familiilor care au copii cu dizabilităţi sau cu dificultăţi financiare.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 13:51

În această perioadă, Primăria Sectorului 6 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, este alături de toţi cetăţenii afectaţi direct sau indirect de pandemia CoVid 19 şi, implicit, de toate persoanele aflate în autoizolare, care au nevoie de suport material sau psihologic.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 12:54

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a pus la dispoziţia cetăţenilor cu vârsta de peste 65 de ani numărul de telefon 021.9970.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 14:00

Chiar dacă se află în autoizolare la domiciliu, împreună cu familia, copiii cu dizabilităţi din Sectorul 6 continuă activitatea de recuperare cu ajutorul tehnologiei.

La Complexul de Servicii de Recuperare, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, toţi cei 110 beneficiari îşi fac exerciţiile acasă! Şi asta pentru că kinetoterapeuţii au găsit o modalitate accesibilă de a ajunge la ei, pe perioada pandemiei: prin intermediul instrumentelor online.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 19:26

Familiile sau persoanele singure cu domiciliul pe raza Sectorului 6 rămase fără venituri din cauza epidemiei COVID-19 pot primi ajutoare de urgenţă.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 6 transmis luni, în şedinţa de săptămâna trecută, Consiliul local a adoptat un proiect de hotărâre care prevede acordarea unor astfel de ajutoare.

Pe întreaga perioadă a stării de urgenţă vor beneficia de ajutor doar persoanele care au rămas fără un loc de muncă şi, implicit, fără venituri, în urma epidemiei cu noul coronavirus.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 12:10

Aproximativ 600 de apeluri au fost primite la numărul de telefon 021.9970, în prima săptămână de funcţionare. Oamenii au solicitat informaţii privind procedura prin care pot primi ajutor la procurarea cumpărăturilor de alimente de bază şi medicamente, iar unii dintre ei au căutat o voce caldă şi o încurajare pentru a depăşi mai uşor întreaga situaţie.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 13:11

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a alocat numărul de telefon 021.9970, destinat exclusiv persoanelor din comunitate care sunt trecute de vârsta de 65 de ani şi care sunt lipsite de sprijin din partea familiei sau a cercului de prieteni.

Persoanele vârstnice, cu domiciliul în Sectorul 6, pot suna la 021.9970 pentru a solicita procurarea, din fondurile acestora, a alimentelor şi medicamentelor de strictă necesitate.

Luni, 23 Martie, 2020 - 13:43

Primarul Gabriel Mutu preia îndemnul internaţional: 'Tu rămâi acasă, noi muncim pentru tine' şi îl aplică local, prin măsuri ce au drept scop limitarea răspândirii noului coronavirus, dar şi continuarea modernizării Sectorului 6 din Municipiul Bucureşti.

Edilul Gabriel Mutu a convocat duminică, 22 martie 2020, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 6 şi a supus votului membrilor o serie de propuneri, explicând:

Joi, 19 Martie, 2020 - 12:15

În vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu CoVid - 19, Primăria Sectorului 6, prin Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, procedează zilnic la contactarea tuturor gospodăriilor în care se găsesc persoane autoizolate la domiciliu, pentru a le anunţa despre programarea ridicării gunoiului, a distribuirii dezinfectanţilor şi a informării cu privire la procedurile de dezinfectare.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 13:42

În contextul prevenirii epidemiei de Coronavirus şi susţinerii categoriilor sociale vulnerabile, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a pus la dispoziţa persoanelor vârstnice din Sectorul 6 numărul de telefon 0316208017, la care seniorii din comunitate pot suna pentru a cere informare, consiliere şi sprijin constând în servicii de urgenţă.

Numerele de telefon sunt accesibile de luni până joi în intervalul orar 08.00 - 16.30, iar vineri de la 08.00 la 14.00, având ca scop ajutorarea celor care nu dispun de susţinere din partea familiei şi au nevoie de sprijin de urgenţă.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 13:59

Începând din data de 12 martie 2020, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul COVID - 19, Primăria Sectorului 6, prin Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a contactat gospodăriile în care se găsesc persoane declarate oficial în autoizolare la domiciliu, pentru a le informa despre programul de sprijin, care constă în:

- distribuirea de alimente, apă şi produse igienico-sanitare în pachete standard;

- consultanţă şi suport emoţional persoanelor care solicită acest tip de sprijin;

Marţi, 17 Martie, 2020 - 09:19

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor Sectorului 6, în contextul riscului de răspândire a COVID-19, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, anunţă măsuri de prelungire a termenelor, respectiv:

- Autorizaţiile de funcţionare, cât şi acordurile şi orarul de funcţionare se vor prelungi automat până la data de 30 iunie 2020, cu respectarea condiţiilor legale în îndeplinirea activităţilor declarate. Acest termen prelungit este valabil şi pentru depunerea certificatelor fiscale de către persoanele juridice, care au contracte de închiriere cu Administraţia Pieţelor Sector 6.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 13:06

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă invită la un nou weekend de veselie şi distracţie. "Kids Club" va avea loc sâmbătă şi duminică, 7 şi 8 martie, între orele 17.00 - 20.00, în Rotonda Plaza România.

În weekendul în care sărbătoresc Ziua Mamei, cei mici se vor distra alături de animatori şi îşi vor dezvolta talentele artistice prin intermediul atelierelor de creaţie. Pe 7 şi 8 martie, la ateliere, cei mici vor realiza obiecte speciale pe care le vor putea oferi atât mamelor, dar şi bunicilor şi surorilor.

Miercuri, 4 Martie, 2020 - 12:40

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, cu sprijinul Administraţiei Şcolilor Sector 6, continuă să susţină şi în anul 2020 practicarea sportului într-o manieră accesibilă cât mai multor copii din sector. Prin intermediul acestui program sportiv, derulat încă din anul 2017, este asigurat accesul gratuit la antrenamentele de handbal, sub supravegherea unor antrenori sau profesori cu experienţă.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 13:06

În fiecare lună, la Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi "Orşova", situat în Sectorul 6, se cântă "La mulţi ani!". Zilele de naştere ale celor mici sunt sărbătorite, alături de familie, cu baloane colorate, prăjituri şi, bineînţeles, tort.

La aniversare, îl au ca invitat fie pe supereroul favorit, fie personajul de desene preferat. Că este vorba despre Spiderman sau despre Mickey Mouse, animatorul Adrian Perian îşi face mereu apariţia, oferind zâmbete şi bucurie de fiecare dată.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 13:04

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă invită la un nou weekend distractiv, dedicat copiilor şi părinţilor. "Kids Club" va avea loc sâmbătă şi duminică, 22/23 februarie 2020, între orele 17.00 - 20.00, în Rotonda Plaza România. Ca în fiecare weekend, prin intermediul atelierelor de creaţie, cei mici îşi vor putea exersa talentele artistice, iar jocurile pe care le vor descoperi alături de animatori le vor dezvolta spiritul de echipă. La final, prichindeii vor putea urmări piese de teatru pentru copii, adaptate după poveşti binecunoscute în întreaga lume.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 09:20

Unde mergem când avem o problemă de sănătate? Mulţi optează pentru camera de gardă, fără a mai trece pe la medicul de familie sau medicul specialist. Acest obicei a dus la supraaglomerarea secţiilor de primire urgenţe şi la nemulţumirea de a nu fi consultat în ordinea sosirii, ştiut fiind faptul că la UPU există un cod de aşteptare, conform procedurii de triaj.

În mod corect un pacient ar trebui să apeleze mai întâi la medicul de familie apoi, pe bază de trimitere, să ajungă la medicul specialist şi, doar în cazul în care starea se agravează, la spital.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 11:26

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, invită publicul la un nou concert susţinut de Orchestra Simfonică Bucureşti, în cadrul celei de-a treia ediţii a Stagiunii SalutCULTURA!

Începând din luna februarie, concertele din cadrul Stagiunii SalutCULTURA! vor avea loc la Movieplex Plaza România (Bd. Timişoara nr. 26, Sector 6) - Sala 8. Locaţia unde vor avea loc concertele lunare este special aleasă pentru ca locuitorii Sectorului 6 să fie mai aproape de cultură, dar şi de casă.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 13:44

Aflaţi în plin sezon de gripă, la Centrul de Sănătate Multifuncţional "Sfântul Nectarie" se desfăşoară, în perioada 27.01.2020 - 14.02.2020, o amplă campanie de depistare a virusului gripal la copii. Astfel, până în prezent, la cabinetul de pediatrie s-au prezentat peste 60 de copii cu diferite manifestări de gripă sau răceală. Campania se adresează cu precădere copiilor cu domiciliul în Sectorul 6, pentru aceştia consultaţia este gratuită.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 13:10

Peste 50 de familii din comuna dâmboviţeană Doiceşti vor primi astăzi, 07 februarie 2020, mai multe donaţii de la magazinele caritabile SocialXChange din Sectorul 6. Continuând buna colaborarea pe care SocialXchange a dezvoltat-o în ultimii ani cu asociaţiile care ajută persoanele vulnerabile din zonă, magazinele caritabile au donat astăzi zeci de saci cu produse şi articole de mobilier.

Astfel, pe lângă categoriile defavorizate din sector, principalii beneficiari ai proiectului SocialXChange, bunătatea depăşeşte din nou graniţele Capitalei şi ajunge în alte zone din ţară.

Vineri, 24 Ianuarie, 2020 - 09:58

Joi, 23.01.2020, începând cu orele 12.00, la sediul Primăriei Sectorului 6, a avut loc prima rundă a dezbaterii publice privind Proiectul de Buget al Sectorului 6 pentru anul 2020.

Întâlnirea a fost moderată de primarul Gabriel Mutu, cu intervenţiile directorilor din cadrul aparatului administrativ, pentru explicaţii şi lămuriri suplimentare.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 08:54

În fiecare an, numărul oamenilor care se alătură proiectului SocialXChange creşte iar anul 2019 nu a făcut excepţie, fiind înregistrate un număr record de donaţii, dar şi de donatori. Peste 3300 de persoane au trecut pragul magazinelor şi au oferit aproximativ 2400 de produse din toate categoriile, de la mobilă, electronice, electrocasnice, rechizite, igienico-sanitare şi până la cărţi de poveşti şi jucării pentru copii.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 17:27

Primăria Sectorului 6 a publicat pe SICAP un anunţ privind delegarea prin concesiune a serviciului public de salubrizare pentru o perioadă de opt ani, valoarea contractului fiind estimată la 991.220.062 lei.

În baza contractului, urmează să fie asigurate: salubrizarea stradală, dar şi curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice, împrăştierea materialului antiderapant şi combaterea poleiului.

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 13:39

Primăria Sectorului 6 anunţă că, în aceste zile, sunt intensificate acţiunile de colectare a gunoiului menajer de la blocurile de locuinţe şi, implicit, a brazilor naturali aruncaţi după sărbători de către cetăţenii Sectorului 6. Astfel, atât operatorul de salubritate Urban SA cât şi serviciul de specialitate din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) vor ridica, pe lângă deşeurile menajere şi pomii de Crăciun pe care cetăţenii trebuie să îi lase la tomberoanele de gunoi de la bloc.

Luni, 23 Decembrie, 2019 - 12:54

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă invită la cel mai îndrăgit eveniment al Orchestrei Simfonice București – “Concertul Tradițional de Anul Nou 2020”, a ajuns la cea de-a VII-a ediție. 

Vineri, 20 Decembrie, 2019 - 17:12

Pentru a fluidiza traficul, Primăria Sectorului 6 a introdus o bandă unică pentru mijloacele de transport în comun pe o distanţă de un kilometru şi a creat câteva sute de locuri de parcare.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 15:07

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează un eveniment special pentru locuitorii Sectorului 6, dar și pentru toți cei care vor veni în Parcul Crângași între 20 și 22 decembrie pentru a simți “Magia Crăciunului”.

            Startul festivalului va fi dat începând cu orele 16.00. Aici sunt pregătite ateliere de creație, întâlniri cu Moș Crăciun și concerte de colinde, dar și concerte susținute de Nicoleta Nucă, Giulia și Anda Adam.

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 12:19

Primăria Sectorului 6, Prin Centrul Cultural European Sector 6, susține proiectul muzical “Minisong Sector 6”, unul dintre proiectele culturale ce au luat naștere în Sectorul 6 încă din anii 90.

Proiectul vine în contextul preocupărilor constante ale instituției pentru educația și formarea tinerilor din Sectorul 6. Proiectul este sprijinit de Inspectoratul Școlar al Municipiului București Sector 6.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 15:41

La sediul Primăriei Sectorului 6 din Calea Plevnei nr. 147 – 149 se va semna mâine, 05 decembrie 2019, începând cu orele 13.00, Acordul de Cooperare între Sectorul 6 al Municipiului București și Sectorul Buiucani al Municipiului Chișinău din Republica Moldova.

Acordul de Cooperare va fi semnat de către Gabriel MUTU, primarul Sectorului 6 și Vadim BRÎNZANIUC, Pretor al Sectorului Buiucani, Municipiul Chișinău.

Alături de reprezentanții celor două administrații publice, la eveniment va participa și Primarul General al orașului Chișinău, Ion Ceban dar și alți oficiali.  

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 14:38

Bucureştenii care locuiesc în Sectorul 6 al Capitalei, precum şi cei care tranzitează zona intrând în Bucureşti dinspre Autostrada A1, vor putea scăpa de "coşmarul" timpului petrecut în trafic. Şi asta pentru că Primăria Sectorului 6 a început amenajarea unei benzi unice de transport public pe o porţiune foarte aglomerată din Bd. Iuliu Maniu. În Bucureşti funcţionează deja mai multe benzi unice STB (RATB) care îşi dovedesc utilitatea, reducând semnificativ timpul călătoriei cu mijloacele de transport în comun. 

Subscribe to Primăria Sectorului 6